Wkedk

Hvordan at gøre tid ved at prioritere og planlægge

Du må ikke være i stand til at skabe tid, men du kan styre dit liv effektivt at maksimere den tid, du bruger sammen med mennesker, dyr, arbejde, venner, familie, og bare hængende.

Steps

Hvordan at gøre tid ved at prioritere og planlægge. Identificer dine prioriteter.
Hvordan at gøre tid ved at prioritere og planlægge. Identificer dine prioriteter.
 1. 1
  Identificer dine prioriteter. Vælg fire eller fem ting, du absolut skal gøre, eller er vigtige for dig. Det kan omfatte arbejde, skole, en væsentlig anden, din familie noget, som du føler, du skal afsætte en god mængde tid til.
 2. 2
  Skriv ud hver time på dagen på et stykke papir, begyndende med den time, du vågner op. Hvis du vågner op kl 6:30, start med 06:00 Så lave en liste går til 7:00, 8:00, osv., indtil du er tilbage til begyndelsen. Du har lige lavet en tidsplan!
 3. 3
  Bestemme, hvad du har mest brug for. En masse mennesker føler, at deres job er det vigtigste - er vi nødt til at tjene penge efter alle - så at komme på arbejde til tiden og forlader på tid ville være en høj prioritet. Bloker denne gang på din tidsplan.
 4. 4
  Bestem andre prioriteter, ranking det vigtigste til det mindst vigtige. Placer disse i din tidsplan, hvor de passer.
 5. 5
  Identificere, når du skal gå til at sove. Voksne bør få 7-8 timers uafbrudt søvn. Teenagere bør få omkring 8-10 timers søvn, ofte i form af en lur og 6-7 timers søvn. Børn bør få omkring 8-9 timers søvn, og en 1-2 timers lur.
 6. 6
  Kom i en regelmæssig sovende rytme, vågner op på samme tid om morgenen og gå i seng på samme tid hver aften. Dette bør falde sammen med din morgen og aften prioriteter. Weekender bør ikke være anderledes end hverdage. Vågne op på samme tid hele tiden.

Tips

 • Start din tidsplan i starten af ​​ugen. På denne måde kan du se alle de ændringer, du har foretaget i hele ugen. Dette vil også slippe af med den følelse af, at du hele tiden er ved at indhente fra når du ikke har en tidsplan.
 • Hvis dine prioriteter tage mere tid, end du har i løbet af dagen, kan du prøve at lave en tidsplan for hver dag i ugen. Så cyklus dine prioriteter i løbet af ugen, så der ved udgangen, har du brugt en god mængde tid på dem alle.
 • En god prioritering at have, er fritid. Dette vil tillade dig at dase rundt i huset, hvis du har brug for, eller gå ud med vennerne, eller fastsætte op eller rydde op i dit hjem. Må ikke planlægge denne hver dag nødvendigvis, men nok til, at du kan få tingene gjort i løbet af en uges tid.
 • Må ikke være bange for at planlægge ting med kun en lille smule tid i mellem. Over-estimering tiden mellem prioriteter kan efterlade dig med "dawdling" tid, der er lige spildt. Hvert minut tæller! Så planlægge tingene stram, men ikke for stramt, hvis du har brug for at foretage ændringer.

Advarsler

 • Hvis du sover på weekender, dette vil gøre mandage og tirsdage så meget sværere at vågne op. Sørg for at vågne op på samme tidspunkt hver dag, selv i weekenderne.
 • Må ikke planlægge for andre mennesker! Hver person har forskellige prioriteter. Hvis du ønsker at hjælpe nogen lave en tidsplan og prioritere, sidde ned med dem og gå dem igennem disse trin.

Ting du behøver

 • Papir
 • Kuglepen eller blyant