Wkedk

Hvordan til at håndtere jalousi

Jalousi sker, når en person føler, at et forhold, der er af betydning er truet af en anden person uden for forholdet, det være sig romantisk, platonisk, venskab, forældre-barn, kan søskende osv. Jalousi også forekomme i forbindelse med konkurrencemæssige situationer, som f.eks som arbejdspladsen eller uddannelse. Jalousi adskiller sig fra misundelse, sidstnævnte er, hvor du ønsker noget, at en anden person har, men nogle gange kan du føle begge dele på samme tid.

Jalousi er ikke en sjælden følelse - mange mennesker føler, at det nu og da. Jalousi kan bringe dig ned og endda trække fra hinanden et forhold, kan det også være et signal til dig, at det er tid til enten at foretage en ændring eller ændre noget i dit liv, som vil tillade dig at gå videre til den næste fase af din følelsesmæssige vækst. Snarere end at lade jalousi inficere dit forhold til andre, bruge sit udseende som en grund til at arbejde med dig selv og til at forstå den frygt, der driver det.

Steps

Hvordan til at håndtere jalousi. Forstå følelser af jalousi.
Hvordan til at håndtere jalousi. Forstå følelser af jalousi.
 1. 1
  Forstå følelser af jalousi. En kombination af frygt og vrede er jalousi fodret af frygt for at miste nogen (eller en skattet situation, / tilstand), og vrede, at en anden er at "flytte ind" på den person eller situation, der er af værdi for dig personligt. Det er en destruktiv og uværdige følelser og intet godt kan komme af det, så anerkendelse af dens forekomst er dit nummer ét selvforsvar.
 2. 2
  Dekonstruere hvorfor du føler jaloux i første omgang. Fra et sted af selvstændig medfølelse, så prøv at finde ud af hvorfor du føler dig jaloux. Ofte jalousi handler om at genopleve en oplevelse af svigt fra fortiden, der fortsætter med at informere dit niveau af tillid (eller mangel på samme) mod folk i den nuværende, selvom de nuværende betingelser kan være vidt forskellige. Andre motivationsfaktorer til at føle jaloux nævnes: en høj grad af usikkerhed, vrede mod dig selv og frygt for nedlæggelse eller sårbarhed. Hvis du er ærlig overfor dig selv, vil du indse, at følelsen jaloux ofte stikker sit hoved på samme tid, du føler dig truet, bange for at blive forladt, eller når du føler, du kan bare ikke stole på en anden person, uanset hvor lidt basis din mangel på tillid har. Dette bør dog ikke være om at finde noget, men fejl med dig selv - at være medfølende om din selvevaluering er en vigtig del af opholder objektiv om den grønne eyed monster.
 3. 3
  Tag et godt kig på den virkning, din jaloux adfærd har på andre mennesker. Det kan være let at retfærdiggøre dit mistænkelige sind ved at se den defensive reaktioner andre som bekræftelse på din mistanke. Men defensiveness er en naturlig reaktion på mennesker, der er placeret under pres for at retfærdiggøre deres handlinger, whereabouts og tanker hele tiden - bliver konstant spurgt om, hvad du laver, hvor du skal hen, og hvor du har været er trættende, nedsættende og hurtigt demoraliserende. Folk føler presset af en jaloux linje af afhøring og antagelser vil også føle undermineret, badgered og frustreret. Reaktioner, der viser utålmodighed, frustration, irritation og vrede er ikke bekræftelser af skyld - de er tegn på, at personen har nået enden af ​​en snor, og forsvarer hans eller hendes ægte, ikke-mistænkelige handlinger.
  • Hvis du pludselig beslutter, at din ven eller kæreste er ude af stand afværger forskud på en ny ven eller kæreste, så du har placeret denne person i en virkelig snigende situation både at skulle berolige dig på samme tid som at indse, at den manglende tillid du har til ham eller hende placerer en kile i forholdet, der ikke var der tidligere. Sæt dig selv ind i hans eller hendes sko - hvordan ville du føle, hvis badgered på denne måde?
 4. 4
  Tackle dine følelser nu. Lær at sætte spørgsmålstegn ved din jalousi, hver gang det viser sig. For eksempel sige til dig selv: "Er det jalousi, fordi jeg føler bange eller vred Hvorfor jeg føler frygt eller vrede her?" Når du begynder at sætte spørgsmålstegn ved, hvad der gør dig jaloux i nuet, kan du begynde at tage positive skridt til at håndtere de følelser konstruktivt, uden at sky af negative følelser, der typisk ledsager jalousi. Nogle spørgsmål at stille dig selv er:
  • "Hvorfor er jeg nidkær for det?"
  • "Det gør mig jaloux?"
  • "Hvad skal jeg forsøger at holde?"
  • "Hvorfor jeg føler sig truet?"
 5. 5
  Rediger eventuelle falske overbevisninger, der kan være næring din jalousi. Der er ofte falske, grundløse overbevisninger, der ligger til grund for reaktioner af jalousi. Hvis du undersøger den overbevisning, kan du ofte fjerne jalousi. Nogle almindelige underliggende overbevisninger uden basis er bl.a. "Alle er ude på at" eller "Hvis denne person forlader mig, vil jeg ikke have nogen venner." I begge tilfælde er der tale generaliseringer, der aldrig ville kunne anvendes på enhver person, du kender eller møde. I virkeligheden er disse pre forebyggende forsvar mod potentialet i noget slemt sker for dig. Overbevisninger er foranderlige ved valg. Hvis du ændrer din tro, du ændrer den måde, du føler. Vælg at fortælle dig selv en tro, der er plejende og støttende, og du vil føle sig bedre. Hvis du tror, ​​det er bedre at tænke negativt, så spørg dig selv, hvad mulige fordele, der bringer dig over at tænke mere sundt - tanker skaber følelser, og du har valget til at gøre de tanker negativ eller positiv. Når du begynder at tage skridt til at skabe et lykkeligt og tilfredsstillende liv for dig selv, vil du finde den vrede og frygt lettere at administrere, fjerne brændstof til jaloux følelser.
  • Vær opmærksom på, at dine tanker kan ske så hurtigt, at du ikke engang klar over bevidst at du har haft en negativ tanke. Udvikling større bevidsthed om dine tanker og hvad der udløser dem er en stor del af at løse problemet.
 6. 6
  Tage notits af, hvilken del af din krop er påvirket. Frygt er ofte føles som en tragt eller klamrede fornemmelse i maven, mens vrede ofte manifesterer sig som en brændende, stram fornemmelse i dine skuldre og kæbe. Samt, er det ikke usædvanligt at føle både frygt og vrede på samme tid, at frembringe alle de kropslige belastning som nævnt. Bemærke, kropslige fornemmelser kan være en afslørende signal for dig at begynde at ændre, hvordan du tænker og til at sætte spørgsmålstegn jaloux følelser.
 7. 7
  Undskylde. Før du gør noget andet, gør den anden person føler sig bedre, hvis du har gået langt nok til at eksponere dine jaloux følelser omkring ham eller hende. Erkend, at ved ikke at undskylde, er du i faktiske virkning søger at straffe den anden person for dine følelser. Det handler om at undskylde i sig selv bør ikke være lange eller komplicerede - det faktum, at du undskylder, vil hjælpe begynde at bryde den onde cirkel. Du skal blot foretage en bevidst beslutning om at stoppe hengive sig mistanker og sige til den anden person noget lignende: "Jeg er ked af at spørge disse spørgsmål af dig Jeg har haft nogle dumme jaloux tanker, der har fået mig til at forestille sig, hvad der ikke er der.. " Dette vil ofte være tilstrækkelig til at give jer begge plads til at diskutere, hvad der lige har fundet sted - anerkendelse af din dårlige opførsel og behovet for at være mere åbne sammen om, hvad du går igennem.
 8. 8
  Kommunikere dine følelser og dialog om dit jalousi problem sammen. Deling af dine sande følelser med den berørte person og taler det igennem kan være en meget afføringsmiddel og konstruktiv måde at starte lapning skaderne. Det kan også være en måde at skabe en allieret, en person, der vil føle sig i stand til at påpege, når du laver urimelige jaloux krav til ham eller hende uden at forvente comeback. Når vi taler igennem, hvad du har følt, tage agt af følgende:
  • Undgå at videregive skylden til den anden person. Hans eller hendes opførsel er ikke årsagen til dine følelser - du er ansvarlig for dine følelser.
  • Hold dig til "I" udsagn snarere end at sige noget, der smager af "Du gør mig til at føle...". I stedet for at sige: "Du skulle ikke have gjort det," siger, "Jeg følte forfærdeligt, når denne hændelse skete."
  • Vær opmærksom på, at hvordan du opfatter situationer kan være helt i strid med, hvordan den anden person så dem. Bo som fordomsfri som muligt, selvom det sandsynligvis vil betyde, at du nogle gange føler ekstremt defensiv. Gør dit bedste for at holde ro og lytte i stedet konstant butting ind med begrundelser.
  • Frem for alt, være medfølende, både for dig selv og for den person, du har været losning din jalousi på. Anerkend den skade, du har forvoldt, den skade, du har lidt, og arbejde med det for at finde bedre veje frem. Være lidenskabelig omkring dit ønske om at forbedre dine følelser og forsøge at vokse jalousi.
  • I de fleste tilfælde vil dette ikke være en engangsforeteelse samtale. Du bliver nødt til at acceptere at holde kommer tilbage til at tale enhver tid den grønne eyed monster får ud af hånden igen.
 9. 9
  Husk på alle tidspunkter at følelser af jalousi er omkring dig, ikke om den anden person. Nogen mening, at tingene er ude af kontrol betyder, at du har brug for at overføre intensiteten af ​​hvad du føler til noget konstruktivt i stedet for fortsat at over-analysere forholdet (eller situation). For eksempel er involveret komme i en sport, noget motion, en hobby eller deltage i frivilligt arbejde. Gør noget, der tager dig ud af dig selv og får dig til at fokusere ud over forhold eller situation, og giver dig en afsætningsmulighed for dine følelser, der er sundere end drøvtyggende og hæve suspicions.All det betyder ikke, at flygte fra at lægge to og to sammen.
 10. 10
  Lær af din jalousi. De gemene, negative følelser spiller en rolle i vores liv, en af ​​undervisning hver af os hvordan man bliver en bedre person for kæmper og overvinde dem. De har et sted, bare ikke en, der styrer dig og undskyldninger dårlig opførsel. Nogle af de ting, jalousi kan være undervisning du inkluderer:
  • Du er bange, når et forhold er nyt og stadig har et stykke vej at gå, før det føles sikkert. Dette er en almindelig følelse i unge relationer for mange mennesker, og begge besiddertrang samt følelsen af ​​sårbarhed ved at komme tæt på en person, kan køre følelser af jalousi (... og vi er så glade for at forføre mennesker,. Teste vores magt kan blive en meget skade pass tid)
  • Du er bange for en anden vil tage dit job, løn, rolle, position og så videre. I dette tilfælde er det sandsynligt, at du er bange for økonomisk usikkerhed (overlevelsesinstinkt), eller du føler, at du er en bedrager i din rolle, sidstnævnte er en alt for almindeligt holdt falsk tro på mange high-opnå folk i arbejdsstyrke. Husk, at du ikke ville have fået rolle eller position, medmindre andre folk følte du havde fortjent det. (Ikke være din værste og nærmeste fjende) Prøv at leve op til denne tillid til dig i stedet for at se dæmoner svæver i hvert hjørne.
  • Du føler din kæreste har en roving øje. I romantiske relationer, fortsætter både mænd og kvinder til at tjekke andre mænd og kvinder. Det er biologisk drevet, og det er naturligt. Men i de fleste tilfælde, betyder det ikke, at personen ønsker at forlade forholdet, han eller hun er i med dig. Det er for de fleste mennesker, omkring værdsætte den menneskelige form og ikke om en roaming øje. Denne misforståelse har længe skabt unødig jalousi, så længe relationer har eksisteret, og det kan hjælpe med at acceptere, at det er okay for en person i et fast forhold til at se, forudsat der er ingen touch!
  • Du lytter til folk, der siger middelværdier eller overdrevne ting og lad dette lede dine følelser. Tag et standpunkt! Vær tro mod dig selv og dem, du elsker! Alt for almindelig, mange mennesker er let overbevist af landsbyen sladder, fordi det lyder så overbevisende og synes ligesom det må være rigtigt. Virkeligheden er, at det sjældent er rigtigt, og det er altid langt bedre at ikke lytte til folk, der chatter væk gør tingene op, da de går. Lad disse mennesker gå få job som Celebrity sladder journalister, mens du komme videre med overfor de faktiske forhold i stedet.
  • Du ikke kan lide ser i dig selv og arbejde gennem vanskelige følelser. Det er typisk at eksternalisere smertefulde følelser, for at forsøge at få dem til en andens problem end at gøre det hårde arbejde for står dem og håndtere dem internt. Jalousi er smertefuldt, men skulle det, kan du reparere meget intern beskadigelse der i sidste ende gør dine relationer stærkere og mere udholdende.
 11. 11
  Stole på dig selv. Tillid begynder derhjemme, med dig selv. Hvis du lærer at stole på dig selv, du kan udstråle denne tillid over på andre. Begynd med at lave en liste over alle dine gode punkter. Stick denne liste op et sted, at du kan se det regelmæssigt, for at minde dig selv, at du fuldt ud er udstyret med stort talent, færdigheder og funktioner allerede. Desuden er det kun sammenligne dig selv til dig selv, altid søger at overgå din sidste præstation uden at bekymre hvad andre mennesker gør. Mind dig selv dagligt gennem et tidsskrift, bekræftelser eller andre effektive måde, at du har hvad det kræver, ligesom sangen går, der skal opfyldes i livet. Øve sund tænkning skal være en daglig tilbagevendende handling - det er derfor det kræver en konstant praksis. Med tiden vil de sundere tankeprocesser overtage de destruktive dem og hjælpe dig til at blive et helt menneske, robust, i stand til og ikke tilbøjelige til jaloux tanker.
  • Arbejdet med de relevante aspekter af dit, hvis du føler det mangler. Når du har mere tillid til dig selv, vil du være mindre tilbøjelige til at føle jaloux.
  • Læs nogle selvhjælpsbøger om jalousi, vil du føle, du får dine greb på den gennemsnitlige, snigende følelser.

Tips

 • Jalousi er ikke det samme som Sommetider tror folk, at ved at føle jaloux om nogen, de elske ham eller hende ved at være omklamrende eller ønsker ejerskab over person. Jalousi er ikke kærlighed, det er den frygt og vrede for at miste ud eller blive forladt.
 • Vær opmærksom på muligheden for, at det er dit eget synspunkt, der er konkurrenceforvridende virkelighed. Handle din vrede for nysgerrighed, forsøge at få det større billede, før du foretager udslæt domme.
 • Nogle situationer i livet sætte dig op til øjeblikkelig jalousi, såsom at være en del af polygame ægteskaber eller arbejder eller bor sammen med en anden person, der er blevet fremhævet for favorisering. Disse er ganske særprægede situationer, der bærer en masse usunde følelsesmæssige bagage, der skal behandles med stor omhu og empati. Du kan være bedst at søge rådgivning, hvis du fortsætter med at leve inden for sådanne situationer.
 • Fake det. Skildre en ikke-jaloux facade, mens du arbejder på at overvinde jalousi. Til sidst, arbejder din vej gennem dine følelser, vil facaden bliver virkelige, men i mellemtiden vil du beskytte dig selv fra at blive vist jaloux til andre.
 • Jalousi er ikke misundelse, desværre er de to ord let blandet op, og dette fører til forvirring. Jalousi handler om overtrædelse et forhold eller personligt værdifulde situation ved en rival, der truer med at fjerne noget, der er retmæssigt dit, eller som du har en retmæssige krav. Envy indebærer kigge på andre, sammenligne dig selv og din egen situation, og finde ting i dit liv ønsker. I sidstnævnte tilfælde, du ønsker, hvad en anden har (et træk, en præstation, et objekt, en rolle, etc.), og du er tilbage føle vrede, under-dygtig, ringere eller utilfredse.
 • Prøv at tale om dine problemer med en anden person end den person, du projicere jalousi ind på. Måske føler du, at disse jaloux tendenser er et privat anliggende, så kan du lide at anonymt spørge en rådgivning kolonne eller lignende råd kilde om dit problem.

Advarsler

 • Hvis jalousi i dit forhold fører til kontrol eller magt kampe, er det et tegn på, at der er en underliggende problem, som skal løses sammen med din partner.