Wkedk

Sådan hjælper helbrede din paranoia

Paranoia: en psykisk lidelse karakteriseret ved vrangforestillinger om forfølgelse eller storhed

Steps

Sådan hjælper helbrede din paranoia. Forsøg ikke at selvmedicinering.
Sådan hjælper helbrede din paranoia. Forsøg ikke at selvmedicinering.
 1. 1
  Se en psykiater. Dette er måske det vigtigste punkt af alle. En psykiater kan hjælpe med at finde årsagen til paranoia. Du kan prøve at hjælpe dig selv, men du har en bedre chance for at behandle paranoia, hvis du ser en sundhedsmedarbejder.
 2. 2
  Erkende problemet. Du kan ikke løse dit problem, hvis du ikke indrømme, at du har en. Husk, at paranoia er mest almindelig hos mennesker, der har psykiske problemer (såsom depression) og folk, der bruger street-lægemidler (kokain, heroin, ecstasy osv.).
 3. 3
  »Intet er On. Hvis du har lyst folk er 'ser' dig, gøre et notat fortæller dig selv, du ved, du er paranoid og læse (eller huske) det i tider med nød.
 4. 4
  Stole på nogen. Prøv at opretholde et tillidsfuldt forhold med en person, som du helt sikkert ved, du kan stole på. Dette kunne være din mor eller ethvert andet familiemedlem eller det kunne være din bedste ven. Hvis du føler at du ikke kan stole nogen af ​​disse mennesker at tale med din læge. Læger har særlig uddannelse for at lytte til dine problemer, og i givet fald henvise dig til en psykiater.
 5. 5
  Forsøg ikke at selvmedicinering. Det vil kun gøre situationen værre, især hvis den medicin, du tager er ulovlige (f.eks kokain, heroin osv.). Disse typer af lægemidler er kendt for at forårsage og øge symptomer på paranoia.
 6. 6
  Stop. Når du har øjeblikke af ekstrem paranoia og begynde at få lidt panisk, bare stoppe. Koncentrer dig om din vejrtrækning og tænke på afslappende ting, glade minder måske. Hvis disse mislykkes, så prøv midten niveau hovedregning.. for eksempel til dig selv 13 x 4 tænker, derefter arbejde ud af det, så en anden.. osv..
 7. 7
  Hold en dagbog. Sommetider paranoia kan stoppe dig fra at stole på folk, du har kendt hele dit liv. Og du kan føle en masse følelser om det: skyld, vrede og bitterhed. Når du virkelig har brug for en afsætningsmulighed for dine følelser, og du kan ikke tale med nogen, så skriv dem i en dagbog. Dagbøger er en fantastisk måde at lade ud af dine følelser på en rolig måde, og så længe du holder din dagbog skjult, vil dine hemmeligheder altid være sikker.
 8. 8
  Tænk på andre. Prøv ikke at blive vred på folk, som du synes er imod dig. (Taler om dig, konspirerer mod dig). Husk: Hvis du har fuldført trin et, du ved, at du har et problem. Prøv ikke at blive vred på folk, der forsøger at hjælpe dig, især familiemedlemmer.
 9. 9
  Husk. Prøv at huske gode ting, der hjælper dig til at føle sig glade, ligesom din familie og venner, jeres forhold, eller din tro.

Tips

 • Hold dig væk fra stoffer og alkohol. Du kan føle, at det hjælper. Det gør det ikke. Det gør kun din paranoia værre.
 • Bare fordi du lider af paranoia, betyder det ikke gøre dig "sindssyg". Når du begynder at mærke dig selv, dit selvværd virkelig synker som ikke hjælper din overordnede problem. Du er en person med visse vanskeligheder. Det er alt.
 • Motionere og spise sundt.
 • Husk, at uanset hvad der sker, vil det være okay i sidste ende.
 • Lær at meditere, så du kan slappe af, når de paranoide tanker ramme dig.
 • Lær at leve med det. Paranoia er en langvarig sygdom, som kan tage år at behandle, og selv da, du stadig ikke kan garantere, at du vil være paranoia-fri i resten af ​​dit liv. Hvis ja, lære at håndtere det. Du vil være i stand til at leve dit liv en lille smule lettere.
 • Husk på folk for det meste er gode. Og de er ikke konspirerer imod dig.

Advarsler

 • Hvis du begynder at have vrangforestilling overbevisninger (fx at CIA holder øje med dig), søge hjælp omgående.
 • Må ikke holde alle dine følelser for dig selv. Det vil kun gøre det værre. Hvis du flasken op dine følelser, i sidste ende de alle vil komme ud på én gang. Tal med nogen du stoler på.
 • Prøv at holde din mistanke om mennesker mellem dig selv og din psykiater. Også ikke såre dem på grund af det, du har mistanke om dem at gøre.