Wkedk

Hvordan man har en gynækologisk eksamen


Under regelmæssige gynækologiske eksamener er meget vigtigt for enhver kvinde. Hvis der er noget at være bekymret over, fange det tidligt kan gøre hele forskellen.

Steps

Hvordan man har en gynækologisk eksamen. Må ikke indføre noget i skeden på forhånd, herunder ordineret medicinske behandlinger såsom cremer.
Hvordan man har en gynækologisk eksamen. Må ikke indføre noget i skeden på forhånd, herunder ordineret medicinske behandlinger såsom cremer.

Før undersøgelse

 1. 1
  Brusebad natten før den planlagte eksamen. Vask ikke vaginal område.
 2. 2
  Må ikke indføre noget i skeden på forhånd, herunder ordineret medicinske behandlinger såsom cremer. Dette omfatter også indsættelse af tamponer.
 3. 3
  Brug ikke en kvindelig vaginal spray før en eksamen.
 4. 4
  Må ikke have samleje 24 timer før den gynækologisk undersøgelse.

Undersøgelsen

 1. 1
  Tøm din tarm at undgå tarmluft.
 2. 2
  Tømme blæren før eksamen.
 3. 3
  Vægt, blodtryk og muligvis vil blive kontrolleret.
 4. 4
  Sygehistorie: Forvent en detaljeret sygehistorie, hvis dette er dit første besøg på medicinsk kontor.
 5. 5
  Fjern tøj og placere dem pænt på en stol eller et bord, når den medicinske udbyder forlader eksamenslokalet. Både øvre og nedre eksamen kjoler vil blive brugt i løbet af gynækologisk undersøgelse. Skift dit tøj og lagt på begge kjoler. Den øvre kjole vil have en åben front. Don kjole, så åbningen er i fronten, så det er nemt for udbyderen at undersøge brysterne. Den nederste kjole er normalt draperet på tværs af dine ben, indtil det er tid til eksamen.
 6. 6
  Brystundersøgelse: Udbyderen vil undersøge brysterne.
 7. 7
  Abdominal eksamen: Udbyderen vil palpere (undersøge) abdominale område. Fortæl udbyder, hvis du føler smerte eller ømhed i løbet af denne del af eksamen.
 8. 8
  Sidde i eller på undersøgelse bordet eller stolen. Der vil være stigbøjler for dig at sidde hælene i, der vil åbne dine ben. Dette er for at gøre det nemt for udbyderen til at undersøge dig, og kan være en mærkelig position til at vænne sig til. Prøv at slappe af så meget som du kan.
 9. 9
  Speculum indsættelse: Udbyderen vil indsætte en speculum i vagina for at hjælpe med vaginal eksamen. Prøver vil blive taget og placeres på et dias. En fiksativet normalt sprøjtes på diaset for at bevare prøven. Slæden er sendt til en patolog til gennemgang.
 10. 10
  Rektal eksamen: Den medicinske udbyder kan udføre en rektal eksamen for at kontrollere for interne problemer.

Opfølgende procedurer

 1. 1
  Følgende procedurer kan følge en rutine gynækologisk undersøgelse. Disse er ikke en del af den rutinemæssige undersøgelse, men anvendes til at udelukke enhver potentielt unormale forhold. De fleste af disse procedurer er udført af en gynækolog, mens den rutinemæssige gynækologisk undersøgelse kan ske ved en sygeplejerske praktiserende læge, certificeret sygeplejerske jordemoder, lægens assistent eller familie praksis læge.
  • Colposcopy - The visning af skeden med et instrument kaldet colposcope.
  • Cone biopsi - Minor operation tager en kegleformet stykke livmoderhalsen.
  • D og C - Dilatation og curretage.
  • Ultralydsundersøgelse af bækken / vaginale område ved hjælp af en speciel sonde, der er indsat i vagina. En tekniker normalt gør denne procedure i røntgenafdelingen. Resultaterne sendes til den medicinske udbyder.

Tips

 • Sørg for at lade lægen vide, hvis dette er dit første eksamen. De vil tage det langsomt og forklare, hvad der foregår.
 • Hold dine sokker på, hvis dine fødder er kolde.
 • Før udnævnelsen, nedskrive eventuelle spørgsmål, du måtte have til din læge... og glem ikke at tage din liste.
 • Vær ærlig når besvare alle spørgsmål om, hvorvidt det er om narkotika forbrug, tidligere aborter eller risikobetonet seksuel adfærd.
 • Du har måske blevet rådet til at omlægge til eksamen, hvis du starter din menstruation - dog bør nogle eksamener gå videre selv mens blødning, såsom en undersøgelse efter en operation for at fjerne muterede celler.
 • Planlæg at have din gynækologisk eksamen, når du ikke har din menstruation. Sommetider bliver tricky når de går gennem overgangsalderen, eller hvis dette er din første gang, og din perioder endnu ikke kommer regelmæssigt, men gør dit bedste for at planlægge eksamen, når du ikke bløder.
 • Nogle kvinder oplever, at de er mere komfortable med en kvindelig gynækolog.
 • Bære bukser eller en nederdel og top med den medicinske udnævnelse. De er nemme at fjerne. En kjole gør tingene lidt mere komplicerede.
 • Vær ærlig med din læge, selvom flov. Alle oplysninger, du kan give om, hvad der kan være såre eller genere dig hjælper ham / hende diagnosticere. Dit input er meget vigtigt.
 • Dette er ikke en eksamen som i skolen. Du vil ikke blive klassificeret på resultaterne. Må ikke være bekymret.
 • Naturligvis (hvis dette er dit første eksamen,) du føler dig måske lidt anspændt. Fordi skeden er omgivet af muskler, der kan kontrakt eller slappe af, kan eksamen være mere behageligt, hvis du forsøger at bevare roen og slappe musklerne i dette område. Hvis du har lyst, du spænde musklerne op i din vagina, kan du prøve at trække vejret dybt eller laver nogle åndedrætsøvelser til at hjælpe dig med at holde afslappet. Sommetider nynne din yndlingssang eller gøre small talk kan distrahere dig og giver dig mulighed for at føle sig mere afslappet.
 • Forvent en gynækologisk undersøgelse hvert tredje år, medmindre der er en unormal sygdomstilstand. Hvis du bruger et oralt præventionsmiddel (dvs. "pillen") eller et hormon-dispensering IUD, bør du have en eksamen hvert halve år eller en gang om året i det mindste. Hormonelle præventionsmidler kan fremskynde udviklingen af ​​livmoderhalskræft, som er meget behandles i tidlige stadier, så tæt sammentømret overvågning er vigtig.
 • Læs "The Vagina Monologer" af Eve Ensler - det kunne hjælpe dig til at føle sig mere tryg ved din vagina, samt diskutere det og have det undersøgt. Sørg for at læse "My Vagina er Angry", som er en kort og humoristisk konto om en kvindes følelser omkring vaginal eksamener.
 • Hvis dette er dit første, så prøv at læse oplysningerne fra denne hjemmeside: http://kidshealth.org/teen/sexual_health/girls/obgyn.html #
 • Vær forberedt på at besvare, når du havde din sidste menstruationscyklus.
 • En brystundersøgelse er undertiden også udføres, så ikke har på klistret (eller nogen) deodorant. Du kan bringe det med dig at ansøge efter eksamen.
 • Planlægning eksamen tidligt på dagen hjælper med at holde dig frisk.
 • Modne kvinder kan have test udført for kolesterol og andre laboratorietests, som er nødvendigt, hvis deres primære læge gør gynækologisk eksamen.
 • Nogen kan være i rum med dig gennem hele eksamen kun hvis du vil have dem til at være der selv. Hvis du ikke gør din læge og hvem du tage med dig vil forstå.

Advarsler

 • Må ikke gå et andet sted i dit hoved, hvis du er flov under eksamen. Være til stede. Dette er din tid med din læge, være så "der".
 • Sørg for at være helt ærlig, ellers kan der opstå problemer.
 • Hvis dette er din første gang, og for nogle grund kan du ikke involvere dine forældre, bør du tage fordel af sundhedsklinikker som Planned Parenthood eller din lokale teen klinik. Disse klinikker har fuldt uddannet personale, som ofte kan pleje dig til en lavere pris og respektere dit behov for fortrolighed. Hver stat har forskellige retningslinjer for, hvilke medicinske spørgsmål teenagere kan få fortrolig pleje. Din læge bør være i stand til at forklare disse spørgsmål til dig.