Wkedk

Hvordan man starter prævention

Mange kvinder vælger at tage prævention for at forhindre graviditet eller til at holde deres menstruationscyklus konsekvent. Når en kvinde og hendes læge beslutter, at det er bedst at begynde at tage prævention, kvinden har til at træffe en beslutning, sammen med hendes læge, da hvilken type prævention er bedst for hende og hendes livsstil. Når du vælger den prævention, der er rigtigt for dig og din krop, vil du nødt til at følge nogle enkle trin til at begynde at tage prævention korrekt.

Steps

Hvordan man starter prævention. Begynd med at tage pillerne.
Hvordan man starter prævention. Begynd med at tage pillerne.

Trin til at starte alle typer af p-piller

Når du har besluttet, at p-piller er den foretrukne form for prævention for dig, er der et par enkle trin til at følge, når du begynder at tage pillerne.

 1. 1
  Begynd med at tage pillerne. Du kan starte nogen form for prævention pille på noget tidspunkt i din cyklus. Folk ofte fejlagtigt tror, ​​at kvinder skal starte deres p-piller på et bestemt tidspunkt i deres menstruationscyklus, såsom den første dag, de begynder deres periode. Heldigvis er dette ikke tilfældet. Men hvis du begynder at tage din første pille pakke i løbet af fem dage periode, efter du starter din menstruation, vil du blive beskyttet mod at blive gravid med det samme og vil ikke nødt til at bruge yderligere back-up præventionsmetoder. Start noget andet tidspunkt er okay så godt, men vil du nødt til at bruge en anden form for prævention for cirka en uge.
 2. 2
  Skabe et sæt tidsplan for at tage dine p-piller. Det er meget vigtigt at tage din p-piller på samme tidspunkt hver dag. Dette vil holde dem arbejder konsekvent ved at opretholde en jævn strøm af hormoner og holde dem korrekt afbalanceret på alle tidspunkter. En konsekvent tidsplan vil også hjælpe dig til at huske, når at tage dem. De fleste kvinder finder det bedst at tage deres piller omkring Morgenmad tid eller lige før de går i seng.
 3. 3
  Vide, hvordan du genstarte din prævention efter at du har en baby. De tider varierer afhængig af pille og amning:
  • Hvis du tager en pille, der har både østrogen og gestagen, bliver du nødt til at vente tre uger du føder.
  • Kvinder, der ammer deres barn bliver nødt til at vente seks uger før starter disse piller.
  • Hvis p-piller du tager kun indeholder gestagen, kan du begynde at tage dem nogen tid efter du har født, og du kan tage dem med det samme, selvom du ammer.

Andre metoder til prævention udover p-piller

Hvis du har besluttet, at p-piller er ikke længere den rette for dig, bliver du nødt til at beslutte, om en alternativ metode til prævention. Der er masser af muligheder for kvinder, hver med forskellige trin, der skal følges for at begynde at tage hver enkelt type.

 1. 1
  Få en recept fra din læge, hvis du vil begynde at tage prævention patch. Plasteret er en type af hormonel prævention ligner piller. I stedet for en daglig pille, er et plaster placeret på huden og bæres i en uge. Ved slutningen af ​​ugen det erstattes derefter med et nyt plaster. Du kan sætte plaster på forskellige områder af din krop, og du bliver nødt til at ændre det på samme dag for tre på hinanden følgende uger.
 2. 2
  Lær om, hvordan du bruger prævention skud, hvis du vælger denne metode til prævention. Du vil også have en recept fra din læge for denne type prævention. De fleste kvinder finder prævention skudt til at være en meget nem metode til prævention. Du vil ikke have at huske at tage en pille hver dag, og vil kun nødt til at få skudt hver tredje måned. Du bliver nødt til at gå til din læge for at modtage dit skud hver gang, og nogle kvinder kan finde dette at være en smule ubelejligt. Det er også meget vigtigt at modtage skud i tre måneder span. Hvis du vente længere end tre måneder til at modtage din skud, dine chancer for at blive gravid stigning stærkt.
 3. 3
  Hvis du er villig til at bruge lidt ekstra penge, kan du få en form for prævention, at du kun vil have til at ændre hvert tredje år. Der er en række af implantationssteder stænger, der anvendes som en indre form for hormonal prævention. Det er en meget lille stang, at din læge indsætter i din arm. Din læge vil følelsesløs området af din arm, hvor stangen vil blive indsat, og det vil kun tage et par minutter til at indsætte stangen.
  • Hvis du beslutter, at en implantation enhed ikke er rigtige for dig, kan det fjernes til enhver tid ved din læge. Denne proces tager lidt længere end implantation, men det kan gøres meget let.
 4. 4
  Begynd at bruge vaginal prævention ringe på en dag, som du og din læge beslutte, er bedst for dig. Ligesom pille, hvis du begynder at bruge ringen i løbet af de fem dage efter din menstruation begynder, vil du blive beskyttet med det samme. Du bliver nødt til at indsætte ringen selv ind i din vagina og lad det på plads i tre uger i træk. Efter de tre uger vil du fjerne det for en uge og derefter begynde igen for de næste tre uger. Ringen behøver ikke at blive fjernet under samleje og skal forblive på plads nemt for hele tre uger.
 5. 5
  Overvej IUD for prævention. Den væsentligste forskel mellem en spiral (IUD) og en vaginal ring er at IUD'en skal indsættes af lægen. En IUD kan vare i op til tolv år og er meget billig, fordi du kun nødt til at få det indsat én gang i løbet af denne periode. Imidlertid har IUD'en været kendt for at forårsage nogle ubehag for kvinder, når der indsættes den. Nogle læger vil give dig smertestillende medicin at tage efter det er indsat.
  • Vær opmærksom på, at når du går til at have IUD indsat, kan du ønsker at bringe nogen til at køre dig til din udnævnelse. Det kan også være en god idé at rydde din tidsplan for dagen, så du kan hvile, indtil ubehaget forsvinder.

Tips

 • Det er vigtigt at forstå, at selv om en præventionsform er den rigtige for én kvinde, kan det ikke være rigtigt, at den næste kvinde. Enhver kvindes krop er anderledes, hvilket gør det meget vigtigt at diskutere de forskellige typer af prævention med din læge. Altid være meget ærlig med din læge om dit sexliv og din krop.
 • Vær sikker på at drøfte med din læge, eventuelle bivirkninger de forskellige typer af prævention kan have.

Advarsler

 • Det er altid tilrådeligt at have et sundhedstjek op med din læge, før du tager prævention.
 • Læs advarslerne, som ledsager en præventionsform. Hvis du har spørgsmål eller usikkerheder, så spørg din læge eller sundhedsfaglig uddannelse for yderligere rådgivning. Dette er især vigtigt, hvis advarslerne drøfte eventuelle betingelse, at du kan have, eller at du er opmærksom på at være i din familie.