Wkedk

Sådan undgår genetisk modificerede fødevarer

Genetisk modificerede (GM) fødevarer-er de sikre eller skadeligt? Mens regulerende myndigheder har godkendt genmodificerede fødevarer, der er på markedet, nogle mennesker er bekymret for, at der er risiko for skade. De fleste fødevarer, vi spiser, kan indeholde ingredienser fra genmodificerede organismer (GMO'er). Hvis du bor i Europa, undgå genetisk modificerede fødevarer er nemmere, da love kræver mærkning. I USA og Canada er der imidlertid fødevareproducenter ikke forpligtet til at mærke, hvis deres mad er genetisk modificeret eller ej. Her er nogle retningslinjer for styring klar af genmodificerede fødevarer i din kost, hvis det er dit valg.

Steps

Sådan undgår genetisk modificerede fødevarer. Bliv fortrolig med de mest almindelige anvendelser af gensplejsning.
Sådan undgår genetisk modificerede fødevarer. Bliv fortrolig med de mest almindelige anvendelser af gensplejsning.
 1. 1
  Bliv fortrolig med de mest almindelige anvendelser af gensplejsning. Det er de produkter (og derivater deraf), der er mest tilbøjelige til at blive genetisk modificerede:
  • Sojabønner - Gene taget fra bakterier (Agrobacterium sp stamme CP4.) Og indsat i sojabønner for at gøre dem mere modstandsdygtige over for herbicider. Se Hvordan til at leve med en soja allergi for flere oplysninger om at undgå sojaprodukter
  • Corn - Der er to vigtigste sorter af GE majs. Man har en Gene fra jorden bakterien Bacillus thuringiensis indsat for at producere Bt-toksin, som forgifter Lepidoteran (møl og sommerfugle) skadedyr. Der er også flere begivenheder, som er resistente over for forskellige herbicid. Til stede i og glucose / fructose som er fremherskende i en bred vifte af fødevarer i Europa.
  • Rapsfrø / Canola - Gene tilsat / overført til gøre afgrøde mere modstandsdygtige over for herbicid.
  • Sukkerroer - Gene tilsat / overført til gøre afgrøde mere modstandsdygtige over for Monsantos Roundup herbicid.
  • Bomuld - manipuleret til at producere Bt-toksin. Frøene presses ind bomuldsfrøolie, som er en almindelig ingrediens i vegetabilsk olie og margarine.
  • Mejeri - Køer injiceret med GE hormon rBGH / rBST, eventuelt fodret med genmodificeret korn og hø.
  • Sugar. I 2012 FDA godkendte GMO Beet Sugars at få lov til at blive solgt på markedet under navnet.... "SUKKER" Så nu, når vi går til at købe "All Natural" Breyer Ice Cream, kan vi ikke engang ved med sikkerhed, at vi rent faktisk spiser regelmæssigt naturligt rørsukker. Hvis du ser "ROERSUKKER" Der er en god chance for det er ikke GMO. Dette er en af ​​de største frustrationer med mærkning som sukker er på så mange ting, og vi kan undgå, at fødevarer har muligvis GMO sukker, men virkelig ikke.
  • Papaya.
  • Zucchini.
  • Corn sælges direkte til forbrugeren Roadside stande / markeder. Køb økologisk majs, popcorn, majs chips alene.
  • Bagværk: Ofte har et eller flere af de fælles genmodificerede ingredienser i dem. Hvorfor har vi brug majs eller soja i vores brød, snacks eller desserter? Det er svært at finde mix at bruge så godt. Nogle mærker undgår GMs, finde en du kan lide og prøve at holde sig til det. Organic er en mulighed, at lære at lave mad brownies, etc, fra bunden med dine egne økologiske olier er en anden.
 2. 2
  Købe mad mærket 100% økologisk. De amerikanske og canadiske regeringer tillader ikke fabrikanterne til at mærke noget 100% økologisk, hvis at fødevarer er blevet genetisk modificeret eller er blevet fodret genetisk modificeret foder. Du kan opleve, at økologiske fødevarer er dyrere og anderledes i udseende fra konventionelle produkter.
  • Også, bare fordi noget siger "økologisk" på det ikke, at den ikke indeholder GMO'er. Faktisk kan det stadig indeholde op til 30% GMs, så vær sikker etiketterne siger 100% økologisk.
 3. 3
  Trusted økologiske certificering institutioner omfatter QAI, oregon tilth og CCOF. Kig efter deres præg af godkendelse på etiketten for de product.USDA økologiske standarder blegner i sammenligning ikke anser et produkt 100% økologisk, hvis det kun er USDA økologisk certificeret.
  • Dette gælder for æg, så godt. Æg mærket "fritgående", "naturlige" eller "bur-fri" er ikke nødvendigvis GE-fri, kigge efter æg til at være 100% økologisk.
 4. 4
  Genkend frugt og grøntsager label numre.
  • Hvis det er en 4-cifret nummer, maden konventionelt produceret.
  • Hvis det er en 5-cifret tal som begynder med en 8, er det GM. Men ikke har tillid til, at GE fødevarer vil have en PLU identificerer det som sådan, fordi PLU mærkning er valgfrit.
  • Hvis det er en 5-cifret tal som begynder med en 9, er det
   økologisk.
 5. 5
  Køb oksekød, der er 100% græs-fodret. De fleste kvæg i USA er fodret med græs, men tilbringer den sidste del af deres liv i feedlots hvor de kan gives GM majs, som har til formål er at øge intramuskulær fedt og marmorering. Hvis du søger for at holde sig væk fra GM0s, sørg kvæget var 100% græs-fodret eller græs-fodret (undertiden benævnt som græs-færdig eller græs-færdig).
  • Det samme gælder for kød fra andre planteædere såsom får.
  • Der er også den lille mulighed, at dyrene blev fodret med genmodificeret lucerne, selv om dette er mindre sandsynligt, hvis du køber kød lokalt.
  • Med ikke-drøvtyggere som svin og fjerkræ, der ikke kan være 100% græs-fodret, er det bedre at kigge efter kød, der er 100% økologisk.
 6. 6
  Seek produkter, der er specielt mærket som ikke-GM-eller gmo-fri. Men det er sjældent at finde produkter mærket som sådan. Du kan også forskning hjemmesider, liste virksomheder og fødevarer, der ikke bruger genetisk modificerede fødevarer, men vær opmærksom på, at oplysningerne ofte er ufuldstændige og modstridende interesser ikke kan erklæres.
 7. 7
  Shop lokalt. Selvom mere end halvdelen af ​​alle GMO-fødevarer er produceret i USA, de fleste af det kommer fra store, industrielle landbrug. Ved at handle på landbrugsmarkeder, tilmelding til et abonnement fra en lokal Community Supported Agriculture (CSA) gård, eller nedladende en lokal co-op, vil du være i stand til at undgå GM-produkter og muligvis spare penge på samme tid.
  • Flere og flere små gårde tilbyder korn og kød direkte til kunderne, ud over den sædvanlige billetpris (grøntsager, frugt, krydderurter).
  • Shopping lokalt kan også give dig mulighed for at tale med landmanden og find ud af, hvordan han eller hun føler om GMO og hvorvidt de bruger dem i deres egen drift.
 8. 8
  Køb hele fødevarer. Favor fødevarer, som du kan tilberede og forberede dig, snarere end fødevarer, der er forarbejdet eller forberedt (f.eks noget, der kommer i en kasse eller en pose, herunder fastfood). Hvad du mister i bekvemmelighed, kan du gendanne i penge, der spares og tilfredshed vundet, samt øget fred i sindet. Prøv at madlavning et måltid fra bunden en gang eller to gange om ugen - du kan nyde det og beslutter at gøre det oftere.
 9. 9
  Dyrk din egen mad. På denne måde ved du præcis, hvad der blev dyrket, og hvad der gik ind vokser det.

Tips

 • På kæden og ikke-kæden restauranter, kan du spørge hvilke, om nogen, af deres fødevarer indeholder GMO'er, men tjener / servitricer og køkken personale er ikke sandsynligt at vide. Bed dem om at finde ud af, hvad olier, de lave mad med. Det er normalt en af ​​de fire store: majs, soja, raps eller bomuldsfrø. Du kan anmode om smør, der skal bruges i stedet, selvom disse ofte er produkter af ko, der spiste GM majs foder, er det et sekundært produkt.
 • Producenter, der mærke deres mad GM-fri ikke gør nogen sundhedsanprisninger om produktet.

Advarsler

 • Hvis du vokser dine egne planter fra frø, så sørg for selskabet har taget den "sikre frø løfte".