Wkedk

Sådan behandler sår

Sår, også nogle gange kaldet mavesår, mavesår, mavesår eller sår på tolvfingertarmen, er sår eller læsioner i maven eller den øverste del af din tyndtarmen. Sår udvikler, når de syrer, som fordøje mad skade maven eller intestinal vægge. Når menes at være forårsaget af stress, kost og livsstil, forskerne nu, at de fleste sår er forårsaget af en type bakterie kaldet Helicobacter pylori eller H. pylori. Venstre ubehandlet, vil de fleste sår fortsætte med at blive værre.

Steps

Sådan behandler sår. Se din læge, hvis du har vedvarende eller tilbagevendende mave eller mavesmerter, da disse er som regel de første symptomer på mavesår.
Sådan behandler sår. Se din læge, hvis du har vedvarende eller tilbagevendende mave eller mavesmerter, da disse er som regel de første symptomer på mavesår.
 1. 1
  Udvikle en smag for enhver plante i slægten af kål, især rødkål, og lære at forbruge enten saft af det eller det hele for sin fiber.
 2. 2
  Se din læge, hvis du har vedvarende eller tilbagevendende mave eller mavesmerter, da disse er som regel de første symptomer på mavesår. Andre symptomer kan omfatte kvalme, opkastning, gas, oppustethed, appetitløshed og vægttab.
  • Din læge vil tale med dig om historien om dine symptomer og gøre en fysisk eksamen, der omfatter undersøgelse af maven.
  • Lægen kan starte dig på medicin for at reducere mavesyren før gør yderligere test, hvis dine symptomer er milde.
 3. 3
  Retur til læge, hvis blod er til stede i din afføring eller opkast, eller hvis dine symptomer forværres, eller ikke reagerer på medicinen. Din læge vil bestille en af ​​disse tests:
  • Øvre gastrointestinal (GI) serien: efter at have drukket en kalkholdig stof kaldet barium, vil du have x-stråler er truffet for at lede efter sår.
  • Endoskopi: mens du er under sedation, lægen indsætter en tynd slange med et lille kamera i slutningen i maven ved at gå ned din hals og gennem spiserøret. Kameraet gør det muligt for lægen at se indersiden af ​​dit fordøjelsessystem spor og tack en vævsprøve.
  • Blodprøve for at kontrollere for antistoffer mod H. pylori.
  • Afføring test for at lede efter tilstedeværelsen af ​​H. pylori.
  • Breath test, som kontrollerer din ånde, når du drikker et stof kaldet urinstof.
 4. 4
  Følge op med din læge anbefalede behandling, hvis din test bekræfte tilstedeværelsen af et sår. De fleste behandlinger indebærer enten fjerne årsagen til mavesår og håber det vil gå væk, eller fjerne det kirurgisk.
  • Normalt en H. pylori infektion er skyld, i hvilket tilfælde vil lægen ordinere et antibiotikum for at udrydde den.
  • Aspirin og non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) kan også forårsage sår. Undgå at tage NSAID, mens du har en aktiv mavesår, og i længere perioder af gange derefter. Hvis du har brug for at tage et NSAID, så spørg en læge om dine muligheder, du måske være i stand til at tage en NSAID sammen med en syre reducer.
  • Kirurgi kan være nødvendig, hvis alvorlige eller livstruende komplikationer som følge af sår, der går for lang tid uden behandling.
 5. 5
  Spis en fiberrig kost, der indeholder en masse frisk frugt og grøntsager for at reducere dine chancer for at få et sår og hjælpe de eksisterende sår heles.
 6. 6
  Spis og drik masser af fødevarer, der indeholder flavonoider. Gode ​​kilder omfatter æbler, selleri, tranebær, hvidløg og løg, saft fra disse frugter og grøntsager, samt nogle te.
 7. 7
  Eliminer krydret fødevarer fra din kost, hvis du opdager, at dit sår smerter stiger efter at have spist dem. Selvom lægerne mener nu, at krydret fødevarer ikke forårsager mavesår, nogle mennesker med sår gør rapporten, at deres symptomer bliver værre efter at spise dem.
 8. 8
  Skær ned på, eller fjerne kaffe, herunder koffeinfri, og kulsyreholdige drikkevarer. Alle disse drikkevarer bidrager til mavesyre og forværre mavesår symptomer.
 9. 9
  Undgå al alkohol, indtil dit sår er helt helet. Alkohol i moderate kan være i orden efter alle behandlingen er slut, men du bør diskutere det med din læge, før du genoptager drikke.
 10. 10
  Brug over-the-counter antacida at kontrollere mavesår symptomer som fordøjelsesbesvær og halsbrand. Håndkøb antacida valg omfatter:
  • Aluminiumhydroxid, der sælges under mærkenavne AlternaGEL og Amphojel, blandt andre.
  • Magnesiumhydroxid, der markedsføres som Phillips 'Mælk fra Magnesia.
  • En blanding af aluminiumhydroxid og magnesiumhydroxid, sælges som Maalox, Mylanta og andre mærker.
  • Calciumcarbonat anvendes i produkter såsom Tums og Rolaids.
  • Natriumbicarbonat produkter såsom Alka-Seltzer, som du blander med vand at gøre en sydende løsning.

Advarsler

 • Stop med at ryge. Rygning øger chancerne for mavesår udvikler og gør det vanskeligere for de eksisterende at helbrede.
 • Antacida kun give midlertidig hjælp for symptomer og vil ikke helbrede sår. Nogle antacida kan forstyrre virkningen af ​​receptpligtig medicin, så tal med din læge, før du tager dem.