Wkedk

Hvordan at komme over en almindelig forkølelse

Selv om der ikke er nogen kur mod en almindelig forkølelse, er der masser af ting, du kan gøre for at lindre dine symptomer og bidrage til at fremskynde den kolde sammen. Læs for at finde måder at slippe af en almindelig forkølelse.

Steps

Hvordan at komme over en almindelig forkølelse. Undgå alkohol og koffein.
Hvordan at komme over en almindelig forkølelse. Undgå alkohol og koffein.
 1. 1
  Undgå alkohol og koffein. Begge kan forværre dine symptomer. I stedet drikke masser af vand, juice og varm citron vand for at erstatte væske mistet via slim og feber.
 2. 2
  Øge luftfugtigheden. Fugtig luft hjælper lethed overbelastning og hoste, så hvis du har en luftfugter eller vaporizer, ren (for at forhindre bakterie-og skimmelvækst), og bruge det. Hvis du ikke gør det, tage et dampende bad eller brusebad.
 3. 3
  Gurgle med saltvand. Salt trækker overskydende væske fra betændte hals væv, hvilket gør dem mindre smertefuld. Opløs 1/4 til 1/2 tsk (1,2 ml til 2,5 ml) salt i en 8-ounce (237 ml) glas varmt vand og gurgle til midlertidigt lindre en øm eller kradse i halsen.
 4. 4
  Brug saltvand næsedråber. Over-the-counter dråber er sikre og irriterende, selv for børn, og som med gurgle saltvand, kan reducere inflammation til at aflaste.
 5. 5
  Spise rå honning. Honning er en naturlig hostestillende middel, der har vist sig at være så effektiv som over-the-counter hostestillende middel dextromethorphan. Spis det i skefulde eller bland det i en kop urtete. Aldrig give honning til børn yngre end et år, som kan sætte dem i risiko for infantil botulisme.
 6. 6
  Tage vitaminer og mineraler. Disse øge dit immunsystem ved at bistå din krops evne til at bekæmpe infektioner. C-vitamin er særligt effektivt til dette formål, idet det ved begyndelsen af ​​en kold har vist sig at fremskynde restitutionstid. Zink har også vist sig at være gavnlig i kampen forkølelse, men undgå zink næsespray, som kan hæmme lugtesansen - eventuelt permanent.
 7. 7
  Tag echinacea. Selvom resultaterne har været blandede, nogle undersøgelser viser, at echinacea lover at bekæmpe øverste luftvejsinfektioner, især når det tages i de tidlige stadier af en forkølelse. Selvom echinacea normalt ikke give bivirkninger, folk, der er allergiske over for planter i daisy familien (ex. ambrosia, krysantemum, morgenfrue, daisy) eller har astma eller atopi, er mere tilbøjelige til at være allergiske over for echinacea.
 8. 8
  Spis kylling suppe. Denne klassiske hjem afhjælpe har vist sig at have anti-inflammatoriske egenskaber og fremskynde den frie bevægelighed for nasal slim, lindre trafikpropper og begrænse dit nasal foring eksponering til den kolde virus.
 9. 9
  Overveje at tage en smertestillende. Smertestillende som Tylenol, der indeholder acetaminophen kan hjælpe med at reducere hovedpine, ondt i halsen og feber, men kan også forårsage leverskader, især hvis det tages ofte eller i større-end-anbefalede doser. Giv ikke aspirin til børn, da dette har været forbundet med Reyes syndrom. Giv ikke acetaminophen til børn under tre år.
 10. 10
  Vær på vagt over nasaldekongestanter sprays. Voksne, der bruger disse i mere end et par dage kan ende op med kronisk rebound betændelse i slimhinderne - og børn bør ikke bruge dem overhovedet.
 11. 11
  Vær på vagt over hostesaft. Over-the-counter hoste og kolde medicin behandler ikke de underliggende årsager til kulde og vil ikke gøre det gå væk noget hurtigere. Hertil kommer, at den aktive ingrediens i hostemedicin kan dobbeltklikke op med den aktive ingrediens i andre medikamenter (ex. antihistimines, dekongestanter, smertestillende midler) forårsager utilsigtet overdosis. Som i 2008, anbefaler Consumer Healthcare Products Association, at du ikke giver hoste medicin til børn under fire år.
 12. 12
  Må ikke tage antibiotika. Antibiotika bekæmpe bakterieinfektioner (ex. blære, sinus, og nogle øre infektioner, halsbetændelse), ikke virusinfektioner (ex. forkølelse, bronkitis, influenza). Uhensigtsmæssig brug af antibiotika har skabt mange resistente stammer af bakterier såsom MRSA, så gør din del for at reducere deres overforbrug.
 13. 13
  Sov godt. Kom for lidt søvn øger den tid, du har brug for at komme sig efter sygdom. Dette skyldes, sovende krop producerer cytokiner (som bekæmper infektion, inflammation og stress) og andre infektionsbekæmpende celler. Hvis du har problemer, kan du læse Hvordan til at sove bedre for tips.
 14. 14
  Reducer dit stressniveau. Stress fremmer sygdom ved at reducere din niveauer af immunitet-styrke gamma interferon og infektion-kampe T-celler. Læs, hvordan til at håndtere stress for mere rådgivning.