Wkedk

Hvordan til at deltage i et stiksår

Potentielt dødbringende og absolut meget smertefuld og blodige, en stiksår har behov for hurtig behandling for at forsøge at lindre blødninger og smerter, så vel som at købe tid til at få offeret til korrekt medicinsk behandling.

Hvis du deltager i et stiksår, det er et stort ansvar, der kræver hurtig handling og et niveau hoved, herunder opfordring til redningstjenester, der opholder sig roligt og yde grundlæggende førstehjælp til at reducere blødning og forhåbentlig redde ofrets liv.

Steps

Hvordan til at deltage i et stiksår. Vurdere situationen som helhed, før at inddrage dig.
Hvordan til at deltage i et stiksår. Vurdere situationen som helhed, før at inddrage dig.
 1. 1
  Vurdere situationen som helhed, før at inddrage dig. Et knivstikkeri ofte sker inden for en flygtig situation, og angriberen eller provokers kan stadig være i nærheden, truende andre. Undgå at gøre dig selv en anden potentiel offer ved at gå tæt på disse mennesker, indtil det er klart, at de har forladt scenen. Mens dette mister kostbar tid for den person stukket, har flere mennesker stukket næppe befordrende for redde nogen.
  • Ring for akut hjælp med det samme.
 2. 2
  Hvis det overhovedet er muligt, sætte på engangshandsker. Dette er afgørende i at reducere risikoen for smitte til dig selv eller offeret. Hvis det er tilgængeligt, nitril eller andre ikke-latex handsker er at foretrække, da de minimere muligheden for en allergisk reaktion over for latex, som kan komplicere behandling. De er mest almindeligt blå eller lilla farve og er hurtigt at erstatte de hvide latexhandsker, der tidligere var standarden. Andre alternativer omfatter plastik poser over dine hænder, eller som har ekstremt rene hænder, hvis der ikke er noget andet valg end at røre bare-handed.
  • Husk, at du absolut ikke at røre den person, hvis du tror, ​​at du er i fare for at pådrage sig et patogen, de kan være inficeret med eller på anden måde ubehageligt. Vent til nødhjælp, hvis du er i tvivl, SKAL DIN SIKKERHED komme før AT af patienten. Hvis du vælger at behandle dem, gør dit absolut bedste for at minimere kontakten med ofrets blod.
 3. 3
  Tjekke ofrets luftveje før alt andet. Hvis der er blod til stede, vil dette være en hindring for deres vejrtrækning og skal ryddes ud. Det er mere sandsynligt at være et problem, hvis den stiksår er tæt på brystet.
 4. 4
  Fjern ofrets tøj med omhu. Dette vil gøre det muligt at identificere den præcise placering af stiksår. Det kan skjules af både tøj og med blod eller andre væsker og endda snavs eller mudder, afhængigt af hvor offeret er fundet.
 5. 5
  Lad jagende objektet i såret, hvis det er der stadig. Trække det ud vil øge blodtab, og skubber det kan forårsage yderligere skade. Du bliver bare nødt til at klæde såret omkring kniven det bedste, du kan.
 6. 6
  Stoppe blødningen ved brug af en forbinding. Lægge pres på såret med en ren og absorberende materiale (som en skjorte eller håndklæde) eller helst en ren forbinding. Hvis objektet er stadig i såret, tryk fast omkring det. Påføring af tryk på såret vil bidrage til at bremse hastigheden af ​​blødning.
  • Nogle førstehjælp uddannelse foreslår at bruge kanten af ​​et kreditkort til "forsegle" såret, et element, der er praktisk, fordi så mange mennesker har en på dem. Dette er ikke blot stamceller blodgennemstrømning, men det kan også forhindre lunge sammenbrud (ved at holde luft ud af såret) hvis såret er i brystet.
 7. 7
  Hvis såret bløder voldsomt, lægge pres på de store arterie, der fører til området med puder af dine fingre, presser ned til benet, mens den anden hånd fortsætter med at lægge pres på såret. At bremse blødningen i armen, skal du trykke på indersiden af ​​armen lige over albuen eller lige under armhulen. Hvis såret er på benet, trykke lige bag knæet eller i lysken. Hvis blødningen fortsætter, anvende en årepresse.
 8. 8
  Dæk dressing. Hold bandagen på plads ved hjælp af en bandage eller tape. Må ikke løfte eller fjerne bandagen, da dette vil forstyrre koageldannelse og genstart blødningen. Hvis forbindingen bliver gennemblødt med blod, tilføje mere klud materiale på toppen af ​​det.
  • I tilfælde af en kiste sår, være yderst forsigtig. Dække såret med noget som køkken folie, en plastikpose eller husholdningsfilm film og kun dækker tre sider af såret og efterlade en untaped eller forbandt ned. Grunden til dette er, at luften skal kunne undslippe fra den ene side af bandagen, for at forhindre det i at trænge ind i pleurahulen. Hvis luft ind i pleurahulen på denne måde, kan lungerne kollapse.
  • Brug aldrig en årepresse undtagen som den sidste udvej for at redde et liv. Vide, hvordan og hvornår man skal bruge en årepresse. Hvis det gøres forkert, kan det føre til en unødig alvorlig skade på eller tab af benet eller armen.
 9. 9
  Hvis det er muligt, flytte person, så at såret er over niveauet af hjertet. Dette vil medvirke til at reducere blodtab. Hvis offeret kan sidde, få dem til at flytte sig i en oprejst stilling, og hvis ikke, så hjælpe dem, hvis det er muligt. Tal med dem beroligende hele tiden.
  • Hvis du ikke allerede har opfordret til beredskabstjenester. Forhåbentlig andre har været i stand til at hjælpe med dette tidligere.
 10. 10
  Fortsætte med at anvende tryk, indtil hjælpen kommer. Mens vi venter på akut hjælp, fortsat overvåge ABCs, A i rway, B Ai> reathing og C irculation.
  • Kig efter og behandle symptomer på shock. Se Sådan behandler chok for detaljer.
  • Hold offeret varmt. Både chok og blodtab kan forårsage offeret lider af nedsat kropstemperatur. Kast et tæppe, frakke eller nogle andre varme emne over offeret til at forsøge at holde personen varm.
  • Hold offeret så stille som muligt. Hvorvidt liggende eller siddende ned, bør patienten holdes stille og roligt. Det er vigtigt, at nogen forbliver hos person konstant, både berolige dem og overvåge deres tilstand.
 11. 11
  Skulle offeret falder bevidstløs, skal du handle hurtigt. Placer offeret i aflåst sideleje og enten:
  • Fortsætte med at overvåge vejrtrækningen, eller
  • Hvis bevidstløs ofret ophører vejrtrækning, udføre hjertemassage.

Tips

 • Hvis du har begrænsede forsyninger, så prøv at bruge sterile forbindinger på såret, og derefter styrke dem ved at sætte improviseret usterile klud (håndklæder, skjorter osv.) oven på den sterile forbinding.
 • Hvis såret er i maven og tarmene er udstående, anvende ekstra polstring. Fastgør med en bandage eller andet egnet materiale. Hvis ofret har brug at hoste eller opkast, et let tryk på bandagen for at forhindre tarmene udstående (yderligere).

Advarsler

 • Ved hjælp af en årepresse for at stoppe blødningen er egentlig kun, hvis såret er så alvorlig, du er i fare for at forbløde kun> fra det, før det kan stoppes. Få at hjælp med det samme.

Ting du behøver

 • Rene forbindinger, håndklæder eller andre ting er egnet til dressing, absorberende og ren
 • Bandager eller strimler af tape
 • Mobiltelefon til at gøre opkald til alarmtjenester
 • Blanket, jakke eller et andet element til at smide over stikke offeret at holde personen varm