Wkedk

Sådan at fortælle, hvis du er deprimeret


er en vanskelig og sinds-tilstand, og fører til andre komplikationer såsom selvskadende adfærd, vrede, uforklarlig ulykke, og til tider endda. Depression kan snige sig ind på dig, og til tider er det svært at afgøre, om du har det eller ej. Der er en linje mellem en dårlig dag og fuld blæst depression, og nogle gange kan du have nogle problemer med at finde ud af hvilken side du står på. Hvis du ønsker at fortælle, hvis du er deprimeret, men ikke ved hvordan, så skal du ikke bekymre dig - du kommet til det rette sted.

Steps

Sådan at fortælle, hvis du er deprimeret. Skriv ned, hvordan du føler, og derefter ser tilbage på det.
Sådan at fortælle, hvis du er deprimeret. Skriv ned, hvordan du føler, og derefter ser tilbage på det.
 1. 1
  Skriv ned, hvordan du føler, og derefter ser tilbage på det. Sæt dig ned på din, eller snup en notesbog. Uden at tænke på tegnsætning, stykker,, pænheden, eller nogen form for struktur bare skrive ned, hvordan du føler. Hver hver, enhver stump af følelse i dig. Du kan finde dig selv ser tilbage på en hel masse ting, eller kommer ud med dybe rødder, at du ikke engang mærke til før. Når du er færdig, kan du læse hvad du har skrevet. Selvom du er forfatter, kan du blive chokeret over, hvad du læser. En masse følelser bliver viklet op eller begravet væk, og når de overfladen, det er overraskende. Analyser din skriftligt er det normalt (gjorde nogen dør, skilsmisse, miste et job eller virksomhed) eller noget mere alvorligt (noget virkelig galt, men ude af stand til at fungere på grund af angst, stress, eller lammelse på grund af følelsen overvældet)? Det er normalt ikke alt for svært at sige, når du har fået det på papir.
 2. 2
  Prøv at finde en årsag. Hvis der er en grund til, at du føler dig trist, stresset, apatiske eller alt for ivrig, så du kan bare være eller vred over det. Nogle gange kan det være lidt svært at afgøre, hvad der kan generer dig, hvilket er grunden fortsat at skrive er en god idé. Lav en liste over hvad du synes kunne være irriterende eller forstyrre dig, stor eller lille. Det kunne være død af en elsket en, problemer, mobning i skolen, eller bare en dårlig dag.
  • Må ikke rabat fysiske årsager som en hovedpine, kronisk træthed, kroniske smerter, tandpine, en back problem. Meget ofte uerkendte fysiske forhold kan manifestere sig som depression. Det første kan de være deprimerende i sig selv, fordi de begynder at begrænse dit liv. For det andet, smerte er deprimerende og udmattende. Hvis tager en over the counter smertestillende medicin lysner dit humør, begynder virkelig at være opmærksom på dit fysiske helbred, og hvilke fysiske aktiviteter førte til nedtur. Det synes vanvittigt, hvis noget, du elsker lyst til at danse, lange gåture eller kører forårsager en opdeling, men det er ikke vanvittigt eller følelsesmæssige overhovedet, hvis det betyder, at du får senebetændelse, ryg problemer eller har kronisk træthed og det begrænser dig fra at gøre almindelig husholdning bagefter. Søge lægehjælp, hvis du har nogen fysisk problem. Specialister fortolke alle symptomer i form af deres speciale og ingen mængde af god attitude eller sunde udsigter i livet, vil fastsætte en diskusprolaps, en dårlig knæ eller underliggende migræne hovedpine.
 3. 3
  Afgøre, om det er invaderer dit. Hvis du har fundet en grund (e) til at føle denne måde, så regne ud, hvis du går gennem normale følelser, eller om dette spørgsmål er begyndt at tage over. Hvis du ikke har fået en grund til, hvorfor du føler på denne måde, så prøv at tænke over, om disse uforklarlige følelser komme i vejen for din hverdag. Mange symptomer omfatter:
  • En ændring i søvnmønster - sover mere eller senere end normalt, napping i løbet af dagen, eller ikke sove godt, brudt søvn, vågner i de tidlige timer af.
  • Appetite forandring - er du spiser korrekt, eller som du normalt ville? Har du oplevet signifikant vægttab eller gevinst? Har du ikke mere? Har sunde spisevaner sunket til et historisk lavpunkt på din prioriteringsliste?
  • Interessen for fritidsinteresser - kan du stadig nyde de ting, du brugte til at nyde?
  • Selskabelighed - har du stadig gå ud med så meget som er normalt for dig? Er du venner og / eller familie begynder at forsvinde i baggrunden af ​​dit liv som du bliver mere og mere isoleret?
  • Apati - har du bare ligeglad om dit udseende, dit job, dine venner, dine hobbyer?
  • Konstant angst eller stress - gør du føler dig overvældet, find dig selv anden gætte hver eneste lille ting, ude af stand til at foretage de simpleste beslutninger? Denne form for lammelse kan starte som en snigende fornemmelse af ubeslutsomhed, og ender kvæler dit liv.
 4. 4
  Research. Der er millioner af bøger, websites, magasin og avisartikler, og hotlines, der beskæftiger sig med depression. Slå op symptomer på depression og matche dem til din egen. Tal med en professionel og spørge deres mening. Læs andre folks historier og se på ligheder. Jo mere du ved om depression, jo lettere er det at afgøre, om du har det.
 5. 5
  Fortæl nogen. Det kan være hårdt, men taler med nogen, du vil ikke kun hjælpe dig med at losse det hele, men vil give dig en bedre idé, hvis du virkelig er deprimeret eller ej. Du kan tale med en forælder, bror eller andre familiemedlemmer, en lærer, studievejleder... hvem bekymrer sig om dig og er troværdig. Sid ned, når du ved, du har tid, og starte fra begyndelsen. Fortæl dem alt. Bagefter spørger dem, om de mener, at disse følelser er ude og kontrollerbar, eller hvis det er ved at blive til noget mere alvorligt.
 6. 6
  Få noget hjælp. Hvis du har talt med en betroet eller slægtning, og der er nogen spørgsmål tilbage (eller hvis du har besluttet, at du helt sikkert har et problem), se din familie læge eller en sundhedsperson. Dette bør være en psykiater snarere end en familie rådgiver eller terapeut, såsom en psykolog for den grund, at nogle depression kun kan behandles med medicin. Og som til følelsen af ​​mange mennesker, at de kan klare på egen hånd, eller som er en sidste udvej - den farmaceutiske hjælp til rådighed kan forvandle din rundt, bogstaveligt talt i dage til et par korte uger. Den følelse af håbløshed kan være stumpe eller fjernes, hvis årsagen til din er en, der vil reagere på de lægemidler, der findes i dag. Disse behandlinger ikke forlader dig "bedøvet out" eller ændre din personlighed - de kan gendanne dig til den langt mere og bedre fungerende self dig og dine kære kender, og ingen bør skamme for "ty" til dem.

Tips

 • Recovery føles usikker. Det betyder ikke, det sker ikke. Når du er deprimeret, du normalt ved, du er deprimeret, du påtager dig "syg rolle", med andre ord, du tænker på dig selv som værende syg. Når du begynder at føle sig bedre, kan du opleve frygt og usikkerhed: jeg virkelig få det bedre? Hvad sker der, hvis jeg har et tilbagefald? Hvordan skal jeg opføre nu, at jeg ikke længere er så deprimeret? Dette er helt normalt. Lad ikke dine bekymringer side-spore dig eller bremse din opsving. Efterhånden som du bliver stærkere, vil du vænne dig til at bruge tid føler bedre, og alle disse bekymringer vil begynde at falme.
 • Søger hjælp er den bedste løsning. Du må ikke begå den fejl at antage at du har alt under kontrol og adskille dig fra, og familien forsøger at hjælpe. Selv om det er svært at acceptere, du er deprimeret i første omgang, forestille sig den dag, hvor alle de spørgsmål i dit liv er sorteret ud, og hvordan hvordan det vil føles at begynde at leve og nyde livet igen!
 • Hvis du har været deprimeret i lang tid, kan det tage lang tid at komme sig helt fra depression. Forbedring er altid muligt, men problemet skal behandles seriøst, hvis du føler, at det skal være.
 • Medicin og behandlingsformer vil ikke gøre dig føles som en ny person. Det er endnu bedre end det: når de begynder at have en effekt, vil de gøre dig føle sig som den gamle dig, før depression overtog. Du vil føle, hvordan du blev født til at være.
 • Undersøg, om din følelse skyldes en nylig begivenhed: tabet af en ven, et argument, et jubilæum. Hvis det er på grund af en nylig begivenhed, er det sandsynligvis ikke sandt klinisk depression. Det er mest sandsynligt bare den normal følelse, du ville forvente at føle efter et sådant tab eller traumatisk begivenhed. Det er temmelig svært at helbrede "normal". Men hvis din depression ikke har løftet efter en rimelig tid, overveje at kigge nærmere på det.
 • Hvis du har nogen nære venner, der har været i din situation før, tale med dem. De vil forstå, hvordan du føler, og bør være i stand til at hjælpe dig. Det kan være svært i starten, men når dine venner omgiver dig med og støtte, vil du være taknemmelige.
 • Må ikke måle dine fremskridt og succes i behandling mod andres. Din krop og sind er unikke herunder din krop kemi. Der er ikke noget skammeligt galt med dig, hvis en recept ikke virker eller fremstiller dårlige bivirkninger. Det er bare et mislykket forsøg - at finde den rigtige medicinske behandlinger for noget der involverer medicin er en trial and error proces, der er forskellig for hver person. Blive vidende om dine recepter og snakke med et konsulentfirma farmaceut (sygehuse altid har dem) om interaktioner, især hvis du har mere end én recept eller regelmæssigt tage over skranken medikamenter eller kosttilskud. Dette kan forkorte rutschebane af trial and error i medicin. Dit blodtryk medicin kan modvirke din depression medicin eller omvendt, på hvilket tidspunkt din læger bliver nødt til at gå sammen og finde en kombination, der virker i stedet fare for dit helbred og tilregnelighed.
 • Kvinder og piger kan lide af nogle depression under og efter deres menstruationscyklus. Da kvinder fremskridt i peri-overgangsalderen eller fuld-blæst overgangsalderen, er det meget almindeligt at udvikle en vedvarende depression, som kan afhjælpes ved en kortvarig forløb hormonbehandling og / eller anti-depressiv medicin.
 • udgivelser anti-depressivt kemikalier i din hjerne, og kan gøre du føler dig bedre om dig selv. Hvis det konsekvent har den modsatte effekt, det er et rødt flag, som du beskæftiger sig med et fysisk sundhedsproblem enten udover depression eller som en årsag til det. Start kortlægning fysisk aktivitet mod dit humør og være opmærksom på kroppen smerter, du måtte have behandlet som mindre. Det er meget almindeligt for kroniske smerter til at virke langt mindre vigtige eller forringe end det er, fordi hvad folk tænker på som alvorlige smerter forventes at være akut - du føler dig godt, så wham, mere smerte, end du kan tåle. Men hvis det uudholdelige smerter er hele tiden bliver udholdelig og de fleste mennesker med kroniske smerter rutinemæssigt undervurdere det, bare fordi det er den nye normal.
 • Deltag i en depression gruppe. Du vil komme til at se denne sygdom i andre og vil sætte pris på, at det ikke kun er "i dit hoved". Du vil også lære og være i stand til at dele mestringsstrategier.
 • Hvis du har været sidst, kan dine følelser være mere fysisk end følelsesmæssige. Mange hjerteanfald ofre på vejen til nyttiggørelse udholde en periode med depression, og det er også normalt.

Advarsler

 • Depression kan tage lidt tid at komme sig, især hvis det er alvorlige. Husk at være tålmodig, og du vil have en lettere opsving.
 • Må ikke mister din nerve, hvis du lider af en tilsyneladende "tilbagefald" ind depression i løbet af din opsving. Det er helt normalt at have dårlige dage (eller uger), især i de tidlige stadier af bedringen. Hvis du er begyndt at komme sig, KEEP GOING, lad ikke disse "blips" udsætte du.
 • Altid fortælle nogen, du kan stole på. Betro sig nogen, der vil buse ud er ikke en god idé.
 • Hvis ikke receptpligtige smertestillende medicin lysere dit humør, det er tid til at lave en aftale med en smerteklinik, fordi der er bedre medicin til brug som vedligeholdelsesbehandling for kroniske smerter. Nogle af de over the counter medicin er mindre sikkert taget dag efter dag end recepter til rådighed fra specialister. Andre kan miste deres effektivitet, hvis de tages for ofte, og en smerte specialist kan hjælpe dig med at finde de rigtige doser for at give dig den bedst mulige funktion.
 • Aldrig ty til ikke-receptpligtig medicin eller alkohol. Selv om det kan yde midlertidig lindring, er virkningerne ikke det værd i det lange løb. Når alkoholen ikke yde nødhjælp på alle, og gør det føles meget værre, det kan være en anden indikator for, at det er kroniske smerter og træthed du beskæftiger sig med - alkoholen har nogle bedøvende effekt, men ikke nok, hvis du er likvideret stram som en tromle modstå det, og du kan føle smerten endnu mere gang afslappet.