Wkedk

Hvordan undgår bivirkninger ved brug af Flonase (fluticason)

Flonase (eller fluticason) er en flydende næsespray kun at bruge i næsen til behandling af symptomer på (1) periodisk allergisk rhinitis, dvs årstidens (bestemte tidspunkter af året), og (2) staude nonallergic rhinitis (året rundt); det vil imidlertid ikke helbrede enten betingelse af næsen og nasal bihuler. Snarere er det hensigten at hjælpe med at lindre symptomer, herunder nasal hævelse, nysen, tilstoppet, løbende eller kløende næse. Langvarig brug kan betyde, at bivirkninger ved at bruge det kan blive problematisk, så det er vigtigt at bruge det forsigtigt. Det er i en klasse af medicin, der kan forårsage mange og nogle svære vanskeligheder.

Det stof fakta, information og advarsler præsenteret i denne artikel stammer fra nlm.nih.gov "MedlinePlus, Drug Info, Meds".

Steps

Hvordan undgår bivirkninger ved brug af Flonase (fluticason). Få fuld officielle, trykte narkotika oplysninger fra din læge eller på apoteket.
Hvordan undgår bivirkninger ved brug af Flonase (fluticason). Få fuld officielle, trykte narkotika oplysninger fra din læge eller på apoteket.
 1. 1
  Få fuld officielle, trykte narkotika oplysninger fra din læge eller på apoteket. Det er normalt sprøjtes i hvert næsebor en gang om dagen - eller to gange om dagen, morgen og aften. Det er undertiden bruges til at behandle symptomer på lang sigt eller kun for et antal dage. Følg anvisningerne fra din recept præcist, og spørg din læge eller på apoteket til at forklare noget, du kan ikke forstå.
  • Fluticason udøver sin gavnlige virkninger ved at hæmme flere typer af celler og kemikalier involveret i allergiske, immune og inflammatoriske reaktioner fra over-aktivitet i disse processer. Når det bruges som en nasal inhalator eller spray, medicinen går direkte til foring i næse og lidt absorberes i resten af ​​kroppen. FDA godkendte fluticason i oktober 1994.
 2. 2
  Fortæl din læge omgående, hvis du støder på problemer ved hjælp af denne næsespray, som er et steroid: binyrebarkhormon [kawr-t uh-koh-ster-oids - styre -] ​​substantiv Biokemi - enhver af en klasse af steroider, såsom aldosteron, hydrocortison eller cortison, opstår i naturen, især som en sekretion af binyrebarken, men også som en syntetiseret produkt.
  Også kaldet cor · ti · Coid [kawr-t uh-koid] Flonase rummer mange potentielle bivirkninger, nogle alvorlige, eventuelt alvorlige komplikationer.
 3. 3
  Hold øje med forholdsvis ualmindelige, men alvorlige, bivirkninger, mens du bruger flonase (fluticason), præcist som anvist. Brug ikke mere eller mindre beløb end - eller hvor ofte - din læge har ordineret. Vær særlig opmærksom, hvis du har misbrugt det, eller hvis du udvikler følsomhed. Ting at være opmærksom på er:
  • ikke indtages næsespray, der kan dryppe ind i bagsiden af din mund / hals. Hvis du ved et uheld gør dette, spytte det ud.
  • Vær forsigtig med ikke at få det i øjnene eller munden.
  • Collapse: Ring 911. Hvis offeret er brudt sammen eller ikke trækker vejret, få lokale redningstjenester.
  • Overdosis: ringe til din lokale giftkontrolcenter gennem 1-800-222-1222.
 4. 4
  Tillad en dag eller et par dage for ordinerede brug for at træde i kraft. Symptomerne vil sandsynligvis ikke begynde at forbedre sig i mindre end 12 timer efter din første brug af Flonase, og det kan tage flere dage eller længere, før du føler den fulde virkning af fluticason. Din læge kan starte dig på en højere dosis fluticason næsespray for en stund og kan så mindske din dosis efter dine symptomer er mere kontrolleret.

Alvorlig forsigtighed

 1. 1
  Brug fluticasone efter foreskrevet skema til at fungere bedst som anvist, og for de tidspunkter instrueret, eller vil det ikke fungere korrekt - medmindre din læge har fortalt dig at "bruge det som nødvendigt". Fortsæt med at bruge fluticason, når du føler dig godt, og ikke stoppe med at bruge fluticason uden først at tale med din læge.
 2. 2
  Hvis du oplever bivirkninger, ringe til din læge straks for at få hjælp og vejledning. Være ekstra forsigtig for visse bivirkninger kan være meget alvorlige. Følgende bivirkninger og symptomer er ikke almindelige, men er grund til at rapportere til din læge "straks" til pleje eller behandling:
  • problemer i vision
  • forstørret ansigt og hals (ødem - fastholdelse overskydende kropsvæsker, eller eventuelt usædvanligt muskulatur undertiden forårsaget af steroider)
  • hvæsende vejrtrækning vejrtrækninger, hæs stemme, skade på næsen
  • besværet åndedræt (svarende til astma) eller problemer med at synke
  • ekstrem træthed (udmattelse), muskelsvaghed (mangel på energi)
  • "Off tidsplan" menstruation perioder
  • smertefulde hvide pletter i din næse eller hals (mavesår)
  • nældefeber, udslæt, kløe, "friske" eller øget bumser / akne
  • symptomer på influenza, ømhed i halsen, hævede i halsen
  • ansigtsødem: hævet tunge, læber eller øjenlåg, opsvulmet ansigt
  • hævede hænder, fødder, ankler, underben hævelser, ødem
  • uventede blå mærker.
 3. 3
  Pas på Flonase (fluticason) forårsager mindre alvorlige bivirkninger, såvel som de mere alvorlige. Fortæl din læge, hvis nogen af ​​disse mindre alvorlige symptomer er alvorlige eller ikke går væk:
  • hovedpine, svimmelhed,
  • blodig slim i næse, næseblod
  • løbende næse, hoste, brænding eller irritation i næsen
  • kvalme, opkastning, mavesmerter, diarré.
 4. 4
  Medbring en kort eller bære en medicinsk identifikation (ID) armbånd til at lade redningsmandskab ved, at du kan have brug for kortikosteroider i en nødsituation, såsom under indlæggelse.

Før du bruger Flonase (fluticason)

 1. 1
  Fortæl din læge og apotek, hvis du er allergisk over fluticason eller til enhver medicin.
 2. 2
  Fortæl din læge og farmaceut nogen recept eller nonprescription medicin, vitaminer, kosttilskud og naturlægemidler produkter, du tager eller har taget for nylig. Din læge kan være nødvendigt at ændre dosis af Flonase eller andre stoffer blandt din medicin - eller har brug for at overvåge dig nøje for eventuelle bivirkninger.
 3. 3
  Fortæl din læge, hvis du har:
  • nogensinde haft tuberkulose (en type infektion) i dine lunger,
  • grå stær (uklarhed i linsen i øjet),
  • glaukom (en øjet væske-tryk sygdom),
  • sår i næsen nu,
  • enhver form for ubehandlet infektion,
  • herpes-infektion i øjet (en type infektion, der forårsager en øm på øjenlåget eller øjets overflade).
  • for nylig blevet opereret på næsen
  • nyligt såret næsen på nogen måde.
 4. 4
  Fortæl din læge, hvis du er gravid, planlægger at blive gravid, eller du ammer. Hvis du bliver gravid, mens du bruger fluticason, ringe til din læge straks.
 5. 5
  Før du har kirurgi, inklusive tandkirurgi, fortælle lægen eller tandlægen, at du bruger Flonase (fluticason).
 6. 6
  Ring til din læge, hvis du bliver syg. Vær sikker på, at alle leverandører af sundhedsydelser, der behandler du, at du for nylig erstattet din mundtlige steroid med fluticason inhalation / spray.
 7. 7
  Watch out for infektioner. Kortikosteroid såsom fluticasone kan nedsætte din evne til at bekæmpe infektion.
 8. 8
  Holde sig væk fra folk, der er syge og vaske dine hænder ofte. Vær særlig omhyggelig med at holde sig væk fra folk, der har skoldkopper eller mæslinger. Fortæl din læge med det samme, hvis du finder ud af, at du har været omkring en person, der har en af ​​disse vira.

Forberedelse til brug af næsesprayen

 1. 1
  Ryst pumpe flasken forsigtigt, og fjern derefter sprøjtens støvbeskytter.
 2. 2
  For at bruge det første gang, eller efter ikke at have brugt det i en uge eller mere, skal du prime det igen ved at følge to nedenstående trin. Hvis du har brugt pumpen i den forløbne uge, springe til "ansøgning".
 3. 3
  Hold pumpens applikator mellem din pegefinger og langfinger med bunden af flasken understøttes af din tommelfinger - mens du holder den lodret.
 4. 4
  Undgå både dit ansigt og krop, når priming og forbereder. Forsigtig: punkt applikatoren pumpe væk fra dig selv i løbet af denne proces.
 5. 5
  Før du bruger pumpen første gang, skal du trykke ned og lad off tryk (pumpning) seks gange. Hvis du allerede har brugt pumpen før, men ikke i 6 dage eller færre, og tryk derefter ned, og slip kun pumpen, indtil du ser en fin spray, mens du holder den lodret, men væk fra kroppen og ansigtet.

Ansøgning

 1. 1
  Blow din næse, indtil du har ryddet dine næsebor.
 2. 2
  Vær sikker på at holde flasken oprejst, og hold det ene næsebor lukket med en finger. Læn hovedet lidt frem og omhyggeligt placere nasal applikator det andet næsebor.
 3. 3
  Hold pumpen med applikator mellem din pegefinger og langfinger og bunden understøttes af din tommelfinger.
 4. 4
  Mens vejrtrækning ind gennem næsen, brug din pegefinger og langfinger til at trykke hårdt ned på applikatoren (med fingrene) og på tommelfinger og fordrive en spray.
 5. 5
  Tag en normal indånding gennem denne næsebor, men puste ud gennem munden for ikke at miste medicin.
 6. 6
  For at bruge en anden spray i samme næsebor, gentages applikationstrin, kun hvis din læge fortalte dig at bruge to pust pr dosis. Gentag trinene i det andet næsebor.
 7. 7
  Tør applikator med rent væv og erstatte støvhætten.
 8. 8
  Hold øje med andre bivirkninger: Fluticason kan forårsage andre bivirkninger. Ring til din læge, hvis du har nogen usædvanlige krop effekter / problemer, mens du bruger denne medicin. Hvis du har en alvorlig bivirkning, kan du og / eller din læge indberette det til Food and Drug Administration (FDA) "MedWatch Bivirkning Reporting program" online på http://www.fda.gov/Safety/MedWatch eller ved at ringe 1-800-332-1088.
 9. 9
  Vær opmærksom på, at børn kan vokse langsommere hjælp flonase. Det er uvist, om fluticason brug vil formindsker den fulde voksenhøjde, at børn ellers ville nå. Tal med dit barns læge om de andre risici, såvel som dette, fra at bruge denne medicin med dit barn.

Tips

 • Hver flaske fluticason næsespray er kun 120 sprays. Flasken må ikke tømmes efter 120 spray er brugt, men når indholdet bliver lav, så hver ekstra spray, kan ikke give præcise mængde medicin.
 • Særlig forsigtighed er nødvendig i flere måneder som din krop justerer til ændringen i steroid medicin. Hvis du har andre medicinske tilstande, såsom gigt, eller eksem (en hudsygdom), kan de forværres, når din mundtlige steroid dosis nedsættes.
  • Fortæl din læge, hvis dette sker, eller hvis du oplever nogen af ​​følgende symptomer i denne periode:
   • ekstrem træthed, muskelsvaghed eller smerter;
   • pludselige smerter i maven, nederste del af kroppen eller ben;
   • tab af appetit, vægttab, forstyrret maven, opkastning, diarré,
   • svimmelhed, besvimelse;
   • depression, irritabilitet;
   • mørkfarvning af huden (gulsot).
 • Hold regnskab med det antal gange, du sprøjtede bruger denne flaske og kassér flasken, når du bruger i alt 120 sprays, og smide det væk, selv når det stadig indeholder noget væske.
 • Hvis du har taget orale steroider (hætter eller faner), kan lægen nødt til gradvist at mindske din steroid dosis efter du begynder at bruge fluticason (corticosteroid).
 • Vær forsigtig, fordi din krop kan være mindre i stand til at håndtere stress, såsom:
  • kirurgi, sygdom,
  • alvorligt astmaanfald,
  • eller skade i denne periode.