Wkedk

Hvordan skal man behandle med en kanylestiklæsion på arbejdet

Potentialet for udsættelse for sygdomme som hepatitis B (HBV), hepatitis C (HCV) eller HIV (den virus, der forårsager AIDS) gennem nålestik er høj for visse arbejdere, især medicinsk personale og sundhedspersonale. Faktisk er det anslået, at omkring 600.000 til 800.000 nålestik forekomme i US sundhedspersonale hvert år. Mennesker involveret i jobs såsom skrald fjernelse, rengøring, husholdning, tatovører, catering, etc., er også i fare for at blive stukket af en sprøjte eller nåle smides på gaden, i strøelse, i badeværelser mv

En nålestiklæsion kan ske så let som ved et uheld prikning en finger med en kontamineret nål. Brugen af ​​forebyggende latexhandsker kan minimere eksponeringen for sygdom, men der er ingen garanti for, at en kanylestiklæsion ikke vil forekomme i ethvert område af arbejdet.

Hvis kanylestiklæsion sker, er det afgørende at følge sædvanlige forholdsregler. Denne artikel forklarer, hvordan du reagerer på en kanylestiklæsion, især for arbejdstagere mest tilbøjelige til muligheden.

Steps

Hvordan skal man behandle med en kanylestiklæsion på arbejdet. Tjek HIV status både dig selv (eller arbejdstageren berørt), og den person, hvis blod er blevet overført.
Hvordan skal man behandle med en kanylestiklæsion på arbejdet. Tjek HIV status både dig selv (eller arbejdstageren berørt), og den person, hvis blod er blevet overført.
 1. 1
  Tilskynde blødning på stedet for skaden. Dette betyder forsøger at presse det overskydende blod og tilskynde blødning. Dette gøres således, at inficeret på stedet indtastning af virussen er minimeret og udvist ud af kroppen, snarere end at fremme indrejse i blodbanen. Når virus kommer ind i blodbanen, vil den begynde at sero-konvertere og formere sig. (Se nedenfor for en definition på "serokonversion.")
  • Vask stedet for nålestik eller skarpe skade med sæbe og vand.
  • Skyl stænk til næse, mund eller hud med vand.
  • Skyl øjnene med saltvand, rent vand eller sterile irrigants.
  • Søg lægehjælp. Du har måske brug for en stivkrampevaccination, afhængigt af din tidligere historie.
 2. 2
  Gå ikke i panik. Hvis du følger de protokoller stift og korrekt, serokonversion er ikke sandsynlig. Serokonversion betyder blot, at inficeret blod blander sig med dine egne, forurener det og alle dit blod nu bliver smittet med hiv i løbet af en periode. Forskere har bevist, at serokonversion som følge af nålestik for HIV er omkring 0,03 procent. Denne procentdel er ekstremt lavt og forebyggende profylaktisk medicin i høj grad vil mindske muligheden for infektion. På den anden side, er risikoen for hepatitis overføring meget højere (ca. 30% for hepatitis B og omkring 10% for hepatitis C), så hurtig indsats er nødvendig, samt forebyggende foranstaltninger (dvs. bliver vaccineret mod hepatitis).
 3. 3
  Tjek HIV status både dig selv (eller arbejdstageren berørt), og den person, hvis blod er blevet overført.
  • Kontroller hiv-status for den person, hvis blod du har været udsat for. Hospitaler og andre medicinske faciliteter har hurtige test til rådighed for at give en bekræftet hiv-status for den enkelte. Dette skal gøres ved at opfylde de korrekte etiske krav. Tilladelse eller samtykke skal gives af patienten, såfremt dette krav ikke er allerede på plads.
  • Tjek din egen hiv-status, hvis din status ikke er kendt. Hvis du er negative og eksponering patient er også negativ, du har meget lidt at bekymre sig om.
 4. 4
  Tag profylaktisk medicinering (kendt som post eksponering profylakse eller PEP), fortrinsvis inden for en time, hvis den person, du har været udsat for, er HIV-positiv, og din status er hiv-negative. Anti-retroviral medicin kan reducere antallet af transmissionen, hvis de får hurtigt efter mulig smitte. Alle klinikker og hospitaler har en protokol på plads til en hurtig indsats, når at reagere på nålestik.
 5. 5
  Har opfølgende test og medicinsk overvågning af din opsving. Dette bør ske på de krævede intervaller. Dette gøres for at udelukke muligheden for at være i "vinduet periode" på den person, du blev udsat for. Et "vindue periode" refererer til det tidspunkt, hvor en person, der udsættes for virus stadig tester negativ, mens virus formerer og forsøger at forårsage infektion. Dette indebærer en lav viral load, der er til stede i blodet.
  • Gentest for HCV-antistoffer sker normalt seks uger efter hændelsen, og igen ved fire til seks måneder.
  • Gentest for HIV eksponering sker normalt til seks uger, tre seks og 12 måneder for at lede efter HIV-antistoffer.
 6. 6
  Rapportere hændelsen. Kontroller rapporteringsprocedurer på din arbejdsplads. Det er vigtigt at lade din arbejdsplads, hvad der er sket, og statistikken, så indsamlede kan bidrage til at forbedre praksis på arbejdspladserne for alle fremtidige sikkerhed. Dette omfatter skader med sterile, "rene" pinde.

Arbejdsplads forebyggelse og viden

 1. 1
  Bekendt eller opdatere dig selv om, hvad du skal gøre på din arbejdsplads, hvis en kanylestiklæsion opstår.
  • Indføre en plan om, hvad der skal ske, hvis der ikke allerede er en på plads. Dette er afgørende, om det er for dig, en kollega, en ven eller bekendt, som kan kræve din hjælp og hurtig handling.
 2. 2
  Søge yderligere rådgivning om SKAL og MÅ IKKE om nålestik. Denne information er frit tilgængelig på alle telefoniske hjælpelinje eller er fysisk tilgængelig på apoteker, sygehuse, klinikker og andre medicinske plejecentre.
 3. 3
  Undgå unødvendige distraktioner, når du arbejder med nåle og sprøjter. Koncentrer dig om dit arbejde, og om, hvad du gør i øjeblikket på alle tidspunkter.
  • Det er meget nemt at børste over en nålestik før dettes tapede ned osv., holde dette i tankerne.
  • Undgå at kigge væk eller arbejder i dårligt lys, mens der beskæftiger sig med nålestik.
  • Vær forsigtig med rastløse eller panik patienter, der nemt kan flytte, når du indsætter eller trækker nålen. Berolige dem og kun kanylen, når du er sikker på det er sikkert at gøre det.
 4. 4
  Sikre arbejdsforhold praksis i en sundhedspleje miljø på alle tidspunkter - Verdenssundhedsorganisationen anbefaler følgende for arbejdspladser, der beskæftiger sig med nål skarpe:
  • Håndvask efter direkte kontakt med patienterne.
  • Brug beskyttende barrierer såsom kjoler, forklæder, masker, og beskyttelsesbriller, når i direkte kontakt med blod og andre kropsvæsker.
  • Indsamle og bortskaffe kanyler og nåle sikkert. Brug punkterfri og væsketæt bokse i hver patientbehandling område.
  • Undgå to-hånds fælles opsamling af nåle. Brug den ene hånd nål capping teknik.
  • Dæk alle snitsår og hudafskrabninger med en vandtæt forbinding.
  • Straks og omhyggeligt rydde op spild af blod og andre kropsvæsker.
  • Brug et sikkert system for sundhedsvæsenet affaldshåndtering og bortskaffelse.
 5. 5
  Sikre arbejdsforhold praksis i andre arbejdsmiljøer.
  • Bær passende beklædning og beskyttelsesudstyr ved håndtering af potentielt farlige elementer såsom skraldeposer eller afhente bunker af skrald.
  • Vær forsigtig, når stikning dine hænder til steder, du ikke kan se, såsom dræn af vand, huller, ryggen på senge og sofaer mv
  • Bær solid fodtøj, når du går igennem eller arbejder i områder, der vides for stofbrug, såsom parker, strande, offentlige trafikknudepunkter mv

Ting du behøver

 • Rent vand eller saltopløsning for at overrisle sår
 • Lægebehandling
 • Tidsplan for behandling