Wkedk

Hvordan man behandler en kold

Desværre er der ingen kur mod almindelig forkølelse. De fleste forkølelser vil gå væk i 3-7 dage, selv om nogle vil vare længere. Behandling af en kold er begrænset til symptomatisk støtte, som kan være effektive til at begrænse dens varighed og potentielle komplikationer. De følgende trin vil hjælpe med at gøre en kold mindre ubehageligt.

Steps

Hvordan man behandler en kold. Prøv at tage 2 dage fri fra skole eller arbejde.
Hvordan man behandler en kold. Prøv at tage 2 dage fri fra skole eller arbejde.
 1. 1
  Prøv at tage 2 dage fri fra skole eller arbejde. Dette hjælper med at begrænse din sprede sygdommen til andre, og også hjælper dig spare energi til at kæmpe off infektionen. Det sparer dig også ubehaget ved at være syg på et sted med produktiviteten. Også der mindre chance for at få noget andet.
 2. 2
  Få ekstra hvile. Din krop har brug for alle sine ressourcer til at bekæmpe den kolde virus. Hvis du ikke giver din krop den hvile, den har brug for, vil du gøre noget, men gør dig selv føle værre.
 3. 3
  Stoppe spredning af patogener. Må ikke tillade andre at spise eller drikke fra noget du er kommet i kontakt med, og ændre dine pudebetræk hver dag eller to, mens du føler syg. Dette vil begrænse dine chancer for at sprede infektionen, samt bidrage til at fjerne patogener fra dit miljø.
  • Vask dine hænder efter du blæse din næse. Mens dette ikke vil hjælpe dig, vil det reducere sandsynligheden for, at virussen overføres til en anden.
  • Undgå menneskelig kontakt så meget som muligt. I alle faser af en kold, kan den kolde virus (normalt rhinoviruses eller coronavirus) let kommunikeres til andre mennesker. Staying hjem fra arbejde eller skole er "nice" ting at gøre. Hvis du skal arbejde, begrænse fysisk kontakt med mennesker, så prøv ikke at røre ting og vaske dine hænder ofte. Dette vil sænke dine chancer for at få mere syg.
 4. 4
  Drik nok væske. Staying hydreret vil mindske virkningerne af mange symptomer som hovedpine og ondt i halsen. Du kan gå på toilettet en masse, men det er ikke anderledes end din krop forsøger at slippe af virus ved at gøre dig hoste og nyse. En god indikation af, at du drikker nok væske, er, at din urin vil være næsten klar. De dybere gule indebære højere koncentrationer af affald i din krop, der ikke opløse og fortynde nok - så hæve din væskeindtag. Hot suppe er en anden god måde at indtage væske i.
  • Drik nok væske til at slukke tørsten. Kom nok væske, når du er syg er vigtig, men at få for mange kan faktisk tvinge din lever og nyre til overarbejde for at behandle det. Drikke lidt mere end normalt, når du er syg, men ikke føler at du har brug for at drikke 12 eller 15 glas om dagen.
  • Spis kylling suppe. Der har været nogle videnskabelige beviser for, at kyllingesuppe sinker bevægelsen af ​​visse hvide blodlegemer, der forårsager symptomer på en forkølelse. Derudover kan den varme væske fra suppen hjælpe med at rydde næse og lindre din hals.
 5. 5
  Spis krydret mad. Dette vil hjælpe med at opklare dine bihuler. Overvej at tilføje rød cayennepeber til suppe eller bouillon til at hjælpe med at rydde dit hoved.
  • Hvidløgsfed: Hvidløg fremmer trivsel hjerte og immunforsvar med antioxidant egenskaber og hjælper med at opretholde en sund blodcirkulation. Et af hvidløg mest potente sundhedsmæssige fordele omfatter evnen til at øge kroppens immun celle aktivitet. Prøv at knuse frisk fed hvidløg med en teskefuld honning og hurtigt tygge og sluge den.
 6. 6
  Undgå at tage nasaldekongestanter hvis du kan. Det er en almindelig, men uunderbyggede tro på, at nasale dekongestanter, som reducerer hævelse nasale slimhinder, kan faktisk fange bakterier. Kun overforbrug af nasale dekongestanter (over 3 til 5 dage) kan faktisk forværre slim produktion, potentielt fange bakterier.
 7. 7
  Overvej rødmen ud af dine bihuler med jævne mellemrum med decongestant-fri saltvand nasal løsning.
 8. 8
  Overveje at tage en "slimløsende 'tynde slim og løsne slim, som kan hjælpe dig til at befri din krop af skadelige bakterier. Bivirkninger af expectorants indbefatter imidlertid kvalme og opkastning.
 9. 9
  Overveje at tage en C-vitamin supplement, drikker appelsinjuice og spise nogle frugter. Selvom effektiviteten af C-vitamin er meget omstridt, mange C-vitamin fortalere anbefaler brug af C-vitamin dagligt for at reducere varigheden af en forkølelse.

# Tag et varmt bad / brus at rydde op næse. Hvis du har langt hår, brug en føntørrer for at minimere miste din kropsvarme efter den kendsgerning.

 1. 1
  Undgå at ryge. Brug af tobak kan temporært svække immunsystemet og øge sværhedsgraden af mange forkølelsessymptomer. Du bør også undgå kaffe, koffeinholdige te og sodavand.
  [[Image: Tr

 1. 1
  Gurgle med varmt saltvand og bagepulver. Salt er en naturlig antiseptisk. Bare sørg for at vandet er ikke for salt, eller at du ikke overdrive dette, eller det kan tørre ud af din hals og gøre symptomerne værre. Bagepulver vil hjælpe med at tage de "pift" fra salt væk.
 2. 2
  Tænd en luftfugter eller vaporizer i det rum, du hviler i at holde luften fugtig. Dette er især nyttigt, hvis din næse eller hals er tør og irriteret.
  • Nye beviser tyder imidlertid på, at for nogle mennesker, kan befugtningsanlæg og vandfordampningsapparater gøre mere skade end gavn. Det er fordi befugtere kan sprede patogener, skimmel, og toksiner, ud over at forårsage ubehagelige forbrændinger. Befugtere kan hjælpe dulme din hals, men de sandsynligvis ikke hjælpe med at lindre forkølelsessymptomer eller forkorte varigheden af ​​kulde.
 3. 3
  Kog særlige blade (såsom mynteblade, eukalyptus, timian, og fed). Lad et håndklæde opsuge vandet, og indånder, eller bare lade det på dit ansigt i et par minutter. Det kan hjælpe med at opklare din næse.
 4. 4
  Prøve zink. Ny forskning tyder på, at hvis du begynder at tage zink inden for en dag for at få symptomer, vil du sandsynligvis komme en dag hurtigere end forventet, og oplever mindre alvorlige symptomer.
 5. 5
  Prøv honning og citron koldt relief. Kog noget vand, hældes i et krus, tilsæt 1 1/2 spsk citronsaft og rør i to teskefulde honning (eller efter smag). Krølle op i en behagelig stol foran en brølende ild og føler en meget bedre meget snart. Effekten skal vare et par timer og bringer næsten total lindring til ømme struber og blokerede næser.
 6. 6
  Dække op med overskydende tøj og tæpper, når sove (eller ligger ned i længere perioder). Samtidig er der meget lidt videnskabelig dokumentation for, at man kan "svede ud af din kolde."
 7. 7
  Tag over-the-counter (OTC) forkølelse kun er nødvendigt for at kontrollere symptomerne. Alle OTC har fælles bivirkninger, herunder kvalme, mavebesvær, og svimmelhed. Forstå de risici, der er forbundet med enhver OTC du tager og discus det med din læge, hvis du i øjeblikket tager receptpligtig medicin til andre betingelser.
  • Analgetika (smertestillende medicin), herunder acetaminophen, aspirin, og ibuprofen, kan være nyttigt, hvis dit kolde er ledsaget af muskelsmerter, hovedpine eller feber. Giv ikke aspirin til børn eller teenagere, fordi det er knyttet til Reyes syndrom.
  • Antihistaminer er en almindelig ingrediens i mange OTC koldt og allergi medicin, og hjælpe med til at styre løbende næse og rindende øjne.
  • Hoste suppressants, også kendt som hostestillende, stoppe kroppens refleks til at hoste. Kun tage dem, når din hoste er tør og ikke-produktiv. En produktiv hoste, der hjælper din krop fjerne slim er god og bør ikke undertrykkes. Giv ikke OTC hoste medicin til børn under 4 år.
  • Kun tage OTC indeholder decongestants hvis din nasal passage er opsvulmet, hvilket gør det svært at trække vejret. De skrumpe blodkarrene i næsen til at åbne luftvejene.
  • Tynd slim fra din kolde med en slimløsende, så du kan hoste det ud, hvis det er for tykt eller tung at flytte.

- 19:36, den 8. april 2013 (UTC)

Tips

 • Drik så mange medier som muligt.
 • Tag et varmt bad / brus at rydde løbende næser for en periode.
 • Blow din næse regelmæssigt. Blowing næsen for meget kan gøre uden foring af din næse tør og øm.
 • Sov med ekstra puder til prop dit bryst og hoved på en 45-graders vinkel, hvis en stoppet næse eller nasal dræning er at holde dig vågen om natten.
 • Der er ikke noget klart bevis på, echinacea eller C-vitamin forebygge forkølelse. Ej heller er der bevis for, at forkølelse er forårsaget af kold temperatur eller overophedning. Der er ingen medicin også fundet at afslutte en forkølelse. Den medicin kun reducere symptomerne.
 • Hvis du har en kold og du bruger en delt computer, aftørres mus og tastatur, når at komme ud for en længere periode.
 • Prøv at få en teske med honning og omkring 4 dråber citron til at lindre dit kolde.
 • Drik varm te med honning i det. Det vil hjælpe din halsbetændelse.
 • Når du ligger ned forsøge at sidde op. Hvis du ligger ned din næse vil køre en masse mere.
 • Breath gennem munden hvis det er muligt.
 • Prøv ikke at bruge medicin. Det kan gøre din næste kolde immune over for medicinen.
 • Desinficere overflader for at undgå at kommunikere virus.
 • Put en lille smule ingefær i din grønne te.
 • Læg dig ned så meget som posible. Dette vil berolige dig ned.

Advarsler

 • Undgå "blæser din næse" ofte. Denne praksis kan føre til mellemøret infektioner. Hvis du skal blæse din næse, så gør det med begge næsebor åbne for at hjælpe sprede overtryk. Også, bør du holde din mund åben, når blæser. Lyder akavet, men pudset næse uden at gøre dette, ligesom det siger allerede, kan føre til mellemøret infektioner, og ørepine.
 • Hvis du får feber over 38 celsius (100 fahrenheit), skal du kontakte din læge. Høj feber, og kulderystelser er en indikation af influenza (influenza), en mere alvorlig sygdom.
 • Hvis forkølelsessymptomer varer mere end 7 dage kontakte din læge straks, da du kan have en mere alvorlig tilstand.
 • FDA advarer om, at Zicam Cold Remedy Nasal Gel og nasal Gel kan føre til tab / fald i lugtesansen. Disse produkter er blevet frivilligt erindres. Denne advarsel gælder ikke for andre Zicam produkter.
 • Som med enhver hjem afhjælpe være sikker på at konsultere din læge, før forbruge mere end ADT af vitamin C.