Wkedk

Hvordan man kan overvinde en drivende fobi

En fobi er en frygt for en aktivitet, et objekt eller situation, der er i overskud til den iboende farlighed den frygtede ting. En drivende fobi er sandsynligvis være enormt skadeligt for dit liv, fordi det vil stoppe dig fra at gå til steder, du har brug for at være (såsom shopping, udnævnelser osv.) og kan endda forstyrre job, der kræver kørsel som led i arbejdet.

Hvis din angst bag rattet kontrollerer dig og forhindrer dig i at køre med lethed, eller endog alle, er det vigtigt at møde fobi, så du er i stand til at komme tilbage bag rattet med tillid. Her er nogle forslag til at hjælpe dig med at overvinde din kørsel fobi.

Steps

Hvordan man kan overvinde en drivende fobi. Søg at genkende symptomer på en fobi på dig selv.
Hvordan man kan overvinde en drivende fobi. Søg at genkende symptomer på en fobi på dig selv.
 1. 1
  Forstå, hvordan fobier opstår. Fobier kan være genetisk karakter, selv om en fobi om kørsel er nok ikke sandsynligt at have denne årsag, men hvis du er forælder vise denne fobi, kan det let videre til dine børn. Fobier endvidere på vidne eller oplever noget traumatisk, og derefter udvikle en afværgemanøvre for at gøre eller beskæftiger sig med den frygtede objekt eller situation. En drivende fobi kunne udvikle sig gradvist eller hurtigt, og kan opstå på grund af følgende erfaringer eller situationer:
  • Du var involveret i eller været vidne til en bilulykke.
  • Du var råbte på eller provokeret en masse, når de forsøger at lære at køre bil.
  • Du var et offer for, eller endda en gerningsmand, gadeoptøjer.
  • Du finder stress af trafikken ophobninger uudholdelig.
  • Du har lavet en farlig eller skræmmende rejse, som ikke resulterede i en ulykke, men kunne have og forårsagede stor angst, for eksempel kørsel i dyb sne, kørsel på sort is, kørsel gennem et område kendt for elge eller hjorte populationer dyr sprang i foran din bil (men snævert forpasset), kraftig regn, tåge eller røg gjorde din kørsel meget vanskeligt, etc.
  • Du er bange ved at læse eller høre nyheder om dårlig trafikulykke.
 2. 2
  Søg at genkende symptomer på en fobi på dig selv. Når der lider af en fobi, kan du opleve en række og fysiske reaktioner, hvoraf nogle er milde, hvoraf nogle kan være invaliderende. Fælles fobi reaktioner omfatter:
  • Standsning af aktiviteten helt - du måske ikke engang være i stand til at køre bil længere, eller måske du aldrig har endda siddet om en licens eller forsøgt at køre bil.
  • Feeling fysiske reaktioner såsom svedtendens, hovedpine, prikken læber, smerter i brystet, hjertebanken, kvalmende og lyst til at kaste op, faktisk, tør hals, følelse besvime, "gelé" ben, svimmelhed, osv.
  • Følelse surrealistisk eller fordrevne, som om det er ikke dig, der foretager den aktivitet, men en anden, eller du føler som om du er automatiseret end tændt. I sin mest farlige form, kan disse følelser være ledsaget af tanker om sving på tværs af vejen i vejen for et andet køretøj med følelser, du kan ikke stoppe dig fra at gøre det.
  • Der kan være følelser, at bilen er ubalanceret, at det vil vælte, som du går rundt om hjørner, eller vil glide væk fra vejen ned en dæmning eller klippe osv. bremsning en masse, når du bremser er ikke nødvendigt er en almindelig reaktion fra ængstelige bilister, at selv ned at gøre dette pludseligt midt i en masse trafik.
  • Du planlægger at køre ture, der er meget omfattende og måske endda meget længere end nødvendigt, bare for at undgå frygtede veje, især motorveje og motorveje, eller nogen kryds og andre områder, hvor der er en masse trafik.
  • Du kan blive argumenterende med nogen, der vil have dig til at køre dem et sted, og frem for at eje op til at være bange, du finder alle mulige og vanskelige grunde til at undgå det.
 3. 3
  Søg råd og hjælp. Det kan være meget hårdt for at overvinde en fobi på egen hånd, især hvis du har lade det vokse i løbet af en periode, men fobier kan nemt behandles og ikke søger hjælp, vil få dig til at lide unødigt. Din kørsel fobi gør dig sårbar, fordi din dømmekraft kan let overskygges, når du kører, når du søger nogen vej ud af, hvad der gør dig ængstelig, mens du kører (såsom at undgå motorveje, fremskynde at komme væk fra biler eller lastbiler, svimmelhedsfølelse i snævre tunneller, osv.). først og diskutere dine følelser, så lægen kan bekræfte, at du har en fobi. Lægen vil så sandsynligvis anbefale en fremgangsmåde, der omfatter at se en terapeut, der beskæftiger sig med kognitiv omprogrammering. I forbindelse med den hjælp, du får fra en sådan en person, vil de resterende trin hjælper dig til at overvinde din kørsel fobi.
  • Vælg terapi efter hvad der føles bedst for dig i forbindelse med at tale med din læge. Du kan også tale med nogen andre du kender, der har været behandlet for en drivende fobi eller angst for at se, hvad de gjorde for at overvinde den. Den eller de personer, du vælger til at hjælpe dig, skal være empatisk, nogle gange folk ikke forstår, hvordan skræmmende en drivende fobi kan være fordi kørsel er sådan en fælles aktivitet, hvis den person hjælpe dig ser ud til at føle denne måde, finde nogen mere sympatisk.
  • Søg at snakke. Taler om din fobi er vigtigt, fordi det er et centralt middel til over det og skulle acceptere, at du behøver at gøre noget ved det. Mindst en af ​​dine terapi valg bør inddrage tale.
  • Overveje køreskole eller defensiv kørsel klasser. Nogle mennesker er specialiserede i at hjælpe angste bilister vender tilbage til vejen, med praktiske, hands-on undervisning i sikre steder, der opgraderer ud i veje eller steder, du frygter mest. Slå dem op på nettet eller i telefonbogen, og tale med dem om, hvad de tilbyder.
 4. 4
  Undgå sort og hvid, eller absolutistiske, tænkning. Overbevisende dig selv, at være i en bil, vil tiltrække en bilulykke er en form for sort og hvid tænkning. Det opstår ofte efter "en retssag learning" for at blive involveret i et enkelt bilulykke. Dybest set, er du antyder dig selv, at når du ikke er i bilen, er du sikker fra bilulykker, men når du er i en bil, vil du have en. Og mens du siger ting som "veje er farlige" og "lange distance kørsel er farlig" kunne være faktuelle sandheder, at gentage disse erklæringer igen og igen til dig selv som begrundelser for at undgå kørsel gør intet for at afhjælpe de potentielle farer, det bekræfter blot problemet og undgår den virkelighed, som du kan gøre ting for at minimere farerne.
  • Accepter, at kørsel er selv farlig, hvis det gøres uansvarligt. Til gengæld kører ansvarligt. Kør med omhu, altid være opmærksom, og kender dine begrænsninger. Aldrig drikke og køre. Hvis du er træt, det er en god grund til at trække over og hvile eller at vente, indtil du ikke er træt før kørsel. Men det at være træt er ikke en grund til aldrig at køre igen, det er en tilstand, der vil passere.
 5. 5
  Lær at når ved rattet. Når du er anspændt og nervøs, du begrænse de oplysninger, der modtages og fulgt op af din hjerne. Øv afslappende før du kører. Hvis du opdager dig selv spænde op som du kører, stramme bevidst og derefter give slip på alle spændinger bevidst. Hold gøre dette indtil det bliver en anden karakter til at slappe hver gang du opdager dig selv at blive anspændt. Uden spænding, vil du blive en mere sikker chauffør, og derved styre køreoplevelsen langt mere effektivt.
  • Hvis du ikke kan lære at slappe af dig selv, spørg din terapeut om hjælp til at praktisere dette.
  • Hvis du lider af panikanfald, lære at klare dem. Kom din angst under kontrol, vil gavne dig generelt, ikke bare for at køre.
 6. 6
  Vend tilbage til kørsel i en gradueret måde. Hvis du ikke har kørt, kan det være nyttigt at vende tilbage til at køre langsomt, bygge op af små skridt. Kun gøre dette, hvis du har konfronteret de fysiske og følelsesmæssige fobi reaktioner med din terapeut først.
  • Sid i bilen og gøre dig bekendt med alt igen. Flyt gear, rat, indikatorerne osv.
  • Tage små ture på de lokale veje, som du er virkelig fortrolig med. Gradvist øge den tid, du kører fra hjem til et andet sted. Tag regelmæssige pauser, såsom en 10 minutters pause efter hver 5 minutters kørsel. Prøv at skrive ned, hvad der er godt at køre, og hvad der ikke er. For noget, der ikke føler sig godt, finde løsninger.
  • Køre videre på mindre velkendte veje. Kun gøre dette når du er overbevist om, at du ikke behøver at komme hjem i en fart, fordi du i panik.
  • Kør på motorvej, motorveje, hovedveje eller andre stærkt trafikerede veje igen. Har en person med dig, når du gør dette igen og tage det meget langsomt. Vide, hvor alle udgange er i forvejen, så du kan komme i gang hurtigt, hvis det er nødvendigt (brug en GPS-navigator til at hjælpe dig).
  • Hjælp dig selv ved at gøre tingene lettere. Har tilstrækkelig parkering penge, så du kan køre ind i en betalt parkeringsplads i stedet for at skulle kæmpe i slutningen af ​​din rejse på udkig efter en billig eller gratis park. De ekstra penge brugt på den nemme parkering mulighed kan være det værd, som du kan bruge tiden til at falde til ro og berolige dig selv, at du gjorde godt efter en harddisk.
 7. 7
  Brug bekræftelser for at bekræfte, at du gør det rigtige, mens du kører. Bekræftelser er en måde at berolige dig selv, at du er i en god situation. Med kørsel, omfatte den type bekræftelser, som du måske ønsker at bruge:
  • Jeg kører forsigtigt og inden hastighedsgrænsen. Forsigtig kørsel er sikker kørsel.
  • Kørsel er en almindelig, dagligdags aktivitet. Jeg er en alarm driver, der deltager i en fælles aktivitet med omhu.
  • Jeg behøver ikke at køre hurtigt, jeg kan køre i højre vognbane, hvis jeg ønsker at rejse langsommere end andre biler.
  • Jeg behøver ikke at risikere skifte baner i sidste øjeblik. Hvis jeg går glip af en turn off, kan jeg dobbelt tilbage sted, der er sikkert at gøre det.
  • Jeg har planlagt denne rejse fra start til slut. Jeg ved, hvor jeg hen, og når jeg nødt til at gøre vognbaneskift og slå offs. Jeg ved godt forberedt.
 8. 8
  Foretag ændringer til bilen for at forbedre sikkerheden for din kørsel. Der er en række ting, du kan gøre for at bidrage til at øge din følelse af sikkerhed i bilen:
  • Kontroller, at dit sidespejl justeret korrekt hver eneste gang du får i bilen til at køre.
  • Kontroller, at dine sidespejle er justeret korrekt hver eneste gang du får i bilen til at køre.
  • Juster sædet efter, hvordan det føles. I løbet af dagen, har tendens din at ændre sig med tiltagende træthed, så foretage justeringer for dette ved at forbedre dit sæde positionering.
  • Få brudt ting fast med det samme. Når noget mislykkes i din bil, skal det repareres med det samme, selv om bilen er stadig i stand til at blive kørt, har nedsat bildele er farligt og kan potentielt forårsage skade til andre dele af bilen eller forårsage ulykker. Selv en knækket sidespejl eller en enkelt forlygte kan være farlig. Sæt dit sind på lethed med hurtige reparationer.
 9. 9
  Øv zen kørsel. Zen kørsel kan hjælpe dig til at slappe af og gå med strømmen. Det kan være nok til at hjælpe dig med at overvinde nogle af, hvis ikke alle, din frygt.

Tips

 • Forstå, at det ikke kun er dig, der har følt denne måde, og at der er mange andre mennesker, der har følt ligesom du på et tidspunkt. Det vigtige er at forstå, at uanset hvad, denne fobi er ikke umuligt at overvinde. Alle andre kører. Så hvorfor kan du ikke?
 • Husk ingen er perfekt i noget, men succes i kørsel er mulig.
 • Hvis du opdager, at du ikke engang kan tåle at være en passager i en bil, vil en tilbagevenden til kørsel være endnu sværere for dig. Prøv at starte med drivere, du stole på, og ved vil køre med den største omhu, derefter langsomt arbejde din vej tilbage til førersædet med den betroede driveren som din passager.
 • Afspil afslappende musik i bilen. Dette kan hjælpe nogle mennesker med at overvinde en følelse af stigende panik ved at tune ind på musikken i stedet for trafikstøj.
 • Andre former for behandling, der kan hjælpe omfatter hypnoterapi, NLP og EFT.
 • Desensibilisering gennem Eyes Movement Desensibilisering og oparbejdning (EMDR) kan hjælpe med en drivende fobi. Spørg din terapeut for information.

Advarsler

 • Undgå undgå det uundgåelige, en fobi har dig i sit greb, indtil du vælger at beskæftige sig med det. Jo før du søger hjælp, jo før du kan vende tilbage til at nyde et normalt liv.
 • Der synes ikke at en enkelt fix-for-alle, der har en drivende fobi. Dette er næppe overraskende, da vi er alle unikke, og begrundelsen bidrager til vores fobi vil alle blive indkøbt forskelligt. Det vigtigste er at prøve forskellige ting, når andre ting ikke virker for dig, indtil du hit på hvad der virker for dig, eller hvilken kombination virker for dig. Giv ikke op - holde forsøger som fobier kan behandles.

Ting du behøver

 • Komfortabelt sæde, muligvis en driver pude
 • Bil i for nylig serviceret stand, ingen reparationer nødvendig