Wkedk

Hvordan at slippe af med en halsbetændelse hurtigt og naturligt

Ondt i halsen er forfærdelig. Her er hvordan man kan slippe af med dem.

Steps

Hvordan at slippe af med en halsbetændelse hurtigt og naturligt. Drik masser af vand og tisse en masse.
Hvordan at slippe af med en halsbetændelse hurtigt og naturligt. Drik masser af vand og tisse en masse.

Første del: supercharge din kost

 1. 1
  Drik masser af vand og tisse en masse. Din krop har brug overalt 9-12 kopper vand om dagen for at holde hydreret, og det er på en normal dag. Hvis du oplever en halsbetændelse, og ved at være syg, din krop har brug endnu mere væske til at afværge sygdom.
  • Til din normale daglige indtag af vand, nogle elektrolyt drikkevarer som Gatorade eller Powerade tilføje. Disse sportsdrikke vil hjælpe med at bringe ekstra salt, sukker og mineraler til din inddrive krop.
 2. 2
  Få masser af C-vitamin og antioxidanter. C-vitamin er en antioxidant, hvilket betyder at det hjælper kampen mod celler, der kaldes frie radikaler, som angriber andre celler og er ansvarlige for aldringsprocessen. Forskerne er noget delte om, hvorvidt C-vitamin er virkelig effektiv mod ondt i halsen, men det er sundt, og din krop har brug for masser af det, så det er ikke en dårlig idé at få nogle C-vitamin i din kost.
  • Nogle fødevarer rige på C-vitamin omfatter: cantaloupe, citrus, kiwi, mango, papaya, ananas, jordbær vandmelon, broccoli, blomkål, spinat, grøn og rød peberfrugt, søde og hvide kartofler, tomater og squash.
  • Nogle antioxidant-rige fødevarer omfatter: røde bønner, vilde blåbær, kidneybønner, pinto bønner, tranebær, artiskok, brombær, tørrede svesker, hindbær, æbler, pekannødder, og kirsebær.
  • Drik masser af grøn te. Grøn te har masser af antioxidanter, så ud over at være sundt og velsmagende, det er en stor hurtig rettelse til din irriterende halsbetændelse.
 3. 3
  Gør dig selv en rimelig varm suppe. Suppe vil hjælpe med at dulme din hals og give dig både næringsstoffer og væsker. Men huske på, at meget varme drikkevarer er alvorligt dårligt for din hals, så lad den køle ned, før du spiser den.

Del to: hjem retsmidler

 1. 1
  Gurgle med varmt saltvand. Bland 1/2 tsk salt i et glas varmt vand. Det er måske ikke vinde nogen priser for det mest velsmagende middel, men det er meget effektivt. Tage vand i munden, gurgle den og derefter spytte det ud. Dette vil hjælpe med at lindre smerter og klare din hals af slim.
 2. 2
  Brug damp til at målrette din halsbetændelse. Steam er en pæn måde at lindre nogle af de smerter forbundet med ondt i halsen, samt rydde op nogen slim eller sinus problemer, du kan have. Der er masser af forskellige damp behandlinger, så vælge blandt dem.
  • Opret en dampbad med kamillete. Brew nogle kamille te i en stor gryde. Lad stejl. Hæld varm te i en stor skål, placere dit hoved over damp, og dække dit hoved med et stort håndklæde. Håndklædet vil holde dampen lokaliseret. Træk vejret ind og ud gennem munden og næsen forsigtigt i 15 minutter.
  • Tag et dampende brusebad to gange om dagen. Ikke alene er det godt for at ødelægge skadelige bakterier, der kan forlænge dit ondt i halsen, det er en fantastisk måde at indånde damp. Aflaste og føle ren på samme tid.
  • Tænd en luftfugter eller lave en luftfugter selv. Professionelle befugtningsanlæg er mere effektive, men hvis du er i en knibe, kan du altid opvarme vand, læg den i et lukket rum, hvor du ønsker at være, og lad dampen fordampe. Sørg for at dit værelse ikke bliver for fugtigt eller koldt, når du gør dette.
 3. 3
  Drik honning og citron. Tilføj en tvangsindløsning af citron og nogle honning til varmt vand. Drikke efter væsken har nået stuetemperatur. Honning frakker og beroliger din hals, mens citron skærer gennem slim. Dette afprøvede og sande middel siges at lindre de fleste af din hals smerter.
  • Alternativt, prøv at drikke honning og citron i grøn te.
  • Citron og ingefær te er også rapporteret at være en effektiv antiviral, selv om der ikke undersøgelser har bekræftet dette.
 4. 4
  Bland ca 2 spsk begravet skat ACF i et glas af din favorit juice. Tag dette omkring tre gange om dagen. Det bør slippe af med det i omkring en dag.
 5. 5
  Prøv halspastiller for nødhjælp og behandling. Mange halspastiller kan findes i urte form, såsom honning eller citron eller ingefær. Sugetabletter kan yde midlertidig lindring.
  • Nogle sugetabletter, ligesom Sucrets Maksimal styrke eller Spec-T, indeholder medicin (lokalbedøvelse), der numbs halsen til at lindre smerter. Hvis du ikke ønsker nogen form for bedøvende i dine sugetabletter, tjekke etiketten eller spørg på apoteket om hjælp.
  • Tag ikke sugetabletter i mere end tre dage i træk. Mens sugetabletter yde nødhjælp, kan de maskere andre, mere alvorlige symptomer (såsom mononukleose eller STREP), der ville kræve lægehjælp.

Del tre: andre dos og don'ts

 1. 1
  Vask dine hænder ofte. Det er ingen hemmelighed, at vores hænder er nemme grobund for bakterier: Vi rører rører en masse fremmedlegemer, hvilket øger sandsynligheden for spredning af bakterier. Vask dine hænder ofte, hvis du har ondt i halsen eller en kold for at forhindre spredning af bakterier.
 2. 2
  Få masser af hvile. Ud over at du normal 8 timers søvn, bør du nok være at få 2-3 mere pr dag. Skyde for 10-12 timers søvn per dag.
 3. 3
  Undgå mejeri, såsom is, mælk og smør. Hos nogle mennesker, øger mejeri slim produktion. Så hvis du ikke ønsker at være overbelastede og snøftende hele tiden, holde sig væk fra denne soufflé.
 4. 4
  Undgå overdrevent sukkerholdige fødevarer såsom cupcakes eller kage mens der lider af halsbetændelse. Sukkerholdige fødevarer kan irritere halsen, så det er bedst at holde sig væk. Ispinde, fortrinsvis sukker-fri sorter, er acceptable, da de kan hjælpe med at dulme halsen.