Wkedk

Hvordan man undgår at få AIDS

Human immundefekt virus eller HIV, er et smitstof, der har dræbt mere end 25 millioner mennesker siden begyndelsen af ​​epidemien i begyndelsen af ​​1980'erne. I øjeblikket er mere end 33.400.000 mennesker i verden smittet med HIV eller har AIDS. AIDS, Erhvervet Immune Deficiency Syndrome, er den sidste fase af HIV-sygdommen. Den mediane overlevelse for nogen smittet med AIDS er cirka 6 til 9 måneder. Der er ingen kur mod hiv eller aids. Det betyder forebyggelse er det vigtigste skridt i at beskytte dit helbred. Her er hvordan man kommer i gang.

Steps

Hvordan man undgår at få AIDS. Reducere din risiko for eksponering.
Hvordan man undgår at få AIDS. Reducere din risiko for eksponering.

Forebygge infektioner

 1. 1
  Uddan dig selv. HIV invaderer T-celler eller CD4 celler i blodet, anvender cellen til at reproducere sig selv og derefter i sidste ende ødelægger cellen, forlader blodet sårbar over for andre infektioner og sygdomme. Dette sidste ende fører til AIDS.
  • Nogle mennesker er bange for at røre, taler til eller interagere med HIV + mennesker i almindelighed, men det er vigtigt at forstå, at du ikke kan kontrakt sygdommen fra deling mad med dem, ved hjælp af badeværelset efter dem eller ryster deres hænder. HIV kun overføres gennem visse kropsvæsker båret af en inficeret person.
  • Vide, hvordan infektionen overføres. Der er dog visse kropsvæsker, der kan føre til HIV-infektion. De er: blod, sæd, præ-sædvæsken, modermælken og vaginal væske. Enhver eksponering for disse væsker kan resultere i at erhverve hiv.
  • Forstå prognose. Når nogen tests HIV +, er der ingen kur. Moderne medicin har været i stand til at bremse udviklingen af ​​AIDS og hjælpe HIV + patienter lever relativt komfortable liv, men virus vil aldrig forlade personens krop. Derudover smitte andre er stadig en bekymring.
 2. 2
  Reducere din risiko for eksponering. Undgå kropsvæsker, der bærer virus og anvender sikre og rene fremgangsmåder ved samleje, der arbejder tæt smittede eller laver rekreative stoffer.
  • Reducer dine seksuelle risikofaktorer. Flere forholdsregler kan reducere dine chancer for at få hiv ved oral, anal eller vaginal sex. Begræns antallet af seksuelle partnere du har, kender status for nogen, før du sover med dem og altid bruge kondomer eller dental dæmninger. Brug alle piller korrekt for at forhindre ikke blot hiv-infektion, men infektion med andre sexsygdomme.
  • Reducer din risiko for at blive udsat, mens du bruger narkotika. Brug de nye, sterile sprøjter hver gang. Sørg for at modtage dine nåle fra et velrenommeret kilde. Genbrug aldrig eller dele noget bruges til at forberede eller tage stoffer, herunder vand (da dette kunne være forurenet). Efter brug, aflever altid af alt dit udstyr, eller sterilisere den for at dræbe eventuelle vira.
  • Reducer din eksponering på arbejdet eller i offentligheden. Sundhedspersonale eller enhver, der kommer i kontakt med kropsvæsker, der kan bære virus, bør altid være forsigtig på arbejde. Aldrig opsummere skarpe genstande (sprøjter, lancetter, osv.) efter brug. Bortskaf altid brugte skarpe genstande på en klar beholder for at undgå utilsigtet kontakt. Bær den rette sikkerhedsbeskyttelse (handsker, kittel, beskyttelsesbriller, osv.) når du arbejder med blod eller andre væsker. Vigtigst altid behandle alle blod og kropsvæsker, som om de er smittefarlige.

Kom diagnosticeret

 1. 1
  Kig efter symptomer. To til fire uger efter at være smittet. Mennesker, der er hiv + erfaring influenzalignende symptomer Dette kaldes ARS (akut retro-viral syndrom) og er beskrevet som "worst influenza nogensinde." Den person kan opleve feber, ondt i halsen, hævede lymfeknuder, og udslæt. Disse symptomer vil sandsynligvis vare op til 4 uger. Hvis du bemærker disse symptomer blive testet med det samme.
 2. 2
  Få testet regelmæssigt. Test er den eneste måde at faktisk kender din status. Dette kan forhindre dig i at et uheld videregive virus til en anden. Når du bliver testet, vil du højst sandsynligt blive givet en blodprøve, selv urin eller en vatpind af væske også er brugt. Resultaterne vil komme tilbage i et par dage eller så lidt som 20 minutter.
 3. 3
  Overvej at bruge posteksponeringsprofylakse. Hvis du er udsat for, eller frygter, at du har været udsat for inficerede væsker, kan du være i stand til at tage posteksponeringsprofylakse, en antiretroviral medicin. Denne medicin, når de tages umiddelbart efter eksponering (eller op til 72 timer efter) kan drastisk reducere dine chancer for at blive smittet.
  • Centers for Disease Control og Forebyggelse anbefaler, at kun HIV-negative personer, som for nylig er blevet udsat for HIV bruge dette stof. Misbruger dette stof kan resultere i alvorlige sundhedsmæssige risici. Selvom dette stof ikke kurerer hiv, kan det, hvis de bruges rigtigt, forebygge risikoen for serokonversion.

Lever med hiv

 1. 1
  Forstå, at du ikke nødvendigvis har AIDS. Bliver HIV + betyder ikke, at du har AIDS. Med medicinsk hjælp, kan udviklingen af ​​AIDS blive forsinket eller endda forebygges. Det er også vigtigt at være forsigtig med at udsætte andre for virussen. Selvom dette ikke vil undgå at din risiko for at få AIDS, kan det drastisk reducere risikoen for dem omkring dig fra at blive udsat for.
 2. 2
  Forsinke udviklingen af AIDS. Hvis du handler tidligt og har adgang til passende lægehjælp, kan du potentielt afværge AIDS og føre en forholdsvis sundt liv. Her er hvad man skal gøre:
  • Lav en aftale med en læge, der har specialiseret sig i behandling af HIV eller AIDS. Find en smitsom sygdom (ID) specialist i dit område. Vær opmærksom på, afhængigt af din tilstand, kan han eller hun bede dig om at se andre læger samt at behandle andre aspekter af dit helbred.
  • Lav en liste over eventuelle bekymringer, spørgsmål, symptomer og andre medicinske tilstande, du har. Dette vil hjælpe din læge vejlede samtalen i løbet af din ansættelse. Visse medikamenter er ikke kompatible, og lægen kan være nødvendigt at se ud over din medicin regime, og dine symptomer for at sikre, at din er at maksimere fordelene af din medicin. Brug også tid, før en udnævnelse til at nedskrive eventuelle spørgsmål eller bekymringer. Under en ekspert diskutere disse tanker med, vil du reducere din stress niveauer, hjælpe dig med at finde værdifulde informationskilder og sæt forventninger til fremtidige problemer, der kan opstå.
  • Bliv informeret om din specifikke diagnose. Gør forskning. Ingen spørgsmål er ligegyldig. HIV er en livsændrende sygdomme og jo flere oplysninger du har, jo bedre vil du være i stand til at klare din tilstand.
  • Accepter, at finde den rigtige medicin for dig er en proces. Ligesom mange andre sygdomme, er der en trial and error proces med at finde de rigtige medicin. Vær sikker på at være åben med din læge om eventuelle bivirkninger, du kan opleve, da disse kan være tegn på et mere alvorligt problem. Må ikke blive afskrækket i løbet af denne tilpasningsproces. Moderne medicin har forbedret den generelle sundhed og trivsel hiv-patienter i løbet af det sidste årti og bidraget til at reducere udviklingen af ​​hiv til aids.
  • Reducer dit udsættes for andre smitsomme sygdomme. Fordi HIV påvirker dit immunforsvar, vil dette forværre eventuelle andre infektioner eller sygdomme, du kan erhverve. Vær sikker på at tage forholdsregler i influenzasæsonen, eller hvis du føler at du kan blive udsat for en virus.
 3. 3
  Opbyg din støtte system. AIDS kan være en dødelig sygdom. Mange mennesker har brug for hjælp at klare den stress og usikkerhed om deres situation. Ting som lokalsamfundet støtte grupper, åben dialog med familie og venner, og rådgivere kan alle hjælpe dig med at håndtere de op-og nedture for at blive diagnosticeret.
 4. 4
  Reducere risikoen for at udsætte andre for virussen. Hvis du holder din hiv + status en hemmelighed (som de fleste mennesker gør), så bliver det dit ansvar at forsøge at begrænse eksponering af ikke-inficerede mennesker omkring dig.
  • Tag alle dine medicin til tiden. Ved at gøre dette, skal du sikre dig, at din "viral load" i dine kropsvæsker er lav. Dette vil holde din krop sundere og forebygge risikoen for at inficere dem omkring dig.
  • Hvis du er gravid, skal du tale med din læge om mulighederne. Mens der er ingen vaccine eller kur mod denne sygdom, der er medicin, der kan træffes for at mindske risikoen for en mor at overføre virus til en baby hele graviditeten, under fødslen og selvom amning. Selvom dette ikke er 100% effektiv, betyder det reducere risikoen.