Wkedk

Sådan at få kontrol over dine følelser

Kontrollere dine følelser betyder ikke ignorere dem. Det betyder, at du genkende dem og handle på dem, når det er hensigtsmæssigt, ikke tilfældigt og ukontrollabelt, når du har lyst til det. Tag kontrol over dit liv ved at tage kontrol over dine følelser.

Steps

Sådan at få kontrol over dine følelser. Erkend, at følelser ikke bare synes mystisk ud af ingenting.
Sådan at få kontrol over dine følelser. Erkend, at følelser ikke bare synes mystisk ud af ingenting.

Del 1: kontrollerende følelser, ikke at lade følelserne styre dig

 1. 1
  Kend dine følelser. Der er en million forskellige måder, du kan mærke, men forskerne har klassificeret menneskelige følelser ind i et par grundlæggende, at alle kan genkende: glæde, accept, frygt, overraskelse, sorg, afsky, vrede og forventning.
  • Jalousi, for eksempel, er en manifestation af frygt - frygt for, at du ikke er "så godt" som noget andet, frygt for at blive forladt, fordi du ikke er "perfekt" eller "bedst".
  • Vide, hvad slags situationer medføre hvilke følelser, og være i stand til at fortælle forskellen mellem vrede og frygt, nogle gange flere følelser kan boble op på samme tid, og den person går gennem følelserne måske ikke være i stand til at skelne mellem de to.
 2. 2
  Erkend, at følelser ikke bare synes mystisk ud af ingenting. Mange gange, vi er prisgivet vores følelser på et ubevidst plan. Ved at anerkende dine følelser på et bevidst niveau, er du bedre i stand til at kontrollere dem.
  • Det er også godt at genkende en følelse fra det øjeblik de produceres, i modsætning til at lade det opbygge og intensivere. Den sidste ting du ønsker at gøre, er at ignorere eller undertrykke dine følelser, fordi hvis du læser dette, har du sikkert ved, at når du gør det, har de tendens til at blive værre og bryder ud senere.
  • Spørg dig selv hele dagen: "Hvordan skal jeg føler lige nu?" Hvis du kan, holde et tidsskrift. Skriv ned situationer, der forårsagede en interessant følelse i dig. På den måde kan du hjælpe lokalisere det øjeblik viste det sig i stedet for at lade sin oprindelse smutte.
  • Overtage ejerskabet af dine følelser. Må ikke bebrejde dem på andre mennesker. Genkende, når du forsøger at skyde skylden andre mennesker for dine følelser, og lad ikke dit sind slippe af sted med det trick. Tager fuldt ansvar for dine følelser vil hjælpe dig med bedre kontrollere dem.
 3. 3
  Læg mærke til, hvad der foregik gennem dit sind, når de følelser dukkede op. Stop og analysere, hvad du tænkte på, indtil du finder det troede var årsag at følelser.
  • Din chef har måske ikke gjort øjenkontakt med dig til frokost, for eksempel, og uden selv at være klar over det, kan den tanke har været i bagsiden af ​​dit sind, "Han er klar til at fyre mig!"
 4. 4
  Skriv ned de beviser, som støtter eller modsiger tanken der producerede følelser. Begynd forbinder prikker om, hvorfor du reagerede som du gjorde.
  • Når du begynder at tænke over det, kan du indse, at da ingen får det godt med denne særlige chef, kan han ikke råd til at fyrer nogen, fordi afdelingen er for kort-bemandet.
  • For eksempel kan du have ladet glide noget, du ikke skulle have sagt, som ophidsede ham, men som det er for sent at trække. Hans reaktion på frokost, kan ikke være, hvad du oprindeligt troede, det var.
 5. 5
  Spørg dig selv, "hvad er en anden måde at se på den situation, der er mere rationel og mere afbalanceret end den måde, jeg søgte på det før?" Udforske alle de forskellige muligheder. Om ikke andet, vil tænke andre mulige fortolkninger advare dig til mange forskellige scenarier, og vanskeligheden ved at drage forhastede konklusioner.
  • Tager denne nye beviser i betragtning, kan man konkludere, at dit job er sikkert, uanset din chefs smålige irritationsmomenter, og du er fritaget for de følelser, der var plager dig. Hvis dette ikke virker, dog fortsat til næste trin.
 6. 6
  Overvej dine muligheder. Nu hvor du ved, hvad følelser du beskæftiger sig med, så tænk på mindst to forskellige måder, du kan reagere. Dine følelser styre dig, når du antager at der er kun én måde at reagere, men du altid har et valg. For eksempel, hvis nogen fornærmelser dig, og du oplever vrede, kan din umiddelbare reaktion være at fornærme dem tilbage. Men uanset hvad de følelser, er der altid mindst to alternativer, og du kan sikkert tænke på mere:
  • Må ikke reagere. Denne fremgangsmåde er især godt, når du ved, at nogen forsøger at æg du på eller med vilje forpurre dig. Må ikke give efter, når du undlader at vise en følelsesmæssig reaktion, vil den person, æggede dig på at blive frustreret og til sidst stoppe.
  • Tag det roligt. Let at sige, svært at gøre, men der er nogle måder at slappe af, der ikke kræver masser af træning, erfaring eller viljestyrke. Når vi er vred eller ked af, vi knuge vores kæber og spændt op. Tage en dyb indånding er en nem og effektiv måde at tamp ned den følelsesmæssige forrykket. Det vil ikke fjerne den vrede, men det kan ringe det ned et hak eller to, bare nok til at holde os fra at sige, eller gør noget, vi ville fortryde senere.
  • Gør det modsatte af, hvad du normalt ville gøre. For eksempel får du generet, når din ægtefælle jævnligt ikke gøre retterne. I stedet for at engagere dem i et argument den anden du bemærker de beskidte tallerkener, roligt gøre det retter dig selv og fortæl din ægtefælle - i en rolig og fattet måde - at du ville sætte pris på hjælp til at overveje alt, hvad du gør i husstanden.
  • Tag dig fra situationen. Lad os sige, at du er på et udvalg på arbejdet, der omfatter mennesker, der er ufokuseret, vred og uproduktive. Du altid får forstyrret, når de deltager i møderne. Én strategi til at løse dette ubehag, frustration og vrede, er at bede om at blive omfordelt til en anden komité. Dybest set, du fjerner dig selv fra en situation, som du ved vil generere disse stærke, negative og unødvendige følelser.
 7. 7
  Træffe et valg. Når det besluttes, hvad der skal gøres, er det vigtigt at sikre, at det er et bevidst valg, ikke en reaktion på en anden, konkurrerende følelser. For eksempel, hvis nogen fornærmer dig, og du ikke gør noget, er det din beslutning, eller er det et svar på din frygt for konfrontation? Her er nogle gode grunde til at handle på:
  • Principper - Hvem vil du være? Hvad er dine moralske principper? Hvad ønsker du resultatet af denne situation, at være? I sidste ende, som er den beslutning, du ville være mest stolt af? Det er her, religiøs vejledning kommer i spil for mange mennesker.
  • Logic - Hvilken vej er den mest sandsynlige til at resultere i de resultater, du ønsker? For eksempel, hvis du bliver konfronteret med en gade kamp, ​​og du ønsker at tage pacifistiske rute kan du gå væk - men der er en god chance for, at brovtende beruset vil blive fornærmet, hvis du tænder din ryg. Måske er det bedre at sige undskyld og holde ham tale, indtil han falder til ro.

Del 2: anerkende ideer, der forårsager negative følelser

 1. 1
  Ændre dit perspektiv. Ovenstående trin viser, hvordan du ikke lade dine følelser styre din adfærd på stedet. Hvis du ønsker at opleve færre negative følelser til at begynde med, skal du ændre den måde, du ser verden. Hvis du lære at være optimistiske og afslappede, vil du opdage, at negative følelser lave færre optrædener man kan regne med.
  • At være optimistisk er vigtig. I stedet for at lade følelserne tage over, fordi du pessimistisk forventer dem til, så prøv at tro på forestillingen om, at verden er fundamentalt gode, og at folk får, hvad de fortjener, og at du er et godt menneske. Du kan begynde at finde, at udsigterne ændrer dine følelser.
  • Erkende, at der er visse ting, som du ikke vil være i stand til at ændre sig. Disse ting er ikke værd at få frustreret. Du er sandsynligvis ikke kommer til at ændre den måde, at nogle mennesker kører deres bil, for eksempel. Det er ikke værd at få forstyrret over. Hvad du kan ændre er din reaktion på folk, der kører hensynsløst og selvisk.
 2. 2
  Fjerne mange af de egoistiske kerneoverbevisninger som giver anledning til dine forstyrrende tanker og negative følelser. Der er mange irrationelle ideer, der gentagne gange forstyrre os. De er alle falske, men mange af os er tilbøjelig til at tro det mindste nogle af dem til en del af tiden. Her er nogle forudfattede forestillinger om selvet, der er forkert, fordi folk tænker på sig selv alt for meget:
  • "Jeg må være perfekt i alle henseender for at være umagen værd." Ingen kan være perfekt i alt, hvad vi har at gøre i livet. Men hvis du tror, ​​at du er en fiasko, medmindre du er perfekt på enhver måde, er du indstilling dig op for en levetid på ulykkelighed.
  • "Jeg må blive elsket og godkendes af alle, der er vigtigt for mig." Nogle gange kan man bare ikke med til at gøre fjender, og der er mennesker i verden, som bærer ond vilje til næsten alle. Men du kan ikke lave dit eget liv elendigt ved at forsøge at behage dem.
  • "Når folk behandler mig uretfærdigt, er det fordi de er dårlige mennesker." De fleste af de mennesker, som behandler dig uretfærdigt har venner og familie, som elsker dem. Folk er blandinger af gode og dårlige. Måske er der noget om dig, at mishager dem.
  • "Det er forfærdeligt, når jeg alvorligt frustreret, behandlet dårligt, eller afvises." Nogle mennesker har sådan en kort lunte, at de konstant er ved at miste job eller fare venskaber, fordi de ikke er i stand til at udholde den mindste frustration. Verden har ikke kryds for kun dig. Vær hensynsfuld over for andre mennesker.
  • "Hvis noget er farligt eller bange, jeg er nødt til at bekymre sig om det." Mange mennesker tror, ​​at "arbejdet for at bekymre" vil bidrage til at gøre problemerne går væk. De kører selv vanvittigt ved at lave ting at bekymre sig om. "Okay, det er ovre. Nu, hvad er den næste ting på listen, som jeg er nødt til at bekymre sig om?"
  • "Det er forfærdeligt, når tingene ikke fungerer helt, som jeg vil have dem til." Kunne du have forudsagt løbet af dit eget liv? Sandsynligvis ikke. Af samme grund kan man ikke forudsige, at tingene kommer til at arbejde ud, præcis som du vil have dem til, selv på kort sigt.
 3. 3
  Eliminer mange negative kerne overbevisninger om selvet. Der er mennesker, der tænker på sig selv ikke stærkt nok: Deres selvværd er hovedsagelig i rendestenen, og deres følelser er resultatet af ikke at kunne elske sig selv tilstrækkeligt.
  • "Misery kommer fra eksterne kræfter, som jeg ikke kan gøre meget for at ændre." Mange indsatte beskriver deres liv, som om det var en prop, vugger op og ned på bølger af omstændighederne. Du kan vælge, om at se dig selv som en effekt af dine forhold, eller en årsag. Tag ansvar for dine handlinger.
  • "Det er lettere at undgå livets vanskeligheder og ansvar, end at møde dem." Selv smertefulde erfaringer, når vi kan komme igennem dem, kan tjene som grundlag for læring og fremtidig vækst. Det er barnligt at gå gennem livet tænker, at vanskelighederne ikke nogensinde vil påvirke os.
  • "Fordi ting i min fortid kontrollerede mit liv, de har at holde gør så nu og i fremtiden." Hvis dette virkelig var sandt, ville det betyde, at vi er fanger af vores fortid, og forandring er umulig. Men folk ændrer sig hele tiden - og nogle gange de ændre sig dramatisk! Du har evnen til at være væsentligt, hvem du ønsker at være, du bare nødt til at tro på dig selv.
  • "Jeg kan være så lykkelig som muligt ved blot at gøre noget og nyde mig selv, idet livet som det kommer." Hvis dette var sandt, ville næsten hver rige eller komfortabelt pensionist gøre så lidt som muligt. Men i stedet, de søger nye udfordringer som et springbræt til yderligere vækst. Du narrer dig selv til at tro, at du ville være virkelig glad at gøre noget. Folk har brug for nyhed at forblive tilfredse.

Del 3: anerkende ideer, der gør negative følelser værre

 1. 1
  Lær at undgå de kognitive forvrængninger, der gør tingene ser værre end de egentlig er. De fleste af os har hørt udtrykket, "ser på verden gennem rosen-farvede briller." Men når du bruger kognitive forvrængninger, du har tendens til at se på verden gennem mudder-farvede briller! Her er nogle ideer, som du skal stoppe i at rulle gennem dit hoved, hvis du fange dig selv at tænke dem.
 2. 2
  Undgå negative ideer, der kommer fra følelse utilstrækkelig. Utilstrækkelighed kommer fra lavt selvværd, den idé, at du ikke er god nok til at gøre noget eller fortjener nogen. Forvise utilstrækkelighed fra dine følelser så meget som muligt, og du kan opleve, at det har været at holde dig fra at fuldbyrde ting.
  • Alt-eller-intet tænkning. Alt er godt eller dårligt, med intet i mellem. Hvis du ikke er perfekt, så er du en fiasko. Du nøle gør ting, fordi de ikke er perfekte, indtil du har intet andet valg end at gøre dem.
  • Diskvalificering positiv. Hvis nogen siger noget godt om dig, tæller det ikke. Men hvis nogen siger noget dårligt om dig, du "vidste det alle sammen."
  • Personalisering. Du tror, ​​at du var årsag til noget dårligt, der skete, da du virkelig ikke har meget at gøre med det. Og bede en ven til at hjælpe dig med at realisere dine følelser eller bekymringer, så du kan få nogen til at stole på.
  • Tankelæsning. Du tror, ​​nogen er disrespecting dig og ikke gider at tjekke det ud. Du skal bare antage, at de er. Du gør det, fordi du føler at du ikke fortjener respekt, og så er alt for følsomme til personer, som du mener kan ikke respektere dig.
 3. 3
  Undgå negative ideer, der kommer fra frygt. Mennesker kan være bange for en masse ting, vi lade frygten tage over vores rationelle hjerne, fordi vi er overbeviste noget slemt vil ske, selv når vi ikke har beviser for, at det vil.
  • Overgeneralization. En enkelt negativ hændelse bliver til en uendelig mønster af nederlag. "Jeg fik ikke et telefonopkald jeg aldrig høre fra nogen igen." Eller "Hun slog op med mig, hvorfor skulle nogen ønske at date mig?" Du generalisere ikke på grund af et mønster, men fordi du er bange for mønstret.
  • Mærkning og fejlmærkning. Dette er en ekstrem form for overgeneralization. Når du laver en fejl, du giver dig selv en etiket, såsom "jeg er en taber." Når en andens adfærd gnider dig den forkerte vej, du vedhæfte et negativt mærke til ham: "Han er en lus." Fejlmærkning indebærer beskriver en begivenhed med sproget, der er stærkt farvet og følelsesmæssigt belastet.
  • Fortune Teller Fejl. Du tror, ​​at tingene kommer til at gå galt, og overbevise dig selv, at dette allerede er en kendsgerning. Du har ingen beviser for profetien, men du er overbevist anyways.
  • At drage forhastede konklusioner. Du laver en negativ fortolkning, selvom der ikke er nogen konkrete fakta, der overbevisende understøtter din konklusion. Du tror, ​​at forberede sig på det værste er bedre end håbe på det bedste, fordi du er bange, ikke lovende.
 4. 4
  Undgå negative ideer, der kommer fra andre komplekse følelser. Må ikke bukke under for disse defaitistisk følelsesmæssige reaktioner. Hav tro på din evne til at arbejde tingene igennem. Tro på dit eget selvværd. Hvis du fange dig selv tænker en af ​​disse tanker, fokuserer i stedet på en positiv måde at fortolke dit værd.
  • Forstørrelse (catastrophizing) eller minimering. Forestil dig, at du kigger på dig selv eller en anden gennem en kikkert. Du tror måske, at en fejl du har lavet eller en andens præstation er vigtigere end de egentlig er. Forestil dig nu, at du har slået kikkerten rundt og du kigger gennem dem baglæns. Noget du har gjort kan se mindre vigtig end det egentlig er, og nogen andens fejl kan se mindre vigtig end de egentlig er.
  • Følelsesmæssig ræsonnement. Du antager, at dine negative følelser nødvendigvis afspejler den måde, tingene virkelig er: ". Jeg føler det, derfor må det være sandt" Du ønsker, at verden skal være den måde, det føles for dig, fordi det vil hjælpe dig til at føle mindre magtesløs.
  • Skulle udsagn. Du slog op på dig selv som en måde at få motiveret til at gøre noget. Du "burde" gøre det, du "skal" gøre dette, "burde" for at gøre dette, og så videre. Dette gør ikke du ønsker at gøre det, er det kun gør du føler dig skyldig. Når du direkte bør udtalelser mod andre, du føler vrede, frustration og vrede.

Tips

 • Lær at genkende og foregribe "triggers", der sætte dig fra.
 • Lad ikke frygten fra fortiden holde dig fra din fremtid.
 • Uanset hvad du vælger at gøre, er det vigtigt at fortsætte med at anerkende følelser. Bare fordi du ikke reagerer på en følelse, betyder ikke, at følelser ikke eksisterer.
 • Prøv at lave en liste over en flok følelser, du ønsker at være opmærksom på enten at føle eller undgå. Hver dag forlader en check eller markere med dem, som du udrette eller undlader at opnå dit mål.
 • Nogle gange er det nyttigt at holde et ringbind med foret papir. Så i slutningen af ​​dagen, når du er i sengen kan du nedskrive alle dine tanker og følelser.
 • Nogle erfaringer som at se en film, høre en lyd eller smage en fødevare (sanseindtryk) kan udløse eller medføre gode følelser. Jo mere gode, du kan genkende, er opmærksomme på og være opmærksom på, jo lettere er det at sætte dig selv i den slags en genkendelig stemning. Det er langt nemmere at komme ud af en vred eller trist sindstilstand, når du kan vide, hvad glad eller munter sindstilstand er.
 • Bare prøv at berolige ikke panik.

Advarsler

 • Mange følelsesmæssige problemer er så komplekse, at de kræver yderligere professionel bistand fra en autoriseret psykolog, rådgiver, eller socialrådgiver.
 • Det er vigtigt at styre dine følelser, men undertrykke dem eller benægte, at de eksisterer, er helt anderledes. Undertrykke dine følelser kan forårsage fysiske lidelser og mere følelsesmæssige symptomer.