Wkedk

Hvordan skal organiseres

Hvis forvaltningsmæssigt er congesting dit liv og du føler spredt og frustrerede som et resultat, er det tid til at få organiseret. For at opnå organisation på ydersiden, bliver du nødt til at tage skridt på indersiden, ved at afklare dine prioriteter, mål, og hvordan du vil have dine ejendele og livsstil arrangeret. Prøv at holde ting, hvor det hører hjemme. Vide, hvad du har brug for / ønsker at gøre, når du kommer til at gøre det, og undgå den stressende situation, ikke at vide, hvad der skal gøres. Organisationen tager tid, men når du kommer ind i vanen med det, livet bliver så meget lettere!

Steps

Hvordan skal organiseres. så snart du er færdig med at bruge den.
Hvordan skal organiseres. så snart du er færdig med at bruge den.

Alt på sin plads

 1. 1
  Organiser din plads. Uanset om det er din, soveværelse,,,,,, eller du brug for at se hvad der er derinde, smider noget, du ikke bruger ofte (eller sætte det effektivt i opbevaring) og give alt andet en praktisk og klart afgrænset rum.
  • Organiseret betyder ikke bare ryddeligt. Formålet med organisationen er at være i stand til at finde, udveksle og evaluere varer hurtigt. Dog kan organisationen også hjælpe med at holde dem pænt ved at levere en hurtig, logisk system til at tilføje og fjerne ting fra let at bruge, noget ensartet forekommende grupper og ved at forhindre unødvendige køb på grund af fejlplacerede emner.
   • Eksempel: Hvis du har en masse bøger og fylde en bogreol med dem for størrelse, vil de se pæn, men du bliver nødt til at skimme over dem én ad gangen, når du ikke kan huske, hvor man er - måske endda flytte nogle, hvis du har lagt en række små paperbacks foran den anden - og omarrangere mange når du har brug for at tilføje et par mere. Hvis du giver hver kategori sin egen hylde område, og efterlade nogle ekstra plads i slutningen eller mellem bookended grupper, kan du finde en bog hurtigt ved et blik på den kategori layout og skimming blot de få bøger i den rigtige kategori, og tilføje eller fjerne bøger her og der uden at forstyrre det overordnede layout.
   • Dataloger er intelligente mennesker, der hjælper maskiner håndterer milliarder og atter milliarder af ting hurtigt. De har opfundet "B-træer" for hurtigt at se op, hvilket bidrager til, og sletning fra enorme databaser, så de bør arbejde lige stor for dine ydmyge bunker af rod. Forsøg ikke at følge de programmeringsbestemmelser perfekt - bare anvende deres principper.
    • Ved at organisere dine varer hierarkisk, vil du bare nødt til at gøre et par beslutninger, som du arbejder dig vej ned i hierarkiet i stadig smallere kategorier (f.eks rack, hylde, kasse, pose), snarere end browsing. For eksempel kan du lægge alle dine sports ting på en hylde med en kasse for hver sportsgren og små genstande som golf tees i en pose i golf kasse. Et par store underlige ting som ski ville gå andre steder. Du kan sætte rengøringsmateriel på en anden, sorteret efter den slags område, de rene.
    • Må ikke overdrive det, fordi det er meget hurtigere til at se på flere varer end at åbne og lukke eller fjerne og udskifte en container. To eller tre niveauer er rigeligt. Organiser elektriske, elektroniske, computer dele, snore, og andre meget små eller akavet-formede elementer, der har tendens til at synke til bunds i pæle eller virvar ved at sætte dem i mere tilgængelige, jam-fri beholdere som glatte plastik lynlåsposer.
    • Efterlad nogle tomme plads i hver af dine lagerområder til at tilføje ting uden at forstyrre ordningen. Braklægning en "buffer" rum, såsom et lille bord eller en hylde, for elementer, der skal sættes væk for at ikke at miste ting eller for-ofte blive distraheret fra andre aktiviteter at beskæftige sig med sortering og spare tid ved at sætte ting i en given lagerplads et par på en gang frem for individuelt.
   • Nogle elementer har brug for layout eller bestilling snarere end blot gruppering. Ofte anvendte unikke genstande, som krydderier, bør holdes handy og hver synlige og tilgængelige, ikke gemt væk med noget, de er en eller anden måde relateret til. Letfordærvelige genstande, som mad, bør indtages på en første-in, first-out grundlag: du kan indlæse stakke nedefra, eller rækker fra bagsiden. Udskiftelige, men ikke identiske genstande, som man nyder sort, ligesom bør også i kø eller periodisk kærnede så intet dvæler i bunden af ​​en bunke. Meget store, rodet eller farlige genstande kan have brug for særlige steder.
  • Rens dine ejendele, før du tænker om at organisere (organisatoriske redskaber, møbler osv.). Gør det ikke den anden vej rundt. Du kan kun virkelig præcist vide, hvad plads du har, når du har ryddet op. Hvis du ikke rigtig tage et hårdt kig på, hvad du fyld i dine rum, vil du spilde tid og penge at organisere ting, du ikke har brug for alligevel.
  • Observere, hvordan du bruger dine ting og finde ud af at bruge din plads effektivt. Hvis det er besværligt at komme til ting (eller at sætte dem væk), din organisation system er mere tilbøjelige til at mislykkes. Gør det let at komme til og lagt væk de ting, du har mest brug for ofte. I denne åre, sætte ting, hvor du bruger dem mest. Pots få gemt i nærheden af brændeovnen, er kuverter og frimærker gemt i skrivebordet, bejdse remover og blegemiddel går i vaskekælderen eller linned closet. (Det lyder indlysende, men du vil blive overrasket over hvor mange mennesker bare sætte ting "hvor" og derefter bliver overraskede, når gør noget er uhyre besværligt.)
  • Har du elementer i dit hus, der bare optager plads? Vær sikker på at de-rod regelmæssigt. Gode ​​spørgsmål at stille dig selv at beslutte: Har jeg brug for dette? Skal jeg have det i et år? Har jeg brugt dette i det sidste år? Har jeg virkelig elsker det? Er der en anden, der kunne bruge det mere? Har jeg mere end jeg med rimelighed kunne bruge i en overskuelig fremtid? Jeg vil savne det, hvis jeg ikke har det? Hvis jeg tilfældigvis har brug for det, kan jeg erstatte det med en tilsvarende let?
  • Vide, hvad "organiseret" ser ud og føles. Organiserede rum er enkel at bruge. De har nok plads til de elementer der. Det giver mening. Hvert element i dit hjem har en placering. Organiserede rum føler også rolig, åben og indbydende.
  • Brug timere. Indstil en timer til, hvor længe du tror, ​​en rengøring organisere opgave bør tage derefter arbejde som en sindssyg for at få det gjort i den tildelte tid.
  • Har en spot for alle regninger. Åben hele mail straks af og fjernes den ydre konvolut med junk mail. Hold kun regningen i en fremtrædende placering.
 2. 2
  Sæt den tilbage. Lige nu. Når du opretter, hvor alt hører, du behøver for at komme i vane med at sætte det tilbage der så snart du er færdig med at bruge den. Må ikke lægge det på køkkenbordet eller på sofaen og flytte ind på noget andet, tænker at dig selv, at du vil lægge det væk senere. Det er en stor no-no.
  • Altid sætte dine nøgler på samme sted.
  • Altid sætte din på samme sted. Har en mobiltelefon ladestation oprettet.
 3. 3
  Genanvendelige plast baggies (ligesom ziploc poser) er dine venner. Opbevares væk elementer i plastikposer. På denne måde vil de emner være kompakt, ren og støvfri. Men de vil også være over det hele, hvis du ikke har et lager system! Placer poser i skabene, skrivebord skuffer, skabe og andre steder. Ziploc poser er nem, nyttige, og billige, så brug dem!
  • Prøv skuffe arrangørerne til skuffer, der er omsluttet. Du kan købe et bredt udvalg eller lave dine egne ved skæring off toppen af ​​tomme plastflasker i forskellige størrelser. Mælk kander er praktisk, fordi de er forholdsvis firkantet, men enhver flaske eller krukke vil gøre, hvis du kan trimme den, så den passer ind i skuffen.

Brug en kalender, planner & smartphone

 1. 1
  Brug en kalender. Få en kalender og sætte det på et sted, hvor du kan se det hver dag, helst om morgenen. For de fleste mennesker, er det på køleskabet, på deres skrivebord, eller. Uanset hvor du sætter den, gør det en del af din rutine til at henvise til det hver dag. For eksempel kan du sætte det på indersiden af ​​badeværelse kabinet, hvor du får din tandpasta. Hver morgen, mens du børster tænder med den ene hånd, skal du trykke dags dato på kalenderen med de andre, og se på, hvad der er markeret for i dag og for den kommende uge.
  • Hold din kalender lige ved hånden, når sortering papirer. Ofte kan du indsende eller endda kaste annonceringen for en begivenhed, hvis den er optaget i din kalender. Kalenderen kan minde dig om at gøre tingene til tiden. Der er ingen grund til at stole på, at papirstakken.
 2. 2
  Brug en planner. En planner er især nyttigt, hvis du har en masse aftaler og dine dage er så varieret, at du har problemer med at holde styr på din tidsplan. For eksempel, hvis du rejser meget eller deltage i undervisningen på forskellige tidspunkter af dagen, det er meget lettere at bære en planner med dig at konsultere ofte - du kan ikke gøre det med en kalender. Du kan også normalt passer mere information i en planner.
 3. 3
  Prøv med en smartphone. En smartphone, specielt synkroniseret med net-baserede personlige oplysninger manager software, der kører på andre computere, er endnu bedre end papir kalendere og noter, fordi dataene er søgbar, kan det nemt blive indgået telefon eller Web-baserede opgaver, der skal gøres, og påmindelser om vigtige oplysninger, og puritanisme overflødige oplysninger er automatiske.

Lav en liste

 1. 1
  Skriv det ned! En kort blyant er bedre end en lang hukommelse. Noget, og alt du behøver at huske skal skrives ned. Selv hvis din hukommelse er stor, ingen er perfekt, og det gør ikke ondt at sætte det på papir, just in case. Optag telefonnumre, aftaler, fødselsdage, indkøbslister, og ting at gøre, og optage dem, hvor du nemt kan finde og henvise til dem, når du har brug for dem.
 2. 2
  Sørg for at gøre lister.
  • Lav en til at gøre listen til din dag. Dit daglige eller øjeblikkelig liste bør aldrig være mere end 5 varer længe, ​​ellers du tager for meget og sætte dig op for fiasko. Mark et eller to af disse elementer som ting, du absolut skal få gjort den dag, og forfølge disse opgaver ubønhørligt, indtil du får dem gjort.
  • Lav en til at gøre listen for ugen. Passende poster her ville være: Grocery, fix klimaanlæg osv. Tegn fra listen for at gøre din daglige to-do liste. En hvid eller bestyrelsen med sletbare markører kan hjælpe med at huske alt, hvad man har at gøre hver dag, eller langsigtede mål.
  • Lav en til at gøre listen for måneden. Denne liste ville have mere generelle opgaver som: Birthday til Jill, få bilen serviceret, tandlæge udnævnelse. Tegn på denne liste til at gøre din daglige og ugentlige to-do liste.
  • Lav en til at gøre listen for dit liv. Drastisk, ja, men hvorfor ikke bruge denne tid til at genoverveje dit liv, og hvor den skal hen? Kom godt organiseret handler om prioritering, og det skader aldrig.
 3. 3
  At tage sig tid til at organisere kvitteringer for ting går tilbage, uanset om til butikken eller til biblioteket, kan virkelig hjælpe. Det skaber orden og struktur, og vil også bidrage til at undgå ikke at kunne returnere ting til butikker og bøder.

Hold dig til tidsplanen

 1. 1
  Følg igennem. Der er ingen mening i at gøre en to-do liste, hvis du ikke disciplinere dig selv til at fuldføre de opgaver, du har tildelt dig selv. Der er mange måder at holde fast i din to-do liste. Stop procrastinating, fjerne eller ignorere distraktioner, og hop til det.
  • Hvis noget holder glide til bunden af ​​din to-do liste, tage et godt kig på det. Er det virkelig vigtigt? Hvis ja, få det overstået, eller i det mindste få det i gang. Hvis ikke, sætte det tilbage i den langsigtede liste for "en dag", eller få det fra listen helt. Lad ikke dig selv blive hængt op på noget, alt for længe.
  • Hvis du finder dig selv keder sig, eller din normale rutine afbrudt, kan du distrahere og tilfredsstille dig selv ved at angribe to-do puklen.
 2. 2
  Indstilling af et tidsramme, hvor hver opgave skal ske i løbet af dagen er en anden god måde at holde en fra tøven, og holde deres dagsorden. At have en tidsramme er en meget effektiv måde at organisere ens dag. Vel vidende, at man har udpeget et tidsinterval for hvert element på listen lader én vide, at der ikke er nogen grund til at haste til slut ting. Bare tage den tid, du har givet dig selv og gøre arbejdet godt. Må ikke haste til at afslutte det. Hvis man skulle haste at færdiggøre en opgave, kan det ikke have været gjort så præcist som hvis man havde taget sig tid og gjort det gradvist og mere effektivt.
 3. 3
  Kombiner lignende aktiviteter. Gør alle dine telefonopkald på én gang. Gør alle dine ærinder på samme tid. Betale alle dine regninger på samme tid. Gør alle shopping i en rejse.

Multitask

 1. 1
  Multitask. Task-switching tager tid, så prøv ikke at tænke på én ting, som et tv-show, mens man tænker om en anden, som at studere. Det er mest effektivt at multitaske, når en opgave er hjernedød, ligesom folde håndklæder, eller kan afsættes til automatisk behandling i længere tid. Du kan indlæse vaskemaskine, sende nogle e-mails, eller indlæse en gryde, mens det junger væk, indlæse tørretumbler, arrangere dine rejser forsyninger, derefter hænge tøj, så snart de er tørre, så de ikke bliver krøllet.
  • Bare husk på, at nogle undersøgelser har vist, at multitasking kan formindske ens evne til at fokusere på én ting ad gangen.

Delegeret

 1. 1
  Delegeret ansvar. Sørg for, at person, du udpeger til at udføre opgaven har alle de nødvendige redskaber til at gøre opgaven. Husk, at de fleste ting er meget bedre udført end afsat til at gøre perfekt, og at gøre dem kan undervise de person (måske et barn), ikke kun hvordan man gør dem, men hvordan man håndterer relaterede problemer. Det er svært at være organiseret, hvis du insisterer på at gøre alting selv.

Få det gjort!

 1. 1
  Foretag flere beslutninger. Rod og desorganisering er ofte et resultat af ikke at beslutte, hvad man skal gøre ved, eller med noget. Begynd nedbøjning din beslutning muskler med små ting, og du vil hurtigt finde dig selv mere trygge ved at handle på de ting omkring dit hjem, på dit skrivebord, og på dit kontor. Prøv det i dag!

Tips

 • Hold dine overflader klar. Reduktion visuelt rod hjælper med at reducere mentale rod. Slip af ting, du ikke har brug for - så du kan sætte ting, du behøver væk og ud af hverdagens syne. Du vil føle det samme roligere.
 • Husk: "Organiserede sind gør succesfulde mennesker."
 • Sørg for at du altid har, hvad du har brug for dagen med dig.
 • Gøre opgaven, du mindst ser frem til første fra din opgaveliste. De fleste tøven skyldes nogen ikke ønsker at gøre den opgave, de sætter sig. Hvis du gør en indsats for at gøre opgaven først du vil føle sig bedre og vil ikke tilbringe dagen frygter den opgave, som du i sidste ende vil udskyde!
 • Det er en god ide at medbringe en notesblok og pen med dig på alle tidspunkter, så du kan skrive ting ned, som de kommer til dig (som regel på de mest ubelejlige tidspunkter, hvorfor de er så hurtigt glemt). Hvis du er bekymret for montering af en notesblok i bukselommen, ikke være. Tjek boghandlere og kontorartikler centre at finde en notesblok og pen korte og slank nok til enhver lomme, og nogle tegnebøger, eller bare bruge en lille stak af selvklæbende noter og en golf blyant. Selvfølgelig, hvis din planner er kompakt nok kan det tjene dette formål også. En anden idé ville være at have en PDA, Blackberry eller Palm Pilot. Nogle mobiltelefoner har underretning eller notatskrivning menuer. Hvis du bruger en af ​​dem, kan de være praktisk også. Som en sidste udvej, ringe til dit eget telefonnummer og efterlade dig en telefonsvarer.
 • "Et sted for alt og alt på sin plads" er altid en god organisatorisk tommelfingerregel at leve efter.
 • Forkæl dig selv til højre - få masser af søvn natten før og spiser sundt (eller sundere). At udrette noget, du skal være i stand til at tænke klart og har brug for energi til at gøre det.
 • Huskesedler (Ligesom Post-it noter), er din ven. Sæt dem i smarte pletter som påmindelser. For eksempel, hvis du ved, du har brug for at vaske din bil, så sætte en note på rattet, så næste gang du får i din bil, så husk du at få det gjort. Andre gode spots til huskesedler er dørhåndtag, spejle og pc-skærme (grænserne, ikke selve skærmen).
 • Når du kører ærinder, kortlægge den bedste vej, så du får mest gået og holde gældsbevis chat til et minimum. Bliv ikke på et sidespor. Målret hvad du skal gøre. Hvis noget andet kommer til dit sind, så skriv det i din notesbog til at gøre på et senere tidspunkt.
 • Hvis du ved, at du ikke er naturligt tilbøjelige til at være organiseret, kan du ændre det ved at starte med et lille område af din bolig og fokusere på at holde det lille område organiseret. Holde et lille område organiseret over tid er lettere at gøre, og det vil hjælpe dig med at opbygge en ny vane. Efter ca 2-3 måneder at holde det ene hjørne organiseret, vil du naturligt have en tendens til at udvide din nyfundne organiserende instinkter til andre områder.
 • Butik, kontor, og restaurant-forsyning forhandlere har alle former for stærkere og mere funktionel, men mindre pretty skraldespande og hylder end skab og home-forbedring butikker tendens til at have. De er fantastisk til, hvor udseendet ikke så meget, som en kælder, garage eller et skab. Prøv kommercielle virksomheder 'bevægelige salg for gode tilbud.
 • Der er mange gyldige måder at få organiseret. Én person kan arrangere en sok skuffe efter farve. En anden person kan simpelthen folde par sokker sammen og dumpe dem i. Endnu en person kan købe en hel balle sokker alle ens og ikke sortere dem på alle. Uanset hvad du organisere, vælge det system, der giver mest mening for dig.
 • Når du foretager din to-do liste for uge, huske ting kan forekomme, der kunne være helt uventet. Så ikke mejslet i sten, hvad du behøver at gøre - være fleksibel, når omstændighederne ændrer sig.
 • Du er i stand til at logge skel i tid brugt på produktive sysler versus de gange du bruger på uproduktive sysler med hjælp af
 • Start din telefonsamtaler med "Jeg har kun (nummer) minutter til at tale." Så holde sig til det. Når du ringer for aftaler, så sørg for du har alle de oplysninger, du skal bruge, og nedskrive eventuelle spørgsmål i forvejen.

Advarsler

 • Må ikke haste alt, men endnu vigtigere, tage din tid til at udvikle en vane med at organisere adfærd.
 • Forvent ikke din familie og venner til straks hoppe på organisationen vognen, men holde sig til det. I det lange løb, vil du være glad for du gjorde.
 • Når du få organiseret, kan du gå tilbage til dine gamle vaner. Bare holde presser dig selv, og du vil i sidste ende få organiseret for livet!
 • Tag en fridag ud af din egen tid og dedikere den til at organisere dit liv og de ting i det. Det vil helt sikkert betale den næste dag!
 • Må ikke forvente at få organiseret natten, medmindre du er virkelig hurtig på det, eller det er et lille område.
 • Må ikke bekymre dig, hvis du ikke er "perfekt" arrangeret, så længe dit område er sikkert, sanitære og rimeligt effektive for dig.
 • Prøv ikke dette, hvis du har en nyfødt baby. Vente en måned eller to.

Ting du behøver

 • Udstyr. Hvad enten det er papir og pen eller kasser, filer, skak ure, eller etiketter, samle alt udstyr anvendelse.
 • Tålmodighed. Den vane at blive en organiseret person kan tage temmelig lang tid at erhverve. Og husk, ikke alt fungerer på samme måde for alle. Det vil tage tid at finde ud, hvad der virker bedst for dig.