Wkedk

Hvordan til at huske at tage medicin

Har du lige startet et nyt lægemiddel regime, der kræver, at du tage piller hver dag? Måske har du lyst til at komme ind i vane med at tage multivitaminer dagligt. Huske at tage din medicin hver dag kan være en opgave, men det er også meget vigtigt for dit helbred. Hvis du er glemsom eller bare har for mange medikamenter til at spore, så måske denne vejledning kan hjælpe dig med at huske at få arbejdet gjort.

Steps

Hvordan til at huske at tage medicin. Sæt visuelle påmindelser.
Hvordan til at huske at tage medicin. Sæt visuelle påmindelser.
 1. 1
  Begynd at bruge en kalender. Du kan købe et papir kalender og hænge det på dit værelse og lære dig selv at se på det hver dag, hvilket gør og forlader noter i overensstemmelse hermed. Du kan også søge via gratis elektroniske kalendere på internettet eller bruge kalender software, der kan være kommet med din computer. Nogle af disse giver dig mulighed for at tilføje noter og automatisk sende dig påmindelser via e-mail eller sms (dvs. tekstbeskeder).
 2. 2
  Sæt visuelle påmindelser.
  • Sæt medicin tæt på noget, du har brug for at beskæftige sig med på daglig basis alligevel. For eksempel, hvis du tager din medicin om morgenen, sørg for, at før du går i seng om aftenen, kan du placere den ved siden af ​​kaffekande, hvis du gør kaffe om morgenen. Eller, kan du vedhæfte din medicin flaske eller pilleæske til din tandbørste med velcro.
  • Gør det til en del af din rutine. Hvis du tager det hver morgen, gør det til en vane at tage den, så snart du træder ud af bruseren, eller så snart du får ud af sengen.
  • Du kan købe huskesedler til at forlade i dit køkken, din bil eller hvor som helst, som du ofte besøger. For medicin, der er gemt i køleskabet, skal du indsætte en post-it note på køleskabet døren (eller på din kaffe pot), der siger Tage piller.
  • Husk medicin, der skal tages sammen med et måltid, ved at holde det lige på bordet, foran det sted, du spiser.
  • Hvis du er på din computer ofte, kan du oprette en tekstfil på skrivebordet, som indeholder en liste over ting, du skal gøre. Du kan søge på internettet for "elektronisk" huskesedler, som du kan placere direkte på dit skrivebord, snarere end at købe papir dem. Disse programmer vil ofte give dig mulighed for at indstille timere og påmindelser direkte til noterne til at blinke eller udsender lyde i overensstemmelse hermed.
  • Hvis du har en kompleks regime, skriv en liste med den medicin, tid og dato og tape listen til spejlet i dit badeværelse. Du kan også udskrive dette på et gitter og tjek ud hver medicin, efter at du har taget det.
 3. 3
  Sæt en auditiv påmindelse. Dette er en almindelig og ganske effektiv måde at minde dig selv at tage din medicin. De fleste mobiltelefoner har en alarm funktion, der giver dig mulighed for at indstille en "daglig" alarm tid, hvor det ringer. Vælg en tone, der vil minde dig om, at du skal tage din medicin. Hvis du ikke ejer en mobiltelefon, kan du indstille dit vækkeur til at gå i gang på et bestemt tidspunkt hver dag for den samme virkning. Et andet alternativ er at købe et digitalt ur og indstille alarmen til at gå lige så mange gange om dagen, som du har brug for at tage medicin. En lille digital minutur med et numerisk tastatur kan være nyttig. Vær sikker på at få en, der kan indstilles i timevis, ikke bare minutter og sekunder. Så snart alarmen går i gang, skal du straks tage din medicin for at styrke den vane. Siger "Åh, jeg vil gøre det i et par minutter" kan føre til gentagne glemsomhed og besejre formålet med at have en alarm.
 4. 4
  Sortere din medicin. Placer alle dine medicin, herunder din daglige dosis af vitaminer på dit køkkenbord. Som du tager en pille, luk flasken, og læg den til venstre for tælleren, hvilket gør to bunker. Gør det samme for hver pille du tager. Husk, at dem, du skal tage er foran dig. Dem, du allerede har taget, er til venstre for dig. Når du er færdig med at tage alle dine piller for dagen, skal du placere alle dem på venstre side tilbage i køkkenskab. Nu vil du vide, at alle dine piller er taget. Forsortering pillerne i en plastbeholder til dette formål (en pille boks eller medicin kasse) er en anden måde at undgå at tage den samme medicin to gange ved et uheld. Hvis dette rum er tom, du ved, du tog meds. Pill sorteringsanlæg kommer i forskellige størrelser og forskellige farver. Tilstræber at have nok til at sortere to uger af medicin ad gangen.
 5. 5
  Vedtager en "del og hersk"-strategi. Med andre ord, tage halvdelen af ​​din medicin og holde det på et andet sted end din husstand, som dit kontor på arbejdet. Hvis du tilfældigvis glemmer at tage din medicin om morgenen, kan du nemt få adgang til din medicin på arbejdspladsen.
  • Vær opmærksom på din medicin er opbevaringsforhold, især hvis du planlægger at holde dine piller i bilens handskerum på en varm sommerdag.
  • Hvis du tager en medicin klassificeret som et kontrolleret stof, kan det være bedst at springe dette trin over og lad alle dine piller derhjemme.
 6. 6
  Få en anden person til at minde dig. Har en ven eller elsket en til at minde dig om at tage din medicin, eller til at spørge dig, om du husket at tage din medicin.
 7. 7
  Få et program / ​​tjeneste for at minde dig. Der er et par forskellige medicin påmindelse programmer, som du kan bruge på din PDA til at hjælpe. Desuden er der en tjeneste, der vil sende dig SMS-beskeder til din mobiltelefon, når det er tid til at tage dine piller.

Tips

 • Hvis du er på ferie, pak dine originale, apotek-mærket medicin flasker. Hvis det sker, at du har brug for akut lægehjælp, vil dette hjælpe behandlerne til hurtigt at afgøre, hvad medicin du tager, og hvordan og hvorfor du tager dem, bør du ikke være i stand til at huske dem, eller ikke tale for dig selv. Det er svært, tidskrævende og til tider umuligt for sundhedspersonale at identificere umærkede piller. Af samme grund ikke dumpe forskellige medikamenter i den samme flaske.
 • Før du går på en lang ferie, så spørg din læge til at give dig en recept på dine piller, så hvis du løber tør, mister dem, eller spill dem, kan du få recept fyldt på ethvert apotek.
 • Hvis du vælger at indstille en alarm på din mobiltelefon, skal du sørge, at det er en tone, som du nemt kan associere med at tage din medicin, så du ikke bliver for vant til at høre en blød tone. Eller, hvis alt andet mislykkes, skal du indstille den til den samme tone som din normale ringetone.
 • Vær forsigtig, når der træffes beslutning om påmindelser. Hvis du får for godt med dem (såsom en note på dit køleskab eller din pille boks) du kan være mere tilbøjelige til at overse det eller ignorere det.
 • Hvis du tager medicin for en alvorlig tilstand, såsom hjertesygdomme, bære en medicinsk alarm tag notering navn (e) på din sygdom og den medicin, du bruger til at behandle det / hver. Også en liste over alle potentielt farlige interaktioner og allergier.
 • Carry en beholder til din medicin, recepter, rapporter og andre medicinske relaterede poster, hvis du er på rejse. Det er nyttigt at have recepter med dig at krydstjekke hvad de skal tage, størrelsen af ​​dosis og tidsintervaller. Records vil være nyttige i tilfælde af en nødsituation.
 • Husk at tage din medicin med dig, når du går på ferie. Når du pakker din tandbørste, pakke den medicin, du tager også.
 • Ikke al medicin er til rådighed, eller lovligt i alle lande, så du bør tjekke forude. Enhver medicin, der kan have et kontrolleret stof muligvis ikke tilladt i nogle lande, så sørg for du bringe din recept flaske og om muligt en fotokopi af din læges recept.
 • Brug telefonens kalender til at indstille tilbagevendende påmindelser dagligt. Det er en mere subtil måde at blive mindet. Hvis du bruger din virksomhed telefon / Outlook, skal du sørge markere udnævnelsen som "privat" og holde påmindelse beskrivelse generisk til at beskytte dine personlige oplysninger
 • Hvis en eller flere af dine medikamenter forårsager foto følsomhed, skal du sørge for at sætte på solcreme, inden de forlader dit hus, uanset hvad det ligner udefra, du ville blive overrasket over hvor lidt lys er nødvendig for at få en fuld-blæst solskoldning!

Advarsler

 • Vær opmærksom på at gøre en mental note til dig selv, når du tager din medicin. Glemmer at tage din medicin er én ting, fordoble din dosis, fordi du har glemt, at du allerede havde taget din medicin i dag er en anden. Du kan gøre en boks ved siden af ​​din "Husk piller"-note, kryds det fra når du har taget det.
 • Hvis du glemmer at tage en dosis, skal du læse vejledningen, der følger med din medicin omhyggeligt. Må ikke antage, at du skal tage din dosis alligevel-selv om dette er tilfældet for de fleste, kan det være anderledes for andre. Hvis du har problemer med at læse, så spørg apoteket til at forklare dosering retninger.
 • Nogle medikamenter, såsom dem klassificeret som kontrollerede stoffer, kan ikke være hensigtsmæssigt at overlade omkring huset. Læg dem i et aflåst skab, boks eller skuffe, og ikke flytte dem fra en bygning til den næste. Prøv ikke at lade andre vide, at du er på sådan medicin og undgå at tage dem offentligt. Det er ikke ualmindeligt for folk at stjæle visse medikamenter, enten for at misbruge sig selv eller at sælge til andre med lignende hensigter.
 • Før du forlader apoteket, skal du kontrollere, at pillerne i posen er de piller, du bruger. Farmaceuter laver fejl også.
 • Det er en føderal forbrydelse at overføre et kontrolleret stof til andre end den person, som det var foreskrevet (dig). Hvis du ender offer for et tyveri, rapportere det straks for at undgå potentielle retsforfølgelse.
 • Vær opmærksom på, at visse receptpligtig medicin har et stort potentiale for afhængighed eller misbrug. Hvis du finder dig selv at tage mere af en medicin end foreskrevet, ringe til din læge straks at tale om forandring.
 • Nogle medikamenter har "sort boks advarsler '. Dette betyder, at når det tages forkert, eller af dem med visse betingelser, kan dødsfald opstå. Placer disse og andre lignende medikamenter på et sikkert sted og ringe til din læge, hvis du tror, ​​du måske har et uheld taget mere end foreskrevet.
 • Kontrollere rigtigheden af ​​recepten og dosering, undertiden apotekeren giver en fremmeds recepter ved et uheld.
 • Når du forlader din medicinflasker rundt for at minde dig om at tage dem, være forsigtig, hvis du har børn, så du ikke efterlader pillerne i et let sted for et barn at få fat.