Wkedk

Hvordan man har en sund vagina

Som en vigtig del af kvindens krop, kræver skeden så meget opmærksomhed på hygiejne som gør andre dele af kroppen til at vedligeholde et godt helbred. Desværre, da skeden er en pinlig emne blandt mange kvinder, er det ofte overset grundlæggende pleje. Her er en enkel guide til at holde skeden mindst relativt sund.

Steps

Hvordan man har en sund vagina. Brug dental dæmninger og handsker, hvis du modtager oralsex eller bliver fingrer.
Hvordan man har en sund vagina. Brug dental dæmninger og handsker, hvis du modtager oralsex eller bliver fingrer.
 1. 1
  Holde sund. Det kan synes som en no brainer - holde sundt at holde en sund vagina. Til dette skal du minimere sukkerindtag, og maksimere yoghurt indtag. Hvorfor yoghurt? Simple, virkelig. De bakterier i din vagina er en bestemt type, der er i kun et par fødevarer, som du kan finde i supermarkedet. Det bare så sker dog, at yoghurt indeholder gode bakterier kaldet acidophilus. Sukker, i mellemtiden, fremmer den type bakterier, der yoghurt bakterier, hvis du vil, så prøv at dræbe. Så, som sagt før, minimere sukker og maksimere yoghurt, sukker-fri helst.
 2. 2
  Hold dig ren. En stor årsag til infektioner sker simpelthen fordi sved eller olie opbygget indtil der ikke var noget om det at undtagen gnave og danne en infektion. Aldrig sjovt. Så bade og brusebad regelmæssigt og forsøge at holde "dernede" så rene som muligt, uden at bruge en douche. Douches rense for meget - de tager væk nogle af de dårlige bakterier, men så de også tage væk massive mængder af de gode bakterier. Desværre de dårlige bakterier bygger sig op, og du er dårligere stillet end før. Douching kan også føre til øget inflammation (vaginitis). En simpel vaskeklud, med en lille mængde af mild uparfumeret sæbe og vand virker fint, men ikke vaske indeni. Skeden er konstant rødmen selv. Så gør det muligt at arbejde på den måde, det blev designet.
 3. 3
  Brug kondom! Kondomer, samtidig med at beskytte dig mod graviditet, hjælper også holde din vagina ren. At have ubeskyttet sex ofte kan føre til vagina problemer samt den indlysende graviditet og kønssygdomme.
 4. 4
  Brug dental dæmninger og handsker, hvis du modtager oralsex eller bliver fingrer.
 5. 5
  Bær bomuld undertøj. Bomuld er meget åndbar, hvis du vil, og gør det muligt vagina for at få luft cirkulerer omkring det. Dette hjælper med at holde tingene fra at opbygge "dernede" og også bidrager til at opretholde god hud omkring skeden området.
 6. 6
  Tag dine gamle tamponer. Forlader en tampon i skeden for lang, mere end seks timer, er en meget dårlig idé. Det kan forårsage en toksisk syndrom (TSS), samt nogle meget oprørende opbygge. Brug mindre størrelse og forandring hurtigere. Ændring ud pads ofte er også en god idé - forlader en pad på alt for længe kan forårsage alvorlig irritation af huden på og omkring skeden ligesom ble udslæt! Så holde ble udslæt i skak, og ændre din pad hele dagen.
 7. 7
  Undgå spray og duftende sæber. Faktisk, så prøv og undgå sæber "dernede" så meget som muligt. De kan blive fanget i sprækker i vagina og betændt. Og du har en infektion i skeden på ingen tid overhovedet. Spray og duftende sæber, dog er mere skadelige, da de er designet til at efterlade en smule bagefter - duften, og du vil ikke have noget tilbage på huden af ​​din vagina på alle. Sæber og skumbad kan også forværre vaginal tørhed.
 8. 8
  Besøg din gynækolog regelmæssigt. Kun din læge kan præcist diagnosticere eventuelle problemer, du kan have. Hvis du gør mistanke om noget overhovedet, ringe og lave en aftale, så snart du kan.
 9. 9
  Skyl godt. Mens brusebad eller tage et bad, skyl din vagina med masser af vand, især hvis du bruger sæbe. Skylning vil hjælpe med at fjerne enhver "build-up, udledning, osv." Det vil også give dig, at frisk duft, men hvis du har ekstra udledning eller oprustning, som ovenstående trin, siger se din gynækolog.

Tips

 • Holde en moden sind, når følge ovenstående trin. Holde en sund vagina er en del af en almindelig hygiejne regime.
 • Drik masser af vand.
 • Kom en STD test både dig og din partner (e) er en fantastisk måde at vide med sikkerhed, hvis du har noget. Må ikke være kylling, dit helbred afhænger af det.
 • Vask hurtigt efter samleje.
 • Hvis du kender din vagina er usundt, ikke har sex eller onanere.
 • Hvis du lider af vaginal tørhed, kan du bruge over-the-counter fugtighedscreme og smøremidler til at gøre samleje mere behagelig.
 • Hvis du tror du har en gær infektion, skal du kontakte din læge først, før du starter selv-behandling. Ifølge Mayo Clinic, er der flere forhold, nogle af dem alvorligt, med lignende symptomer. Over-the-counter behandlinger normalt arbejde mod gær, men vil ikke behandle lignende vaginale problemer, der er almindeligt forveksles med gær infektioner som vaginitis, klamydia og og trichomoniasis.

Advarsler

 • Hvis du kontrakt en STD, beskæftige sig med det så hurtigt som muligt. Kønssygdomme, der ikke er behandlet kan forårsage alvorlige problemer nede ad vejen.
 • Hvis du oplever uregelmæssige blødninger - små mængder af blod mellem perioder, blødning i flere uger ad gangen eller iblødsætning en maxi-pad en time i løbet af flere timer - se din læge. Du kan blive ramt af en række sygdomme eller tilstande.
 • Hvis du har problemer med vedvarende vaginal lugt (især en "fishy" lugt), skal du kontakte din læge. Det kunne være vaginitis.