Wkedk

Hvordan til at huske drømme

Teorier vrimler, hvorfor vi drømmer, hvordan vi drømmer, og hvilken betydning vi kan tildele vores drømme. Mange mennesker tror, ​​at drømme kan give indsigt i vores liv og følelser, men for de fleste af os, er det notorisk svært at huske vores drømme. Med bevidst indsats, du kan huske flere af dine drømme og hente dem i større detalje. Dette så betyder, at vi kan fortolke vores drømme og forudsige vores fremtid

Steps

Hvordan til at huske drømme. Lav en bevidst beslutning om at huske dine drømme.
Hvordan til at huske drømme. Lav en bevidst beslutning om at huske dine drømme.
 1. 1
  Lav en bevidst beslutning om at huske dine drømme. Du har fået en bedre chance for at huske dine drømme, hvis du virkelig ønsker at huske dem. Forudsat, at du vil, fortælle dig, at du kommer til at huske dine drømme og samvittighedsfuldt følge trinene til at gøre dit ønske om at huske dine drømme til virkelighed.
 2. 2
  Sæt en pude og pen eller blyant inden for rækkevidde af din seng. Det er bedst hvis det bare er almindeligt papir uden design eller andre distraktioner. Brug denne pad kun til at optage dine drømme. Før du går til at sove, sørg for at det er åbent til den næste side, hvor du kan skrive, så du ikke behøver at søge efter en tom side, når du vågner. Altid sætte pennen på samme sted, så du ikke behøver at søge efter det, enten. Et alternativ til at skrive dine drømme er at holde en båndoptager i nærheden af ​​din seng eller under din hovedpude, så du kan verbalt genfortælle, hvad der skete i din drøm.
 3. 3
  Placer dit vækkeur tæt på din seng. Når du vågner, du ønsker at være i stand til at fokusere på at huske dine drømme, før du udfører andre aktiviteter. Hvis du kan vågne op uden et vækkeur, vil du ikke at bekymre dig om at slukke det, men hvis du har brug for en alarm, så sørg for du kan slå den ud hurtigt og nemt, helst uden selv at bevæge sig i sengen. Brug ikke en clockradio, som annoncer eller snak om morgenen showet vil sandsynligvis distrahere dig fra din opgave.
  • Hvis det er muligt, så prøv at bruge en blidere måde at vågne op. Vågn op på egen hånd, spørge nogen til at vække dig blidt og uden at tale med dig, eller tilslutte en timer til lyset i dit værelse. Mange mennesker oplever, at de er i stand til bedre at huske drømme, hvis de ikke bruger et vækkeur.
 4. 4
  Placer en post-it note på vækkeuret, med ordene "hvad gjorde du drømmer?" eller lignende med store bogstaver, så det er det første, du ser, når du åbner dine øjne (og drej vækkeuret fra).
 5. 5
  Få i seng tidligt nok til at få tilstrækkelig søvn på et ensartet grundlag. Hvis du vågner op for træt til at tænke, vil du finde det svært at huske dine drømme. For lidt søvn vil også begrænse antallet af drømme du har. Folk, der sover mindre end seks timer har svært ved at huske drømme.
 6. 6
  Tænk på et stort problem eller følelsesmæssig bekymring lige før du falder i søvn (ikke noget, der vil udløse for meget af en negativ følelse). Tænk dybt over situationen uden at trykke efter løsninger eller kommer til konklusioner. Bare tænke på problemet "åbner døren" i en vis forstand, at mere levende husket drømme, og drømmene kan endda tilbyde mere indsigt om problemet ved hånden.
 7. 7
  Koncentrer dig om minder din drøm, så snart du vågner. Typisk kan du kun huske den sidste drøm, du havde, før du vågner. Må ikke flytte og ikke gør noget. Ophold i den samme position som en, hvor du vågnede og prøve at huske så meget om din drøm som muligt, før du tænker over noget andet.
  • Fokuser dit blik på det første objekt, du ser, når du åbner dine øjne. Kig på objektet, fokusere på det. Objektet vil oftest tage vag erindring om din drøm til et sted mærke i hukommelsen, hvor det er lettere at huske detaljerne. Et dørhåndtag, en pære eller et søm i væggen, for eksempel, dæmpe vil din trang til at starte din dag, og vil hjælpe dig til at bosætte sig i minderne om, hvad du havde oplevet, mens du sover.
 8. 8
  Optag din drøm i din drøm tidsskrift. Notere ned så meget som muligt om din drøm, startende med en grundlæggende skitse, der omfatter sådanne ting som placeringen af ​​drømmen, den grundlæggende plot, de tegn, den overordnede følelse af drømmen (dvs. var du bange eller lykkelig i drømmen? ) og eventuelle prominente billeder, du kan huske. Hvis du kan huske nogen dialog, kan du ønsker at skrive det ned først, som ord i drømme er let glemt. Optag alt hvad du kan, selvom du kan kun huske ét billede. Efterhånden som du får det grundlæggende ned, kan mere af drømmen komme til dig.
  • Hvis du ikke kan huske noget om din drøm, nedskrive den første ting, der kommer ind i dit sind, når man vågner. Det kan være relateret til drømmen eller anden måde, og det kan udløse erindringer. Også skrive ned, hvor du føler, når du vågner. De følelser, du oplever i en drøm typisk tilbage, i det mindste for en kort periode, når du vågner, så hvis du vågner ængstelig eller opstemt, så spørg dig selv hvorfor.
 9. 9
  Øge antallet af drømme, du kan huske ved at skrive i din drøm tidsskrift, hver gang du vågner op hele natten. Du drømmer flere gange, mens du sover, så hvis du kun optage den sidste drøm, du havde før du står op om morgenen, er der flere drømme, du måske ikke huske. Det er altid fristende at gå helt tilbage til at sove, når du vågner op midt om natten, men benytte lejligheden til at huske, hvad du drømte inden du gør-du efter al sandsynlighed ikke vil huske det i morgen.
  • Da du normalt kun huske den sidste drøm, du havde, kan du huske flere drømme ved at vågne op flere gange i løbet af natten. Vi går igennem en komplet søvn cyklus ca hver 90 minutter, så du kan finde det produktivt at indstille din alarm til at vække dig på nogle flere på 90 minutter (såsom 4,5, 6, eller 7,5 timer) efter du forventer at gå på vågeblus. Drømme i senere halvdel af natten er typisk længere end dem, du drømmer hurtigt efter at sove, så har du sandsynligvis ønsker at vente indtil mindst de 4,5 time-mærket til forsætligt vågne dig.
  • Dette kan kun anbefales til folk, der får tilstrækkelig søvn, og som kan falde tilbage i søvn nemt. Ellers springe dette trin.
 10. 10
  Hold en notesblok eller diktafon med dig hele dagen. Ofte noget du ser eller hører senere på dagen vil udløse en hukommelse på en drøm fra natten før. Bemærk disse erindringer straks og tænke over dem for at se om du kan huske, hvordan de passer ind i resten af ​​drømmen. Det hjælper også at tiden tænke over dine drømme hele dagen.

Tips

 • Når du optager drømme, huske på, at optagelsen er personligt. Må ikke skrive det til at give mening for andre, fordi du kan finde dig selv at ændre ting for at gøre det lettere for udenforstående at forstå. Altid skrive, hvad du mener at være sandt, ikke hvad der ville give mening.
 • Når du har formået at huske et par drømme tænker på dem før de går til at sove, kan det hjælpe gnist tilbagekaldelse.
 • Nogle sange faktisk gøre drømmen pind i dit hoved for en lidt længere. Prøv at lytte til noget musik, før du trykker på hø, og se hvad der sker!
 • Hvis du har den samme drøm den næste dag, eller næste uge, notere det ned også. En drøm, der gentager sig selv er en drøm, som vi alle bør koncentrere sig. Det kunne have en særlig betydning.
 • Hvis du allerede har haft en drøm og ønsker at huske det, så fortvivl ikke. Når du drømmer, du er i et helt andet sæt i sindet. Prøv klare drømme. Når du er i dette sæt i sindet og du er klare drømme, nogle gange har du evnen til at huske dine tidligere drømme! Tænk på det som hvis du havde en del af din hjerne, der gemmer drømme, du har, og du kan kun få adgang til det ved at drømme.
 • Bedre endnu, skal du ikke bruge noget lys overhovedet, da det kan gøre det sværere at huske dine drømme. Bare få din pen og papir, hvor du kan nå dem let, og du vil ikke engang at åbne dine øjne (være omhyggelig med ikke at falde tilbage i søvn selv). Med praksis får du bedre til at skrive uden at se papiret.
 • Optag præcis hvad der skete uden nødvendigvis at forsøge at få mening ud af det selv, enten. For eksempel, hvis din drøm starter inde i et hus, og du derefter finde dig selv i en skov undgå fristelsen til at antage, at du gik ud af huset. Drømme, der er fremmed for dagligdags erfaringer kunne gå tabt ved at forsøge at anvende vågne logik til begivenhederne.
 • Tænk over, hvad du ønsker at drømme om natten før, derfor når du vågner, vil du huske det, og det vil hjælpe dig med at huske.
 • Efter du har husket det meste af din drøm, kan du prøve og sætte det i den rigtige rækkefølge. Dette vil hjælpe, fordi det er nemmere at huske ting, hvis du ved, hvad der skete først, og altid skrive det ned først.
 • Når du optager drømmen, kan det være nemmere at huske, hvis du skriver (eller sige) den i nutid (dvs. "Jeg vil" i stedet for "Jeg gik til").
 • Hvis du har en computer eller mobil enhed i nærheden, prøv at logge ind på en drøm udgivelse hjemmeside som Uprophecy eller Drøm Moods som du kan bruge til at logge dine drømme og registrerer dem.
 • Som et alternativ kan du også bruge en lille lommelygte udelukkende til optagelse drømme om natten. Dæk linse med tre lag af malertape, så du kan stadig nemt se din journal om natten, men det er ikke så lyse, at det gør du ønsker at lukke øjnene.
 • Tag en lille notesbog, og når du vågner op nedskrive ord for dine drømme. Disse vil udløse dig hjerne til at huske.
 • Tag en vitamin B6 pille før sengetid. Det vil gøre dine drømme mere levende.
 • Nogle mennesker holder en lille diktafon ved sengen og tale ind i det i stedet for at skrive ned drømmen. Det er nemmere at huske, når du kun halvt vågen!
 • Hold en bordlampe på natbordet. Hvis du vågner op midt om natten, skal du tænde et lys for at optage dine drømme i din drøm tidsskrift. Som med vækkeuret, du ønsker at være i stand til at nå din lampe med så lidt bevægelse som muligt.
 • Skriv ned dine gamle drømme, så langt tilbage som du kan huske, selvom det er simpelthen en lille smule splint af en drøm, som du kan huske.
 • Hvis du er en person, der taler i søvne, kan du filme dig selv ved hjælp af et videokamera eller din mobiltelefon. Eller du kan bare bruge din båndoptager. Spil det efter at skrive ned, hvad du kan huske. Dette kan udløse erindringer af drømme, du havde og ikke kan huske, når du først vågne.

Advarsler

 • Vær forsigtig med at fortolke drømme. Fortolkningen af ​​drømme er ikke videnskab, så du skal ikke drage forhastede konklusioner, og ikke lægge for meget vægt på en drøm. For eksempel giver en drøm om døden betyder ikke, at nogen vil dø, eller at noget slemt vil ske.
 • Hvis du har problemer med at sove eller svært ved at få nok søvn, skal du ikke forsøge at optage drømme midt om natten. Bare gå tilbage til at sove.

Ting du behøver

 • Noget at registrere data
 • Noget at vække dig (helst forsigtigt)
 • En diktafon (valgfri)