Wkedk

Sådan undgår følelsen døsig efter frokost

Efter at have spist en lækker frokost, en tendens mange af os til at falde ind i en lille eftermiddag stupor. Det er derfor, folk i Spanien ofte tager siestas. At slå et tilfælde af eftermiddagen nedturen (eller eftermiddag apati syndrom, da denne post-lunch dip undertiden kaldes), er det vigtigt at være opmærksom på, hvad du spiser, samt at sikre, at du giver dig selv tilstrækkelig pleje samlet. Opretholdelse eftermiddag energi er virkelig en kombination af faktorer fra god mad til tilstrækkelig søvn. I denne artikel vil du finde flere praktiske metoder til at overvinde sløvhed efter frokost og finde mere energi i hele din dag.

Steps

Sådan undgår følelsen døsig efter frokost. Spis en god morgenmad.
Sådan undgår følelsen døsig efter frokost. Spis en god morgenmad.

Spis en sund morgenmad

 1. 1
  Spis en god morgenmad. Aldrig springe dette måltid det sætter energien standarden for resten af ​​dagen. Træffe sunde valg af fødevarer såsom fuldkorn brød og korn, frugt og yoghurt, så du får vedvarende energi til om morgenen. Spise morgenmad hjælper dig med at føle sig mindre fristet til at ty til usunde valg af fødevarer ved frokosttid og øger din fysiske og mentale velvære hele dagen. En Cardiff University undersøgelse viste, at regelmæssig indtagelse af morgenmadsprodukter kan reducere stress hormonet cortisol, der giver en anden god grund til at starte dagen med sund mad.

Hvorfor er du søvnig efter frokost?

 1. 1
  Forstå, hvad det er, der formentlig gør du føler dig søvnig efter frokost. Der er tre hovedårsager til søvnighed efter frokost:
  • Den mad, du har spist afleder dit blod for fordøjelsesprocessen. Mens naturlige, afhængigt af hvad du spiser, kan denne proces øge din energi niveauer, eller det kan forårsage træghed. De følgende trin vil forklare i detaljer, hvilke fødevarer til at vælge til frokost og hvad man skal undgå. Især øger sukkerholdige fødevarer blodsukkeret mere end normalt, forårsager din bugspytkirtlen til at frigive insulin. Til gengæld udløser insulin tryptophan, som bliver omdannet til serotonin i din hjerne, en neurotransmitter, der gør du føler dig søvnig.
  • Du har ikke fået nok søvn. Mangel på tilstrækkelig søvn påvirker både dit fordøjelsessystem effektivitet og din energi niveauer.
  • Du er uegnede, eller du har en sygdom. Hvis du ikke er fysisk egnet, hvis du undgår motion, eller hvis du har en medicinsk tilstand eller sygdom, kan din eftermiddag energi niveauer blive påvirket negativt. Sommetider kan afhjælpes ved at komme i form, men du bliver nødt til at tale med din læge om eventuelle underliggende problemer.

Se, hvad du spiser ved frokosttid

 1. 1
  Se, hvad du spiser. Indholdet af din frokost vil have en stor indvirkning på din eftermiddagens energi niveauer. Følgende forslag kan hjælpe dig med at reducere post-frokost slumping.
 2. 2
  Undgå fastfood. De fleste fastfood er junk food, pakket fuld af fedt, sukker, salte, konserveringsmidler og smagsforstærkere. Det smager fantastisk på stedet, og det føles som en energiindsprøjtning, men det har fyldt dig med kalorier, der mangler næringsstoffer, og det er en meget usund brændstof til din krop. Fastfood vil tilbringe resten af ​​eftermiddagen lade dig ned med en dunk og der er ingen vej op igen.
 3. 3
  Undgå sukker og mel. Så lækker som boller, croissanter, boller og kager, samt en pasta måltid, disse er alle energi nedturen-induktorer i forklædning. Gabe Mirkin, MD, anbefaler undgå kager, pasta og bagværk, hvis du ønsker at holde sig vågen, da deres høje mel og sukker indhold vil bringe på døsighed. Vælge løbet forarbejdede eller fødevarer er en garanteret sundere måde til at føle bedre efter frokost.
 4. 4
  Spis low-carb, høj-protein mad til frokost. Du vil føle dig mere vågen. Post-frokost døsighed fra et organ, oversvømmet med insulin for at behandle carb-rige frokost du bare spiste kan forebygges ved at spise omhyggeligt. Kristie Leong, MD, anbefaler undgå kartofler, hvide ris, pasta og eventuelle sukkerholdige fødevarer (såsom slik og desserter), fordi disse kan forårsage en hurtig stigning i din insulin niveauer, som også øger serotonin-niveauet i hjernen. Da serotonin er forbundet med søvn, er det indlysende, at du snart vil blive døsighed. I stedet favorisere de følgende typer fødevarer:
  • Low-carb vegetabilske valg omfatter: Sprouts, grønne bønner, salat, sennep greens, radicchio, bok choy, hav grøntsager, kål, svampe, radiser, selleri, avocado, agurker, broccoli, blomkål, peberfrugt, sommer squash, zucchini, bambus skud, løg, tomater, artiskokker, gulerødder, vand kastanjer, græskar, osv.
  • Fedtfattige valg omfatter: bønner, nødder, soja og fuldkorn.
 5. 5
  Spis mindre. Et stort måltid tager større indsats for at fordøje. Som et resultat, bliver dit blod omdirigeres til at fordøje måltidet ordentligt, hvilket resulterer i mindre ilt og næring nå din hjerne under fordøjelsesprocessen.
 6. 6
  Springe vin eller øl med frokost. Medmindre det er en særlig lejlighed og om eftermiddagen er der allerede en afskrivning (de sjældne eftermiddage når chefen siger, at du kan alle vandre tidligt hjem, fordi i morgen er en fest ferie), undgå at have alkohol med frokost. Alkohol er en beroligende og endda et glas vil forlade dig følelsen træt for resten af ​​dagen.

Hvad skal man gøre efter frokost

 1. 1
  Bremse din koffein indtag efter frokost. Selvom koffein er kendt for sin evne til at forbedre vores årvågenhed, kan det blive et tilfælde af faldende afkast, hvis du har brug for at holde øge doseringen, fordi dens virkning er mindsket over tid. Behøver at op koffein er usundt, fordi du nemt kan ende med at have for meget koffein, bryder hurtigt efter det aftager hver gang, og i sidste ende risikerer du at udvikle en koffein afhængighed. Skift til koffeinfri eller ikke-koffeinholdige drikkevarer at få dig gennem eftermiddagen. Vand er et glimrende valg, da det er også vigtigt at holde godt hydreret hele dagen. Som en ekstra bonus, giver det dig en undskyldning for at slentre til vandkøleren nu og da.
 2. 2
  Spis sunde eftermiddagen snacks. Gode ​​snacks at nå til midt på eftermiddagen, er dem, der ikke vil nedbryder din energi, men vil øge det. Det betyder, at man undgår fristelsen til brændstof dig selv på en chokolade bar og vælger i stedet et stykke frugt eller fuldkorn kiks.
 3. 3
  Øvelse. Efter at have spist, er det en god idé at komme ud og gøre lidt motion. Tag en tur for et par blokke, gøre nogle grundlæggende, bruge trappen i stedet for elevatoren, eller gøre et par sprællemænd i toilettet - uanset hvad du kan tænke på, der passer med din tidsplan og placering. Let motion efter at have spist, vil hjælpe med at få dit blod flyder, og vil bidrage til at afværge træthed.

Yderligere oplysninger

 1. 1
  Sov tilstrækkeligt. Søvn er afgørende for et velfungerende. Hvis du ikke får nok søvn om natten, giver det mening, at du vil begynde at løbe tør for energi i midten af ​​eftermiddagen. Vær sikker på at få nok søvn. Undgå at spise mad, der giver dig hele natten, og hvis du lider af behovet for at stå op og gå på toilettet i løbet af natten, let op på at drikke væsker tæt på sengetid.
 2. 2
  Se din læge. Hvis du lider af overdreven træthed efter at have spist frokost, selvom du tager de foranstaltninger, der foreslås ovenfor, er det vigtigt at se din læge for en fuld helbredsundersøgelse. Der er medicinske tilstande, der kan forårsage døsighed, herunder jern eller andre næringsstoffer mangler, insulinresistens eller diabetes, hypoglykæmi, eller andre medicinske problemer. Diagnose og behandling er noget, kun din læge kan gøre.
 3. 3
  Læg mærke til, hvad vaner gør dig søvnig i en "mad / humør dagbog". Skriv ned, når du føler dig døsig, hvad du spiste, uanset om du havde udøvet eller ej, hvor godt du sovet natten før, og alle andre faktorer, der kan være involveret. Gør dette over en uge, og i slutningen af ​​ugen, de data, du har optaget analysere. Kig efter mønstre, så du kan lære at undgå vaner, der forårsager døsighed problemer for dig.

Tips

 • Det er vigtigt at give dig selv en afslappet, behagelig atmosfære, hvor at spise frokost. Prøv at forlade kontoret eller systue og få noget frisk luft og nye seværdigheder. Det handler om nærende din ånd så meget som din mave, og vil bidrage til at forbedre din eftermiddag entusiasme og produktivitet.
 • Tyrkiet indeholder tryptophan, som kan gøre dig søvnig. Men ville du nødt til at spise en enorm mængde af det for at gøre dig meget søvnig. (Så mange mennesker er trætte efter Thanksgiving måltid på grund af mængden af ​​fødevarer.) Et kalkun sandwich bør være okay.
 • Mens sportsdrikke kan give dig en indledende løft, ikke stole på dem for en regelmæssig kilde til energi. Ikke alene er nogle høje indhold af koffein og sukker, hvoraf ingen er sunde i store doser, men stole på dem er ikke en erstatning for god ernæring.
 • Spørg dine børn og teenagere om deres energi niveauer efter frokost. Hvis de (eller deres lærere) rapporterer energi nedture efter frokost, er det nok tid til at revurdere, hvad der foregår i deres madkasse eller at se på de måltider, de køber. God ernæring for børn er af allerstørste betydning. Tag et kig på Pack vegetariske skolemad og Pack en madpakke.
 • Selv hvis du kun har ti minutter til at spise noget, så sørg for at den er nærende. Hvis du bliver bedt om en restaurant, skal du vælge den lettere mad.
 • Selvom dette måske ikke lade sig gøre med dit arbejde tidsplan, kan du planlægger at have en kort 15 minutters lur efter frokost, og det vil hjælpe med at forhindre dig i at føle dig døsig for resten af dagen, og kan forbedre din produktivitet.

Advarsler

 • Kronisk træthed immunologiske lidelser såsom fibromyalgi kan gøre denne post-måltid lur en nødvendighed. Hvis disse foranstaltninger ikke virker, og du har fibromyalgi, overveje at fortælle din chef, at en post-frokost nap er et handicap tilpasning. Hvis du kan tage en lur på arbejdet og føle sig frisk, det er en praktisk løsning på problemet - meget mere effektivt end at forsøge at fungere mens halvdelen søvn.
 • Konsultere en læge, før du foretager nogen større beslutninger om din kost eller sundhed.

Ting du behøver

 • Mad / humør dagbog
 • Liste over sund mad valg
 • Liste over sund mad spisesteder, hvis du ikke ønsker at lave dine egne madpakker
 • Vand
 • Koffeinfri eller ikke-koffeinholdige drikke valg
 • Motionsplan