Wkedk

Hvordan at finde ud af, hvad der gør en kontrollerende person,

Bliver kaldt en "kontrol freak" er ikke den bedste oplevelse i livet, men det er noget værd at tænke. Hvorfor gør folk omkring dig føler, at du alt er kontrollerende? Finde ud af, hvad det er, der ansporer dig til at være en kontrollerende person, er det første skridt til at håndtere det konstruktivt. Disse trin kan også være nyttige i at forstå og måske hjælpe en kontrollerende person i dit liv.

Steps

Hvordan at finde ud af, hvad der gør en kontrollerende person. Overvej dine perfektionistiske tendenser.
Hvordan at finde ud af, hvad der gør en kontrollerende person. Overvej dine perfektionistiske tendenser.
 1. 1
  Overvej dine perfektionistiske tendenser. Er du en person, der har brug for at få alt "perfekt", "lige højre", "komplet"? Dette kan være en drivende faktor i en kontrollerende personlighed. Perfektionisme kan være medfødt eller kan udvikle sig som følge af høje forældre eller andre rollemodel forventninger, som du forsøgte at leve op til, når unge og stadig til formål at gøre. Du ønsker måske at læse.
 2. 2
  Overvej, om du er patient eller utålmodige. Utålmodig mennesker er ofte meget kontrollerende, fordi de er ude af stand til at vente på en mere gennemtænkt resultat, eller for den nødvendige tid til at skabe en kvalitet slutresultatet. Kombiner dette med perfektionisme og den reelle kontrollerende personlighed kommer ud - en urealistisk forventning om perfekt arbejde lige nu! Lær Hvordan at være tålmodig, og hvordan der skal fastlægges tilbage.
 3. 3
  Tænk over, om du har brug for at være rigtigt - Selv med enorme omkostninger. Dette er et centralt aspekt af en kontrollerende personlighed. Det stammer fra et behov for sikkerhed i dit liv, i en meget usikker verden. Dette aspekt af en kontrollerende personlighed vil altid køre dig til at tilsidesætte andre ideer, optioner, og forslag til fordel for dine egne, fordi du allerede har overbevist dig selv, at du kender bedst. Denne railroading er virkelig oprørt andre mennesker. De vil gerne vide, at du ikke kun har hørt, hvad de har at sige, men er aktivt overvejer deres synspunkter og indarbejde disse i dine planer. Når du konstant tilsidesætte dem, du undergraver deres evne til at være en del af dit team. Du er ikke længere en leder - du er en tyran, en diktator, som ignorerer forslagene fra holdkammerater og blot bærer dem ned for at få din måde.
 4. 4
  Vær ærlig om din evne til at forpligte sig til mennesker og aktiviteter. Har du befinder dig undgå forpligtelser, fordi det føles som om du vil blive fanget i et spind af tilhørsforhold til andre mennesker, og er nødt til at stole på deres hjælp til at gennemføre projekter, eller du måske nødt til at være der for dem, når der behov for? En manglende evne til at forpligte sig til andre (og stoler på dem), og til aktiviteter, der ikke er drevet af dig er en indikator af en kontrollerende personlighed. Det vil være ganske nyttigt for dig at lære hvordan at delegere.
 5. 5
  Konfronter din følelse af sårbarhed. Behovet for kontrol stammer fra en dybtliggende motivation til at dække dine sårbarheder. Det er meget muligt, at et eller andet sted i dit liv, du følte sig truet af ikke at opfylde standarderne, at nogen sat for dig, og du kæmpede meget hårdt for at opfylde disse standarder, eventuelt på stor bekostning af interpersonelle relationer og personlig udvikling. Tænk over disse spørgsmål for dit professionelle liv:
  • Hvad føler du sårbar over?
  • Hvilke frygt væven op, når man tænker på at uddelegere ansvar?
  • Hvad bekymrer står du, når du tænker på at gøre et job til et gennemsnit snarere end fuldstændig standard?
  • Er ordre sagen en hel del for dig?
  • Hvilke forventninger har du fat i andre mennesker omkring dig? Er de realistiske?
  • Er du en kilde til stress for andre mennesker? Har du trives midt deres stress?
  • Er du altid bekymret for fiasko?
  • Er du tilfreds med dig selv under perfekte facade?
  • Har du nogensinde prøvet at kommunikere dine svagheder?
 6. 6
  Overvej disse spørgsmål i dit personlige liv. Ligesom du ønsker at styre dine underordnede, kollegaer og projekter på arbejdet, er du sandsynligvis alt for kontrollerende i dine personlige relationer. Overvej:
  • Er du plaget af frygt for, at din partner er utro?
  • Har du forhøre din partner helst han / hun er et par minutter forsinket, taler med en anden, fortæller dig, han / hun kommer til at køre nogle ærinder?
  • Gør sådanne afhøringer ender i protesterne fra uskyld og tårer?
  • Har du mobber eller jernbanen din partner? Tilsidesætte hans / hendes ønsker med henblik på at opnå, hvad det er du ville gøre?
  • Har du opdager din partner gå på æggeskaller af frygt for ophidser dig?
  • Er du blevet kaldt alt rethaverisk, alt for beskyttende overfor din partner eller børn? Ofte kontrollerende personligheder er så bekymret for, at nogle dårlige ting vil ske, at de føler det nødvendigt hele tiden at husly og "beskyttelse" deres familier. Dette resulterer i børn, der er bange, sky, tilbageholdende med at deltage i aktiviteter, især dem, hvor praksis er nødvendig - de frygter, at de ikke vil være perfekt første gang, og at det vil sætte gang i en forelæsning, kurser eller øvelser fra dig.
  • Har du ofte finde dig selv instruere dine børn hvert skridt af vejen på hver eneste lille projekt - selv at overtage - snarere end at lade dem udfylde det selv?
  • Har du temperere hver en bid af ros med kritikken? "Great tackle, søn. Du kommer til at være en god fodboldspiller, hvis vi kan få nogle af denne vægt off jer." "Du har en B + på din Calculus eksamen? Det er godt, men du kunne få en A, hvis du bare ville anvende dig selv." Kritik er din måde at minde dem om, at de stadig ikke måle op til din standard af perfektion. Der er en forskel mellem stræben efter det optimale og bruge kritik til at holde en følelse af undertrykkelse i live.
 7. 7
  Tænk på de måder, du kan tackle dine kontrollerende tendenser. Der er positiver om nogle kontrollerende handlinger (du kan dirigere folk til bedre præstationer), men for det meste, de er negative (du bliver en smålig tyran, kritisere hver eneste lille detalje af deres liv). Positive er, at du ofte er en person, der betaler stor opmærksomhed på detaljer, kan du styre projekter selvstændigt, og du er ubarmhjertig i at søge komplette resultater. På bagsiden, forstyrre dig folk, fordi du antager at de er inkompetente, skal du oprette stress for dem ved at presse dem konstant, behøver du ikke har tillid til dem, og du behøver ikke lade deres egne talenter og færdigheder skinne igennem. Overvej disse måder at nærme dine negative kontrollerende tendenser:
  • Få professionel hjælp med at behandle angst, der driver din kontrollerende adfærd, kognitiv adfærdsterapi kan være meget nyttig.
  • Respekter de bekymringer for andre mennesker og stoppe overlejring dine bekymringer på deres.
  • Start tillidsfulde mennesker og begynde at uddelegere ansvar - en stor test for at give slip på dit behov for kontrol!
  • Polere op din evne til at bedømme folks færdigheder, så du kan stole på andre til at gøre, hvad du beder om dem lige, ikke spørge folk til at gøre, hvad de er ikke god til at gøre. Spille til deres styrker, og din egen.
  • Hjælp dig selv til at blive godt igen, ingen andre vil gøre det hårde arbejde for dig.

Tips

 • Erkender dine kontrollerende tendenser kan hjælpe dig kanal, kritik i nyttige forslag, slå din jalousi og usikkerhed i en tiltalende romantik, og ændre dig fra en bølle i en leder.

Advarsler

 • Hvis du ikke kan genkende kontrollerende aspekter af din personlighed, indrømme dem og løse dem, vil du finde det vanskeligt at opretholde relationer, fordi de fleste mennesker ikke vil frivilligt til at være din "emne" på ubestemt tid.