Wkedk

Sådan bruger NuvaRing ®

Den NuvaRing ® er en lille, vaginal ring, der udsender en lav dosis af hormoner i hele måneden. Det er ændret hver fire uger. Læs videre for at lære at bruge denne form for prævention.

Steps

Sådan bruger NuvaRing ®. Anskaf NuvaRing på dit lokale apotek.
Sådan bruger NuvaRing ®. Anskaf NuvaRing på dit lokale apotek.
 1. 1
  Anskaf NuvaRing på dit lokale apotek. Det kræver en læges recept, så du måske nødt til at få en celleprøve ved gynækolog.
 2. 2
  Opbevar ringe i køleskabet, hvis du ikke kommer til at bruge dem med det samme. Høje temperaturer, der svarer til kroppens vil forårsage frigivelse af hormoner fra ringene, hvorved deres effektivitet.
 3. 3
  Vask dine hænder, før du sætter en ring. Skyl dem godt for at undgå at få sæbe i skeden. (Dette kan forårsage gær infektioner.) Fjern ringen af ​​indpakningen. Du ønsker måske at holde indpakningen, så du kan sætte ringen tilbage i det for bortskaffelse senere.
 4. 4
  Sæt ringen på den første dag i din cyklus, eller den første dag i din menstruation, når du først begynder at bruge ringen, hvis det er første gang du bruger hormonel prævention. Hvis du gør det, vil du være fuldt beskyttet for denne måned mod graviditet. Hvis du indsætter det engang i løbet af din tid, skal du bruge en anden metode til prævention for den første måned.
  • Indsættelse varierer, hvis du skifter fra en anden form for hormonel prævention. Du kan indsætte ringen helst efter at bruge p-piller eller patch, hvis du har været konsekvent i brug, den nyeste tiden efter din placebo uge eller plaster fri uge. Fra minipiller, kan du skifte når som helst, men bruger en anden form for prævention i syv dage. For HBC injektioner, starter, når din næste injektion skulle være givet, og bruge en anden form for prævention i syv dage. Hvis du har et implantat eller intrauterint fjernet systemet starte dagen med fjernelse og anvende en supplerende form for prævention i syv dage.
 5. 5
  Kom i en behagelig stilling til indsætning, såsom liggende med knæene op, hugsiddende, sidder på toilettet, eller stående med det ene ben stablet op.
 6. 6
  Fold ringen til indsættelse. Klem ring i midten, så den bliver aflang, det er folden anbefales af producenten, og du vil se det er mindre end en tampon selv. Eller du kan vride ringen i en ottetal og fold de to cirkler oven på hinanden. Denne fold vil pop åbne pænt gang inde, og det er generelt lettere at indsætte uden at det ekspanderende for tidligt.
 7. 7
  Find din vaginale åbning, og indsæt ringen. Når den er åben og fuldt inde, scoot det så langt tilbage som du kan. Hook ringen på din livmoderhals for mere stabilitet.
 8. 8
  Bære ringen i tre uger. Derefter tage det ud i syv dage, og du vil normalt have din menstruation i løbet af denne uge.
 9. 9
  Sæt den nye ring fire uger eller 28 dage efter indsættelse af gamle, på samme tidspunkt på dagen. Prøv at sætte en alarm på din telefon eller computer for at hjælpe dig med at huske.

Tips

 • Ringen har tre uger hormoner. Du kan efterlade det i for fire uger og skifte til en ny ring efter 28 dage, og det vil have den samme effekt. Du er beskyttet mod graviditet i en måned.
 • Efter din første måned med ringen, skal din periode falde i ringen-fri uge. Hvis den ikke gør, kan du bruge tamponer, stedet softcups eller menstruation kopper med ringen. Bare sørg for, at ringen er røre dine vaginal vægge. For at sikre dette, er det lettere at tage ringen ud, indsæt menstruation produktet og derefter placere ringen til den side af tampon eller en kop.
 • Ringen kan forblive uden for dig i tre samlede antal timer i løbet af de tre uger. Hvis ringen virker snavset eller falder ud, skyl det med nogle koldt vand og sæt den i igen.
  • Hvis NuvaRing ® falder ud, og det har været ude i mindre end tre timer, skal du indsætte ringen igen (eller en ny ring) og fortsætte på din sædvanlige tidsplan.
  • Hvis NuvaRing ® har været ude i mere end tre timer, og det er den anden uge af brug, genindsætte ringen så hurtigt som muligt og bruge en sekundær form for prævention i syv dage.
  • Hvis NuvaRing ® har været ude i mere end tre timer i den anden uge af brug, kan du enten indsætte en ny ring med det samme eller få din menstruation uge. Du er beskyttet af graviditet efter disse muligheder, når du har brugt NuvaRing ® i syv dage, kontinuerligt. (Brug en barriere præventionsform i mellemtiden.)

Advarsler

 • Det anbefales ikke at bruge membraner eller anden form for hormonel prævention med NuvaRing ®, akkumulerede niveauet af hormoner kan have interaktioner, som du ikke kender konsekvenserne af. Det ville være fint at bruge kondomer for mere beskyttelse dog. To metoder er altid mere effektive end én.
 • Denne form for prævention beskytter ikke mod seksuelt overførte sygdomme / kønssygdomme eller HIV.
 • Du kan opleve gennembrudsblødning for et par uger, hvis det er første gang du bruger hormonel prævention. Hvis problemet fortsætter, så tal med din læge.
 • Denne artikel er ikke en erstatning for din læges råd. Også være sikker på at læse alle de fine print, der kommer med NuvaRing ® før brug.
 • Skyl ikke dine gamle ringe ned i toilettet! De bør smides i skraldespanden, væk fra børn og kæledyr.
 • Du bør ikke bruge NuvaRing ®, hvis du ryger eller er i risiko for hjertesygdomme. NuvaRing ® øger risikoen for blodpropper og bør ikke bruges med acetaminophen (Tylenol). Du bør ikke bære ringen, mens du ammer, eller mens du er gravid.
 • Hvis du oplever bivirkninger såsom vaginal infektioner eller irritation, hovedpine, vægtøgning, eller kvalme eller du simpelthen ikke føler sig som dig selv, kan det være NuvaRing ® og du bør tale med din læge om at skifte til en anden metode til fødsel kontrollere.

Ting du behøver

 • NuvaRing (r)
 • Telefon eller computer kalender (valgfrit)
 • Privat badeværelse (anbefales)
 • Køleskab til lagring ringe