Wkedk

Hvordan at slippe af knyster

En knyst er en knoklet klump, der dannes på bunden joint i storetåen. Knyster dannes, når stramme sko, en skade eller en persons arvet knoglestrukturen resultat i storetåen blive skubbet mod de andre tæer på foden. Til sidst, storetåen fælles bliver forstørret og smertefulde, og kan føre til vanskeligheder med at udøve og gå. I denne artikel diskuteres livsstilsændringer, hjem retsmidler, og medicinske indgreb for at slippe af knyster.

Steps

Hvordan at slippe af knyster. Undgå aktiviteter, der fører til knyster.
Hvordan at slippe af knyster. Undgå aktiviteter, der fører til knyster.

Foretage livsstilsændringer

 1. 1
  Gå barfodet. Uanset om du har arvet en tilbøjelighed mod at få knyster fra en af ​​dine forældre eller dine knyster er resultatet af en levetid på iført sko, der er for stram, tilbringe så meget tid som muligt at gå barfodet kan forebygge og endda helbrede knyster.
  • Gå barfodet, især over ujævnt terræn, styrker tæerne og giver dine led til at arbejde naturligt. Gå på sand er specielt god øvelse for dine fødder.
  • Gå barfodet forhindrer stramme, spidse sko fra presser din storetå mod dine andre tæer.
 2. 2
  Skift dine sko. Det er vigtigt at bære knyst-lindre sko til de tidspunkter, hvor gå barfodet rundt er bare ikke en mulighed.
  • Prøv "barfodet" sko, eller minimalistiske sko. Disse er designet til at simulere barfodet walking, og give din fod og tæer samme frihed til flex, justere i deres naturlige stilling, og få stærk, at gå barfodet gør.
  • Sørg for, at dine sko er den rigtige størrelse. Dine almindelige tennissko kunne være en halv størrelse off, især hvis du har været iført den samme størrelse, da du var tolv. Vores fødder har tendens til at sprede og udvide som vi bliver ældre, især hvis knyster begynder at danne.
  • Må ikke bære høje hæle eller spidse tæer. De er smukke, men hæle og stilfulde spidse-tåede sko er forfærdeligt for knyster. De fører til yderligere smerte og forhindre knyst fra healing. Bær mindre restriktive sandaler muligt.
 3. 3
  Undgå aktiviteter, der fører til knyster. Ballet dans og andre aktiviteter, der kræver konstriktiv sko, kan føre til knyster. Hvis det ikke er muligt at gøre den pågældende aktivitet i sko, der er sundere for dine fødder, undgå aktiviteten helt.

Anvender naturmedicin

 1. 1
  Prøve mund øvelser. Øvelser kan hjælpe langsom eller endog standse progression af din knyst, forebygge behovet for i sidste ende få kirurgi. Prøv følgende øvelser hver dag, især efter fjernelse dine sko:
  • Stræk din store tå. Brug dine fingre til at trække din storetå i korrekt justering med resten af ​​tæerne.
  • Stræk resten af ​​tæerne. Du skal blot pege dem ligeud i 10 sekunder, og derefter krølle dem under 10 sekunder. Gentag flere gange.
  • Flex tæerne. Tryk tæerne mod gulvet eller en væg, indtil de er bøjet tilbage. Hold dem i 10 sekunder, og slip derefter. Gentag flere gange.
  • Greb med tæerne. Øv picking up et stykke tøj eller et håndklæde med tæerne, droppe det, og derefter afhente det igen.
 2. 2
  Bær en knyst pad eller skoindlæg at justere tæerne. Hvis du fange din knyst i de tidlige stadier kan en knyst pad købes på ethvert apotek eller apotek bidrage til at afhjælpe smerter og direkte din tå tilbage til den rigtige retning. Skoindlæg kan også hjælpe at justere dine tæer, når du er iført sko.
 3. 3
  Tape din fod og tæer i en normal indstilling position. Tæerne kan tilpasse sig til den normale position efter at være tapede for en uge eller to. Spørg din læge, hvis du har brug for hjælp med denne proces.
 4. 4
  Lindre smerten. Udøver dine fødder og tæer er godt, men den intense smerte knyster årsag bør også tages op. Nem ømme fødder ved hjælp af følgende metoder:
  • Suge dine fødder i varmt vand. Forbered en skål med varmt vand og lad dine fødder i blød i tyve minutter. Varmen vil berolige dine led og midlertidigt lindre smerten.
  • Prøv en ispose. For særligt dårlige flare-ups er isposer et godt valg. Fyld en plastikpose med is og pak det ind i et tyndt håndklæde. Påfør ispose i tyve minutters intervaller flere gange om dagen.
  • Tag-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID), såsom ibuprofen, til at lindre smerten.

Behandling af alvorlige knyster

 1. 1
  Konsultere en læge. Hvis du oplever ekstrem smerte, der synes at blive værre, eller hvis dine fødder ikke længere passer i dine sko, konsultere en læge med det samme. Det er muligt at bremse eller standse progression af knyster, men du kan faktisk ikke helbrede dem på din egen.
 2. 2
  Tag ordineret smertestillende medicin. I nogle tilfælde vil lægen rådgive dig om livsstilsændringer og ordinere en medicin for smerter. For at forhindre knyst i at blive værre, skal du sørge for at følge lægens råd.
 3. 3
  Overvej kirurgi. Som en sidste udvej, mener at have operation for at fjerne knyst, barbere ben på din storetå og justere din storetå med de andre tæer. Knyst kirurgi er almindeligt og anses for at være den eneste kur knyster.
  • Der er flere muligheder for en valgus operation. Foretage målinger med din læge for at finde ud af, hvilken løsning der er bedst for dig.
  • Kirurgi normalt hjælper knyster, men det garanterer ikke, at du vil være helt fri af smerte, eller at din tå vil se helt lige.
  • Opfølgning operationen med korrekte livsstilsændringer og øvelser for at forebygge fremtidige smerter og betændelse.

Tips

 • Night benskinner, der bæres over tæer og fødder om natten, kan forhindre børn i at udvikle dårlige knyster ved at korrigere knoglevækst. Da voksnes fødder allerede fuldt dannet, nat benskinner er ikke effektive til behandling af knyster hos voksne.

Ting du behøver

 • Knyst pad eller sko skær
 • NSAID
 • Rummelige sko
 • Tape