Wkedk

Hvordan man kan forbedre din lugtesans

Der er mange grunde, du måske ønsker at forbedre din sans for. For én ting, er det tæt knyttet til din sans for smag. Prøv prøvesmagning fødevarer med næsen klemt! Det er også en nødvendig færdighed til at beskrive dufte i vin, kaffe og øl, selv te. Og generelt, kan være i stand til at lugte de finesser i duften af ​​en blomst eller en andens hud eller efterårsblade tilbyder en dybere dimension af nydelse. Også, vidste du, at den gennemsnitlige menneskelige næse kan opdage næsten 10.000 forskellige dufte?

Steps

Hvordan man kan forbedre din lugtesans. Være mere opmærksomme på, hvad du allerede lugter.
Hvordan man kan forbedre din lugtesans. Være mere opmærksomme på, hvad du allerede lugter.
 1. 1
  Være mere opmærksomme på, hvad du allerede lugter. Folk siger ofte "use it or lose it" om muskler, men det samme kan blive anvendt til sanserne. Jo mere du bruger dine sanser, jo bedre bliver du! Lær at beskrive dufte. Du kan selv ønsker at holde en olfaktorisk tidsskrift! For ekstra praksis har nogen til at holde forskellige ting til din næse, mens du er bind for øjnene og se om du kan identificere de lugter.
 2. 2
  Bemærk hvordan visse dufte gør du føler. Nerverne den forstand lugt er direkte forbundet til den følelsesmæssige del af din hjerne, der forlader din rationalitet ud af ligningen. Undersøgelser fundet, for eksempel, at duften af ​​fastfood indpakning, frisk brød eller wienerbrød øge sandsynligheden for gadeoptøjer og kanel forbedre koncentration og mindske irritabilitet hos chauffører og citron og kaffe fremmer klar tænkning og høj koncentrationsniveauer i almindelighed.
 3. 3
  Undgå fødevarer, der forårsager overskydende produktion. Har du nogensinde bemærket, at din lugtesans svinder, eller måske helt forsvinder, når du har en kold? Overbelastning i membranerne i næsen, der indeholder lugt-følsomme nerveender kan sløve din evne til at lugte, og undgå fødevarer, der fremmer indelukkethed (mælk, ost, yoghurt og is), kan hjælpe.
  • Den måde dette påvirker smagen er, at der er en kanal fra bagsiden af ​​din hals til de sensoriske celler i næsen. Hvis denne kanal er blokeret af nogen form for overbelastning, vil din evne til at smage maden blive påvirket.
 4. 4
  Undgå stoffer, der kan skade din lugtesans. Nogle kolde retsmidler kan gøre du mister din lugtesans, såsom et par Zicam intranasale produkter advarede mod af FDA. kan også forstyrre din lugtesans. Hold alkohol til et minimum, som din lugtesans er svækket som din alkoholpromille stiger.
 5. 5
  Få mere zink i din kost. Hyposmi (den medicinske betegnelse for en nedsat lugtesans) er ofte forbundet med en mangel i mineralet zink. For at øge din lugtesans, så prøv at spise zink-rige fødevarer, såsom (, linser, solsikkekerner, pekannødder) og overveje at tage en multivitamin supplement, der indeholder mindst 7 mg zink hver dag.
 6. 6
  Motion. Undersøgelser tyder på, at vores lugtesans er skarpere efter træning, så her er endnu en grund til at holde sig fit!
 7. 7
  Brug en luftfugter. Øget fugt i luften fører til øget fugt i næsen, som forbedrer lugtesans.
 8. 8
  Hold dig væk fra stank. Langvarig udsættelse for lugtgener tendens til at dulme din evne til at lugte.
 9. 9
  Når de forsøger at identificere en lugt, tage kort, overfladisk sniffs snarere end en lang én. Du vil bemærke katte og hunde gør dette, når de er i første omgang ildelugtende noget. Det øger din evne til at afhente en duft.
 10. 10
  Når du køber fødevarer, opmærksom på, at de bedste ildelugtende elementer er, for det meste, hvad din krop er trang. Når du køber fødevarer, begynde at vælge emner, der lugter bedst til dig. Valg af en rugbrød, for eksempel, og der træffes beslutning om en ost til at gå med det, kan bedst gøres ved at snuse aromaer af brødet og osten og bestemme, hvilken kombination har den optimale duft. Selvfølgelig lugter, hvad den bedste vil være en afspejling af, hvad din krop har brug for mest. Selv ildelugtende medicin eller vitamin flasker kan hjælpe dig med at afgøre, hvilken duft er den bedste, og derfor er der medicin eller vitamin din krop har brug for mest. (Men du konsultere en læge, før du tager nogen form for medicin eller ny vitamin regiment.) Når man overvejer shopping for familien, vil der være en tendens til, at familiemedlemmer til at tørster de samme fødeemner, når de alle laver lignende øvelser og spise på samme måde (dvs., en cardio familie vil have forskellige smagspræferencer sammenlignet med en vægtløftning familie).

Advarsler

 • Pludseligt tab af lugtesansen er mest almindeligt på grund øvre luftvejsinfektion, såsom bihulebetændelse og almindelig forkølelse. Mindre almindeligt kan den manglende evne til at lugte skyldes sygdom, såsom skade på kranienerver I (lugtenerven), cystisk fibrose forårsager nasale polypper, Parkinsons sygdom, Alzheimers sygdom, Kallman syndrom. Venligst søge læge, hvis du har uforklarlige tab af lugtesans.