Wkedk

Hvordan at slippe af med blå mærker

Trykskader ske, når et slag bryder blodkar nær hudens overflade og blod lækager i det omgivende væv. Den fanget kommer blod som sort-blåt mærke. Det vil blegne på egen hånd, men der er flere trin, du kan tage for at fremme en hurtigere fading af blå mærker. Her er, hvad de skal gøre.

Steps

Hvordan at slippe af med blå mærker. Hæve forslået område.
Hvordan at slippe af med blå mærker. Hæve forslået område.

Første del: anbefalede behandling

 1. 1
  Ice området. Sætte noget koldt på blå mærker vil reducere hævelse og hjælpe det heler hurtigere. Gør dette så hurtigt som muligt, og du kan stoppe blå mærker at sprede hidtil.
  • Fyld en genlukkelig plasticpose med is chips, eller find en pose frosne grøntsager som majs eller ærter. Wrap taske i et håndklæde eller T-shirt, og læg det over blå mærker.
  • Fleksible gel-fyldte isposer, specielt designet til skader, er tilgængelige fra sportsbutikker. Atleter som regel holde et par på hånden til at bekæmpe blå mærker.
  • Sætte is på området i 15 minutter ud af hver time. Over-køling huden omkring bruise kan føre til forfrysninger.
 2. 2
  Hæve forslået område. Reducer blodgennemstrømning til området med tyngdekraftens hjælp. Løft af forslået område, så det er over dit hjerte vil forhindre blodet i at samle i forslået området og reducere misfarvning.
  • For eksempel, hvis blåt mærke er på din ben til rette på sofaen og hvile dine ben på toppen af ​​et par puder. Hvis dine ben er endda et par inches over dit hjerte, du er god.
  • Hvis din arm er forslået, så prøv at prop det op på et armlæn eller et par puder, så det er på hjerte-niveau eller derover.
  • Hvis din torso er forslået, kan du være ude af lykke. Fokus på flormelis området i stedet.
 3. 3
  Tag acetaminophen eller ibuprofen. Hvis blå mærker er særligt smertefuldt, tage en over-the-counter smertestillende medicin til lindring. Læs etiketten for den anbefalede dosis.
  • Undgå aspirin, hvilket er en blod-tyndere og kan gøre din blå mærker værre.
 4. 4
  Rest. Arbejde dine muskler øger blodtilførslen til området, og øget blodgennemstrømning er ikke, hvad du ønsker at gøre for at et blåt mærke. Kalde det en dag og køle dine fly, både for at forhindre yderligere skade og give din blå mærker en chance for at helbrede.
  • Hæng ud på sofaen. Se en film, spille et spil, læse en bog - bare gøre noget, der ikke kræver megen fysisk aktivitet.
  • Smut i seng tidligt. Din krop har brug for søvn for at reparere sig selv, så ramte hø, så snart du føler dig træt.
 5. 5
  Vide, hvornår at se en læge. De fleste blå mærker er ikke tegn på en alvorlig medicinsk tilstand, og kan behandles sikkert derhjemme. Men hvis overveje at kalde en læge, hvis noget af følgende gælder for dig:
  • Du blå mærker uden væsentlige bump, fald eller andre skader.
  • Du har en høj feber, eller du kan se tegn på infektion omkring blå mærker (rødme, pus eller andre dræning).
  • Hvis du føler ekstremt pres omkring blå mærker, som er stor, ringe til en læge straks. Et signifikant fald i blod en iltforsyning til et område er kendt som kompartmentsyndrom, og kan være livstruende.

Del to: styre blå mærker

 1. 1
  Masser blidt blå mærker og omegn. Gør dette flere gange om dagen begynder dagen efter den blå mærker opstår. Dette vil hjælpe din krops normale lymfe proces at rydde den væk.
  • Husk, at trykket ikke skulle være smertefuldt. Hvis blå mærker er for smertefuldt at røre, holde ud.
 2. 2
  Få nogle solen. Ultraviolet lys nedbryder bilirubin, som er produktet af hæmoglobin sammenbrud, der forårsager gullig farve af et blåt mærke. Hvis det er muligt, udsætter blå mærker for sollys (sikre mængder, ikke solskoldning) at fremskynde isomerisering af de resterende bilirubin.
  • Prøv at få 10 til 15 minutter af direkte sollys om dagen. Det burde være nok til at hjælpe med at bryde op dit blå mærker uden at føre til en solskoldning.

Del tre: hjem retsmidler

 1. 1
  Gnid blå mærker med eddike. Bland eddike varmt vand, og gnid det over det skadede område. Eddike øger blodgennemstrømningen nær hudens overflade, så det kan bidrage til at sprede blodet, der har samlet i forslået område. Troldnødfamilien vil også gøre det trick.
 2. 2
  Spis ananas. Bromelain, et fordøjelsesfremmende enzym, der findes i ananas, nedbryder proteiner, trap væske i væv efter en skade.
 3. 3
  Anvend persille. Tag en håndfuld frisk persille blade, knuse dem og sprede dem over hele blå mærker. Wrap området med en elastisk bandage. Nogle eksperter hævder, at persille nedsætter inflammation, reducerer smerte og kan gøre et blåt mærke falme hurtigere.
 4. 4
  Brug Arnica salve eller gel dagligt. Arnica er en urt, der har længe været anbefalet til blå mærker. Det indeholder et stof, der reducerer inflammation og hævelse. Find en salve, der indeholder arnica, og gnid det over blå mærker en gang eller to gange om dagen.
 5. 5
  Påfør en live igle. Hvis du har adgang til en holistisk medicin levering butik eller en meget velforsynede kinesisk medicin butik, kan du anvende en live igle. Det vil fjerne overfladen blod i et blåt mærke i et par sekunder. Agterliget spyt fungerer også som en mild smertestillende, så du vil ikke føle bid. Anvend sprit eller vaseline for at fjerne agterliget.
  • Dette kan kun anbefales, hvis du kan være sikker på, at agterliget er jord rejst og fri for sygdom.

Tips

 • Hvis du føler, at du får blå mærker for let, kan du være mangelfuld i vitamin K, der bruges som en co-faktor i syntesen af ​​koagulationsfaktorer. Hvis du tager blodfortyndende medicin selv, ikke pludselig øge din vitamin K niveauer. Rådfør dig med din læge først.
 • Må ikke massere direkte omkring blå mærker. Massage 1-2cm rundt hvorfra blå mærker er synlige som blå mærker tendens til at være større, end de ser ud og masserer på et blåt mærke kan irritere det og gøre det værre.
 • Du bør altid holde skaden forhøjet. Forsøg aldrig at udøve eller være aktiv, eller du kan gøre skaden værre.
 • Lad det, og lad det hele. Hvis det gør ondt, og du ikke ønsker det rørt sted et band-støtte på blå mærker.

Advarsler

 • Når blå mærker pludselig dukke op uden grund, bør du søge læge fra en sundhedsperson.
 • Må ikke anvendes arnica på en klippe eller åbne sår.
 • Konsultere en læge, før du starter en ny medicin eller stoppe nogen nuværende.
 • Sørg for at du ikke er allergisk over for noget før du prøver nogen af ​​de anførte metoder.
 • Hvis blå mærker spreder og bliver mere smertefulde, se en læge. Det kunne være en mere alvorlig skade.
 • Home retsmidler for at forhindre blå mærker ikke er medicinsk testet, og ligesom ethvert hjem afhjælpe, ukendte risici bære.