Wkedk

Hvordan til at lindre forstoppelse

Det er meget ubehageligt at blive forstoppet, og ofte vil du nå den fase, hvor du vil gøre noget for at helbrede det! Her er nogle ikke-medicinske måder at lindre forstoppelse og til at hjælpe dig genoptage et normalt liv igen. Husk at søge læge eller sundhedsfaglig rådgivning, hvis du ikke kan lindre forstoppelse problemer inden for et par dage og du sikre, at spædbørn og småbørn se lægen endnu tidligere.

Steps

Hvordan til at lindre forstoppelse. Øge intensiteten af fiber.
Hvordan til at lindre forstoppelse. Øge intensiteten af fiber.
 1. 1
  Spise frugt, grøntsager og andre højt fiber fødevarer til at øge din mængde af fiber indtag. Målet for mindst 24-38 gram fibre om dagen. Forstoppelse resultater fra over forbrug af fedtstoffer, raffineret sukker og mejeri i sammenligning med fibre fra fuldkorn, klid, frugt og grøntsager.
  • Tænk på grøntsager som entrees, ikke som valgfri side retter. De er afgørende for dine måltider.
  • Overveje at gå vegetar eller veganer til at tvinge dig selv til at øge din fiber indtagelse.
 2. 2
  Øge intensiteten af fiber. Hvis en ugelang vegetarisk kost ikke løser problemet, er en tre-dages hurtigt for nogle fiberrige grøntsager som kål anbefales.
  • Kål er særlig god, fordi det ikke kun er høj i fiber, men det har enzymer, der fremmer hele fordøjelseskanalen til "flush". Dette er også en god leveren rense for en ophobning af lever toksiner.
  • Kål kan fremstilles på en række måder, herunder stegepande stegning hvis den anvendte olie er drue-frø eller olivenolie. Krydderier kan anvendes til at smage. Varier dine opskrifter, så de tre-dages hurtigt bliver sjovt.
 3. 3
  Overveje at tage en fiber supplement, selvom du tror, ​​du er i stand til at få så meget fiber fra dine daglige måltider.
 4. 4
  Hydrate godt. Forstoppelse kan også være forårsaget af utilstrækkelig hydrering. Generelt drikker et minimum på 10-20 ounce (1,5-2 liter) om dagen, eller mere afhængig af din størrelse, vejret, eller mængden af ​​motion.
  • Hvis forsøget på at lindre et anfald af forstoppelse, øge din vandforbrug i 3-4 dage, begyndende med et stort glas om morgenen og drikke regelmæssigt hele dagen.
  • Generelt bør du drikke mindst 10 glas varmt vand dagligt. Vand er en af ​​de bedste væsker, der vasker affald og giftstoffer i vores kroppen. Andre drikkevarer såsom juice og sodavand, kan ikke sammenligne, uanset hvor sunde eller naturlige de er, fordi de har tendens til at indeholde overdreven sukker, der rent faktisk forværre forstoppelse.
 5. 5
  Spis svesker og / eller drikke to glas sveske juice. Svesker er særligt høj i fiber og indeholder sorbitol, en taburet-lempelse sukker der naturligt hjælper lindre forstoppelse. Sorbitol er en mild colon stimulans, hjælper med at reducere transittiden af ​​afføring og dermed mindske risikoen for forstoppelse. Hvis du ikke kan lide den rynket tekstur eller unik smag af svesker kan sveskejuice være en mere spiselig alternativ.
  • Bemærk at svesker har 14,7 g sorbitol pr 100g, mens sveskejuice har 6,1 g per 100g. Du bliver nødt til at drikke mere sveskejuice at opnå de samme sundhedsmæssige fordele, fordi svesker behandles, og du bliver nødt til at tage i ekstra sukker.
 6. 6
  Når du går gennem et anfald af forstoppelse, undgå at sidde ned i 10 minutter og holde din krop i bevægelse. Moderat til streng motion er at foretrække, men selv at tage en lav-key 30-minutters gåtur vil hjælpe din krop fremme sunde afføring.
 7. 7
  Læs omhyggeligt etiketterne. Mest over-the-counter afføringsmidler er effektive til en vis grad, men ingen af ​​dem bør tages medmindre andet er angivet eller længere end angivet i deres retninger.
 8. 8
  Prøv banan kur mod mild lejlighedsvis forstoppelse. Dette kræver, at du spiser en banan med et glas varm mælk, tygge bananen omhyggeligt.
 9. 9
  Vær på vagt over smertestillende. Smertestillende medicin, især narkotiske dem såsom hydrocodone (vicodin, Lorcet, Norco) og oxycodon (Percocet og Oxycontin), kan forårsage forstoppelse. I dette tilfælde skal du kontakte din læge / apoteket (selvom de tidligere nævnte skridt skal være ok) for at sikre, at medicinen ikke behøver at blive justeret.

Tips

 • Drik masser af vand.
 • Spis en fiberrig kost.
 • Få masser af motion.
 • Gå, når du har lyst.
 • Forvent mere end én god afføring om dagen, hvis du virkelig regelmæssige.
 • Prøv dyb vejrtrækning og afslappende!
 • Tag fiber kosttilskud
 • Hold vejret.

Advarsler

 • ALDRIG holde det, når du har brug for at gå. Det værste ting at gøre er at holde det i din krop.
 • Nogle anti-depressiva kan forårsage forstoppelse. Prozac, for eksempel, er kendt for at være en kilde til forstoppelse problemer for en række af sine brugere.
 • Afføringsmidler kan være for hård og stressende for din krop til at tage på en regelmæssig basis, kan forårsage mavekramper. Kontakt din læge for at få vejledning, før du bruger.
 • Nogle episoder af forstoppelse kan signalere alvorlige tarm eller colon problemer. Langvarig forstoppelse bør henvises til en læge.