Wkedk

Sådan undgår udvikle et mindreværdskompleks

Følelse ringere end andre, skyldes flere faktorer, der gradvist opbygge sig ind i en persons hel karakter. Resultaterne af verbal, fysisk og følelsesmæssigt misbrug kan have langtidsholdbare psykologisk skadelige virkninger på en person, hvilket gør dem tror, ​​de er mindre fortjener accept af andre.

Det tager meget selvrealisering, tillid til sig selv, og accept af de ting, man ikke kan ændre til at bryde væk fra enhver form for mindreværdskompleks. Den positive side er, at det er muligt at undgå at udvikle et mindreværdskompleks, uanset udfordringer liv har kastet dig, og i denne artikel vil du lære at opbygge din modstandskraft.

Steps

Sådan undgår udvikle et mindreværdskompleks. Vær opmærksom på kritik, der involverer omstændigheder, som du ikke kan ændre.
Sådan undgår udvikle et mindreværdskompleks. Vær opmærksom på kritik, der involverer omstændigheder, som du ikke kan ændre.
 1. 1
  Kig nøje for eventuelle skjulte dagsordener. Oftest mennesker, som gerne intimiderende andre ofte gør det for at fremme deres egne formål. Holde nogen uvidende eller mindre vidende ofte bidrager til at styrke gerningsmandens følelse af velvære på din bekostning. For eksempel kan en person, der gør du føler dig underlegen på arbejde måske få deres øje på en kommende forfremmelse ved at styrke deres egen position. De forsøger at opnå dette ved at gøre dig føle sig utilstrækkelig og uegnet til at bevæge sig op ad karrierestigen. Kig ud over det her og nu, og prøv at se det større billede. Bevidsthed om sådanne omstændigheder kan godt forberede dig til at undgå at blive ofre for den fælde at tro, at du ikke er i stand til.
 2. 2
  Vær opmærksom på kritik, der involverer omstændigheder, som du ikke kan ændre. Dette kan indebære dig for din genetiske makeup, såsom handicap, seksuel orientering, hudfarve, race, etnisk baggrund, eller noget andet aspekt, som en person ikke har nogen kontrol. Denne type af verbale overgreb ofte efterlader en person følelse følelsesmæssigt arret med alvorlige selvværd problemer. Denne form for kritik feeds mangler og føjer til mindreværdskompleks, eftersom det er næsten umuligt for nogen at ændre deres udseende, race eller seksuel orientering mv offer ofte lider stor skade da intet eller ingen løsning på denne form for hån kan være søges. Når udsat for denne form for hensynsløse møder, fokusere på din unikke og trække på dine egne overbevisninger og værdier.
 3. 3
  Opret en usynlig mur omkring dig for at beskytte hellighed dit væsen. Styrk din tro og stræber efter at bevæge sig positivt i en fremadrettet og mere vellykket retning. Må ikke tillader dig selv at blive fanget i selvstændige tvivl og modstridende idealer, som andre forsøger at tvinge på dig. I enkle vendinger, lære at ignorere negative og ødelæggende bemærkninger imod dig. På bagsiden af ​​dit sind, vedtage den tanke, at folk har ret til deres egne meninger, men lige så du også har ret til at filtrere eller kassere negativt målrettet mening.
 4. 4
  Vær åben for. Det er generelt godt for selvstændig forbedring og indirekte hjælper dig til at blive et mere frugtbart og stabil person. Bygger videre på og forbedre dit svagheder er den bedste måde at undgå at føle ringere. Fokus på styring af dine svagheder hjælper med at forhindre negative eller følelsesmæssigt afdrypning beskyldninger og kommentarer fra at blive fremstillet eller trække dig ned. Afvejes situationen objektivt og selv bestemme resultaterne af en sådan kritik.
 5. 5
  Arbejde tæt sammen med mennesker, der gør du føler dig godt om dig selv. Folk, der tilbyder opmuntring og omfavne dig som væsentlige menneskelige er dyrebare og sjældne. Nyd deres visdom og nærer dig selv fra deres eksempel, mens stræber efter at blive stærkere og mere afhængige af dig selv i processen. Større uafhængighed fører til mere. En sund selvtillid til gengæld giver dig mindre afhængighed eller afhængighed af andre for at bestemme dit selvværd.
 6. 6
  Elsker selv nok, men ikke til det punkt arrogance. Beløn ​​dig selv, vise påskønnelse og respekt for din egen unikke og eventuelle positive, du har opnået, og håber at opnå. Self opofrende adfærd kan være godt til et punkt, men ikke hvor det får dig til at være opbrugt, frustrerede eller draget fordel af.
 7. 7
  Opretholde en neutral holdning ved at holde fokus og holde ro. Kend dine egne begrænsninger og arbejder godt sammen med din. Steer klart af enhver person eller situation, der vil trække dig ned følelsesmæssigt og skabe tvivl i dine egne evner som et individ.
 8. 8
  Afstå fra eller undgå bitterhed og vrede. Disse negative følelser er energi dræning og sætte dig tilbage, nedbryder dit selvværd, spilder dyrebar energi. Hvis din vrede er rationel og begrundet af fjendtlige omstændigheder fokuserer det som energi. Beslut dig kan være bedre end din misbrugeren, mere self kontrolleret, mere positiv. Sæt energi til reelle resultater, der viser din misbrugeren er, eller var forkert. Re-spore dine tanker, når vred og bitter, med fokus på et andet udgangspunkt for at lykkes og bevæger sig fremad. Husk dit selvværd og. Du kan også gøre det til humor. Husk de store ord Christopher Titus. "Jeg vil gerne høre dine smerter. Gør jeg virkelig. Jeg vil bare høre det i spøg formular."

Tips

 • Motivere dig selv ved at læse selvhjælp litteratur eller bøger.
 • Begynd nu i et forsøg på at forbedre. Procrastinating i håb om at dit selvværd vil ændre sig nytter ikke til at forbedre og bryde væk fra den mindreværdskompleks.
 • Tro og fortsætte med at tro på styrken i self healing i dig.
 • Feeling ringere stængler fra en fattig selvtillid, der gør én mere tilbøjelige og følsom over for negative forslag og latterliggørelse.

Advarsler

 • Bitterhed styrker dine negative karaktertræk, så du sidder fast i en skure, med ringe eller ingen vej frem. Jeres energi bliver forbrugt, så du spildt og som et resultat du kan ende med at tage et par skridt bagud snarere end fremad.