Wkedk

Hvordan til at vågne op tidligt

Kom op tidligere for det meste om at få en bedre søvn, motion i løbet af dagen, og gå til at sove tidligere. Ifølge nogle skøn, får næsten 30% af den europæiske arbejdsstyrke mindre end seks timers søvn per nat. Videnskaben fortæller os, at hvis du får den anbefalede mængde søvn i løbet af natten, er det lettere at vågne op tidligere. Læs videre for nogle nyttige tips om at vågne op tidligt om morgenen.

Steps

Hvordan til at vågne op tidligt. Start en natlig rutine.
Hvordan til at vågne op tidligt. Start en natlig rutine.
 1. 1
  Start en natlig rutine. Vide, hvor meget søvn du kræver, og planlægge i overensstemmelse hermed. Den rutinemæssige kan bestå af brusebad, drikke varm mælk, eller laver afslappende øvelser såsom yoga eller pilates. Læg mærke til de første tegn på træthed (dvs. gaben, tunge øjne osv.). Når du kommer i seng, lytte til klassisk musik, før du begynder at sove. Udpeg dit soveværelse til at sove alene. Afstå fra anstrengende aktiviteter, da dette vil hæmme behagelig søvn tid.
  • Indstil en alarm for sengetid. Indstil en alarm (helst en rolig), hvis du ønsker at være i seng ved. Når alarmen går i gang, så prøv at være i seng og forsøger at sove. En alarm vil være nyttige i at få dig i sengen tidligere og oftere.
 2. 2
  Dæmp lyset omkring en time, før du går i seng. Dæmpning dine lygter en time, før du planlægger at sove, vil hjælpe med at undertrykke hormonet melatonin, som kunne føre til en bedre nattesøvn. Prøv at slukke tv-skærme, bærbare skærme og lignende en time, før du ønsker at gå på vågeblus.
 3. 3
  Få en god nats søvn. Det er en simpel sandhed, men det betyder ikke, det er nogen mindre vigtigt: sove nok, vil hjælpe dig vågne op tidligere.
  • Det er nemmere at vågne op tidligt, hvis du har har den anbefalede mængde søvn i løbet af natten. Planer om at få:
   • 7 til 9 timers søvn for voksne.
   • 9 til 10 timers søvn for gravide kvinder.
   • 10 til 11 timers søvn for børn og ældre.
 4. 4
  Sov med gardiner halvåbne. Sovende med gardiner halvåbne kunne hjælpe din krop til at stoppe produktionen af ​​melatonin samtidig ramping produktionen af ​​adrenalin. Det kan hjælpe din krop være klar til at omfavne den dag med den tid, din alarmen går i gang.
 5. 5
  Prøv at falde tilbage i søvn, hvis du vågner om natten. Bliv i sengen for at undgå at vække din krop skal du bevæger dig rundt.
 6. 6
  Sørg for at have en alarm clock sæt på et rimeligt tidspunkt. Når din Vækkeuret ringer, straks begynde din dag. Må ikke snooze eller deaktivere din alarm og gå tilbage til at sove, da det er en fristelse til at en ødsel formiddag.
  • Prøv at sætte dit vækkeur, hvor det er uden for rækkevidde. Du vil derefter blive tvunget til at komme ud af sengen for at slukke alarmen.
 7. 7
  Motion tidligt nok på dagen. Mange læger mener, at komme i en moderat intens træningsapparater løbet af eftermiddagen hjælper folk komme til at sove på et rimeligt tidspunkt. Så gå til gymnastik, deltage i en basketball team, eller buste ud støvede løbebånd du har været at fortælle dig selv, du ville bruge. Det vil hjælpe dig med at få til at sove tidligere.
  • Prøv ikke at udøve senere på natten. Udøver sent om natten hæver kroppens kernetemperatur. Da søvn menes at være anlagt den ved et fald i kroppens temperatur, kan sene øvelse være til skade for en tidlig nattesøvn.
 8. 8
  Undgå at drikke koffeinholdige drikkevarer natten. Det vil holde din krop vågen og i sidste ende forårsage søvnløshed.
 9. 9
  Gradvist gå på sove 10 minutter tidligere hver dag, indtil du har ramt dit mål tid. Gør det samme for at vågne op.
 10. 10
  Få mere søvn på dage, efter du under-søvn. Folk har brug for mere søvn den næste dag, når de ikke får nok søvn den foregående dag (e). Så hvis du fik kun 5 eller 6 timers søvn på mandag, være flittige om at få 10 til 11 timers søvn på tirsdag for at kompensere for dit afsavn. Ellers kan du fodre en ond cirkel af søvnighed hver morgen.
 11. 11
  Undgå snoozing dit vækkeur. Så snart alarmen ringer, komme ud af sengen for at starte din morgen. Du vil med tiden vække og føle sig bedre, at du har holdt ud gennem morgen døsighed.
  • Slumrer vil ikke gøre dig føle sig mere udhvilet. Forskere har konstateret, at du ikke får mere afslappende, REM søvn, mens faldet i søvn, hvilket gør denne skyldig nydelse specielt ødsel for din vågenhed.
 12. 12
  Må ikke lur i lange perioder i løbet af dagen. Jo tættere det bliver til faktiske sengetid, jo mere ødelæggende en lur være. Hvis du har brug for at tage en lur, så prøv at gøre det før 03:00, og begrænse den til under 45 minutter. Det vil give den mest hvile, mens stadig giver dig en god chance for at falde i søvn hurtigt, senere på aftenen.

Tips

 • Sæt dit vækkeur længere væk, så du er nødt til at komme op at slå alarmen fra.
 • Så snart din alarm går i gang, komme ud af sengen og starte på din dag. Det er nyttigt at tale dig igennem dagen, fordi det holder dit sind bevæger sig mod ting senere på dagen, så du kan fortælle dig selv, at du ikke er træt. Hvis du konstant at minde dig selv om din dag planer og insisterende du ikke træt, vil yawny morgentimer flyver lige forbi.
 • Hold en sammenhængende søvn tidsplan. Falde i søvn og vågner op på samme tid hver dag.
 • En sund søvn rutine er en vanskelig vane at tilpasse sig. Gradvist sætte et wake tidligere tidspunkt (fx 10 minutter tidligere hver anden uge), og dette vil hjælpe dig med at vågne op tidligere uden at forstyrre din søvn tidsplan.
 • Hvis du er døsig om morgenen, tage et koldt brusebad. Dette vil øge dit blodtryk og betydeligt vække din krop.
 • Stoppe med at være doven og bare gøre det. Hvad det punkt leve, hvis du ikke kommer til at bruge hver dag til fulde. Søvn er der altid, muligheder er ikke.
 • Gør fysiske øvelser, der vækker din krop. Push-ups, sprællemænd, og lunges er fantastisk til at befri morgen træthed.
 • Hvis du har brug for et wake-up call, så spørg en ven til at ringe til dig til at vække dig.
 • Hvis du har problemer med at falde i søvn, så prøv at bevæge dig væk fra computerskærme, tv osv. Emissionen af ​​LCD-skærme forhindre dig i at kunne falde i søvn.
 • Prøv at finde det beløb til at sove, der er rigtigt for dig. Nogle mennesker behøver kun syv timers søvn og føler sig fyldt med energi om morgenen. Find en uge eller weekend, som du kan gå til at sove på forskellige tidspunkter og vågner op på samme tid. Se hvor energisk du er, når du vågner.
 • Gør din alarmen på buzz, så du ikke vågner op dine forældre, eller andre, der forsøger at sove.
 • Just Sleep! Rode rundt på din elektronik kan være sjovt... Men kan være lidt for vanedannende ved sengetid.

Advarsler

 • Ligegyldigt hvor stor fristelsen er, ikke gå tilbage til den seng til noget.