Wkedk

Hvordan man kan stoppe oversleeping

Vil du finde dig selv at komme til arbejde eller andre forpligtelser, sent på daglig basis? Er det svært for dig at falde i søvn om natten, og når du endelig gør, er det næsten umuligt at få dig op om morgenen? Oversleeping er i sidste ende en invaliderende tilstand, som kan forårsage dig til at være sent, træt og ude af trit med andre.

Denne artikel giver et par nyttige tips til at hjælpe dig med at finde måder at bryde din vane oversleeping og til at opretholde en bedre søvn rutine.

Steps

Hvordan man kan stoppe oversleeping. Undersøg, om du oversleeping.
Hvordan man kan stoppe oversleeping. Undersøg, om du oversleeping.

Oversleeping eller underliggende årsager?

 1. 1
  Undersøg, om du oversleeping. Bortset fra en indlysende manglende evne til at komme op i tid til arbejde, skole eller andre forpligtelser, oversleeping handler også om mængden af ​​timer, du sover. Hvis man, som en voksen, du sover mere end 11 timer om natten, så er det sandsynligt, du sover for meget. Dette kan forårsage overdreven søvnighed i dagtimerne, og et ønske om at sove over. De faste søvn timer kræves af voksne er mellem 6 og 8 timer, med små individuelle variationer i mellem og på hver side af disse gennemsnit.
  • For mere information, se.
 2. 2
  Se din. Det er vigtigt at have mulighed for underliggende helbredsproblemer fjernet først. Der er en hel del medicinske årsager til oversleeping, at din læge bør være i stand til at kontrollere for dig og yde rådgivning, hvis nødvendigt. Søvnproblemer kan være forårsaget af en række betingelser, sygdomme og sygdomme, herunder depression, Seasonal Affective Disorder, kyssesyge, hjerteproblemer, kræft, problemer med skjoldbruskkirtlen, osv. Brug af medicin kan også være et problem.
  • Hypersomni er en betingelse for overdreven søvnighed. Ønsket om at holde sovende længere end de sædvanlige 7 til 8 timers kan have sit udspring i skifteholdsarbejde, søvnforstyrrelser, brudte søvn, ændringer i tidszoner, medicin forbrug og psykiatriske sygdomme. Og mangel på tilstrækkelig søvn kan resultere i hypersomnia ved måde at spille catch-up, for at genoprette tiltrængt søvn.

Selvhjælp til at stoppe oversleeping

 1. 1
  Nulstil din krop ur. Du kan ændre din sovende mønster ved blot at gå i seng på samme tid hver aften og stå op på samme tid hver morgen. Indstil en en alarm clock for en tidlig time, helst forlader tid nok til at forberede sig til den dag, uden at blive hastet. Til sidst, vil din krop naturligt og sædvanligt vågner på dette tidspunkt, kontraproduktiv med at falde i søvn så godt.
  • Fortsætter med denne rutine, selv når det ikke ud som det virker. Det tager et stykke tid at overvinde dårlige sovevaner, men du er omskoling din krop, så holde ud.
  • Må ikke bekymre dig om nogen mangel på søvn fra aftenen før. Altid fokus på natten fremad og gøre det så befordrende for en god søvn som muligt.
 2. 2
  Fortæl dig selv, at du vil vågne op til tiden. Dette lyder måske simpelt, men du er nødt til at træffe en beslutning, som du ikke vil sove over, således at denne afgørelse træder din underbevidsthed og bliver et valg for at komme op til tiden. Mange mennesker træffe et valg til at vågne op uden et vækkeur, og formår at gøre det til tiden hver dag. I det mindste gøre det valg at komme op til tiden, afhængig af dit vækkeur.
  • Overveje, hvorfor du vælger at sove over. Er du bruger det som et middel til at undgå eller flygte fra den kommende dag? Hvis ja, hvad er det om dagen foran, der er så uønsket? Beskæftiger sig med at skabe en bedre mening fra dit liv er mere vigtigt end at løbe væk.
  • Har du fortæller dig selv, at du har brug for mere søvn end andre mennesker? Det er en undskyldning. Medmindre du har en dokumenteret medicinsk tilstand, dette er en work-around de virkelige problemer, såsom at hade dit job eller ikke ønsker at hjælpe med noget, osv. Face det egentlige problem, og stoppe med at lave undskyldninger.
 3. 3
  Finde en grund til at komme op til tiden hver dag. Det er muligt, at dine består af komme op, få klædt, spise morgenmad, børste tænder og løbe ud af døren. Midt i dette kan der også være at gøre frokoster, organisere andre mennesker (især børn), og skyndte snuppe de ting, du skal tage for at arbejde, studier, osv. Hvis du ikke passer på tide at gøre noget du kan lide at gøre, så er der mindre grund til at komme op til tiden. Find noget, du gerne vil gøre, og gøre tid til at tilføje det i første ting om morgenen, selv om det betyder en tidligere sengetid. For eksempel kan du lide at læse i en halv time eller skrive i din dagbog. Eller måske er det et godt tidspunkt for en løbetur, gå med hunden eller en øvelse rutine. Tidlig morgen træning er gavnligt for dig resten af ​​dagen, så dette kunne være en god måde at starte din dag og en god grund til at springe ud af sengen til tiden.
  • Nogle negative motivationer for ikke opholder sig i sengen nævnes, at folk, der sover 9-11 timer synes at have en 38 procent øget chance for hjertesygdomme, forhøjet hovedpine i løbet af dagen, rygsmerter, fedme og tidligere død.
  • Fokus på den tid spildt som du sover. Det er tid, du ikke kan komme tilbage, og du kunne gøre noget kreativt, spændende, konstruktiv, interessant og umagen værd.
  • Hvis du er fortrolig med at føle groggy hele dagen, som en over-sovekabine, kan du bebrejde have for meget søvn som årsagen.
 4. 4
  Reducer dit niveau af timer tilbragt sovende gradvist. Hvis du har sovet 11 timer, og du ønsker at komme ned til 8 timers søvn per nat, gøre dette i intervaller over perioder såsom en uge. Prøv f.eks at komme op en halv time tidligere i den første uge, og derefter en halv time i næste uge, og så videre, indtil du når dit mål på 8 timer per nat. Denne gradvise metode vil lette dig ind i en bedre sovende tidsplan frem ryk dig ind i det, og du er mere tilbøjelige til at holde sig til det, når det gøres langsomt.
 5. 5
  Må ikke udmatter dig selv. Tag korte pauser, når det er nødvendigt, organisere din arbejdsbyrde, og gå udenfor for frisk luft, hvis du begynder at føle sig træt. Tager stress i seng kan være en årsag til oversleeping, så lære at håndtere stress bedre og for at slukke fra dagens bekymringer før sengetid.
 6. 6
  I løbet af dagen, tage en lur, hvis muligt. Dette hjælper med at genopfriske og aktivere din krop til at arbejde i eftermiddag. Hold lur til 20 minutter før 15:00 selv, du ikke ønsker at tage væk en grund til at sove ordentligt om natten, hvilket kan forårsage et nyt sæt af problemer!
 7. 7
  Få nogle solskin hver dag. Dette vil bidrage til at regulere din søvn cyklus, fordi solen sætter din krop ur.
 8. 8
  Øvelse. Det er ikke kun godt for dig, men undersøgelser har vist, at det hjælper med at regulere søvn cykler så godt, og det øger dit humør og løfter din energi, flere grunde til at hjælpe dig til at søge mindre søvn.
  • Må ikke udøve for tæt på sengetid. Dette kan medføre, at du ikke falde i søvn, så du er over-energi, og derved risikere at sove i, når du endelig falder i søvn.

Ved at komme op

 1. 1
  Tag et koldt brusebad. Dette vil hjælpe dig til at vågne op lettere. Dog kan hvis du virkelig ikke kan lide det kolde, koldt vand på dit ansigt kun med et ansigt spændeskive være lige så effektiv ved at komme op.
 2. 2
  Har en lys, sund morgenmad. En overbelastning af fedt, sukker, kulhydrater, kalorier osv. for tidligt på dagen er ikke kun usundt, men vil gøre dig føle sig endnu mere træt og træg hele dagen, få dig til at søge mere søvn om natten.

Tips

 • Få en højlydt alarm clock og placere den, hvor du bliver nødt til at gå over til det for at ramme søvn baren. Du vil meget oftere indse, at det er tid til at stige og skinne, hvis du er nødt til at komme ud af sengen i stedet refleksivt rullende over og rammer søvn bar, mens knapt bevidst.
 • Lejlighedsvis oversleeping er normalt ikke et problem. Opholder sig op hele natten for at fejre en sports sejr eller andens fødselsdag er en naturlig grund til at ønske at sove i den næste morgen, og for mange mennesker, de første par dage af en ferie efter en hård års arbejde er ofte en grund til at sove lidt mere end normalt. Afveje behovet for lejlighedsvis oversleeping med sund fornuft, det er kun et problem, hvis det sker regelmæssigt (sædvanlige eller endog kronisk) og spise i dit daglige liv.
 • Hvis ingen af ​​de foreslåede trin hjælp, kan dette være et tegn på en underliggende problem. Behandling af medicinske, psykologiske og andre problemer kan ofte mindske behovet for at sove over, så sørg for at have disse behandles.
 • Mens dine kæledyr kan sove meget mere end dig, så husk at de ikke er mennesker. Vores behov er meget forskellige fra dem, slumrende katte og hjørnetænder.

Advarsler

 • Dette regime kan ikke arbejde for alle. Hvis du føler, at det vil hjælpe, konsultere en søvn læge for at få flere oplysninger.
 • Altid tale med din læge om eventuelle bekymringer relateret til sove. Det er vigtigt at se bort fra muligheden for underliggende sundhedsmæssige problemer.
 • Må ikke under-søvn. De fleste mennesker har brug for 7-8 timers søvn. Prøv ikke at sove noget mindre end det, men ikke mere end det.

Ting du behøver

 • Sleep tidsskrift (valgfrit, men kan hjælpe, når oprettelse af et rutine)
 • Placer til nap
 • Sund mad
 • Motion valg
 • Obnoxiously LOUD elektrisk vækkeur