Wkedk

Sådan ophøje dit selvværd

For mange år nu, "selvværd" har været synonymt med "selvbillede", men det er ikke rigtig, hvad selvværd er. Positiv selvopfattelse er vigtig - det er at bekymre sig om dig selv og se sig selv som en unik og særlig individuel simpelthen på grund af, hvem du er som menneske.

Selvværd er en positiv følelse af ens eget værd, der er baseret på faktisk gør værdige ting - det er den følelse, du får, når du har opnået noget, og det er en fantastisk følelse. Her er, hvordan man opbygger det og hjælpe andre løfter deres i processen.

Steps

Sådan ophøje dit selvværd. Gør ting og leve livet, så du imponere selv.
Sådan ophøje dit selvværd. Gør ting og leve livet, så du imponere selv.
 1. 1
  Gør ting og leve livet, så du imponere selv. Der er kun én måde at ophøje dit selvværd - tjene din egen respekt. Mange gange forsøger vi at imponere andre, men det er et fjols spil. Den person, du virkelig har brug for at imponere er dig. Altid søge at forbedre dig selv mod dine egne præstationer, dine egne milepæle, ikke andres.
  • Stop forsøger at vinde andres respekt. Lev dit liv med integritet og selvbestemmelse baseret på, hvad indtryk på dig, og respekt vil følge.
  • Når det er muligt, gå væk fra folk, der ikke respekterer dig. Når du ikke kan, ikke synke til deres niveau. Det kan være svært, men det forbedrer med praksis. Det gør en god mål i sig selv at lære ikke at synke til deres niveau, når folk respektløshed dig. Forstå, at de kan have en generisk grund til respektløshed dig, såsom fordomme, eller ved karakter, de kan være skadelige. Hvis det er en misforståelse, så prøv sortering det - når en løgner spreder historier om dig, det kan være svært at sortere ud af, hvad de sagde, og sprede sandheden, men det kan medføre, at folk, der gerne ellers ville tage dig som du er til at behandle dig med foragt. Forstå forskelle i de situationer og absolut aldrig stole på nogen, der har løjet om dig bag din ryg igen.
  • Mens andre folks og ideer har deres plads i dit liv, skal du ikke sætte dit liv i overensstemmelse med dem. Lyt og påmønstre, hvad der virker for dig, men kun internalisere, som du mener forbedrer du eller arbejder for, fordi du har foretaget et valg for dig selv.
 2. 2
  Sæt mål og arbejde hen imod dem. De behøver ikke at være pie-in-the-sky, kan de bare være gradvise forbedringer. Du kan vælge at lære at spille guitar, for eksempel. Start med at spare op til at få en guitar, så lære én akkord, indtil du har det perfekt, så en anden, så en anden. Få guitar bøger og noder fra biblioteket lærer en sang ad gangen eller spille efter gehør. Eller lære at tegne med kunstbøger, en skitsebog og blyanter ved at øve hver dag. Et andet eksempel: du har en B-samlet karaktergennemsnit. Vilje til at hæve din GPA mindst en halv klasse hvert semester, indtil du er en B +, så vil du genforhandle. Begynd at studere hårdere, deltage i en studiegruppe eller vælg en undersøgelse partner. Når du begynder at få beherskelse af dit skolearbejde og se din GPA anledning til en B og endelig til en B +, vil du have en solid følelse af realisering - og dit selvværd vil stige. Både daglig succes - "Jeg studerede i aften" og eksterne succes "jeg er god nok til at spille guitar til en fest, og ingen lo på mig" er forskellige typer af selvværd.
  • Døm dine mål med omtanke. Kig på dine reelle mål og interesser i livet. Hvis dit langsigtede mål er at blive en uddannet professionel eller få en gratis tur stipendium til college, så hæve dine karakterer er det første skridt i en lang vej til en stor personlig succes. Hvis du hæve dine karakterer fra B + til A + for at behage en kritisk forælder, der forventer perfektion, vælge en selvværd mål, ikke hviler på deres opfattelse af din succes, såsom at lære at tegne, spille guitar, opbygge en samling, fortælle vittigheder godt, færdigheder, som vil hjælpe dig med at slappe af, når du er en succes i et højt tryk karriere. Du er allerede bor en, noget i dit liv skal være lige fra hjertet. Et godt mål er noget du vil nyde alligevel selvom ingen vidste, du gjorde det, ingen betalt for det, og ingen komplimenteret den. Der fodrer sjælen.
 3. 3
  Opnå resultater og resultater. Undersøgelse hårdt. Tag denne B + og gøre det til Honors ved at holde det som en personlig genstand for undersøgelse for et til tre år. Eller spille hårdt på et. Selv hvis du er kun gennemsnitlige, jo mere du træner, jo bedre vil du få, og det er en præstation i sig selv. Vælg noget at udmærke sig på, skal du vælge et mål, og arbejde hårdt hen imod det, indtil du opnår - selv arbejder mod dygtiggørelsen dig selv for skyld for at gøre det er en værdig forfølgelse.
  • Spil på dine styrker. Hvis du kører hurtigt, og ikke er voluminøse eller stærk, måske spor er en bedre sport end fodbold. Hvis du er kreativ og dramatisk, overveje drama og audition til skole skuespil. Hvis du er stor på matematik og hader glatte litteratur og kunst emner, opsøge Astronomy Club eller Skakklub og opbygge dine færdigheder i de områder, der kommer lettest. Styrk dine indfødte talenter. Det er godt at have mindst ét ​​mål som dette, der kommer fra præcis, hvem du er og hvad du gør bedst.
  • Det er også godt at sætte mål, afstive dine svagheder. Hvis du er genial i matematik og datalogi, knap snagging D minus på engelsk og bange for at tale med piger, sætte målene for at få dit engelsk grade op til en B minus og overvinde generthed er gode for selvværd også. En anden kan ikke tænke på en C-minus som en god kvalitet på engelsk, men når du rejst det fra en D minus og risikerede flunking hvert semester, som er et vigtigt resultat, måske sværere end at skubbe B minus til B plus.
 4. 4
  Value ædle stræben. Akademikere, kunst og sport er hævdvundne traditionelle sysler, som kan bringe det bedste frem i en person ved at teste intellektuelle og fysiske grænser, og fremme individuelle og team indsats. Du kan skrive en roman, skriver en original stykke musik, skal du oprette en grafisk roman eller male godt nok til at vinde hæder. Kig på måder, hvorpå disse ædle sysler kan transporteres på gennem livet uden skole.
 5. 5
  Værdi harmløse, self-givende sysler. Strikning, havearbejde, quiltning, træbearbejdning, dekorative maleri, indsamling, modelbyggeri, fandom (musik, sport, fjernsyn, film), mode, gøre det selv, trivia, spil, læsning er alle ting, der skader ingen og giver selvværd ved din kompetence i dem. De bringer også social støtte fra andre, der deler din passion. Det behøver ikke at være en høj og ædel stræben efter at være et mål, der betyder noget for dig, og det behøver ikke at tjene dig en levende, hvis det giver dig livslang nydelse og afslapning. Mange af kunst og videnskab kan også falde ind under denne kategori, selvom du ikke følger en karriere i dem eller forfølge dem til professionelt niveau - raketter klubber lokalt teater, åben mike komedie eller musik, og fritid maleri er alle stadig værd, selv hvis du vælger at forblive amatør og gøre disse ting kun fordi du elsker dem. De vil også give dig et godt grundlag for at opbygge et nyt socialt liv når du flytter. Hvis der ikke er en klub for det i din nye placering, kan du fundet en, og andre vil være glad for du gjorde.
 6. 6
  Hjælpe nogen. på et plejehjem eller en hjemløse husly. Bliv involveret med din kirke i et ministerium til den syge eller de fattige. Doner din tid og service til en human dyr husly. Være en Big Brother eller Big Sister. Intet er mere givende end at tilbyde din tid og talent til at hjælpe andre i nød. Kom uden for dit eget hoved og din normale cirkel af indflydelse kan være øjenåbnende og ydmygende.
 7. 7
  Øv ydmyghed. Ingen var nogensinde en større embedsmand end Mother Teresa, hun hjalp de fattige, de syge og de døende, og aldrig vendte nogen væk. Alligevel Mother Teresa var en stærk, ædel sjæl, der vidste, at hvis hun ikke hjælpe disse mennesker, måske ingen ville. Hun kæmpede en levetid kamp med kronisk depression og vandt, hun aldrig op, eller overgav sig til det. Hun så værdien i den enkelte og aldrig ladet sig til fortvivlelse, at hendes liv værker måske ikke ændre verden for millioner - meget af tiden arbejdede hun for at lindre en sjæls lidelser ad gangen. Det er rigtig selvværd: "Jeg er kun én person, men jeg kan hjælpe disse mennesker." Det er at kende og tro på styrken i én person til at gøre en reel forskel. Og gøre denne forskel én person ad gangen kan være en ydmyg mål, men det er en værdig en.
 8. 8
  Videregive dine evner og talenter på nogen. Undervisning nogen dit speciale vil vise dig, hvor meget du virkelig kender og har at tilbyde. Som du hjælpe en novice lære de færdigheder, du har finpudset, vil du føle deres beundring og respekt for din dygtighed. Til gengæld vil du hjælpe en anden at udvikle de samme færdigheder, så de kan videregives igen.
 9. 9
  Lad børnene til at opbygge selvværd ærligt. Bare fordi de er børn, betyder ikke at de er dumme - tror du virkelig, de ikke kender du lader dem vinde? Selvværd er ikke bygget ved at blive udleveret en sejr. Det er bygget ved faktisk at vinde spille et spil med med dit barn, indtil han eller hun mestrer det - det kan være alt:., Scrabble, Pokemon, et videospil, Hjerter - og uanset hvad du gør, ikke spiller ned til ham eller hende. Når du vinder, fejre. Må ikke forklejne ham eller kalde ham en taber, bare sige, "Yay, jeg vinder!" Og så sige, "Lad os se, har du lavet nogen fejl Måske du ikke -?. Måske var det bare en dårlig lodtrækning Lad os se på dit spil og se, hvor det kunne forbedre." Hjælp ham, vise ham, hvordan man kan forbedre, og spille igen. Til sidst, vil han eller hun slå dig. Da hun / han gør, så fortæl ham eller hende til at stå op på bordet og gøre en sejr dans. Kig på hendes eller hans ansigt. Se hvordan dit barn føler, når han / hun ved, at han / hun fortjent denne sejr, fair og firkantet, og på hans eller hendes egen? Det er en kæmpe forskel, fordi den fortæller det barn, de har magt til at vinde, hvis han / hun stikker med noget og forsøger hårdt. Det kan sætte tonen for den måde, hun eller han går på tingene resten af hendes eller hans liv. Må ikke "lade" dem med at vinde. Ved at gøre så du berøve ham chancen for at tjene en sejr ærligt.
  • Børn forstår forskellen mellem at blive udleveret en gevinst, fordi du elsker dem og vinde, fordi de vandt i en konkurrencesituation. Må ikke blive overrasket, hvis et barn hænder du en sejr, så spørg dig selv, hvis du har været en dårlig taber, hvis det sker.
  • Tilskynde ikke-konkurrencebegrænsende aktiviteter og ros hvert skridt på vejen til succes snarere end at forvente perfektion. Det er godt at have mindst ét ​​mål, der kun kan hvile på sammenligning med din egen tidligere præstation, for at holde fra at få så likvideret i pres for at lykkes, at enhver fiasko er katastrofal.

Tips

 • Fandom, uanset om det er tv, sport, film, musik, er en populær og effektiv form for mål og aktivitet. Winning trivia konkurrencer i noget, du bruger din fritid nyder er en mildt konkurrencemæssig aktivitet, der bygger selvværd og styrke hukommelse i almindelighed. Glem ikke, at mindre officielle aktiviteter og sysler er ofte mindre afhængige af at have skolens faciliteter og ressourcer til at forfølge. Stærke interesser kan også hjælpe dig med at opbygge og holde et aktivt socialt liv, når skolen slutter, selvom du flytter på grund af arbejde. Der vil være andre fans af din yndlingsmusik, shows, film og sport i din nye placering også.
 • Tro at du kan gøre en forskel, en person eller opgave ad gangen. Over tid, da din indsats bærer frugt, vil du føle din indre følelse af tilfredshed med dine resultater.
 • Ingen kan give dig selvværd. Du er nødt til at tjene det selv.
 • Har en sans for humor - især om dig selv. Må ikke tage dig selv alt for alvorligt, holde tingene i perspektiv.
 • Oplev de realistiske begrænsninger for din adfærd og evner. Tillad dig selv at mobiliteten mellem succes og fiasko. Tilgivelse omfatter dig selv.
 • Konkurrencen i sport og lignende aktiviteter er sundt, når det er fair, inden for dine evner og spillede med reelle nydelse og respekt for andre. Konkurrence, hvor du sammenligner dig selv negativt med andre og forsøge at være "bedre" end dem er det ikke. Man kan aldrig vide, hvad livet er virkelig gerne for andre mennesker. Meget af det ikke viser, så angiver dine standarder fra andre folks tøj, ejendele, og rang på kontoret vil simpelthen demoralisere dig og sænke dit selvværd. Nogen med tusindvis af dollars i dyrt tøj og elektronik kan være en, bliver købt ud af forældre, der hellere få en rodbehandling end at tilbringe en time med deres barn.
 • Hold en skriftlig oversigt over dine fremskridt hen imod dit mål, uanset om det er din score i sport praksis timer studeret dating dine skitser, skrive ud af, hvad akkorder, du har lært eller vinde eller tabe vægt i pounds. Daglige små succeser er en af ​​de bedste måder at bygge selvværd. Det er ikke staten mesterskabet, der giver dig styrke til at klare modgang senere, var det al den praksis, der hjalp dig med at komme på holdet i første omgang og alle praksis, før det første spil, hver og en af ​​disse spil undervejs.
 • Vælge mindst én ikke-konkurrencemæssig aktivitet er vigtigt at have noget, der ikke hviler på andre folks meninger og er let at måle kun mod din egen fortid fremskridt. Hvis du ønsker at læse alt Dickens skrev, det er et mål, at du kan udfylde, og det vil ikke have nogen indflydelse på nogens reaktion undtagen andre Dickens fans. Konkurrerende, selvom du ikke vinder, kan blive spændende og hjælper dig med at skærpe dine færdigheder - og dermed opbygge din vurdering af dig selv. På konkurrenceudsatte aktiviteter, vælge dem du rimelig god til eller i stand til at gøre godt, hvis du anvender dig selv. Slå dit hoved på murstensvægge ved at forsøge at konkurrere i noget, hvor du mangler den grundlæggende evne til at gøre det godt nok til at lykkes bygger ikke selvværd, kun frustration. En tung, stor unge kan prøve at blive stærk og fit, tabe nogle vægt og prøve for fodbold, men er usandsynligt med at bygge til at blive en track stjerne.
 • Lad aldrig nogen tage din stolthed væk.

Advarsler

 • Undgå ulovlige og selvdestruktive mål. Hvem drak mest øl uden puking vil sandsynligvis være en alkoholiker, får de mest alkohol tolerance. Deltagelse i et bande kan få dig en fremtid, hvor fængsel er din videregående uddannelse, og du kan ikke træde tilbage ud i et andet liv. Sex med så mange partnere som du kan få i sidste ende vil føre til kønssygdom i stedet for en dyb forhold med en person, der vil elske dig for livet og behandle dig godt.
 • Undgå fristelsen til at vende selvværd i indbildskhed og arrogance. Mennesker med god selvværd er meget attraktive. Arrogant småtyve er ikke.
 • Tænk på lang sigt såvel som på kort sigt. Sport, der ikke let tilgængelige i voksenlivet, eller højdepunkt, når man er ung er fantastisk, hvis du er så god, at du bliver professionel. For mange de fører til at sidde på en sofa på fyrre huske kronede dage i stedet for ser frem til nye triumfer på bowlingbanen eller squashbane. En konstant høj GPA kan føre til fuld snylte stipendier, men hvis dit selvværd hviler på at få høje karakterer, eksamen fra college kan blive et kæmpe chok. Ud i den erhvervsaktive verden, er der ingen eksterne kvaliteter til at måle din succes ved, så vær sikker i det mindste nogle af dine mål er tidløse og ikke afhængig af skolens faciliteter.