Wkedk

Hvordan at vide, hvis du har forstuvet din ankel

Ankelskader er de mest almindelige ledskader, og de er fælles problemer i forbindelse med motion. Ankel forstuvninger tegner sig for 85 procent af alle ankelskader, og de opstår når ledbåndene holder anklebones på plads tåre eller overdrevent stretch. Når din twist, rulle eller pludseligt slå din fod indad eller udad, det forårsager kolossal stress på ledbånd og kan resultere i en ankel forstuvning. Du kan vide, hvis du har forstuvet din ankel ved at analysere dine symptomer.

Steps

Hvordan at vide, hvis du har forstuvet din ankel. Anerkend smerter i anklen.
Hvordan at vide, hvis du har forstuvet din ankel. Anerkend smerter i anklen.
 1. 1
  Anerkend smerter i anklen. Hvis du føler smerte umiddelbart efter valsning, vride eller dreje din fod, kan det indikere, at du har en ankel forstuvning.
  • Der er 3 niveauer af ankelforstuvninger: mild, moderat og svær. Graden af ​​skaden afhænger af mængden af ​​smerte eller problemer du har, når du bevæger dig og bruge din ankel.
 2. 2
  Undersøg din ankel for tegn på hævelse. Den tilskadekomne ankel begynder generelt at svulme umiddelbart efter skaden.
 3. 3
  Kig efter misfarvning eller blå mærker rundt huden af sårede ankel. Selvom blå mærker er fælles, er det ikke altid forekomme med ankelskader.
 4. 4
  Bemærker nogen rødme og varme omkring anklen. En stigning i blodgennemstrømningen til det skadede område kan forårsage disse symptomer.
 5. 5
  Tryk på din ankel og opmærksomme på enhver ømhed eller følsomhed. Med en ankel forstuvning, vil du normalt opleve ømhed i eller omkring det skadede område.
 6. 6
  Søg lægehjælp øjeblikkeligt, når du har stærke smerter, er du i stand til at stå på din ankel, eller der er en stor mængde af hævelse eller du oplever et tab af følelse i foden eller tæerne.
  • Disse symptomer indikerer, at du kan have en niveau 3 forstuvning, hvilket er den mest alvorlige forstuvning. Det kan resultere i en total tåre af ligamentet. Hvis du ikke straks søge behandling, kan du komplicere problemet. I nogle tilfælde kan det resultere i kirurgi.
 7. 7
  Gå til skadestuen, eller planlægge en aftale med din læge for en undersøgelse af din ankel.
  • Din læge kan bestille en X-Ray på din ankel til at udelukke en fraktur. Et brækket ben eller ankel kan have de samme symptomer på smerte og hævelse.

Tips

 • Start behandling med det samme. Den bedste behandling metode til en forstuvet ankel er at hvile din fod, lægge is på det område, komprimere området og ophøje dine ben. Læger ofte kalder dette RICE metode.
 • Det er vigtigt, at din ankel heler fuldstændigt efter en forstuvning. I tilfælde af, at det ikke heler ordentligt, kan en anden ankel forstuvning være mere tilbøjelige til at opstå, og du kan ende op med vedvarende smerter og hævelse, der ikke går væk.
 • Tag en anti-inflammatorisk lægemiddel døgnet rundt for de første 48 timer, baseret på producentens anbefalede dosis.