Wkedk

Sådan overlever et fald gennem isen

Ja, vejret udenfor er forfærdeligt, men hvad kunne være mere dejligt på en kold vintermorgen end at komme ud af huset, indånde den friske luft, og skøjteløb eller fiskeri oven på en frossen sø? For mange indbyggere i verdens koldt vejr klimaer, er at komme ud på isen en meget ventede årlige ritual. Desværre kan denne Currier & Ives scene vende dødbringende med et enkelt fejltrin. Et fald gennem isen ind frigid farvande er en rystende oplevelse, der nemt kan resultere i drukning eller hypotermi. Hvis du ved, hvad de skal gøre, men du kan slippe sikkert. Her er hvordan.

At lære at redde nogen, der er faldet gennem isen, klik.

Steps

Sådan overlever et fald gennem isen. At lære at redde nogen, der er faldet gennem isen, klik.
Sådan overlever et fald gennem isen. At lære at redde nogen, der er faldet gennem isen, klik.
 1. 1
  Vær forberedt. Mange mennesker falder gennem isen i eller i nærheden byer, hvor hjælpen er i nærheden, men hvis du kommer til at være en vis afstand fra civilisationen (som du måske på en backpacking eller snescooter tur) bør du forberede mulighed for en dukkert.
  • Bære en ukrudtshakke bar - en lang metal eller metal-spids træpæl, der kan bruges til at undersøge usikre områder af is, og kan også bruges som en stok ved kørsel på glatte områder.
  • Carry sikkerheds spikes. Der er også mange typer af sikkerhedsmæssige pigge, der er designet til at give trækkraft til en is eventyrer, bør han bryde igennem. Par kan købes i butikker, men nogle af de mest effektive spikes kan være lavet af træ dyvler og søm derhjemme. Ved at sætte et søm i én-tommer-diameter dyvler, der passer ind i dine hænder, har du skabt en flydende værktøj, der kan meget vel redde dit liv. Forbind de to dyvler med eye-kroge og en holdbar snor til at få dem komfortabelt hænge rundt om halsen til rådighed til brug på et øjebliks varsel.
  • Rewarming selv efter at have tilbragt tid i iskoldt vand er afgørende, og i et fjerntliggende område brand vil sandsynligvis være din eneste mulighed. Carry pålidelige brand startere, som dem kommercielt tilgængelige i camping og udendørs levering butikker, eller i det mindste vandtæt kampe. Fire startere kan ikke være vandtæt, så sørg for at holde dem i en tæt forseglet plasticpose eller en anden vandtæt beholder. Hold dine brand-making forsyninger i en lomme med lynlås på din jakke, så der er ingen chance for at miste dem. Hvis du går gennem isen, enten til fods eller snescooter, vil du sandsynligvis miste alle dine leverancer, der ikke er knyttet til dig.
  • Bær en lille rygsæk, der indeholder vigtige forsyninger som vand, mad, en nødsituation tæppe og eventuelt en ændring af tøj. Sørg for, at rygsækken er vandtæt, eller beholde de elementer inde i forseglet i en pose. Må ikke overpack denne taske, bare holde de fornødenheder i det. Hvis du allerede bærer en tung rygsæk, skal du huske, at du måske nødt til at dumpe den for at komme ud af vandet, så overveje at holde nogle nødforsyninger i en fanny pack eller i lommerne på tøjet.
  • Bær en flotation trop, hvis du rejser med snescooter. Regelmæssige snescooter jakkesæt kan veje dig ned og gøre flugt fra vandet vanskelig. En flydedragt er dyrere, men værd hver krone - og mere - hvis du ender behøver det.
 2. 2
  Bered dig. Så snart du indser du falder gennem isen, holde vejret, så du ikke indånder vand, hvis dit hoved går under et øjeblik. Hvis du har åndsnærværelse til at læne sig lidt tilbage, vil dette også hjælpe dig med at undgå oversvømmelse af dit hoved. Alt sker som regel meget hurtigt, selv om, så bare være sikker på at straks komme til overfladen, hvis dit hoved går under vandet.
 3. 3
  Hold hovedet koldt. Du behøver ikke bogstaveligt ønsker en "cool" hoved, selvfølgelig, men du ønsker at falde til ro. Kroppen vil reagere på springet ved at gå ind i "kuldechok", en tilstand karakteriseret ved hyperventilation, ufrivillige gispende, og de interne reaktioner, herunder hypertension (forhøjet blodtryk) samt ændringer i puls. Det er nemt at gå i panik under disse betingelser, men faktum er, har du fået tid: selv i nær-frysning vand, vil folk i ordentlig fysisk tilstand generelt have mindst 2-5 minutter, og nogle gange meget længere, før de mister styrke eller koordination til at trække sig ud. Ja, det er et kapløb med tiden, men løbet er en smule længere end de fleste mennesker tror. Panik er din værste fjende.
 4. 4
  Find hullet! Især når speed skating, kan momentum gør du ender langt væk fra det oprindelige brud i isen. Være rolig og forsøger at finde hvad der er op og huske dette:
  • Når isen er dækket med sne: hullet bliver mørkere.
  • Is uden sne: hullet vil blive lettere.
  • Altid kigge efter den kontrastfarve!
 5. 5
  Holde sig oven vande. Selvom dit hoved kan være gået undersøiske i første omgang, du ønsker at sikre, at du holde det ud af vandet fra nu af. Tread vand og læne lidt tilbage for at hjælpe dig flyde lettere. Må ikke bekymre dig om at komme ud med det samme, i det første minut du skal bare koncentrere sig om at holde sig oven vande og ikke drukne. Hvis en tung rygsæk trækker dig ned, droppe det.
 6. 6
  Styr din vejrtrækning. Den gispende og hyperventilere forbundet med kuldechok begynder den anden du går i vandet og kan vare op til 4 minutter. Du er nødt til at normalisere din vejrtrækning så hurtigt som muligt for at sikre, at du har nok energi og bevidsthed for at få dig ud af vandet, og minimere risikoen for hjertestop (hjertestop som følge af kuldechok er sjælden hos raske mennesker, men kan strejke næsten samme i de ældre eller folk med allerede eksisterende hjertelidelser). Koncentrer dig om at bremse din vejrtrækning, og gøre en indsats for at tage dybe indåndinger (bemærk dette kan ikke lade sig gøre, hvis vandet omkring dig er turbulent). Hvis du fortsætter med at tage hurtige, overfladiske vejrtrækninger, så prøv at trække vejret gennem spidsede læber.
 7. 7
  Placer dig selv til ansigt den stærkeste del af isen. Da du faldt gennem isen, du ved, at isen omkring kanterne af hullet kan meget sandsynligt også være svag. Generelt vil den stærkeste isen være det, som du var på lige før du faldt igennem. Efter alt, var det holder dig kun få øjeblikke før. I nogle tilfælde, men den kant, hvorfra du kom Maj vanskelige at nå eller kan have fragmenteret. Hvis dette sker, bare til en kant, som du kan nå, og som synes tyk og intakt.
 8. 8
  Få så meget af kroppen som muligt ud af vandet. Tag fat i toppen af ​​isen og bruge dine arme og albuer til at løfte dig op. Det er sandsynligt, at du ikke vil være i stand til at få helt ud ved at gøre det, men du kan få en god start. Du vil også lette din belastning som vandet løber ud af dig.
 9. 9
  Kick dine fødder og samtidig trække dig ud. Da du normalt ikke vil være i stand til at løfte dig op og ud, du ønsker at i stedet "svømme" ud ved at få din krop så vandret som muligt. Læne sig frem på isen, og sparke dine fødder, som du ville gøre, hvis du var svømning. Når du gør det, kan du bruge dine arme og albuer til at skubbe og trække dig ud af hullet.
  En alternativ metode er at rulle ud og væk fra hullet ved at flyde på ryggen, koble din stærkeste arm over isen og bringe dine ben på samme side op over iskanten, begynde at rulle op på isen med en kaste bevægelse med den modsatte arm i retning af rullen samtidig bringe det modsatte ben op som rullen begynder. fortsætte med at rulle, indtil du er på fast is.
  • Hvis du ikke kan komme ud af vandet efter 5 eller 10 minutter, du næsten helt sikkert ikke kommer til at komme ud. Din krop bliver svag og ukoordineret, og du vil i sidste ende miste bevidstheden. Giv ikke op, selv om. I stedet ændre din strategi. Mange mennesker, der har mistet bevidstheden efter falder gennem isen stadig have været reddet, fordi de formåede at holde hovedet oven vande, selv mens de var gået ud.
  • Få så meget af din krop på isen som muligt. Kroppen mister varme i vandet langt hurtigere end den gør i luften, så jo mere af din krop er over vandet, jo bedre.
  • Stræk armene fladt mod isen, og ikke flytte dem, medmindre du begynder at glide. Hvis du holder dine hænder og arme i en position mod isen, kan de fryse til is. Dette kan forhindre dig i at glide ned i vandet, når du besvimer, hvilket giver dig mere tid til at blive reddet.
  • Hvis du er sikker på at du ikke kan undslippe, stop kæmper. Kæmper tager væk din energi og kan sænke din kropstemperatur, øge den hastighed, hvormed hypotermi sætter ind
 10. 10
  Rulle væk fra hullet. Må ikke stå op lige med det samme. Isen omkring hullet kan være svagt, så du ønsker at distribuere din vægt over så meget område som muligt. Rulle væk fra hullet eller kravle på maven, indtil du er flere meter fra hullet. Efter dette, kan du kravle på hænder og knæ, indtil du er sikker på at du er ude af fare. Først derefter skal du stå op.
 11. 11
  Spore dine fodspor eller sti tilbage til kysten efter at komme ud. I det mindste prøve så hårdt, som du kan for at gå tilbage ad den vej du kom, da isen krydsede tidligere holdt op under din vægt indtil bristepunktet.
 12. 12
  Varm op og få hjælp. Svær hypotermi faktisk tager lang tid at sætte ind, men det er afgørende at få varm så hurtigt som muligt, også selvom du ikke føler særligt koldt (du vil sandsynligvis være følelsesløs). Hvis du er i ørkenen, starte en brand. Ellers få indendørs eller inde i en varm bil snarest muligt. Søg straks lægehjælp, også selvom du ikke føler at du har brug for det.

Tips

 • Ikke kæmper eller handler hurtigt, er også vigtigt, hvis du ender under isen. Slap af, se dig omkring, og forsøge at finde det åbne vand over dig. Handle hurtigt og svømning i alle retninger kan føre dig endnu længere væk fra åbningen og sikkerhed.
 • Hvis du har brug for at redde nogen, der er faldet gennem isen, bør du først prøve at tale dem igennem situationen fra en afstand. Deres tilstedeværelse skal hjælpe dem med at falde til ro, og du kan derefter give dem livsnødvendig instruktioner, så de kan trække sig ud, ikke sætte dig selv i fare. Hvis personen ikke kan trække sig ud, men vil du nødt til at tage en mere aktiv rolle.
 • Når walking på is du er usikker på bruge en "spud bar" for at teste styrken af ​​isen foran dig
 • Hvis du medbringer en kniv, nøgler, eller en anden skarp genstand, kan du være i stand til at bruge den til at grave i isen for at hjælpe trække dig ud.
 • Hvis du ikke er sikker på, om isen er sikker, ikke risikerer det. Altid vurdere isen før stepping ud på det.
 • Forsøg ikke at fjerne tøj lag, disse fælde luft og kan hjælpe med at gøre dig flyde lettere. Fjernelse tøj også spild værdifuld tid.
 • Hvis du iført ski, sparke dem straks i vandet. Ski kan gøre det yderst vanskeligt at komme ud af vandet. Dog kan du være i stand til at bruge en af ​​dem til at hjælpe dig med at komme ud af vandet, hvis du trygt kan nå det, ved at lægge det på langs hen over hullet og bruge det til at trække dig ud. Hvis det mislykkes kan du stadig være i stand til at bruge kanterne til at få et køb på isen.
 • Hvis du falder i is fra en snescooter, så lad gå af maskinen. Så snart det begynder at falde ned i isen, lad gå, springer ud og rul sidelæns. Hvis du stadig gå i vandet, skal du følge instruktionerne ovenfor for at komme ud. Husk at rulle. Virkningen af ​​maskinen går gennem isen vil have svækket et meget stort område omkring det.
 • Prøv at bestemme den sikreste, hurtigste rute tilbage til land og / eller at få hjælp. Ofte vil dette være tilbage ad den vej du kom, men nogle gange - hvis du lige har ført til en sø, for eksempel, og falder igennem nær kanten - du kan blive bedre at tage en anden rute. Sikkerhed er et langt vigtigere problem end hastighed, men da en anden springet vil være endnu farligere end det første.

Advarsler

 • Tykkelsen af ​​is kan variere betydeligt over korte afstande på grund af frysning mønstre og vandstrømme, så påtager isen forude er sikkert bare fordi isen bag dig var.
 • Vordende redningsfolk ofte falder gennem isen selv. Udvis ekstrem forsigtighed, når de forsøger at redde nogen, der er faldet gennem isen, og forsøge at tale dem ud fra en afstand, eller smide dem en linje, mens stående på sikker is.
 • Må ikke vove onto tvivlsom is eller gå ud på isen, hvor advarsler er udstationeret. Hvis du ser en "tynd is" skilt eller andet advarsel agt det. Selv om der ikke er nogen advarsler, ikke går ud på isen, medmindre du er sikker på det er tyk nok til at holde dig.
 • Varm magi i vinteren og det tidlige forår er de mest farlige tider at vove på is. Optøning svækker isen og gør det tyndere.
 • Styrke og udholdenhed er, hvad der vil hjælpe dig med at komme ud. Må ikke antage at du kan holde svømning, indtil hjælpen kommer - svømning er kun vil hjælpe med at holde dig op og give dig den kraft til at fremdrive dig ud. Ellers vil kulden af ​​vandet kræve dig længe før svømning ville trætte dig ud. Du skal gøre dit bedste for at komme ud. Tread vand, hvis du har brug for at hvile i mellem forsøg på at få dig ud.
 • Brug aldrig varmt vand, varmelamper, varmepuder, eller noget varmt at behandle hypotermi. Dette kan medføre kardiovaskulære problemer (herunder hjertestop). Hvis du skal bruge vand, brug stuetemperatur vand først, og langsomt øge temperaturen. Bedre endnu, skal du fjerne vådt tøj og pak den person i tæpper for at varme dem op langsomt. For nærmere information, tjek hvordan man behandler hypotermi. Husk, at du forsøger at langsomt øge deres kernetemperatur til et sikkert niveau.
 • En tung vinterfrakke kan faktisk trække dig ned, når under isen - i nogle tilfælde kan få det ud redde dit liv, hvis du føler dens tyngde vejer dig ned.