Wkedk

Hvordan man kan overvinde følelsesmæssig sensitivitet

Hvis du er følelsesmæssigt over-følsomme, kan det være svært for dig at administrere og ændre sig, fordi du kan føle sårbar, defensiv, truet eller du kan ikke vide, hvad de skal gøre for at blive mindre følsomme. Men det er umagen værd at arbejde på at overvinde følelsesmæssige over-følsomhed, fordi det kan være hæmmer din evne til at leve et fuldt og lykkeligt liv, der er mere forbundet til andre og at udtrykke dig bedre. Det er muligt at justere din sensitivitet. Gør det med tålmodighed og forståelse.
At være alt for følsom, er ikke i sig selv en dårlig træk, men det er sandsynligt, at føre dig til at antage slights som du forestillet eller ikke tilsigtet. Du vil blive let såret af bemærkninger og handlinger, der er 'normal', at de fleste mennesker ikke kan finde sårende. Fejlfortolke konstruktive, dagligdags interaktioner kan begrænse din evne til at leve et lykkeligere liv.

Det er vigtigt at skabe balance mellem din sensitivitet med sund fornuft, selvtillid og modstandsdygtighed, så du ikke over-reagerer på livets dagligdags begivenheder. Denne artikel udforsker måder for dig at overvinde følelsesmæssig over-følsomhed, der kan holde dig tilbage.

Steps

Hvordan man kan overvinde følelsesmæssig sensitivitet. Være oprigtig om dine følelser og se inden for.
Hvordan man kan overvinde følelsesmæssig sensitivitet. Være oprigtig om dine følelser og se inden for.
 1. 1
  Være oprigtig om dine følelser og se inden for. En af de største vanskeligheder er den måde sindet reagerer på begivenheder, og deri ligger den store udfordring. Sindet ofte reagerer ud af vane og nogle gange, fordi det vil, men der er en række forskellige årsager en person kan føle følsomhed. Du kan nå denne erkendelse når du har gjort noget arbejde ind i dig selv og dit eget liv. Det kan hjælpe til at forstå, at dette første skridt normalt er den sværeste, da det er muligt at tilbringe mange timers konfliktfyldt selv-snak og fordybelse, før du virkelig kan indrømme, at du kan være for følsom for din egen trivsel. Dette omfatter at gå over whats, hvordan og hvorfor.
  Generelt er der ikke mange mennesker, der virkelig i stand til ærligt at se inde i sig selv og indrømme, til sandheden om, hvad de ser der sker, så du sandsynligvis finde dette trin er en stor udfordring.
  Sæt dig nogle grundregler, som på den måde har du en mulighed inden for at udforske og kan stadig være i kontrol. Netop det, du har valgt at undersøge din følsomhed er et stort skridt fremad, og kan være en handling af venlighed til dig selv når gjort for at forbedre din følelsesmæssige velbefindende.
 2. 2
  Udforsk din. Der er et væld af spørgsmål, du kan bede om at opnå forståelse, som genstand for den følsomhed såvel som hvis du føler følsom over for mange ting i almindelighed (måske social-dækkende spørgsmål). Måske er du meget følsom over for en bestemt person eller gruppe af mennesker? Er dybden af ​​din sædvanlige følsomhed varierer? Reagerer du på en stor måde eller en lille vej til ting, du opfatter som ondt eller følelsesmæssige skade? Prøv at udforske alle de subtile detaljer om, hvad eller hvem sætter ud dine følelser.
  • Meditation er også en aktivitet, kan du kigge ind i for at udforske følsomhed. Hvis du har været modstand den, såsom fordi du tror det er spild af tid, eller føle sig nervøs eller bange, så er det en glimrende måde at forstå, hvad der beder dig om at tænke på den måde. Det er klogt for begyndere at finde sig en instruktør eller en erfaren ven, som kan give gode råd. Du vil måske blive overrasket over, hvordan det kan åbne veje inde i dig selv til større personlige forståelse, især for en person med mange selvoplevede følsomheder. er et fremragende format meditation til at se på, som du kan begynde at identificere de enkelte følelser, motivation og kompleksiteter og behandle hvert enkelt spørgsmål i din egen tid.
 3. 3
  Find ud af om der er en særlig udløsende faktor for din følsomhed. Ofte følsomhed hviler på specifikke områder, der har vigtige udløser. For hovedparten, udløser disse form fra vores fem sanser, såsom et billede, farve, en duft, lyd eller en følelse minder en tidligere begivenhed, eller minder dig om en person. Eller, kan udløse være mere direkte, såsom at være på et bestemt sted, såsom en, hospital, skole, åbne rum, eller andens hus, etc.
  Andre udløsere kan være mønstre eller vaner, du har udviklet sig over tid til at klare arbejdet, eller relationer, som du finder udfordrende, uden spørgsmålstegn ved, om dette mønster er sundt for dig. I tilfælde af et mønster eller en vane, kan det være sværere at skelne indvirkning på din sensitivitet, fordi det er sandsynligt, at er blevet en undgåelse strategi med henblik på at berolige dine følelser, men erkender det er vigtigt.
  • Skrive ned din sensitivitet udløser i et tidsskrift kan være nyttigt, da dette giver dig mulighed for at overføre de abstrakte tanker om din påståede følelser og gøre dem til konkrete ord på papiret. Nogle gange bare i at gøre dette, kan du begynde at se idéen i at følsomheden skiftende og blive erstattet af en mere realistisk billede af udløser eller situation.
  • De er individuelle karakter. Selv hvis nogen du kender har den samme trigger om det samme emne, hvordan det påvirker dig måske ikke påvirke dem på samme måde. Det er virkelig er tilfældig, ikke universel.
 4. 4
  Tag dig god tid. Du er nødt til at vide noget virkelig godt, før du kan handle på det, ellers er det som overskrift i et nyt område efter et blik på et kort uden at forstå kortet først - du har ikke nok forståelse af området til at kunne rejse det godt og farer vild er næsten sikkert.
  Først når du har identificeret, hvordan, hvad, hvorfor, hvornår og hvordan din sensitivitet, kan du begynde at træne sindet. Gå over udforskning og aftrækkeren finde skitseret i de foregående trin så mange gange som nødvendigt, indtil du føler dig tryg, at du har forstået en bedre forståelse af dine egne følelser, deres kilde og deres indvirkning på dit daglige liv.
 5. 5
  Være modig og begynde at pakke følsomheden. Studere den intenst, omhyggeligt og compassionately. Først når du virkelig kan indrømme, at du ikke finder, at denne særlige følsomhed hjælper dig på alle, vil sindet rent faktisk begynder at se, at det er bedre ikke at være så følsomme.
  • Spørg dig selv, når følsomheden sker, hvad fordel er det, hvordan er den følelse eller tanke kæden hjælpe dig? Hvis det hjælper dig mere, nedskrive processen i din dagbog, men det anbefales, at du vænner dig til afhøring din sensitivitet, uanset hvor du måtte være, uanset om du har mulighed for at skrive det ned.
 6. 6
  Pas på, du ikke er, eller indfange dig selv i et større problem. Der er fare for at blive ked af det eller "hjemsøgt", som du oplever følsomhed overhovedet. Dette er den mest subtile, hvis ikke farligt aspekt, da det hober ét problem på en anden. Det kan også føre til at skade dig selv og andre mennesker til tider ud af vrede, men også af frygt og fortvivlelse. Nogle tilfælde, såvel som uærlige tilfælde har været kendt også at bruge deres følelsesmæssige tilstand som en måde at manipulere sig selv og andre.
  Hvis du opdager, at du har følt alt for følsom over spørgsmål og andre mennesker, men føler, at ingen er opmærksom på eller bekymrer sig om din sensitivitet, kan det hjælpe at minde dig selv, at alle er følsomme om noget - det er ikke bare påvirker de få. Hvad adskiller er, at nogle mennesker har lært at trække på skuldrene, når noget følsomt konfronterer dem og holde på walking uden at lade det skade dem.
  Denne frigørelse betyder ikke at de er koldhjertet eller ufølsom, det betyder, at de også har kæmpet for at overvinde følelser, men har foretaget et valg at vide, hvilke kampe at kæmpe, og hvilke ting er bedst efterlades som de er, så de kan forbruge deres energi i de mest konstruktive måder muligt.
  • Den sværeste del af at give slip er, at sindet kender alle tricks og faktisk det forsyner os med dem. Problemet er de dele af sindet, der nyder at være vild med følelser og begær foretrækker at bo på den måde. Denne del af sindet bekymrer lidt for velfærd på den person eller andre, og vil fremlægge en række udfordringer for at forhindre dig i at træne hjernen. Ofte en person kan forsvare sig ved at antage, at alle andre er afstumpede og overfladisk i hjertet, når virkeligheden er mere sandsynligt, at det er sindet forsøger at holde fast i den måde, det er. Lejlighedsvis folk, der synes at klare sig bedre, er mere følelsesmæssigt robust, en tilstand af at være opnået gennem selvstændig mod og personligt valg (ofte nås gennem meget) til at forblive stærk i modgang og mindre slags ting i livet.
 7. 7
  Tag din tid og indse, at det er et spørgsmål om balance. Mener, at det er muligt for en del af sindet ønsker at være følsomme og tænke over problemet, og at det er muligt for en anden del ikke ønsker at blive involveret.
  Som du fremskridt i dit ønske om at overvinde overdrevne følelsesmæssige følsomhed, søge at lade den side, der ønsker at blive ked af det eller alt for følsom aftage eller glide i baggrunden, alt imens styrke og styrke den side, der siger "tak, men nej tak, jeg ' hellere stå fast og stærk ". Fortæl dig selv, at det er både okay og ønskeligt at tillade dig selv at styrke mere modstandsdygtigt del af dit sind.
  • Det betyder ikke, du kassere din følsomhed. Det betyder, at du lærer at balancere det ved at tillade mere tid til virkelig at gøre det bedste valg, du kan. Med alle midler bruge din følelsesmæssige intelligens til at skabe og vedligeholde gode, empatiske relationer med andre, men tage tingene et skridt ad gangen.
 8. 8
  Fortsæt at være tålmodig og. Til sidst vil du have et fundament at bygge på, men det virkelig tager tid. Følsomhed er meget ligesom en vane, og du er nødt til at omskole dit sind ikke at få involveret. Det kan være så simpelt som at tænke "Der er følsomheden opstår igen", så du derefter kan sige tak men nej tak, og lad det gå, lige som du ville lukke døren på en Hawker der er kommet til ply deres varer på mest ubelejlige tidspunkter.
  Fokus på udkig efter den gode eller den tolerable i uanset situation, du er i, selvom det er bare den virkelighed, at tingene vil ændre sig snart.
  • Hvis du gerne vil vide mere, artiklen Hvordan give slip på tanker og følelser udforsker dette emne i en lidt mere dybde.
  • Pas på at du ikke går for langt den anden vej, og bliver frosne eller tilknappet, bør du stadig være dig selv. De dele af sindet, der nyder at løbe løbsk er en extremophile, så det finder ene yderlighed til den anden lige så ønskeligt. I praksis er det dog mellemvej, der gør det bedste resultat.
  • Afgøre, om du kan være, det er meget udbredt i den udviklede verden, og en prime symptom er over-føleri eller "unge følelser."
 9. 9
  Opbygge styrke. Med fortsat observation af sindet, du i sidste ende vil bare "ved" følsomhed for, hvad det er, når det opstår. På dette øjeblik af anerkendelse, vil du blive mindet om, at du ikke har nogen interesse i at være den måde, og du kan lade det gå hurtigt uden at blive. Til sidst kan du genoptræne sindet til at ikke være så følsom.
  Det er klogt at huske, at dette er en personlig intern rejse, der kan tage et helt liv, og det er sandsynligt, at være noget, du bliver nødt til at revidere regelmæssigt. Når det bliver hårdt, så tænk om indvirkningen på den generation, ser op til dig for et eksempel. Det kan virkelig være med til at indse, at du ikke kun hjælpe dig selv til at være en stærkere, mere afbalanceret person, men du er også undervise dine børn, hvordan man gør det samme, og for at gennemføre de tænkende værktøjer til at forbedre sundhed og velvære.
  • Et lille skridt ad gangen, så hårdt er det er, er bedre end at synke i fortvivlelse, stress og bekymring. Tag dine skridt som og når du kan, du er mere tilbøjelige til at lykkes med små ændringer regelmæssigt end et stort forsøg, der får dig til at opgive helt.

Tips

 • Ikke fortælle alle dine tanker / angst. De finder det trængende & irriterende.
 • "Mellem stimulus og respons, er der en pause." -Victor Frankl

Advarsler

 • At overvinde Emotionel Følsomhed er ikke noget, man skal forsøge på egen hånd. Det er meget vanskeligt og kræver styrke og engagement, så opsøge rådgivning fra en autoriseret professionel, der kan hjælpe dig i denne proces. Depression, angst, PTSD, og ​​andre typer af følelsesladede problemer kræver specialiseret hjælp til at håndtere, endsige overvundet. Manglende overvinde følelsesmæssig sensitivitet på egen hånd kan føre til en forværring af situationen, og det er den forkerte retning at gå.

Ting du behøver

 • Et tidsskrift (valgfri, men anbefales)