Wkedk

Sådan udføres en testikel self eksamen

Testikelkræft dræber næsten 400 mennesker om året i USA, og incidensraten af ​​testikelkræft er steget i de seneste år i USA og i mange andre lande. Kræften er usædvanlig, fordi det påvirker temmelig unge mænd (den gennemsnitlige alder ved diagnosen er omkring 34 år gammel). Det er også en af ​​de mest helbredelig cancer, især hvis fanget tidligt, og medicinske myndigheder anbefaler, at en testikel undersøgelse udføres som led i den rutinemæssige helbredsundersøgelser. Desuden bør mænd 20-55 år udføre en månedlig testikel selvransagelse. En selvransagelse tager kun et par minutter, og det kan redde dit liv, så skal du kontakte din læge for råd og følge disse trin.

Steps

Sådan udføres en testikel self eksamen. Brug et spejl til at undersøge dine testikler.
Sådan udføres en testikel self eksamen. Brug et spejl til at undersøge dine testikler.
 1. 1
  Brug et spejl til at undersøge dine testikler. Sæt dig ned i et godt oplyst område, og bruge et lille spejl til at undersøge dit pungen for synlige klumper eller hævelse. Et spejl er nyttigt, fordi ellers kan du ikke få et godt kig på hele pungen.
 2. 2
  Mærk dine testikler til at opdage eventuelle forskelle mellem dem. Hold pungen og testiklerne i håndfladen af ​​en hånd og føler for eventuelle forskelle mellem testiklerne. Det er normalt for en testikel at hænge lidt lavere end den anden og at være lidt større end den anden, men hvis ene testikel synes at være meget større end den anden, eller hvis det synes at have en unormal form eller hårdhed, er det tid til se en læge for yderligere undersøgelse.
 3. 3
  Undersøge hver testikel for klumper eller hævelse. Brug den ene hånd til at holde din pungen og penis på plads, og bruge den anden til at undersøge hver testikel, én ad gangen. Rul forsigtigt testikel mellem tommel-og pegefinger til at tjekke for hævelse, klumper, hårdhed, eller en usædvanlig tyngde. Gør dette langsomt og sørg for at tjekke alle omkring hver testikel. Testiklerne skal være glat rundt omkring, men du vil bemærke en blød slange, kaldet epididymis kommer fra toppen af ​​hver enkelt.
 4. 4
  Vær på udkig efter andre symptomer på kræft. Mens en abnormitet i testiklerne er den sikreste tegn på testikelkræft, andre symptomer, såsom rygsmerter, mavesmerter, hoste eller ømhed omkring brystvorterne, kan være tegn på en spredning af kræft. Disse symptomer, selvfølgelig, ledsage kan en række andre sygdomme eller skader, så bare være opmærksomme på dem, og være sikker på at undersøge dine testikler eller se en læge, hvis de opstår.

Tips

 • Det er vigtigt at stifte bekendtskab med dine testikler. Vide, hvordan de normalt ser ud og føles, og du vil være bedre i stand til at påvise ændringer og abnormaliteter.
 • Det er vigtigt at have en læge undersøge dine testikler med jævne mellemrum, og du kan finde det nyttigt at få din læge vise dig nøjagtigt, hvordan du udfører ovenstående trin.
 • Gå ikke i panik, hvis du bemærker nogen af ​​symptomerne beskrevet ovenfor. Hvad du bemærker kunne meget vel være noget overhovedet, men benytte lejligheden til at se en læge for yderligere undersøgelse. Jo før du gør det, jo hurtigere kan du sætte dit sind på lethed. Hvis du har kræft, tidlig påvisning og behandling er afgørende.
 • Det er normalt lettest at udføre en testikel eksamen efter et varmt brusebad, når pungen er afslappet.
 • Som du tjekker dine testikler din penis kan blive hård og oprejst, det er en god ting, som din penis ikke blande længere.

Advarsler

 • Denne artikel bør ikke bruges som en erstatning for professionel lægelig rådgivning og pleje. Vær sikker på at besøge din læge regelmæssigt for eftersyn og søge råd hos en kvalificeret medicinsk professionel for mere information om denne eller nogen medicinsk test eller problem.

Ting du behøver

 • Et spejl