Wkedk

Sådan at redde nogen, der er faldet gennem isen

Dette er en nødsituation guide designet til hurtigt at give dig de oplysninger, du har brug for at hjælpe dig med at hjælpe nogen, der falder gennem isen i vandet. Andre Google artikler indeholder mere detaljerede oplysninger om at vurdere sikkerheden af is og overleve et fald gennem isen på din egen.

Steps

Sådan at redde nogen, der er faldet gennem isen. Forbliv rolig og ikke løbe ud på isen.
Sådan at redde nogen, der er faldet gennem isen. Forbliv rolig og ikke løbe ud på isen.

Talking offeret ud

 1. 1
  Forbliv rolig og ikke løbe ud på isen. Vordende redningsfolk ofte bliver ofre, når de falder gennem isen så godt. Du bør undgå at nærme sig hul i isen, medmindre offeret er bevidstløs eller i overhængende fare for at glide i vandet og drukner, enten fra svaghed eller en manglende evne til at svømme.
 2. 2
  Ring efter hjælp. Tast dit lands alarmnummer (i USA / Canada, 999 i Storbritannien, 112 fra andre europæiske områder og mobiler i Europa), eller dit lokale nødsituation afsender at have uddannet reddere / paramedicinere sendes til scenen.
 3. 3
  Prøv at snakke offeret ud. Hvis offeret faldt blot i og forbliver ved bevidsthed, kan han eller hun højst sandsynligt komme ud uden fysisk assistance.
  • Fortæl offeret at bevare roen. Berolige person, du ved, hvad de skal gøre, og at du vil komme til dem, hvis det er nødvendigt. Lad dem vide, sandfærdigt, at så længe de holde sig oven vande, de har masser af tid. De vil opleve et "kuldechok" for de første 1-3 minutter, hvor de vil hyperventilere, så det vigtigste er for den person at holde deres hovedet oven vande.
  • Tilskynde offeret til at styre deres vejrtrækning. De vil højst sandsynligt blive hyperventilere. Råde dem til at tage dybe, langsomme vejrtrækninger gennem spidsede læber.
  • Fortæl den person at svømme til kanten af ​​isen og bruge deres albuer til at løfte sig delvist ud af vandet. Lad dem gå til kanten af ​​isen, hvor de kom fra, da det holdt deres vægt indtil dette punkt, mens isen omkring de andre kanter kan være svag. Vægten af ​​deres våde tøj vil sandsynligvis gøre det umuligt for dem at løfte sig op af vandet - det vigtigste mål er for dem bare at få et greb på kanten af ​​isen, så lad dem ikke spilder energi på at forsøge til at trække sig ud. Hvis de har nogen taster eller skarpe genstande til at bruge som picks, opmuntre dem til at bruge dem, eller hvis du har dem, skubbe dem til offeret.
  • Instruere dem til at sparke benene og at forsøge at få så vandret som muligt, mens du bruger deres overkroppen til at trække sig ud. De bør sparke deres ben som de ville, hvis de svømning og komme ud af hullet i en vandret stilling (mave mod isen).
  • Når de er ude af vandet, råde dem til at rulle væk fra hullet for at undgå at bryde isen igen. Lad dem ikke stå op eller komme på deres knæ, da der kunne bryde isen.

Trække offeret ud

 1. 1
  Kast den person en linje, hvis de ikke er i stand til at komme ud af vandet på egen hånd.
  • Få et reb, forlængerledning (unplugged), eller enhver anden form for stærk linje, som du kan finde.
  • Da offerets kolde hænder ikke kan være i stand til at gribe fat i linjen, binde en sløjfe (ikke en skridsikker knude-helst en pælestik) på enden af rebet, og fortælle dem at sætte deres våben gennem løkken, og så bøje deres våben til røre deres skuldre, så rebet er inde bøje af deres albuer. Alternativt kan de sætte løkken over hovedet og skub den ned under deres våben.
  • Hvis du ikke kan finde en linje, forlænge offeret noget, kan de kan få fat på, såsom en lang, robust filial eller et hockeystav.
  • Forblive på sikker afstand fra den svage isen, og holde et stærkt greb om rebet eller objekt. Hvis du skal henvende altid sprede din vægt så meget som muligt. På et minimum, kravle på maven - aldrig gå. En anden nem måde at flytte med din vægt spredt ud, er at lægge sig ned med hænderne over hovedet og rul på isen.
 2. 2
  Træk offeret ud. Forblive lav, bliv væk fra den tynde is og træk hårdt. Hvis du har hjælpere, har dem bruge deres styrke til at hjælpe med at trække (også opholder sig væk fra den tynde is).
  • Få offeret væk fra hullet og svage is. Hvis du har en slæde eller et andet element til at trække offeret om, kan dette hjælpe dig med at skifte dem hurtigt til sikker grund.
 3. 3
  Udføre hjertemassage hvis nødvendigt. Hvis offeret er stoppet vejrtrækning eller har ingen puls, enten fra drukning eller pludseligt hjertestop, udføre hjertemassage (kun hvis du ved hvordan).
 4. 4
  Varm offeret. Hvis offeret er vejrtrækning og bevidsthed, bringe ham eller hende indenfor eller et varmt sted. Fjern vådt tøj og fordybe personen i lunkent vand, der er ikke varmere end 90 ° Fahrenheit, 32 ° Celsius ved første, gradvist varme vand op senere. Nedsænke et offer for hypotermi i vand, der er for varmt kan forårsage farlige hjerterytmer. Hvis varmt vand ikke er umiddelbart tilgængelige, pak den person i tæpper.
 5. 5
  Søg læge så hurtigt som muligt. Selv hvis offeret føler sig fint, skal han eller hun stadig blive undersøgt af en læge.

Tips

 • Spædbørn og småbørn, der falder i frigid vand kan gå ind i en dykning reaktion, hvor de kan vises døde, selvom de ikke er.
 • Brug en fladbundet båd, hvis du skal gå ud til offeret. Professionelle redningsfolk har en række værktøjer til sikkert støtte i isen redninger, men hvis du ikke har disse ting til rådighed, kan en fladbundet båd også gledet ud på isen. Hvis isen bryder omkring redningsmanden kan redning stadig arbejde fra båden.
 • Prøv at skyde en stige over for offeret som en måde at sprede din vægt over en stor overflade.
 • En issyl eller lignende skarpe enhed kan hjælpe dig med at bevæge sig rundt på isen og sikre dig under redningsforsøg. Hvis du kan smide offeret sådan et værktøj, kan han eller hun være i stand til lettere at vikle sig fra vandet. Det er muligt at anvende en syl eller en skruetrækker i hver hånd at støde ind i isen og skabe håndgreb til at trække sig ud af vandet.
 • Mange populære skøjteløb eller isfiskeri områder har redningstjeneste kits, herunder reb og svømmeveste, til rådighed.
 • Dit eget tøj kunne tjene som en linje, hvis alt andet fejler (ja, det betyder, at du nødt til at tolerere den bitre kulde i et par minutter, af hensyn til at redde nødstedte person...) Hvis du bære en trøje, eller et andet element ikke så omfangsrig som frakke, forsøg på at bruge det først. Bind en knude i enden af ​​hvert ærme, holde på en og smide den anden til offeret.

Advarsler

 • Aldrig gå tæt på tynd is uden at blive sikret eller har rette redskaber til opgaven. Forbliv rolig og modstå impulsen til at nærme offeret uden at beskytte dig selv. En person i anstændigt figur vil normalt bevare styrke og koordination at vikle sig i 2-5 minutter, nogle gange længere. Selv efter dette, kan, hvis en person forbliver bevidst og holde sig delvist ud af vandet, hypotermi er ikke et stort problem, så vent til professionelle redningsfolk at ankomme, medmindre der er overhængende fare for at drukne.
 • Note: Mange af billederne viser en professionel rednings boremaskine. Forsøg ikke at komme i vandet selv at redde medmindre du er en stærk svømmer af fremragende fitness (intet hjerte, kredsløbssygdomme, etc. problemer), har du en flydedragt, og du er blevet trænet i grundlæggende rednings teknikker. Mens nogle af billederne viser redningsfolk meget tæt på kanten, gør de det i løbet af en boremaskine og kender grænserne. Når du redde en person fra tynd is, være usædvanligt forsigtige komme for tæt på isen hul.
 • Ikke opvarme offeret op for hurtigt. Dette vil medføre chok, som kan være dødbringende.

Ting du behøver

 • Mobiltelefon
 • Rope, filial, tørklæde, ski pole, noget lang og stærk
 • Varm poster for indpakning op offer
 • Kendskab til CPR hjælpsomme