Wkedk

Hvordan kan man øge din appetit

Mens det meste af verden ville foretrække at føle sig mindre sulten, kan folk, der er undervægtige ønsker at øge deres appetit, så de kan tage på i vægt. Her er nogle forslag til, hvordan man spiser flere kalorier uden at føle fyldte. Husk, at folk kan altid gøre plads til!

Steps

Hvordan kan man øge din appetit. Undgå at gå lange perioder uden at spise.
Hvordan kan man øge din appetit. Undgå at gå lange perioder uden at spise.
 1. 1
  Undgå at gå lange perioder uden at spise. Mens din mave ikke vil skrumpe, kan det rod med din "appetit termostat," at gøre du føler dig mindre sulten, når du ikke bør være.
  • Spise mere, vil ikke nødvendigvis hjælpe. Det er fordi din mave udvider til at rumme al den mad du putter i den, og derefter går tilbage til sin oprindelige størrelse, når al maden har passeret igennem. Du kan ikke øge størrelsen på din mave, og dermed din appetit, blot ved at spise.
 2. 2
  Snack! Snacks kan hjælpe, hvis du har problemer med at spise nok ved måltiderne, men husk på, at nogle mennesker kan faktisk spiser mindre i løbet af dagen, hvis de har mindre, mere hyppige måltider. Se hvad der virker bedst for dig.
  • Det bør være muligt at snack i mellem store måltider og stadig føler sig sulten, når frokost eller middag kommer. Bare ikke spiser store snacks, og prøv ikke at spise umiddelbart før et måltid.
 3. 3
  Hold en fødevare dagbog. Lær hvornår og hvad du kan lide at spise. Holde en fødevare dagbog vil hjælpe dig optage vellykkede madoplevelser og undgå ikke-så-vellykkede.
 4. 4
  Øvelse. Det vil hjælpe dig med at opbygge muskler og blive montør. Mens anstrengende motion faktisk kan dæmpe din appetit, er din krop designet til at ønsker at genvinde de kalorier den mister efter den udøver, hvilket betyder, at du er bundet til at få sulten på et tidspunkt.
 5. 5
  Forbruge en række forskellige fødevarer ved måltiderne. Mennesker er programmeret til at opsøge forskellige typer af fødevarer med henblik på at opfylde behovet for de mange forskellige næringsstoffer, der kræves for at leve sundt. Det er meget nemmere at spise syv mindre kurser end et kæmpe plade af en enkelt type af fødevarer.
 6. 6
  Hold din pantry, køleskab og fryser velforsynet med gode fødevarer, som du kan lide at spise. Det er svært at tage på i vægt, når du ikke har mad omkring dig kan lide at spise, eller den mad, du har omkring er uappetitlig.
 7. 7
  Vælg højt kalorieindhold, høj næringsindhold, der er mindre påfyldning. Vælg fødevarer med et lavere vandindhold, såsom tørret frugt, bananer, nødder og frø, kartofler, ærter og majs.
 8. 8
  Drik flere kalorier. Har en kalorie drik med hvert måltid. Få noget at drikke, når du ikke lyst til at spise noget. Nogle drikkevarer særligt høj i kalorier inkluderer tranebærsaft (140 + kalorier), sødmælk (150 kalorier), druesaft (160-170 kalorier), sveske juice (170-180 kalorier) og eggnog (~ 300 kalorier).
 9. 9
  Gør måltiderne behagelig. Indstil bordet og spille beroligende musik. Prøv at spise med nogen, du nyder at være sammen med.
 10. 10
  Forsøge at spise en lidt hurtigere. Det tager et par minutter til din mave signaler af fylde for at registrere. Sørg for at du tygger maden grundigt (ellers kan du ikke optage alle de kalorier og næringsstoffer), men prøv at lægge mere mad på gaflen. Undgå at lægge din fork ned i mellem bid.
 11. 11
  Brug større kopper, tallerkener, skåle, og spise redskaber. Du kunne være i stand til at spise mere, uden egentlig at tænke over det.
  • Alternativt kan du prøve at spise mindre portioner, hvis en stor måltid virker skræmmende.

Tips

 • Tab af appetit kan være et tegn på depression. Vide, hvornår at søge en professionel. Spørg dig selv: Har jeg mistet interesseret i mad, samt nogle andre ting, som jeg brugte til at nyde?
 • Tab af appetit kan også være forårsaget af stress. Finde måder at lindre stress kan hjælpe med at bringe tilbage din appetit.
 • Manglende appetit kan være et almindeligt symptom på zinkmangel.
 • Har en højt kalorieindhold dessert, der er relativt sund, såsom en banan split eller en skive pecan pie. Du kan altid gøre plads til dessert!
 • Appetit er forskellig fra sult og vægtøgning. Sult er ubehag i maven, når den er tom, appetit er en lyst til mad, vægtstigning er at få vægt. De fleste af disse skridt er rettet mod at få vægt eller er i stand til at spise mere.
 • Mange produkter beregnet til ældre borgere (f.eks "Sikre" linje af produkter, der omfatter shakes), vil støtte i vægtøgning, da de er høj i kalorier, med en afbalanceret ernæring og ikke fylde dig op.
 • Omgiv dig med gode dufte. Gå forbi bageriet eller delikatesser.
 • Sundhed mad og supplere butikker har ofte en bred vifte af produkter designet til at hjælpe med vægtøgning. Må din forskning og kender de risici og fordele, før du prøver noget nyt tillæg. For eksempel har konjugeret linolsyre (CLA) fordele og ulemper. CLA er et godt supplement til muskel vinde, men det fører også til tab af kropsfedt. Det har vist sig at undertrykke fødeindtagelse i nogle undersøgelser. CLA kan ikke være godt for nogen, der er stærkt undervægtige og har brug for at få vægten hurtigt.
 • Læse gode mad magasiner. De er bundet til at øge din appetit!

Advarsler

 • Hurtig og betydelig vægtøgning kan være meget dårligt for dit helbred, og uden den rette næringsstoffer kan forårsage strækmærker. Langsomt og støt, på den anden side, er meget sundere.
 • Altid konsultere din læge ernæringsekspert, før du starter en ny kost.