Wkedk

Hvordan til at interagere med en person, der bruger en kørestol

Folk bruger kørestole til mange forskellige grunde. Kørestole aktiverer og mobilisering, ligesom en bil eller en cykel. Hvis du interagere med kørestol bruger for første gang, kan det være svært at vide, hvordan de skal handle. Du ønsker ikke at krydse nogen grænser eller ved et uheld fornærme nogen, men på samme tid, du ønsker at være hjælpsomme og forståelse. Her er hvordan man finder en god balance.

Steps

Hvordan til at interagere med en person, der bruger en kørestol. Undgå formodninger om en persons fysiske formåen.
Hvordan til at interagere med en person, der bruger en kørestol. Undgå formodninger om en persons fysiske formåen.
 1. 1
  Undgå formodninger om en persons fysiske formåen. Du ved ikke, hvad dette persons fysiske evner er. Bare fordi nogen er i en kørestol, betyder det ikke, at de er lammet, eller at de er i stand til at tage et par skridt. Nogle mennesker bruger kun en kørestol, fordi de ikke kan stå for længe, ​​eller har en omvandrende restriktion problem. Mange gange, folk der aldrig bruger eller har brug for en kørestol leje dem, fordi alt for lang en gåtur er yderst trættende, eller de har en hjertesygdom. Selv hvis nogen er lammet, betyder det ikke nødvendigvis, at de er helt følelsesløs. Må ikke teste, om en person reelt er lammet. Hvis du ser en person i kørestol flytte deres ben eller stå op, ikke spørgsmålstegn ved deres evne eller handicap, og prøv ikke at handle overrasket.
 2. 2
  Hils en kørestolsbruger det samme som du ville nogen. Udvid din hånd, selv om de har begrænset brug af deres hænder eller en kunstig lemmer. Generelt er det hensigtsmæssigt at tilbyde at ryste hænder, uanset deres tilstand.
 3. 3
  Tal direkte til den person, der bruger kørestol. Hvis nogen ledsager denne person (skubber kørestolen, for eksempel), ikke tale til denne følgesvend om personen i kørestolen, for eksempel, "Vil han / hun har brug for hjælp med..?" at finde ud af, hvordan man kan hjælpe. Det er utroligt uhøfligt og indebærer, at den person, der bruger kørestol ikke er i stand til at svare på hans / hendes egen. Altid behandle ham eller hende direkte og respektfuldt. Når du opdager, at du kommer til at fortsætte samtalen for lidt længere, end du havde tænkt, foreslå du gå et sted, hvor du kan tage en plads. Hvis du ikke kan flytte til et opholdsområde, så står et par meter væk, således at personen ikke behøver at løfte hovedet for at se på dig.
 4. 4
  Må ikke føler sig genert om at bruge udtryk som "løber langs" eller "lad os gå en tur." De sætninger er figurative, ikke bogstavelig og en kørestolsbruger forstår, at. Det kan være mere ubehageligt, hvis du fadæse i samtalen for at undgå sådanne fraser, fordi det viser, at kørestolsbrugeren tilstand er på dit sind.
 5. 5
  Hold dine observationer til dig selv. Kommentarer som "Åh, det zoomer så hurtigt!" eller "Se ud, er der en hastighed kamera i denne hal" eller "Jeg kunne ikke se dig -? har det indicators" er nedladende og selvglad, kun tjener til at gøre en mobilitet forringet person mere ikke mindre 'anderledes'. Må ikke mærke kørestolen, medmindre du har en gyldig, direkte spørgsmål eller en kommentar. Ville du lave kommentarer om hastighed, hvis du talte om nogens ben? Har du føler behov for at kommentere på en eller andens briller? Se kørestolen på samme måde, som du ser andens briller - en til tider irriterende, men ikke desto mindre nyttigt værktøj til at gøre hvad du ønsker og har brug for at gøre, og noget, der ikke er ens forretning, men personen bruger det.
 6. 6
  Må ikke pat eller berøre kørestolsbrugeren (eller kørestol), medmindre du har deres tilladelse. Fordi de er 'ned lav «på højden af ​​børn, folk synes at instinktivt klappe, touch eller tryk og for alle med spinal eller rygproblemer, kan dette være smertefuldt, og desuden er det en gestus, der kan føle nedladende. Det samme gælder for skæve på eller rører selve kørestolen.
 7. 7
  Tilbyd at hjælpe, når det er relevant. At vide, hvornår at tilbyde en hjælpende hånd kan være en vanskelig opgave. Husk, at fordi en person bruger en kørestol, betyder det ikke nødvendigvis, at han eller hun har behov for assistance. Normalt vil han eller hun foretrækker at forblive uafhængige, og er stolt af det faktum, at han eller hun har lært at tilpasse sig godt nok til at forblive sådan. Hvis du ser en situation, hvor de kunne bruge din hjælp, så spørg. Uanset hvad du gør, ikke flytte kørestolen uden tilladelse. Selv hvis de ikke bruger kørestolen, flytte det ud af deres rækkevidde uden at konsultere dem først er ikke en god idé.
  • Være rede til at høre "Nej". Eftersom mange kørestolsbrugere kan være behandlet nedladende af fremmede i fortiden, måske nogle synes utilnærmelig eller uhøflig, når du tilbyder din hjælp. Lad ikke en uhøflig come-back på dit tilbud om at holde dig fra at tilbyde hjælp til den næste person, du støder på. Må ikke gå med en person, du kan se, kæmper blot for at undgå dit tilbud om hjælp bliver nægtet. Nogle kørestolsbrugere vil også modtage hjælp ved nogle lejligheder, men ikke andre. For eksempel kan et tilbud om at hjælpe med at skubbe en kørestol bruger op en rampe på en dejlig dag blive afvist, men det samme tilbud kan accepteres på en dag, der er meget varm.
 8. 8
  Lær placeringen af "tilgængelige" ramper. Kig efter dem i toiletter, elevatorer og i et indkøbscenter, hvis du bliver bedt om, eller giver retninger. Aldrig bare antage dog, at en person i en kørestol ikke er i stand til at finde ud af disse steder, ved sig selv. De ved, hvordan man bruger et indkøbscenter bibliotek såvel som du gør. Men du behøver ikke antage, at overvinde trappen er den eneste bekymring en bevægelseshæmmede person vil have, at skulle gå 100 meter for at undgå tre trapper er ofte meget mere af et problem end at navigere de tre trapper (det er ikke let at fremdrive en kørestol, manøvrere en kørestol forbi forhindringer som mennesker, der står og taler i midten af ​​en korridor, eller gå på krykker). Spørge "Hvad er den nemmeste måde for dig at gøre dette?" Lyt til og følg deres anvisninger nøje.
 9. 9
  Respektere dem, selv når du ikke interagere med dem. Må ikke være en af ​​de mennesker, der gør livet svært for kørestolsbrugere. Du ønsker ikke at møde nogen i en kørestol, mens du sidder i et handicappet sæde eller mens din bil er i en handicappet stedet. Jo mere du gør det til en vane at være bevidste om kørestolsbrugere i hverdagen, jo mere tryg vil du være, når du er ansigt til ansigt med en person, der sker for at bruge en kørestol. (Yeah, vi ikke alle behøver dem sæder med handicap tegn, men folk med stokke, rollatorer, krykker osv. gøre, og nogle af disse mennesker har brug for at bruge lufthavnen kørestole mv, der kan være, når de skifter fra stolen til lufthavnen kørestol, nogle gange endda blinde mennesker bruger kørestole til et kort øjeblik, fordi den dumme person, der arbejder for lufthavnen osv. tænker det ville være lettere at få dem til, hvor de skal være. Hent billedet?)
  • Prøv at være opmærksom på miljøet, også selvom du ikke tror en person med et handicap er i dit område. Brug ikke de tilgængelige toiletter som kosteskab, ikke sætte tingene i midten af ​​hallen eller midtergangen, og ikke bruge eller hindre handicappede parkeringspladser.
  • Når du handler, være opmærksom på scooter / kørestolsbrugere - prøv at holde sig til den ene eller den anden side af en midtergang, holde dine børn eller følgesvend (r) fra at gå ved siden dig ajour danner en mur, og prøv ikke at stoppe kort, tage en pludselige sving eller pludselig gå baglæns. Del midtergangen, gå som du ville køre, og vær opmærksom på, at kørestolsbrugere ikke har bremser, og ikke kan lide at blive tvunget til at sige ting som "Pardon, kan jeg komme forbi?"
 10. 10
  Må ikke sammenligne en ung kørestolsbruger til en ældre voksen. "Hey! Alt du behøver er perler, og du og bedstemor kan være på et hold..." er uhøfligt. Gør det ikke.

Tips

 • Det er ikke uhøfligt at spørge din ven i en kørestol til at bære noget. Mange handicappede mennesker kan lide at være i stand til at gengælde, så de kan tilbyde at bære din indkøbstasker, da det er lettere for den person i stolen end den person walking. Accepter yndefuldt.
 • Når du er i samtale med en person i en stol, sidde ned dig selv, hvis det er muligt. Det er meget trættende, at personen er nødt til at stirre op på dig. Det er meget lettere at være øje til øje på samme niveau.
 • Hvis du er vært en begivenhed som et bryllup eller fest, så tjek for at se om den er tilgængelig. Kig på webstedet dig selv og sørg for, at der ikke er nogen hindringer for at komme ind til bygningen, er der plads til stolen til at bevæge sig gennem anlægget, badeværelser udstyret (plads til at vende rundt, robuste gelændere), og hvis det er en udendørs arrangement, jorden eller belægning giver en kørestol til at bevæge sig let hen over det. Grus, sand, bløde eller meget ujævne overflader kan være en udfordring.
 • Når du er i en samtale med en gruppe af mennesker, ikke stå foran den person i kørestol. Dette blokerer dem ud af samtalen og er meget uhøfligt. Prøv at huske at åbne op for en cirkel mere at omfatte den person i kørestol.
 • Ved parkering, undgå parkering ved siden en varevogn med et handicap nummerplade, der synes at være væk fra andre biler. Det handicap van beboer kan have brug for den tomme plads ved siden af ​​van til at implementere deres rampe, når de vender tilbage til køretøjet. Ikke alle udpegede handicap parkeringspladser har tilstrækkelig plads ved siden af ​​dem til at rumme rampen, der kan kræve op til ni meter til at implementere, så nogle gange er det nødvendigt for rampe-udstyrede handicap varevogne at parkere langt væk fra andre biler for at opnå den nødvendige plads.
 • Hvis du administrerer en restaurant, forsøge at identificere en booth og et bord, der er let tilgængelige for en person i kørestol og holde en bred sti åben for det.
 • Respekter uddannet dyr. Mennesker med fysiske handicap kan bruge førerhunde. Hvis ja, huske, at disse dyr er stærkt uddannet. Må ikke kæledyr, foder eller distrahere hunden på nogen måde.
 • Aldrig opgive en indkøbsvogn i en parkeringsplads, især i eller i nærheden af ​​en udpeget handicappet plads.
 • Når du handler, ikke indlæse dine pakker på den person i kørestol. Dette er meget uhøfligt og kan forhindre personen i kørestolen i at nyde deres shoppingtur.
 • Disse instruktioner gælder generelt, når interagere med nogen, der bruger en enhed til at hjælpe dem med deres mobilitet, såsom en scooter. Behandle en person med en mobilitet scooter, som du ville en person med en kørestol. De bruges til den samme slags grunde.
 • Må ikke træde over kørestolsbrugere fødder. Bare fordi de ikke bruger dem til at gå ikke gør dem ikke længere er en del af deres krop.

Advarsler

 • Hvis du ikke kender kørestolsbrugeren personligt, ikke spørge, hvorfor de er i en kørestol. Dette kan tolkes som en uhøflig og ufølsomt gestus. Men hvis du får at vide nogen, der er i en kørestol, skal du ikke være bange for at spørge på et passende tidspunkt. Prøv ikke at spørge om deres handicap foran en masse mennesker.
 • Siden kørestolen, ligesom briller, er en udvidelse af en person, skal det behandles som sådan. Rør ikke det, eller forsøge at skubbe det, medmindre det specifikt givet tilladelse til at gøre det. Dette er især tilfældet, hvis du ikke engang at interagere med kørestolsbrugeren, dvs hvis en kørestolsbruger er bag dig, og du hviler armen på bagsiden af ​​stolen.
 • Må ikke klassificere eller tænker på folk, der bruger kørestol som invalide eller syge. Kørestole bruges til at hjælpe folk til at klare motoriske funktionsnedsættelser, der kan skyldes forskellige forhold. Mange kørestolsbrugere se deres kørestol som et middel til frihed, fordi uden stolen, de er meget begrænset i, hvor de kan gå, og hvad de kan gøre. Det er vigtigt for dig at huske, at de hverken er smitsom eller mentalt svækket, og ikke kan lide eller ikke ønsker din sympati.
 • Mange gangbesværede er glade for at tale med børnene og forklare, hvorfor de bruger en speciel stol eller "cykel", men nogle er ikke. Mens de fleste mennesker vil være glade for at diskutere det med dem, vil ikke hver person, de støder ønsker at tale om det. Men berolige dem, at de ikke var forkert at spørge. De mere information Børnene har om forskellige typer af handicap, jo mere komfortable de vil være sammen med dem, når de støder på dem i fremtiden.
 • Må ikke gå så hurtigt ved siden af ​​en kørestol eller en person med en stok at du forlader dem bag. Hvis gruppen er du med begynder forlader den handicappede person bag, sinke at bo hos den person, der har problemer.
 • Husk ikke at spørge den person, hvorfor han bruger en kørestol, som han måske føler irriteret over at skulle besvare det samme spørgsmål igen og igen hele dagen lang.
 • Under henvisning til en kørestolsbruger, som andet end en kørestolsbruger kan lyde uforskammet eller nedladende. Her er nogle ord og sætninger, der skal undgås:
  • Begrænset til en kørestol
  • Modig
  • Uheldigt
  • Handicappede
  • Uarbejdsdygtig
  • Forkrøblede
  • Kørestol bundet
  • Victim
  • Ugyldig
  • Deaktiveret
  • Handi-stand
  • Anderledes abled