Wkedk

Sådan behandler væskeophobning

Væskeophobning opstår, når kroppen ikke kan slippe af med overskydende vand. Væskeophobning kan forekomme af forskellige årsager, men mest almindeligt det er forårsaget af præmenstruelt syndrom hos kvinder, for meget salt i din kost eller som en bivirkning af medicin. Som et resultat af væskeretention, kan der være nogle hævelse af kroppen, især i benene, ankler, hænder, fødder og underliv. Der er mange naturlige måder at behandle væskeophobning ved at udstøde overskydende vand fra kroppen og fugtgivende ordentligt. Her er et par skridt på hvordan man behandler væskeophobning.

Steps

Sådan behandler væskeophobning. Mindske dit indtag af salt og salt fødevarer.
Sådan behandler væskeophobning. Mindske dit indtag af salt og salt fødevarer.
 1. 1
  Mindske dit indtag af salt og salt fødevarer. For meget salt i kroppen kan forårsage væskeretention forværres. Mange forarbejdede fødevarer indeholder høje værdier af natrium, som også bør undgås, så tjek den ernæringsmæssige oplysninger om produkter, du spiser for at sørge for, at de ikke indeholder høje niveauer af natrium. Undgå at tilføje yderligere bordsalt til din mad, og holde sig væk fra salte snacks som chips, peanuts og saltkringler.
 2. 2
  Drik masser af vand, hvis du er opmærksom på at din væskeretention skyldes præmenstruelt syndrom, for meget salt i din kost eller en anden mindre årsag. Du kan føle, at du har nok vand i kroppen i forvejen, men at være godt hydreret vil hjælpe dig skylle ud overskydende vand i stedet for at lagre det i din krop.
 3. 3
  Spis fødevarer med vanddrivende egenskaber. Der er en lang liste af vanddrivende fødevarer såsom selleri, salat, gulerødder, løg, asparges, tomat og agurk.
 4. 4
  Tage vitaminer dagligt, som vil reducere væskeophobning.
  • Vitamin B6 er kendt for at reducere virkningerne af væskeophobning, især i milde tilfælde såsom væskeretention grund præmenstruelt syndrom. Store mængder af vitamin B6 kan også findes i fødevarer som rødt kød, laks og tun, bananer og brune ris.
  • Vitamin B5, Vitamin B1 og D-vitamin vil reducere væskeophobning og kan også findes i fødevarer som frisk frugt og fedtfattige mejeriprodukter.
  • Tillæg mineraler såsom calcium, magnesium, mangan og kalium kan hjælpe med væskeophobning så godt, og er kendt for at optræde som milde diuretika at hjælpe kroppen release overskydende vand. Calcium findes også i yoghurt, mælk og mørke bladgrøntsager som spinat. Kalium hjælper kroppen til at slippe af med overskydende væske i kroppen, men også stabiliserer mængden af ​​natrium i kroppen. Kalium findes i frugter, såsom citrusfrugter og meloner.
 5. 5
  Overvej at bruge urter som diuretika til at frigive overskydende vand og mindske virkningerne af væskeretention. Der er mange urter, der fungerer som diuretika, blandt dem er mælkebøtte blad, persille, majs silke og tjørn.
 6. 6
  Tag en ginkgo supplement eller drikke det i en te. Ginkgo kan hjælpe med omsætning, så det kan gavne dig, hvis du har væskeophobning skyldes kredsløbsproblemer.
 7. 7
  Udøve ofte at frigive overskydende kropsvæske og øge omsætning. Motion kan i høj grad hjælpe med væskeretention problemer, fordi kroppen vil varme op og sved ud overskydende vand og bedre cirkulation vil reducere og forebygge væskeophobning i fremtiden.
 8. 8
  Undgå drikkevarer, vil dehydrere kroppen, såsom te, kaffe og alkohol. Selvom koffein og alkohol er vanddrivende, forbrugende det vil kun dehydrere dig og forværre væskeretention.
 9. 9
  Sov med fødderne hævet højere end dit hjerte. Bare placere puder under dine ben til at gøre så højere end dit hjerte, når du fastsætter.

Tips

 • Dehydrering kan forårsage væskeretention, fordi når kroppen er dehydreret det holder på vand i stedet for at lade kroppen til at fjerne det. For kroppen til procesfluidet korrekt, må det være korrekt og konsekvent hydreret. Kroppen vil så bruge den væske, der er nødvendig for at holde det hydreret og fjerne overskydende væske i stedet for at holde på det, der forårsager væskeophobning.
 • Hvis du mener væskeophobning kan være årsag til dehydrering, du kan opleve tørst, manglende vandladning, svaghed, svimmelhed, kramper, hovedpine og tør mund.

Advarsler

 • Tag ikke nogen nye kosttilskud, før høring af din læge, især hvis du er i øjeblikket tager nogen medicin.
 • Må ikke forbruge store mængder vand mod væskeophobning, hvis du har kroniske leverproblemer. Kontakt din læge, hvis du har leverproblemer, eller tror du måske har problemer med leveren, og oplever væskeophobning i maven eller andre dele af kroppen. Vandforbruget kan have en negativ effekt på organer forsøger at behandle overskydende væske i kroppen allerede.
 • Vær forsigtig, når forbrugende urter til at behandle væskeophobning. Mange urter er ikke reguleret, og kan have negative virkninger på kroppen, hvis de indtages i overskud. Konsultere en læge for den bedste metode til at lindre væskeophobning i kroppen.

Ting du behøver

 • Vand
 • Vanddrivende grøntsager
 • Multivitaminer
 • Mineraltilskud
 • Vanddrivende urter
 • Daglig motion