Wkedk

Sådan stoppe med at være bossy

Vil du finde dig selv at være alt for overbærende? Er ingen ønsker at være din partner i arbejde eller skole projekter, fordi du har tendens til at dominere alt? De følgende trin vil hjælpe dig med at komme til kernen af, hvorfor du er så bossy i første omgang, og hvordan du kan bryde den vane.

Steps

Sådan stoppe med at være bossy. Giv slip på perfektionisme.
Sådan stoppe med at være bossy. Giv slip på perfektionisme.
 1. 1
  Vær tålmodig. Når du er vant til at være i rollen som leder (eller diktator eller tyran, i andres øjne) kan være ulidelig at træde til side og vente på en anden til at intensivere, og endnu mere torturous at se dem fumle med en opgave, som du kan udrette så hurtigt og nemt. Men hvad er hastværket? Vil det virkelig være verdens ende, hvis tingene ikke går så glat som planlagt? Tag det roligt. Tag en dyb indånding. Vent.
 2. 2
  Giv slip på perfektionisme. Nogle gange er vi bossy, fordi vi ønsker tingene gjort rigtigt, og der er intet galt med at stræbe efter et veludført stykke arbejde, er der? Sagen er den, der er mere end én måde at opnå et godt resultat, og bare fordi din måde er den mest effektive måde at komme fra punkt A til punkt B betyder ikke, det er den bedste måde. Ved at påtage din vej er den bedste måde, låse dig ud kreativitet andre, og du også chip væk på moral. Begge disse ting er begrænsende faktorer i det lange løb, og det er ikke et godt resultat. Hvis alt andet fejler, søge professionel hjælp. Bliver "bossy" eller en "kontrol freak" er lige over-the-counter vilkår for at være narcissistisk. (Vær opmærksom på også, at dette problem er udbredt blandt terapeuter. (Se "The Drama af Gifted Child" af Alice Miller.)
 3. 3
  Investere i mennesker. Mange Bossy mennesker fokuserer deres opmærksomhed på inkompetence, og de undlader at lægge mærke potentiale og fremskridt. Prøv at være mere opmærksomme på folks individuelle talenter. Giv positiv feedback. Masser af det. Må ikke bare se folk som redskaber, som et middel til ophør, som maskiner. For folk til at tænke for sig selv, har de brug for at lære, og for at lære, nogle gange har vi brug for at lave fejl. Tillid til dem, og give dem en rimelig margen for fejl. Lad dem vide, at du er der for at hjælpe, men ikke se dem over skulderen eller overtage deres opgaver.
 4. 4
  Forbedre dine kommunikationsevner. Mange gange er det ikke, hvad du siger, kommer ud som Bossy, det er hvordan du siger det. Din tone og frasering kan gøre en person føler sig som en uduelig tandhjul i en maskine, eller det kan gøre dem til at føle som om du inviterer dem til at nå et værdifuldt mål med dig. Lær hvordan at praktisere ikke-voldelig kommunikation, og Hvordan til at give en tilbagemelding sandwich.
 5. 5
  Stræb efter konsensus. Intet fremmer teambuilding som konsensus. Selvom det er mere tidskrævende end demokratisk stemmeafgivelse (dvs. flertal regler), konsensus-processen er mere tilbøjelige til at resultere i alle partier nå fælles fodslag. Du kan være en facilitator, der sikrer, at alles mening bliver hørt, og at en beslutning er truffet, som er tilfredsstillende for alle involverede.
 6. 6
  Spørg efter ærlig feedback. Spørg efter det ærligt, ikke blot fordi det er en god idé eller gør et godt indtryk. Forklare folk, at du ved, du kan komme ud som bossy eller dominerende nogle gange, og du gerne vil ændre din stil. Bed dem om at fortælle dig, når du kommer ud som bossy, enten ved at trække dig til side, eller endda ved at sende dig en anonym note eller e-mail. Vær ydmyg og anmode deres hjælp.

Tips

 • Nogle gange er du bare nødt til at tage en dyb indånding og tælle til ti. Lad dig slappe af, og endnu vigtigere, tror, ​​før du taler eller tage handling.
 • At være bossy ikke nødvendigvis gøre dig til en god chef. Følge trinene i Hvordan at være en god chef gør.

Advarsler

 • I nogle tilfælde, når du stoppe med at være bossy kan du opleve, at folk, der engang syntes at lide du ikke længere gøre det. Det er ikke fordi du er på nogen måde mindre tiltrækkende, men simpelthen fordi du ikke skræmmer dem mere. Giv op bossiness på egen risiko.