Wkedk

Hvordan til at genkende prostatakræft symptomer

Prostatakræft femtestørste blandt dødsårsager for mænd over 45 år. Efter lungekræft er prostatacancer den anden hyppigste dødsårsag blandt alle mænd i Europa, for australske mænd, det er den anden mest almindelige kræftform efter non-melanom hudkræft. Risikoen for at blive diagnosticeret med prostatakræft i en alder af 85, er 1 ud af 5.

Eksperter ved ikke, hvordan man kan forebygge prostatakræft, heller ikke de vide, hvordan en mand får denne kræftform. Mens tidlig påvisning kan sikre videre muligheder for behandling og højere remission efter behandling, tegn og symptomer på prostatakræft generelt ikke viser indtil kræften er mere avanceret, og som sådan, at få tidlig screening checks kan være vigtigt. Den følgende artikel vil hjælpe dig med at genkende visse symptomer på prostatakræft, hvis de synes, samt øge din bevidsthed om den rolle test for prostatakræft.

Steps

Hvordan til at genkende prostatakræft symptomer. Forstå hvad prostatakræft er.
Hvordan til at genkende prostatakræft symptomer. Forstå hvad prostatakræft er.
 1. 1
  Forstå hvad prostatakræft er. Prostata er placeret under en mands blære og omslutter den øverste del af urinrøret. Prostatacancer er en ondartet tumor i prostata. Generelt er det langsomt voksende og tidlig prostatakræft ofte viser ingen symptomer. Det kan forekomme i to former:
  • Tidlig prostatakræft: Dette er også kendt som lokaliseret prostatakræft. Kræft er indeholdt i prostata, og kan endda være til stede i årevis uden at forårsage nogen problemer
  • Fremskreden prostatacancer: På dette tidspunkt har kræften spredt sig ud over prostata og har indgået andre dele af kroppen og væv. Prostatakræft kan sprede sig til lymfeknuder i bækkenet og til andre dele af kroppen gennem blodbanen, såsom og knogler.
 2. 2
  Vide, hvis du er i fare. Mens alle mændene er i risiko for prostatakræft, er der nogle mænd, der har forhøjet risiko faktorer. Mænd har større risiko, omfatter:
  • Mænd, der har en far eller bror, der har haft prostatakræft. Denne risiko er større, hvis din slægtning havde prostatakræft i en tidlig alder, eller hvis du har mere end én slægtning, der har haft prostatakræft.
  • Mænd af afrikansk afstamning er i højere risiko for prostatakræft end mænd af europæisk eller asiatisk afstamning.
  • Ældre mænd. Risikoen for at få prostatakræft stiger hurtigt efter det fyldte 50 år. Over halvdelen af ​​de nye diagnoser af prostatakræft påvirker mænd over en alder af 70 år.
  • Udsættelse for Agent Orange øger din risiko for at få prostatakræft.
  • Mens en kost høj i animalsk fedt og lav i frugt, grøntsager og fisk har en vis forbindelse med prostatakræft, indtil videre er der ingen afgørende beviser om miljø-og livsstilsfaktorer. Fedme øger dine chancer for at dø af prostatakræft, hvis de diagnosticeres. Selv uden sikkerhed for kosten links, af hensyn til almene helbred, er det vigtigt at spise sundt.
 3. 3
  Vær opmærksom på, at der kan være nogen symptomer til stede. Mange mænd med prostatakræft har ofte ingen symptomer overhovedet. Hvis symptomerne gør synes, se for:
  • Smerter eller brændende under vandladning.
  • Svag eller afbrudt strømmen af ​​urin.
  • Den manglende evne til at tisse.
  • Hyppig vandladning, især om natten.
  • Blod i urinen.
  • Uophørlige smerter i nederste ryggen, bækken eller øvre lår.
  • Impotens.
  • Bemærk, at symptomerne kan også gælde for andre sygdomme. Symptomerne kan også betyde mindre sygdomme såsom en forstørret prostata (BPE eller godartet forstørret prostata) eller en infektion i prostata (prostatis).
 4. 4
  Se din læge, hvis du oplever nogen af de anførte symptomer, eller hvis du er i fare. I betragtning af at der kan være nogen symptomer til stede, hvis du falder inden for de risikofaktorer, er det vigtigt at diskutere screening og test behov med din læge. Du bør være i stand til at få screening fra din familie læge, især hvis du er over 60, eller har en stærk familie historie af prostatakræft. Vær opmærksom på at test for prostatakræft ikke er 100 procent korrekte, og at nogle medicinske eksperter er ikke overbevist om behovet for testning. Faktisk er der en bekymring for, at diagnosen kan resultere i unødvendig behandling, der bærer sine egne negative indvirkninger på livskvaliteten. På den anden side, vælge nogle mænd at have en test i alderen 35-40, at etablere en "baseline" PSA-niveau til fremtidig sammenligning med prøvninger som de bliver ældre. Hvis du vælger screening efter drøftelse alle konsekvenser med din læge, kan du blive udsat for følgende prøver:
  • DRE eller digital (finger) rektal eksamen. Under denne test, en lægen indsætter behandskede og smurt finger ind i din endetarm. Lægen føler bageste del af prostata at inspicere sin størrelse og for at afsløre eventuelle særegne eller unormalt hårdt områder.
  • PSA-test eller "prostata-specifikt antigen" test. I denne test, er en lille blodprøve trukket fra din arm. Lægen vil inspicere blodet til at se, om PSA-niveau er normalt, prostatakræft kan forårsage store mængder af PSA for at ende i din blodbanen. Der er pålidelige beviser for, at PSA-screening kan fange tidlige fase prostatacancer.
  • Testning for og behandling af prostatakræft er mindre tilbøjelige til at være til gavn for ældre mænd, især efter det fyldte 75 år.
  • Prognosen er godt med tidlig behandling, men i nogle tilfælde kan der være behov for behandling, hvis en detekteret prostatakræft har en langsom vækst mønster. Din læge bliver nødt til at bestemme dine behov, afhængigt af en analyse af din sag, og der er ingen one-size-fits-all behandlingsmuligheder.

Tips

 • Der er en ny test, som et nøjagtigt PSA resultat på 10 minutter kaldes PSA Watch. Det er en håndholdt enhed, hvori blodprøver kan indsættes, og enheden har en skærm, der viser resultaterne 10 minutter senere. Du vil måske spørge din læge, hvis denne test er tilgængelig.
 • Screening er en måde at afgøre, om du har brug for yderligere test for prostatakræft. Medicinske eksperter er forskellige indbyrdes med hensyn til nødvendigheden af ​​screening. Derfor valget til at gennemgå disse test er et spørgsmål, der bør drøftes mellem dig og din læge.

Advarsler

 • Nogle prostatakræft er en alvorlig trussel, fordi de vokser hurtigt, breder sig til andre dele af kroppen, og forårsager død.
 • Screeningsundersøgelser kan føre til yderligere test og behandling af en prostatakræft, som måske aldrig medføre komplikationer - nogle behandlinger kan have alvorlige bivirkninger, såsom impotens og inkontinens.