Wkedk

Sådan kender forskellen mellem bakterier og vira

Tro det eller ej, bakterier og vira er to meget forskellige ting! Her er en how-to artikel om hvordan man kende forskel mellem en virus og bakterier.

Steps

Sådan kender forskellen mellem bakterier og vira. Se på strukturen af bakterier og vira.
Sådan kender forskellen mellem bakterier og vira. Se på strukturen af bakterier og vira.
 1. 1
  Se på strukturen af bakterier og vira. En virus er ikke en celle og ikke har nogen cellulære dele. En virus har ingen indre cellestruktur, ingen cellevæg, eller cellemembranen. Vira kun består af et protein frakke, der holder en sammenrullet perlerække af nukleinsyre. Bakterier, på den anden side er udpeget-cellet (encellet) organismer. Bakterier er prokaryote celler, hvilket betyder, at de ikke har en cellekerne. I modsætning til andre celler, behøver bakterier ikke har vakuoler, Golgi-apparatet, endoplasmatiske reticula eller andre organeller inde i cellerne. Bakterier består af ribosomer, nucleoid (streng af DNA), en cellevæg, cytoplasma og en flageller.
 2. 2
  Vide, hvordan de formere sig. Bakterier og virus formere sig i meget forskellige måder. Bakterier er encellede organismer og reproducere ukønnet, ligesom andre celler. ukønnet formering betyder, at de kun behøver selv at reproducere, og de ​​formerer sig ved opdeling i to celler og gøre en nøjagtig kopi af sig selv. Bakterier bruger binær fission til at reproducere, en anden form for ukønnet formering. Vira vokser ikke gennem celledeling, fordi de er acellulær (Betyder "No Cells"), så de bruger en meget anderledes metode til at formere sig. Vira stole på andre celler til at formere sig, afhængigt af, hvilken form for virus er, vil en vis celle tage virus i og begynde at gøre kopier af virus. Når virus er klar til at "leve" uden for cellen, vil de bryde gennem cellen og finder andre celler at gentage multiplikation proces.
 3. 3
  Overvej, hvad de gør i kroppen. Vira betragtes parasitter, fordi de ikke kan "overleve" uden en levende celle. Vira har kun ét formål eller mål: at formere sig. Vira ikke gør noget godt for organismen vært. Bakterier, på den anden side, kan gøre dårlige ting for kroppen, ligesom forårsage sygdom, og de kan gøre gode ting for kroppen, ligesom at gøre vitaminer, afhængigt af hvilken type af bakterier, de er. Vi kunne ikke engang overleve, hvis vi ikke havde bestemte typer af bakterier i vores kroppe! Sygdomsfremkaldende bakterier er de bakterier, der forårsager infektionssygdomme. Eksempler på patogene bakterier er Mycobacterium tuberculosis, Streptococcus, Salmonella. Humane bakterieflora er bakterier, der konstant lever i den menneskelige krop og gøre gode ting for vores krop. Et godt eksempel på gode bakterier er tarmfloraen. Tarmflora er et udtryk for de mange bakterier, der lever i vores fordøjelseskanalen og at udføre en række nyttige funktioner.
 4. 4
  Se på, hvordan vi slippe af med dem, eller de sygdomme, de forårsager. En sygdom forårsaget af bakterier og en sygdom forårsaget af en virus er to meget forskellige ting. For at slippe af med en smitsom sygdom, skal man tage antibiotika til at dræbe bakterier og til hærdning af smitsomme sygdomme. Men du kan ikke helbrede en sygdom forårsaget af en virus. Der er virkelig ikke nogen form for medicin, du kan tage for at slippe af med en virus uden at beskadige værtens celler også. Du kan tage medicin at symptomerne på en sygdom forårsaget af en virus mere tåleligt, ligesom hoste medicin for eksempel. Hoste medicin gør ikke virus gå væk, det gør kun symptomerne forsvinder eller mere udholdelig. For at gøre en virus gå væk, er du nødt til at stole på dit immunforsvar til at bekæmpe virus. Du kan også få vaccinationer for at hjælpe med at forhindre dig selv fra ramt af konsekvenserne af en virus.

Tips

 • Vira betragtes mellem "levende" og "nonliving". De betragtes lever, fordi de kan udvikle sig og få gener, men betragtes nonliving fordi de ikke følger de fleste af kravene til livet, Virus kan ikke metabolisere næringsstoffer, producere og udskille affald, eller flytte rundt på egen hånd, og de har ingen celler.
 • Virus er parasitter. De kan kun gengive inde i en værts celle.
 • Antibiotikaresistens er blevet mere almindelig på grund af brugen af ​​antibiotika til behandling af bakterielle infektioner.
 • Bakterier ikke kun sameksistere med os hele tiden, men gøre fantastiske og nyttige ting som gør vitaminer, nedbryde nogle skrald, og selv vedligeholde vores atmosfære og gøre ilt.
 • Nogle typer af bakterier har vist sig at leve i temperaturer over kogepunktet og i koldt under frysepunktet.
 • Der er cirka ti gange så mange bakterieceller som menneskelige celler i den menneskelige krop, med et stort antal bakterier på huden og i fordøjelseskanalen.
 • Bakterier blev de tidligste former for liv på Jorden, og ved at udvikle fotosyntese, kan have spillet en rolle i udformningen af ​​vores planet i en, der kunne understøtte de større livsformer, vi kender i dag.

Advarsler

 • Brug ikke antibiotika til behandling af en viral infektion.