Wkedk

Sådan være klogt

Visdom er ikke bog læring, ikke straks indhentes. Faktisk visdom trodser præcis definition for at definere det for stramt ville være at indskrænke bredden af ​​dens potentiale for selv-vækst. Visdom kommer med tiden, erfaring og vilje til at opretholde en åben sind om verden og alle dens folk. Mens visdom akkumuleres i årenes løb, det kræver konstant filtrering at fjerne fordomme og partiskhed, der også ophobes, samt konstant refleksion og en vilje til at udfordre ens egne overbevisninger og værdier på lejlighed.

Essensen af ​​visdom tendens til at blive rost i alle kulturer, og er ofte ses som en tilstand, der efterlader dig rolig, i stand til at tænke igennem ting før du handler på dem, og ikke være nogen, der er let fanget af de mange modeluner og diller pulserer gennem samfundet til enhver tid. Wisdom indeholder en evne til at stå tilbage og tage i det store billede, mens du stadig beundrer detaljer, der gør tingene fungerer godt. Med tiden vokser en klog person dybere i viden, men ikke misbruge denne viden ved at lukke ud andre eller hævder at være den eneste repository af ideer og svar, i stedet en klog person villigt deler hvad de har lært, og giver mulighed for vækst af andres villige at lytte.

Confucius sagde engang, at "Ved tre metoder, vi kan lære visdom:. Det første ved refleksion, som er ædleste andet, ved efterligning, hvilket er nemmest, og tredje gennem erfaring, som er den bitreste" Disse idéer udforskes hele artiklen, hvilket er en forret guide for den person, opsat på at fokusere lidt mere på opnåelse af visdom.

Steps

Sådan være klogt. Erkend, at du ikke ved noget.
Sådan være klogt. Erkend, at du ikke ved noget.
 1. 1
  Kend dig selv. Mens tidskrævende og til tider udfordrende, er det stadig lettere at lære om alt og alle andre i verden end om dig selv. Den sværeste rejsen er ofte en, der kræver kigge inde i dig selv ærligt at arbejde ud af, hvad der driver dig, og hvad tro, og fordomme, du holder inden for. Medmindre du er villig til at kende dig selv godt og lære at elske både styrker og svagheder i dig, er det svært at være klogt. Hvis du ikke kender dig selv, er du mere tilbøjelige til at bukke under for dækker op svagheder og overspiller styrker i stedet for at øve selvaccept og være ærlig. Kende sig selv giver det rum, hvor du kan fejle, vokser, og som du rejse gennem livet.
  • Vær forsigtig med udtrykket "". Mens dette udtryk betyder godt, det forudsætter vi alle en rod kernen og har brug for sortering. Selv hvis det er sandt, betyder det ikke hjælpe dig nogen til at være sårbar over for de råd trukket fra en anden persons rejse og forsøge at erstatte dine oplevelser med deres. Med alle midler lære af andres erfaringer, der har gjort rejser på selverkendelse, men ikke begå den fejl at tro, at deres rejse er den rigtige for dig, eller at du bare kan erstatte dine oplevelser med deres. Du skal gøre det hårde arbejde alene.
  • Vær på vagt over for enhver selvstændig forbedring rådgivning, der hævder at have "hemmeligheder". Den eneste "hemmelige" til selv-forbedring er, at det kræver hårdt arbejde og konstans. Ud over dette, kan du rode ved kanterne (attesteres bemærkelsesværdigt af den massive succes selvhjælp industri), men du kan ikke ændre den virkelighed at skulle gøre arbejdet for personlige introspektion og på verdensmarkedet selv.
 2. 2
  Erkend, at du ikke ved noget. Den klogeste mennesker har længe været dem, der indser, at de rent faktisk ved meget lidt - ofte på trods af årtiers læring og reflekterende. Jo mere du tænker om mennesker, ting og begivenheder, jo mere bliver det klart, at der altid er mere at vide og at hvad du ved, er, men et knappenålshoved midt al viden. Accept af de begrænsninger af din egen viden er en nøgle til visdom.
  • En af de vigtigste barrierer for visdom er for stor afhængighed af eller forventning om "". Vi lever i en verden, der sælges på vigtigheden af ​​ekspertise som et universalmiddel for alting, herunder vores egen indsats at tænke på. Indrømmet, mange (certificerbart) eksperterne er kloge, og de kender en masse om deres speciale. Men at sidestille ekspertise med visdom er at sammensmelte de betydninger af hver valgperiode - ekspertise refererer til en andens højt vidensniveau i et særskilt område, mens visdom refererer til det bredere begreb at kunne se det større billede af livet, at have betragtet lydhørhed til alle ting liv kaster på os, for at leve roligt beroliget af livets formål, og aldrig antage, at der nødvendigvis er et svar, men stadig til at være komfortabel opholdsstue med denne virkelighed.
  • Mary Jaksch tilråder, at nu og så er vi nødt til at vedtage "nybegynder sind". Dette er sindet af en person starte på en frisk, blive udfordret på ny ved at gøre noget, som du aldrig har gjort før. Det bringer spænding ind i dit liv såvel som at have potentiale til unnerve dig, fordi du ikke er en "ekspert" på det. Desuden går hun "ved ikke" sind, en kampsport tankegang, der afspejler visdom kriger. Snarere end at foregribe situationer ved, hvad du kender, holde dit sind åbne og fortælle dig, at "Jeg ved ikke", og tillader dig selv at lære. Når du ikke længere at have en fast idé om mennesker, ting og situationer omkring dig, du vokser i visdom, fordi du opsuge forandringer, nye ideer, og ikke sætte enhver person over eller under dig.
 3. 3
  Accepter, at der aldrig vil være en ende på læring. Hvis du troede, at læring sluttede det øjeblik du forlod high school eller college, så er du i for en barsk perspektiv på livet. Idéen om læring er langt bredere end lærebøger og hvad lærerne fortæller dig, konstant læring er evnen til at stå stille og spørgsmål ting, der sker for dig og at vokse fra dit livs erfaringer. Problemet med at tro, at læring stopper det øjeblik, du beslutter dig for det stopper, er, at du ophører med at vokse på det tidspunkt og bliver sat i jeres måder og overbevisninger. Og når du begynder at tro, at de tanker, meninger, overbevisninger og ideer, der er i dit hoved nu er for evigt mere alt hvad du nogensinde får brug for at kende og stole, du lukker dig ned til andre folks perspektiver og måder at se verden. Denne risiko ophør af intern vækst og være helt sikker på, at alt hvad du tænker eller tror er rigtigt, mens noget, der udfordrer dine overbevisninger eller tanker er forkert. Anais Nin pænt opsummerede dette behov for at fortsætte med at lære:.. "Livet er en proces at blive en kombination af stater, vi nødt til at gå igennem, hvor folk ikke er, at de ønsker at vælge en tilstand og forblive i det Dette er en slags døden ".
 4. 4
  Tag dig tid til at overveje. Visdom kan ikke være forhastet, og det kan bestemt ikke vokse, når sindet er fest på pop kultur og hurtig levende. Det er vigtigt at tage tid ud fra hverdagen bare for at tænke og reflektere over dine egne aktiviteter og over de bredere happenings i verden og udenfor. Hvis du ikke gør dette, risikerer du at være reaktiv snarere end proaktiv, en intellektuelt dovne reaktion ikke at blive generet at gøre følelse af verden selv, og glad for at blive båret af strømmen.
  • Øv at være proaktiv ved at lære at planlægge og strategize din indsats i livet. Planlægning og strategiplanlægning kræver nedetid til at tænke, et sted rolige og væk fra hurlumhej af folks behov, hæs tv-programmer, og ubarmhjertige online udtalelser.
  • Tal og gøre mindre, tænker og føler mere.
 5. 5
  Lær af egnede. Find personer, som du respekterer og tror efterligne de værdier og idealer, som repræsenterer en klog måde at leve livet. Kig efter folk, at gøre de ting, du finder interessante og betydning. Spørg de mennesker spørgsmål og bede dem om tilbagemeldinger på dine egne ideer. Lyt med stor omhu til, hvad de har at sige, for du vil lære meget af deres erfaring og refleksion. Når du er i tvivl, så spørg dine mentorer for råd og vejledning, mens du ikke nødvendigvis behøver at være enig med, hvad de har at sige, vil det helt sikkert give dig stof til eftertanke.
  • Læs skrifter og sociale kommentatorer, der har dækket emnet visdom. Der vil være mange forskellige forståelser af, hvad det betyder at være klog og vidtrækkende udsættelse for andres meninger og ideer om visdom er også nyttigt "mentorordning".
  • I dine interesseområder (arbejde, hjem, hobby, tidsfordriv, etc.), læse om andres erfaringer. Selvom du ikke nødvendigvis vil reagere på lignende situationer på samme måde, som de gjorde, vel vidende, hvordan andre, før De har behandlet situationer, du vil sandsynligvis stå over for, er en glimrende kilde til grundlæggende viden til at hjælpe dit eget sind at arbejde ud af hvordan du 'd reagere og til at udløse nye ideer og færdigheder fra i dig.
  • Watch glade mennesker og nyd deres glæde. Du behøver ikke engang at spørge dem til råds - blot at se og lytte til deres festlig interaktion med livet kan lære dig en hel del om, hvordan at omfavne en mere munter udsigter.
 6. 6
  Gå fra at leve et liv i "bør s". Lytte til andre folks "bør s" er en surefire måde at begrænse din egen følelse af selv, fordi "skulle s" er en art af andre folks usikkerhed bliver besøgt på dig. Hvis du lytter til dem for meget, begynder de at køre dit liv. Giv slip på andres normer for, hvordan de tænker dit liv "burde" være (deres eget liv burde være nok af en håndfuld for dem). Find din egen moralske vej og følge den, og minimere "bør s".
  • Med hensyn til "skulle have gjort er" fra fortiden, slip dem. Bakspejlet er den måde, som du narre dig selv til at tro du kunne have været klogere dengang. Der er ingen mening at nå tilbage og positionering dig selv for en visdom, der ikke opstår, når søges. Med alle midler lære af erfaringerne, og være klar til at justere din tilgang til livets situationer som resultat, men undgå at blive stukket i stedet of no return hvor "burde have gjort" regler dit liv. Dette fører snart til "Jeg får aldrig noget rigtigt", og kan nemt dræne dig for selvtillid.
 7. 7
  Være unhurried. Være stadig mindst en gang om dagen, for at give dig selv tid til at hvile og stoppe med at tage i hastværket af verden. Bliver konstant optaget, føler uundværlig, eller bekymre uophørligt om at blive set som utilstrækkelig, kan gøre dig til en paragon i arbejdspladsens dyd, men det gør dig ikke klogt. Stop.. Stå stille. Tag i, hvad tøvende perspektiv bringer til dig.
 8. 8
  Være ydmyg. Er det klogt at dytte dit horn og at sælge dig selv hele tiden? Erhvervslivet og markedsføring verden har overbevist os om, det er en nødvendighed, fordi vi har formået at vende os i råvarer i brug for en god salgstale og erhvervssprog ofte afspejler dette. Men der er en enorm forskel mellem at anerkende dig selv og andre, at du er god til at gøre noget og overdriver en række færdigheder ud over din komfort zone bare for at holde trit med konkurrencen. At være ydmyg er ikke om abdicere dit selvværd, men snarere, det handler om at være realistisk og kun understrege alt det gode og i stand i dig. Til gengæld vil folk vide, at de kan stole på din troværdighed for disse træk. At være ydmyg er klogt, fordi det giver den virkelige dig til at skinne igennem. Ydmyghed sikrer også, at du respekterer de evner andres snarere end at frygte dem visdommen i at acceptere dine egne begrænsninger og forbinder med andre folks styrker til at styrke din er uendelig.
 9. 9
  Være blid. Mildhed hviler i hjertet af visdom. Det er en livsstil, der respekterer alle væsener, og insisterer også på mildhed mod dig selv. Hvis du presser dig selv for hårdt hele tiden, vil du ikke finde visdom, i stedet for at omfavne dit, vil du altid være at køre fra dem, hvilket forhindrer dig i at opdage indre fred. At være blid med dig selv giver dig mulighed for at vinde visdom gennem selvrespekt.
 10. 10
  Spørgsmål alt inklusive dig selv. Hvis du er glad for at prædike generaliseringer for at styrke dit sæt verdensbillede, vil du være tilbøjelig til at acceptere noget, der flugter med din tankegang, uanset hvor dårligt konstrueret en udtalelse eller argument kan det være. En spørgende sind sonder, og søger for huller i information. Dette betyder ikke, du er nødt til at skille de oplysninger eller tro, men du behøver at forstå, når din opfattelse af tingene er rystende eller baseret på spinkle antagelser. Når du er afhørt og dine egne meninger er bevist uholdbar, den kloge reaktion er at holde søger efter mere solide og pålidelige forklaringer og ophøre forsvare det uforsvarlige.
  • Der er ingen grund til at tænke dine egne svar er rigtige. Og der er endnu mindre grund til at tro, at dine nuværende svar aldrig vil ændre sig hele dit liv. Som du vokse og ændre, så også gøre de ting, du engang troede støbt i beton. Tillad denne vækst, og du vil vinde i visdom.
  • Ofte svaret ligger i spørgsmålet - tage agt på, hvad fik dig til at stille spørgsmålet, og inden der hviler i hjertet af din bekymring. Brug spørgsmål for at finde svaret.
  • Undgå at følge flokken. At være klog kræver stående tilbage og vurdere, om det er bare socialt tolereret eller den nyeste dille snarere end god og nyttig. Hvis det at være en del af det ikke vil forbedre din livskvalitet, hvorfor deltage? Reflect omhyggeligt, før springende.
 11. 11
  Være ansvarlig for dig selv. Gør hvad der er rigtigt for dig i livet, dybt nede de fleste af os ved, hvad det er, og alligevel er vi lever i en verden, hvor det kan meget let at undgå selv-ansvar og at losse skylden på regeringen, skolesystemet, vores naboer, TV, vejret... Og stemmen af tolden tillader os også at sejle selv-ansvar gennem ubetinget vedtagelse af rådgivning af forældre, lærere, venner og alle andre, der føler, at de har fingeren på pulsen i, hvem vi er i stedet for at finde ud af disse opgaver for os selv. Kun du kan vide, hvem du er, og kun du kan være ansvarlig for din ultimative valg. Hvis du har brugt år gør, hvad var ret efter en andens standarder snarere end din egen, du er ikke at være ansvarlig for dig selv. Skift job, hvor ingen genkender dine talenter og finde en, hvor folk vil opdage tigeren indenfor. Gå videre til en bolig situation, hvor du har det godt, ikke krøb sammen. Og finde en måde at tjene til føden, der ikke kompromittere dit medfølelse, omsorg og interesser. Self-ansvar, herunder at lære at acceptere konsekvenserne af at gøre dine egne beslutninger, øger visdom.
  • Må ikke undertrykke dine følelser og. For at gøre det er uklogt og usundt. Følelser har en måde at finde en stikkontakt, og hvis du har ignoreret dem under en tynd fernis af professionalisme eller forsøger at være "stærk", kan den endelige udbrud af følelser være ukontrolleret. Som ansvarlig for dig selv omfatter pleje dine sunde følelser og beskæftiger straks med dine negative følelser frem for at undgå dem. En klog person favner følelser og intuition (mavefornemmelse), som led i deres helhed og lærer at lytte med omhu og diskrimination til følelser i stedet for at kvæle dem.
 12. 12
  Holde liv ukompliceret. For mange mennesker er en følelse af mening i livet "skabt" fra at være overdrevent optaget, og ved at komplicere alting fra arbejde for at elske. Kompleksitet kan gøre en person føler sig vigtig og ønskede, men det er ikke visdom. Tværtimod, det er en form for distraktion fra sig selv og fra beskæftiger sig med emner i livet, der virkelig gør sagen, ligesom spørgsmålstegn ved, hvad dit formål er, og hvad livet handler om. Komplikation udelukker refleksion, efterlader dig sårbar over for den mystik af ekspertise, og kan forårsage dig til at gøre tingene sværere, end de behøver at være. Keep it simple og visdom vil blomstre.
 13. 13
  Undgå at blive afhængige medier. Relateret til at holde liv ukompliceret og ikke at følge flokken, løsrive dig regelmæssigt fra medier er en vital del af at være klogt. Små doser er fint, men noget, der mætter dig og styrer dine tanker er en opgivelse af selvet og behovet for at tænke. Når medierne dominerer din dag og nat, og du tror, ​​du er bedste venner med filmstjerner, internet iværksættere, og top 100 bloggere, så er det tid til at rydde fnug ud af dit hoved.
  • Forbundet med at holde dit liv ukompliceret er behovet for at holde dig fri fra kommunikation overbelastning. Medier mætning i dit liv er ikke om at lære eller øge din viden. Desværre er meget medier er ompakket og du allerede kender det, men overbevise dig selv det er nyt s. Være selektiv og læst, hvad der øger din forståelse af verdens anliggender i stedet for blot bekræfter din eksisterende viden. Og som allerede nævnt, spørgsmålstegn ved alt.
 14. 14
  Være der for andre. Del din visdom med andre for at hjælpe med at guide dem. Som mentor og underviser, kan du hjælpe andre mennesker at lære om kritisk tænkning, omfavne følelser, kærlig livslang læring, og sig selv. Husk på, at visdom ikke handler om det eventyrlige billede af den kloge gamle mand sidder fast i en hule på en bjergtop, holde hinanden eremit-lignende kan nemt grænsen til foragt og modvilje til din medmennesker. Undgå fristelsen til at bruge læring som en barriere mod andre, viden er til deling ikke hamstring, og visdom vil kun vokse, når de udsættes for alle andres idéer, uanset hvor konfrontere de kan være. Og pas navlebeskuelse, refleksion tid er vigtig, men så er tid at give tilbage til folk den viden, færdigheder og kærlighed, som du har fået.

Tips

 • Når du spørger andre, lære at give kredit, og modtage den ved forfald.
 • Ofte tager sig tid til at slappe af og tage et kig på verden omkring dig.

Advarsler

 • Hvis du bruger logik til at træffe beslutninger, overveje dette: Når du har for meget tvivl i din argumentation, vil det være svært at træffe disse beslutninger.
 • Nogle beslutninger, du vil uden tvivl, fordi dine beslutninger er kun så gyldig som din argumentation, som - til tider - du måske tror er slet ikke gyldige. Men uden beslutninger, kan du ikke nå de ting, du ønsker. Ingen artikel kan rådgive om, hvordan at balancere disse behov, der er op til dig.