Wkedk

Hvordan til at sove, når du er ophidset

Er der er noget ved at ske den næste dag, der er at gøre dig alt for nervøs og spændt ikke at være i stand til at få til at sove? Måske i morgen er jul eller din fødselsdag eller du skal på ferie! Spænding kan gøre dig blive oppe hele natten eller gøre du føler at du bare ikke kan holde sig i ro. Her er nogle tips og tricks til at hjælpe dig berolige dine nerver, så du endelig kan falder i søvn.

Steps

Hvordan til at sove, når du er ophidset. Planlægger at gå i seng på det normale tidspunkt.
Hvordan til at sove, når du er ophidset. Planlægger at gå i seng på det normale tidspunkt.
 1. 1
  Planlægger at gå i seng på det normale tidspunkt. Medmindre du har brug for at fange et fly på 3 om morgenen, gå i seng tidligere, er ikke sandsynligt, at hjælpe, fordi du sandsynligvis vil bruge den ekstra tid til at tænke over, hvad der er ved at ske. Gå gennem den sædvanlige sengetid rutine, og undgå computeren og tv'et mindst en time før jeg går i seng, så du ikke overstimuleret.
  • Sørg for, at alle dine almindelige gøremål og rutine er afsluttet før overskriften til seng. I spænding, kan du glemmer at gøre noget, så som at låse hoveddøren. Risikoen er, at ligesom du glide ud, vil du huske alle pludselig, at du ikke har gjort noget, der skulle gøres, og du vil vække dig selv og måske finde det svært at komme tilbage til at sove.
 2. 2
  Skriv ned, hvad der er på dit sind. Hvis du har ting at gøre eller en genial idé på dit sind til at tackle senere, gøre et notat, og om nødvendigt en plan. Det nytter ikke at forsøge at huske alle de fortrudt opgaver og stadig få en god nats søvn.
  • Hvis det, der er dig ophidset er en stor begivenhed i morgen, såsom en eller den første dag i skole eller et nyt job, begynde at planlægge i god tid. Hvis det er muligt, slut også alle forberedelserne i forvejen.
 3. 3
  Tag et varmt bad eller brusebad. At have en dejlig, afslappende, varmt bad eller brusebad kan hjælpe berolige dit sind og din krop. Gør dette som en del af din sengetid rutine, så din krop varmes op og føler roligere. Har et par af friske, rene pyjamas eller nattøj klar til at gøre at gå i seng mere tiltrækkende.
 4. 4
  Drik nogle varme væsker. At have en lille varm drik kan hjælpe lindre dig. Gode ​​drinks omfatter lidt varmet mælk, urtete (eller andre ikke-koffeinholdige te), en svag varm chokolade (husk, at det indeholder koffein selv). Undgå koffeinholdige drikke og hvis du er tilbøjelige til at få op i løbet af natten for at besøge badeværelset, kan du ønsker at springe dette trin.
 5. 5
  Vær sikker på, at du er varm nok eller cool nok. At være for koldt eller for varmt, kan man holde sig vågen, så justere sengetøj og din aften slid i overensstemmelse hermed.
  • Kontroller, at vinduer er åbne eller lukkede efter behov, for at tillade passende køling og opvarmning. Gør denne kontrol før at komme i seng.
 6. 6
  Distrahere dig selv fra tanker om den kommende begivenhed. Giv dit sind noget andet at koncentrere sig om, såsom at læse en bog, der arbejder på et puslespil, eller laver nogle matematiske problemer. Undgå noget over-stimulerende, såsom etablering kapitel en af ​​dine nye rip-racing roman. Find distraherende aktiviteter, der flytter de tanker i dit sind, og hjælpe med at trætte dit sind på samme tid. Efter sådanne aktiviteter, er det ofte meget lettere at føle sig træt og falde i søvn.
 7. 7
  Lyt til blød musik. Tænd noget musik og lytte til en beroligende sang med lukkede øjne, mens du ligger ned. Hold lydstyrken lav og kun lytte til stille og blid musik på denne tid af natten. med lyden af ​​havet eller fuglesang kan være nyttigt for nogle.
 8. 8
  Prøv en gradvis lempelse af din krop. Hvis du bare ikke kan tage dit sind off den spændende begivenhed, kan du prøve at slappe af din krop en del af gangen. Begynd med tæerne og visualisere afslappende dem og lade dem slappe af, gøre det samme for dine fødder, ankler, underben, ben, mave, torso, fingre, hænder, arme, nakke, så hovedet. Arbejd din vej op slapper hver del af kroppen gradvist, indtil hele din krop er afslappet. Dette er både en mental øvelse og en krop afslappende øvelse, så forhåbentlig er du klar til at drive ud i slutningen af ​​det.
 9. 9
  Prøv dyb vejrtrækning. Dyb vejrtrækning øvelser kan hjælpe slappe af dig og er let at gøre, mens du ligger ned. Sørg for at du har det godt, før du starter, og lad vejrtrækningen distrahere dig fra dine tanker. For mere hjælp læse Sådan at trække vejret dybt for at få vejledning.

Tips

 • Kontroller, at rumtemperaturen ikke er for varmt eller koldt, og det kan påvirke din evne til at få til at sove.
 • Genlæse en velkendt, yndlingsbog kan være mere afslappende end at afhente en ny roman. Alt, hvad du elsker nok til at nyde den anden eller tredje gang omkring har en anden følelse på en genlæse - og mindre behov for at gøre det til ende for at vide, hvad der skete, da du genopdage alle de små tangenter på vej til en afslutning du allerede kender.
 • Hvis den store begivenhed, der sker i morgen, og du virkelig ønsker at gå tidligt i seng, har nogle underholdende læsestof og læse den i sengen før slå sig ned for at sove. Mens du slapper af og læse, kan din krop føles villigere til at sove tidligere end sædvanligt. I det hele selv, er det bedst at følge din normale søvnmønster og gå til sengen samme tid du normalt gør.
 • Hvis alt andet fejler, så prøv at visualisere dig selv at gøre hvad du er begejstret med lukkede øjne, og du bare kan falder i søvn og drømmer om den spændende ting.
 • Sørg for at du ikke har nogen elektronik i nærheden af ​​dig, da det kan friste dig til at bruge dem. Sørge for at alt er slukket, og det for rækkevidde.
 • Spændt hele din krop op, så langsomt slip. Arbejd din vej op starter ved tæerne. Det vil gøre dig føle sig meget mere afslappet.
 • Brug ikke elektronik. Det vil gøre dig hyperfocused.
 • Prøv at lukke øjnene og slå al støj-making enhed.
 • Spis ikke nogen slik eller chokolade.

Advarsler

 • Prøv at undgå eventuelle drikkevarer, der indeholder koffein om aftenen. Koffein er kendt for at forstyrre søvnmønstre, selvom du ikke drikke det lige før søvn.
 • Må ikke drikke noget en time før du har planer om at gå til at sove, eller spise noget tre timer før.

Ting du får brug for

 • Bog
 • Musik
 • Hot drink
 • Varmt bad eller bruser
 • Passende sengelinned (varm nok, cool nok)