Wkedk

Hvordan til at tænke fremad

Ingen kan se fremtiden, men vi alle skal kunne gætte om det med henblik på at træffe beslutninger og være bedre forberedt på, hvad der kommer vores vej. De gætter på, at vi gør, er ikke baseret på at se fremtiden, men på vores viden og tidligere erfaringer, med en lille smule indsigt blandet i. Her er hvordan du kan blive bedre til at tænke fremad.

Steps

Hvordan til at tænke fremad. Bestemme, hvad du ønsker at planlægge eller forberede.
Hvordan til at tænke fremad. Bestemme, hvad du ønsker at planlægge eller forberede.
 1. 1
  Bestemme, hvad du ønsker at planlægge eller forberede. Fremtiden er et stort sted med mange eventualiteter, men chancerne er, at du ønsker at løse en konkret situation, problem eller mulighed. Definer herpå til det bedste af dine evner.
 2. 2
  Brug din intuition. Ikke alle beslutninger er rationelle eller nøje analyseret, og intuitive gæt kan ofte være ganske kraftige. Hvad føles rigtigt? Hvad tror du der vil ske? Når du bruger din intuition, du trækker på din erfaring og viden på en anden måde, end når du laver en rationel analyse.
  • Lyt til din første indskydelse. Intuition ofte virker bedst, før du har haft tid til at studere nogen detaljer, så være opmærksom på det, selvom du ikke handle øjeblikkeligt på det.
  • Intuition kan clue du til følelsesmæssige faktorer og subtile signaler, du måske ellers ville gå glip af. Hvis noget føles forkert om en situation eller du bare ikke kan lide nogen, ikke ignorere det, selvom du ikke kan sætte fingeren på problemet.
  • Bruge intuition som en "førende" snarere end som en løsning. Undersøge, hvad der kan være årsag din fornemmelse eller mavefornemmelse og grave dybere, indtil du finder det.
 3. 3
  Overvej, hvad du allerede kender. Forudgående kendskab kommer fra mange steder. Har du prøvet noget lignende før? Ved du, hvordan nogen er tilbøjelige til at reagere? Har du set noget gjort, eller kan du læse om andres erfaringer med en situation? Kan du bede andre? Kan du prøve noget ud, eller indsamle data, der kan tyde på, hvad der kunne ske?
 4. 4
  Detektere din egen bias. Folk har en tendens til at påvirke deres gæt og aktioner på bestemte forudsigelige måder. For eksempel kan de seneste begivenheder spille en større rolle i at påvirke beslutninger, end de berettiger, eller du kan være mere tilbøjelige til at tro på noget, bare fordi alle omkring dig tror det. Hvis du tror, ​​denne slags ting sker, begynde at kigge nøje på håndfaste beviser (som fakta og tal) og sætte spørgsmålstegn ved dine egne antagelser. Se listen over kognitive bias til almindelige formodninger og fordomme og se, om nogen gælder for dig.
 5. 5
  Invent hypotetiske situationer relateret til dit mål. Spørg dig selv "hvad nu hvis" for forskellige muligheder og forestille mulige udfald, mulige kurser af begivenheder, der kan medføre. Især tænker om eventuelle konsekvenser af forskellige handlemuligheder.
 6. 6
  Overvej det værst tænkelige scenario. Hvad er det værste, der kunne muligvis ske? Vurdere de mulige risici.
  • Er det værste tilfælde noget du og andre kunne tåle? Kan du rydde op i en rod, prøv igen senere, undskylder, mister lidt penge, eller eller?
  • Er værste fald noget, du kunne planlægge, undgå eller afbøde?
  • Er det værste tilfælde for risikabelt eller for uønsket?
  • Hvor sandsynligt er det værste tilfælde, og hvor sandsynligt er et uønsket resultat?
 7. 7
  Overvej det bedst tænkelige scenario. Hvad er det bedste, der kunne muligvis ske? Vurdere de mulige belønninger.
  • Hvad kan du gøre for at skævhed resultatet mod de bedste sag?
  • Hvor skal du sætte dine mål?
  • Hvor sandsynligt er det bedste tilfældet, og hvor sandsynligt er et ønskeligt resultat?
 8. 8
  Tænk på mulige tiltag til at tage. Hvis du forsøger at tænke fremad, er det sandsynligvis fordi du ønsker at beslutte, hvordan man reagerer på visse situationer og behov, så tænk på mulige løsninger.
 9. 9
  Vurdere disse handlinger. Baseret på din erfaring og viden om, hvordan sådanne begivenheder som regel vise sig, at vælge eller indsnævre hvilke foranstaltninger der skal træffes.
 10. 10
  Forbered. Uanset hvad du er nødt til at blive klar, det være sig mennesker, udstyr, faciliteter, planer, eller blot mod, få den klar.
  • kan være et effektivt redskab til forberedelse. Det hjælper dig med at huske dine planer, og det hjælper dig til at se dem helt. Brug en kalender eller notesbog, diagram, uanset hjælper dig.
 11. 11
  Prøv det. Overhold de prognoser og dine planer. Derefter lad livet gå sin gang. Se hvad der sker. Ved at tage sig resultatet, vil du have mere erfaring og viden at trække på, næste gang du skal tage en beslutning som denne.
 12. 12
  Juster. Som du kan se, hvad der virkelig gør svede, justere dine handlinger eller svar, så godt som du kan. Du må ikke have mulighed for at ændre kurs, efter at du begynder, men du har fordelen ved at erhverve nye oplysninger eller resultater. Brug dem til at beslutte, hvordan du kan ændre dine handlinger i den nuværende og i fremtiden.

Tips

 • De bedste og værste fald scenarier hjælpe dig etablere en vifte af sandsynlige muligheder og lave planer og beslutninger i overensstemmelse hermed.
 • Brainstorm sammen med andre. Tænke fremad behøver ikke ske solo, og du vil have den indsigt og ideer alle, du Consult. Også ideer ofte fodre andre ideer.
 • Praksis. Selv når du ikke er den ene planlægning eller prognoser, gøre forudsigelser og se hvad der sker. Denne proces vil hjælpe dig med at forfine dine forudsigelser.
 • Statistik og sandsynlighed er matematiske måder at analysere track records. Brug dem hvis du har brug numerisk information om, hvor sandsynligt et resultat er.
 • Passivitet er en mulig reaktion i mange situationer, men evaluere sine fordele og ulemper, også. Det kan have fordele (mere information kan komme senere, eller nogen involvering kan skade hans eller hendes omdømme), men det kan også have risici (ubesvarede frister eller muligheder). En i-mellem tilgang kunne være at vente for en stund, måske lige længe nok til at lære mere.
 • Dygtige planlæggere er i efterspørgslen i hele erhvervslivet. Hvis du får god til at tænke fremad, overveje at gøre en karriere af det.
 • Vær ærlig overfor dig selv. Ingen mængde af ønsketænkning kommer til at stoppe den næste naturkatastrofe, men realistisk indrømmelse af, at man kunne ske kan føre dig til at forberede korrekt.

Advarsler

 • Må ikke blive så fanget i at tænke fremad, at du undlader at handle. Ofte er den bedste ting at gøre er at prøve noget, der bygger på dit bedste gæt og se, om det virker.
 • Forkæl dine gæt og planer som netop det. Ingen kan forudse alle eventualiteter.