Wkedk

Hvordan til at løse et problem

Problemløsning er et af de mest væsentlige færdigheder i livet. Uanset hvem du er eller hvad du gør, vil du står over for forhindringer. Hvordan håndterer du disse udfordringer vil ofte være en afgørende faktor for, hvor succesfuld du er på livet. Mens problemerne kommer i en bred vifte af former og størrelser, vil denne artikel give dig nogle værktøjer til at hjælpe med at finde løsninger.

Steps

Hvordan til at løse et problem. Der er mange måder at løse problemerne, og det vil afhænge af din situation, din erfaring, din viden, din holdning og dit problem til at bestemme den bedste fremgangsmåde.
Hvordan til at løse et problem. Der er mange måder at løse problemerne, og det vil afhænge af din situation, din erfaring, din viden, din holdning og dit problem til at bestemme den bedste fremgangsmåde.

Oversigt

 1. 1
  Der er mange måder at løse problemerne, og det vil afhænge af din situation, din erfaring, din viden, din holdning og dit problem til at bestemme den bedste fremgangsmåde.
  • Din situation kan være, at du har et langsigtet problem, der vil tage tid at løse, såsom en juridisk tvist eller et personligt problem. Deres situation kan presning, men ikke umiddelbart. Sådanne kan være tilfældet for at løse et problem på arbejdet, eller hvordan du kan hjælpe dit barn med at få en bedre kvalitet på næste uges test. På ekstremer, kan din situation være dire, såsom opdage din single-engine fly er bare køre ud af gas og en løsning er nødvendig omgående.
  • Din erfaring kommer i spil for alle ovenstående.
   • Hvis du er en advokat, eller en rådgiver, vil du vide, hvordan du navigerer juridiske og personlige spørgsmål gennem uddannelse og erfaring, og de bedste metoder til at tage at løse disse problemer.
   • Hvis du er en pædagog, eller endda en forælder, der har et ældre barn, har du allerede oplevet vanskeligheder prøveudførelsestjenester, og vil have de nødvendige færdigheder til at hjælpe dit barn lykkes.
   • Hvis du er i alvorlige, vil du sandsynligvis stole på instinkt for at løse dit problem. Som en pilot, vil du have blevet trænet på, hvordan reagerer i en nødsituation.

Del og hersk

 1. 1
  Brug logik at nå frem til en konklusion. For at løse stort set alle problemer, kan du bruge en proces udelukkelsesmetoden-dividere problemet ned, indtil alt hvad du har tilbage er problemet. Der er fire grundlæggende trin til denne proces:
  • 1.. Definer problemet
  • 2.. Udvikle en plan
  • 3.. Gennemføre planen
  • 4.. Resultaterne evalueres
  • Indtil der er en acceptabel svar, vil du gentage trin 2 til 4, indtil svaret er nået. Vi bruger et fælles problem at illustrere dette scenario.
 2. 2
  Definer problemet. Din bil vil ikke starte, er der ingen omkring, og mekanikken i biler er et komplet mysterium for dig. Det er en helt ny bil, så du ikke er fortrolig med det. Desuden vil du være for sent på arbejde, hvis du ikke får din bil i gang, så det er op til dig at finde ud af hvad problemet er. Der er mange spørgsmål der for at beskæftige sig med, men kun ét problem: din bil ikke vil starte.
  • Når du definerer problemet, mener ikke ting, der er uvedkommende spørgsmål, kun, hvad det egentlige problem er. Du kan overveje de andre spørgsmål senere.
 3. 3
  Har en plan. Det er vigtigt at udvikle for at løse ethvert problem, og nøglen til at holde processen på sporet og finde den løsning på kortest tid. For vores eksempel er det planen ligetil-men måske ikke enkel-som en bil er en temmelig kompliceret stykke maskineri. Planen vil være at bryde problemet ned i mindre problemer, der er lettere løst, før vi står tilbage med den egentlige årsag til problemet.
 4. 4
  Gennemføre planen. Vi begynder med store, tydelige ja / nej spørgsmål. Vide, hvad er problemet ikke er lige så vigtigt som at vide, hvad det er.
  • Er motoren vendes, når du deltager starteren? Hvis det gør, så batteriet er ikke problemet, og du har fjernet et stort mulighed. Hvis den ikke vendes, så vi kender problemet sandsynligvis elektrisk. I dette eksempel vil vi sige det ikke vendes.
   • Vi ved nu, at de problemer sandsynligvis ligger et eller andet sted langs den elektriske vej, hvad enten det er starteren eller batteri eller en anden elektrisk problem.
 5. 5
  Evaluere resultaterne. Hvad lærte du af den første test? Gjorde det slår over et par gange, og derefter bremset ned og stoppe? Gjorde det kun gøre en klikkende lyd? Hvis det gjorde det, ville problemet sandsynligvis være et dødt batteri. For dette eksempel, men hvad der skete, var hverken starter eller motoren foretaget nogen lyd overhovedet, og ikke engang forsøger at starte. Dette kunne betyde en helt dødt batteri, bortset fra det faktum, at dreje nøglen forårsagede alle Dash lys og radio til at komme på, ligesom normal.
  • Nu ved vi, at batteriet synes at være OK, men noget er stadig forhindrer bilen i at starte. Så vi ved, at problemet er, at strømmen ikke er at komme til starteren, når du drejer nøglen. Det hjælper dig ikke at komme på arbejde, selv om, så starte igen fra trin 2.
 6. 6
  Udvikle den næste plan. Hvis du vidste automekanikere, kan du kigge under kølerhjelmen for at se om alle dele var der. For dette eksempel, selvom ville du ikke vide ventil segl fra en musling. Stadig, du ser, se motoren stadig er inde, og intet er naturligvis mangler, så din næste plan er at konsultere en ekspert-instruktionsbogen.
 7. 7
  Gennemføre planen. Da du har indsnævret problemet ned nok til at vide, det er ikke et dødt batteri eller ingen gas, du ser i manualen for, hvor problemet egentlig er: at starte bilen.
  • Du bemærker en stor alarm ikon med tekst angivelse af, "Af sikkerhedsmæssige årsager, skal du træde på bremsepedalen for at starte din bil."
 8. 8
  Vurdere resultater baseret på denne nye viden. Har du trykket på bremsepedalen, når du først har forsøgt at starte bilen? Hvis du gjorde, så det er ikke problemet. Men for at gøre en lang eksempel tålelig, lad os sige, du forsømt at træde på bremsepedalen.
 9. 9
  Udvikle den næste plan. Det bliver lettere, er det ikke? Dit næste plan er at forsøge at starte bilen med bremsepedalen nede.
 10. 10
  Gennemføre planen. Forsøge at starte bilen med bremsen aktiveret.
 11. 11
  Evaluere resultaterne. Begyndte det? Ja, det gjorde! Dit problem er løst, og du er på din vej til arbejde.
  • Havde det ikke startet, kan det også være det punkt, hvor du kalder i en rigtig ekspert-your automekaniker. Men på grund af din metodisk og flittige forsøg på at løse problemet, vil du være i stand til at give ham en meget god idé om, hvad der er galt, hvilket vil mindske den tid, det tager ham at finde ud af hvad der er galt, hvilket vil sænke din regning.

Brainstorming

 1. 1
  Tal med folk. Hvis dit problem ikke er umiddelbar, og du har tid til at samle folk, der har færdigheder eller erfaring, der relaterer til dit problem, drage fordel af at have sådanne smarte venner. Lad os sige, du ønsker at starte en virksomhed, men ved ikke, hvordan vi kommer videre.
 2. 2
  Få dine folk sammen omkring bordet. Hvis du er i erhvervslivet, indkalde til et møde. Hvis det er mere uformel og du ringer på venner, invitere dem over for et socialt forretningsmøde.
 3. 3
  Definer problemet. Ja, ligesom ovenfor, kan du ikke løse et problem, indtil du først definere det.
  • Problemet er, du ønsker at starte en virksomhed, men ikke har den viden, du behøver at gøre det med succes.
 4. 4
  Lav en plan. Tal med dit team. Brainstorm-det vil sige, lytte til deres ideer, diskutere dem, og bygge videre på dem. Toss dine ideer på bordet, og lade folk diskutere dem så godt. Ofte gange, vil du opdage, at alle vil have små stykker af en idé, men sammen, skabe en langt mere omfattende plan for at fortsætte.
  • Planen i vores eksempel vil være for dig at udvikle en skitse til forretningsplan. Dette giver dig konkrete skridt til at følge, som vil gøre det muligt for dig at definere din virksomhed og dens mål, undersøge konkurrencen, vurdere markedet, og har en klar beskrivelse af, hvad du ønsker at opnå.
 5. 5
  Gennemføre planen. Byg forretningsplanen fra jorden op. Det vil tage et stykke tid, og det vil afprøve grænserne for din viden, men det vil skubbe dig på vejen til at have en vellykket venture.
 6. 6
  Evaluere resultaterne. Når du har oprettet din forretningsplan, samle dit team igen, og diskutere, hvad du har opdaget. Brainstorm igen, lytte til og gennemføre, hvad der virker, kassere hvad der ikke gør.
 7. 7
  Gentag, indtil du har finjusteret din plan og du er klar til at starte din virksomhed. Dette problem er blevet løst, men der vil være mange flere forude!

Forskning

 1. 1
  Der er mange tilgange til problemløsning. Måske en af ​​de mest centrale tilgange til at løse ethvert problem er forskning. Uanset at læse manualen for at finde ud af, hvorfor din bil ikke vil starte eller poring over endeløse juridiske mængder på sygehistorie og præcedens for at finde den bedste fremgangsmåde for at den civile kulør, kan forskningen spille en afgørende rolle i problemløsning.

Diligence

 1. 1
  Til slut, den bedste fremgangsmåde for alle måske er at indarbejde hver tilgang, du kender, og ikke give op, indtil problemet er løst. Der er en løsning på alle problemer, selvom denne løsning er vanskelig at acceptere. Som I Ching ofte siger: "udholdenhed fremmer".
 2. 2
  Held og lykke!

Tips

 • Hvis du føler at du ikke kan gøre noget, stoppe med at tænke over, hvad du ikke kan gøre, og begynde at tænke over, hvad du kan gøre. Selv om det er noget små eller synes uvæsentligt, kan den lille skridt bare føre til et andet, større skridt.
 • Hvis du begynder at føle overvældet eller frustreret, tage en pause. Indse, at ethvert problem har en løsning, men nogle gange du er så pakket ind i det, at man ikke kan se noget, men problemet.
 • Være modig.
 • Attitude er nøglen. Jo flere problemer, du løser jo større er dine erfaringer med problemløsning. Du kan anvende en løsning fra et område til et andet kun ved at få erfaring. Vær åben for nye problemer.
 • Overvej problemløsning bøger relateret specifikt til dit problem. Polya bog "hvordan man løser det," er et eksempel på en fremragende bog til almindelig problemløsning.
 • Husk den rolle andre kan spille i problemløsning. Team arbejde spiller ofte en afgørende rolle i sådanne spørgsmål. Truslen om personlige spændinger i sådanne situationer alene understreger betydningen af ​​at fremme klarhed og logik i gruppen.
 • Albert Einstein berømt sagde "Man kan ikke løse et problem med samme sind, der skabte det." Når du identificere et problem, kan du blive følelsesmæssigt opladet, skuffet over, at problemet eksisterer. Den indledende følelsesmæssig reaktion er normal, men hvordan du udtrykker det er meget vigtigt. Kom vred på andre vil normalt sætte dem ind i en defensiv eller tilbagetrukne stilling, langt mindre nyttige til kollaborativ problemløsning. Giv dig selv et øjeblik at lade de oprindelige følelser falde til ro, så vil du være bedre i stand til at vurdere og træffe afgørelse om det videre forløb produktivt. Prøv at være rolig og logisk, når du nærmer et problem, opløsning i sidste ende ligger i denne tilgang.

Advarsler

 • Naturligvis sund fornuft er afgørende for at løse ethvert problem. Følg ikke nogen procedure, der resulterer i truede, medmindre sådanne farer er uundgåelige.
 • Må ikke vende sig væk fra dine problemer. Det vil komme tilbage før eller senere, og det vil være mere vanskeligt at løse. Sund fornuft kan bidrage til at reducere størrelsen af ​​problemet.