Wkedk

Hvordan skal man behandle og komme sig fuldstændig knæalloplastik

Komplet knæalloplastik kirurgi (eller Total Knæalloplastikkirurgi, alias TKA) er foreslået, når slidgigt, inflammatorisk gigt eller (i tilfælde af en gammel skade) traumatisk arthritis forårsager invaliderende smerter, stivhed, hævelse og / eller låsning i knæleddet til punktet af begrænset funktion og en nedsat livskvalitet. Træffer beslutningen om at få operationen kræver, at du vejer smerter og ubehag i dit eksisterende tilstand mod risikoen for kirurgi og den lange opsving periode er nødvendig for at genvinde de fleste eller alle dine mobilitet. Mens inddrivelsesproceduren varierer i hele landet og hele verden, og fra person til person, kan denne artikel hjælpe dig med at forberede og vide, hvad de kan forvente.

Steps

Hvordan skal man behandle og komme sig fuldstændig knæalloplastik. Opretholde en robust rød celletal.
Hvordan skal man behandle og komme sig fuldstændig knæalloplastik. Opretholde en robust rød celletal.
 1. 1
  Opretholde en robust rød celletal. Omkring en måned før operationen, kan din læge have du tager jerntilskud for at øge hæmoglobin i blodet system.
 2. 2
  Deltag præoperativ seminar, hvis der tilbydes. Dette vil forklare, hvad du vil være at gå igennem, mens du er på hospitalet, og hvad de kan forvente, når du går hjem til rekreation.
 3. 3
  Forbered kroppen før operation. Post-kirurgi rehabilitering vil være væsentligt lettere, hvis dine muskler er stærkere. Spørg din læge til øvelser du kan gøre derhjemme for at forberede eller overveje at arbejde med en personlig træner eller fysisk therapist.Physical terapi inden operationen kan tillade dig at få kontrol over din krop hurtigere (forsker Beaupre gennemførte en undersøgelse i 2004, og fandt, at alle som udøvede haft kortere inddrivelse gange) Det er de ting, du vil lære i løbet af seminaret så godt.
 4. 4
  Overvej sind-krop medicin, såsom guidede billedsprog eller meditation for at forberede sig til smerten er involveret i rehabilitering og recovery.
 5. 5
  Tal med din sundhedspleje udbyder om autolog bloddonation - dvs donere dit blod til eget brug, hvis du mister for meget blod under operationen, omkring to uger før operationen. Nogle kirurger bruge en bipolar lukkeanordning, der kan reducere eller eliminere behovet for dette trin.
 6. 6
  Lav en aftale med din sundhedspleje udbyder til at have en pre-operative fysiske, omkring 10 dage før operationen. Han eller hun vil kontrollere din generelle sundhed, orden blod arbejde, en kiste x-ray og andre tests for at afgøre, om du er rask nok til operation.
 7. 7
  Har en præoperativ eksamen med din kirurg, som regel en dag eller to før operationen. Sidste minut detaljer vil blive drøftet og du vil blive bedt om at underskrive nogle papirer, herunder en samtykkeerklæring, hvor du vil give tilladelse til, at kirurgen at udføre knæalloplastik.
 8. 8
  Ankommer et par timer før din planlagte operation, på dagen for operationen, så du kan gå gennem de indrømme procedurer og eventuelle sidste minut tests der kan have brug for at finde sted. Den anesthesiologist vil sandsynligvis stoppe ved at gennemgå din historie og diskutere anæstesi muligheder med dig. Et kateter vil blive placeret i din blære, så du ikke behøver at komme ud af sengen for at tisse i løbet af første dag. Du vil være på opvågningsstuen i flere timer, før du er flyttet til dit værelse. Det vil blive foreslået, at du lader dine værdigenstande derhjemme - dine besøgende kan bringe dem senere, hvis det er nødvendigt, sammen med din og andre personlige ting. Husk dog, vil du ikke være i stand til at holde øje med dem hvert minut. Du må ikke lyst til at gøre meget undtagen hvile i løbet af denne første dag.
 9. 9
  Afhængigt af hvor længe du er på opvågningsstuen, kan du brug smertestillende medicin, da bedøvelsen aftager. Må ikke være tilbageholdende med at bede om det.
 10. 10
  Når sygeplejerskerne føler, at du er stabile, vil de bede om et værelse på en ortopædisk eller kirurgisk sal, og du vil blive overført der efter helbredelse.
 11. 11
  Når du er i dit værelse, vil du sandsynligvis blive efterladt alene i et stykke tid, selvom dine vitale tegn vil blive taget hyppigt, og du vil blive spurgt om dit behov for smertestillende medicin. Dette er ofte vurderes ved at bede dig om at vurdere din smerte efter en bestemt skala.
  • Du kan være i stand til at modtage besøgende, afhængig af sygehusets politik.
  • Du nogle gange vil forblive i sengen hele dagen, men nogle kirurger har du i det mindste stå op den første aften af ​​din operation dagen.
  • Hvis du er op til det, kan du få et måltid, sandsynligvis en til at begynde med. Solid mad tilbydes normalt en gang tarm lyde høres.
  • Du kan gives antikoagulantia, såsom heparin, for at undgå blodpropper i kirurgiske ben. Ligeledes vil du sandsynligvis blive givet komprimering slange og / eller "ben presser" (leggings med skiftevis on / off luftpumpe), som også bidrager til at forebygge blodpropper.
  • Dit kirurgisk ben kan eller ikke kan placeres på en kontinuerlig passiv bevægelse (CPM) maskine, afhængigt af lægens ordrer, og om det er dækket af din sygesikring politik. Formålet med CPM maskine er at starte dit knæ bevæger før du er ude af sengen, for at mindske stivhed, og for at forhindre udviklingen af ​​arvæv.
  • Nogle hospitaler give mulighed for selvmedicinering af smertestillende medicin gennem en IV pumpe. Dette kaldes patient-kontrolleret analgesi (PCA). Når du har smerter, kan du give dig selv medicin gennem PCA pumpen ved at trykke på en knap. Maskinen vil ikke tillade dig at give dig selv mere end en forprogrammeret mængde, så du ikke kan overdosere.
  • Hvis du har en hård tid med at sove, bede om en sovepille.
 12. 12
  På andendagen, vil dine vitale tegn skal træffes, dit blod vil blive trukket, kateteret vil blive fjernet, vil du blive bistået ud af sengen, og fysisk terapi vil blive startet. Du vil sandsynligvis starte med blot at sidde i en stol i et stykke. I de fleste indstillinger, vil du blive vist, hvordan at tage et brusebad, enten med eller uden akkompagnement.
  • Fysioterapeuten vil lære dig at komme ud af sengen ved hjælp af log-roll manøvre, som vil tillade dig at komme ud af sengen uden at sætte meget stress på dit knæ. Han eller hun vil derefter lære dig at bruge en rollator. På den første session, kan du kun gå 10 meter, før han vendte tilbage til din seng eller stol. Siddende i en behagelig stol er en tilskyndet alternativ til liggende i sengen, der hjælper med din lungefunktion og cirkulation.
 13. 13
  På den tredje dag, du kan have fysioterapi flere gange. Du kan gå to til tre gange så langt som det tidligere session. Smertestillende medicin kan gøre gå (med assistance) lettere og mindre smertefuld. Husk, at mere mobilitet giver øget cirkulation og hurtigere helbredelse. Brug CPM maskinen i henhold til lægens anvisninger.
 14. 14
  Afhængig af din tilstand, kan du blive udskrevet på den fjerde dag. Recepter skal skrives, morgen medicin skal administreres, og andre check-out procedurer vil finde sted. Fra det tidspunkt din læge skriver at din udledning indtil det tidspunkt, du forlader, kan være et par timer. Har tøj handy, sørg dine bukser vil passe over en opsvulmet knæ. Din læge vil give dig recepter til medicin, der kan udfyldes på et lokalt apotek - et familiemedlem kan gøre, at når du hviler bekvemt derhjemme. Disse recepter er for smertestillende piller og andre medikamenter lægen føler er nødvendige for din opsving.
 15. 15
  Kom i bilen kan være svært, da knæet vil være meget stiv. Har sædet gled tilbage som for som muligt, og ryglænet klappes ned, så du kan flytte din bagdel så langt væk fra dørkarmen som muligt. Når du er inde, kan du flytte sædet tilbage til normal position. Alternativt kan du glide i balder-først ind på bagsædet og holde dine ben forhøjet til turen hjem.
  • Hvis du ikke har nogen pårørende på dit hus, som kan hjælpe, kan du være i stand til at gå til en udvidet pleje facilitet efter udskrivelse fra hospitalet. Dette vil give dig mere tid til at restituere, så når du går hjem, kan du tendens til selv lettere.
 16. 16
  På din første dag hjem, så prøv at hvile mellemrum hele dagen. Når du føler udhvilet, det er et godt tidspunkt at gøre de øvelser, du blev vist af hospitalet fysioterapeut. Hvis dit forsikringsselskab giver dig et hjem CPM maskine, skal du bruge det i henhold til lægens udledning instruktioner. Dette vil efterlade dig lidt tid til noget andet, måske med undtagelse af en god bog eller tv.
 17. 17
  Igen, afhængig af din læge og dit forsikringsselskab, kan du modtage fysisk terapi derhjemme. Hvis forsikringsselskabet ikke betale for fysioterapi, overveje at betale for det selv for at minimere risikoen for komplikationer. Du bliver nødt til at oprette session gange med terapeuten. Sessionerne vil hjælpe dig med at genoprette hurtigere og mere fuldstændigt.
 18. 18
  Efter brug af rollator, vil du sandsynligvis opgradere til gå med en stok. Praksis gå i et niveau og sikker placering og har nogen med dig i dine første ture med stokken. Hvis du har trapper i dit hjem, vil fysioterapeuten på hospitalet har instrueret dig om brug af krykker, og vil have testet din evne til at forhandle trapper selvstændigt med dine krykker. Hvis du ikke kan klare trapperne med krykker, er det bedst at bo på en enkelt etage, oprettelse af en seng og sengelamper kommode i en stue, for eksempel.
  • Gåture med en stok giver dig meget mere frihed. Husk at holde stokken i den modsatte hånd fra den kirurgiske knæet. Når du går op eller ned ad trappen, så husk den kirurgiske benet går ned først, og det andet ben går op først.
 19. 19
  Når du er i stand til at komme rundt i samfundet og der ikke er flere barrierer derhjemme, giver det mening at søge en god fysioterapeut i en bekvem beliggenhed. At være i stand til at køre, vil afhænge af en række faktorer, såsom hyppighed af smertestillende medicin, uanset om bilen er en automatisk eller gearstang, og som knæ blev erstattet.

Tips

 • Klip dine tånegle dagen før din operation. Vask dit hår aftenen før eller om morgenen din operation.
 • Narcotics ofte forårsage forstoppelse, så har din favorit retsmiddel derhjemme kan være en af ​​de bedste ting, du kan gøre for dig selv. Du vil sandsynligvis blive givet medicin for dette, mens du er på hospitalet.
 • Smerte er bedst holdes i skak ved at tage medicin, før smerten bliver uudholdelig. For eksempel, hvis du percocet har bestilt til hver 3 timer forsøge at tage det hver 3 timer - der er ingen grund til at holde ud, så længe du kan holde det ud, i hvert fald for den første dag eller to.
 • Overveje at tage smertestillende medicin omkring en time, før du er planlagt til terapi for at gøre det lettere at tolerere den smertefulde strækning der er nødvendig for at komme ordentligt fra total knæalloplastik.
 • Hvis du har et valg af hospitaler, mener en, der har opnået Magnet status en indikator for sygepleje excellence.
 • Brug et ekstra soveværelse hvis det er muligt for din fysiske terapi og / eller CPM maskine. På den måde vil du ikke nødt til at flytte CPM maskine til og fra sengen hver aften.
 • At finde en kvalificeret fysioterapeut til at hjælpe med genopretning efter total knæ kirurgi, overveje at besøge webstedet for Det Europæiske physcial Therapy Association. De har en sektion kaldet "Find en PT", hvor du kan søge efter terapeuter i dit område med ekspertise i ortopædi. Terapeuter med intials "OCS" er blevet certificeret af denne nationale organisation som havende en særlig sagkundskab på området for ortopædiske skader og ved kirurgi såsom TKA er.
 • Du vil måske gerne have en diskussion med din nattetid sygeplejerske om, hvorvidt du ønsker at være vågnet op til din smertestillende medicin.
 • Tænk på alle de ting, du kan gøre, før din operation for at gøre livet mindre kompliceret bagefter. Nogle læger vil give deres patienter en recept på forhånd for smertestillende medicin nødvendig derhjemme - på denne måde, vil du ikke nødt til at stoppe på vej hjem fra hospitalet og vente på en recept, der skal besættes. Hvis du er i stand til at lave mad eller gå dagligvarer, overveje at strømpe din fryser med microwavable måltider. Line op nogle venner til at tjekke ind på dig, løbe ærinder for dig, gå med dig, eller blot give lidt selskab. Husk, de fleste alle værdsætter muligheden for at hjælpe en ven, selvom de fleste af os har problemer med at bede om denne hjælp.
 • De fleste hospitaler vil ikke kræve, at du bære et hospital kjole under dit ophold. Du vil måske føle sig mere tilpas i dit eget tøj, især da du vil ofte være ude i hallen walking - løst tøj med elastik i taljen eller shorts, give mest mening. Du vil sætte sko, som du kan sætte på uden at bøje.
 • Når du skal flytte dit nye knæ slukket eller på en seng, bruge din gode ben til at støtte og løfte den. I et par uger, vil du ikke længere nødt til at gøre dette.
 • Hvis du ikke har en stationær cykel derhjemme, så spørg rundt for at se, om du kan låne en, mens du komme, når du har OK fra din kirurg. En øvelse Hosekræmmeren er en billigere og bekvemt alternativ til en stationær cykel.

Advarsler

 • Dette er en betydelig operation med en smertefuld restitutionsperiode. Lad ikke en frygt for smerte forhindrer dig i at have kirurgi. Smerten er acceptabel og kan styres med medicin. Slutresultatet er værd at smerten af ​​opsvinget.
 • Knæalloplastik kan forlænge eller forkorte lemmet skabe eller forværre (eller fastsættelse) et ben længde uoverensstemmelse.
 • Vælg kirurgen og fysioterapeuten omhyggeligt. Overvej en kirurg, der udnytter Computer Aided Surgery for bedre at tilpasse protesen og aide i at gøre alle vigtige oplevede nedskæringer på dit lårben og skinneben.
 • Knæproteser kan indeholde nikkel. Nogle mennesker er allergiske over for dette element. Diskuter dette med din kirurg, der er proteser lavet af zirkonium.
 • For at undgå uventede udgifter, tjekke med dit forsikringsselskab før undergår operationen, så du ved at gå ind i det præcis, hvad din politik dækker, herunder selvrisikoen, copays, og antallet af behandlingen besøg dækket.