Wkedk

Hvordan at slippe af med en øm nakke

Har du nogensinde haft en rigtig ømme nakke, der syntes næsten umuligt at slippe af med? Hvis du har, er denne artikel for dig! Ømme halse kan være forårsaget af en række ting, herunder ubehagelige sovestillinger, tilskadekomst og ergonomisk mangler arbejdsstationer. Uanset hvad årsagen er, kan ømme nakke blive helbredt med lidt arbejde. Her er hvordan.

Steps

Hvordan at slippe af med en øm nakke. Udøve musklerne langsomt.
Hvordan at slippe af med en øm nakke. Udøve musklerne langsomt.

Første del: behandlinger for ømme nakke

 1. 1
  Udøve musklerne langsomt. Langsomt rotere din hals i en cirkulær bevægelse for at hjælpe strække ud ophidsede muskler. Dette kan være noget ubehageligt i starten, men det i sidste ende er med til at lindre smerten.
  • Flyt din nakke langsomt frem og tilbage. Stoppe bevægelsen, hvis og når du begynder at føle nogen smerte. Dit sortiment af bevægelse bør forbedre mere du flex din nakke frem og tilbage.
  • Flyt din hals fra side til side. Stoppe bevægelsen, hvis og når du begynder at føle nogen smerte. Som i den første øvelse, bør din vifte af bevægelse forbedrer mere du flex din hals.
  • Flyt din nakke i en figur-8 mønster. Dette betyder at flytte den fra side til side, mens du samtidig flytte det op og ned. Gør dette langsomt og stoppe, hvis du føler nogen smerte.
 2. 2
  Tag over-the-counter medicin såsom acetaminophen eller ibuprofen. Disse stoffer bør hjælpe med at lindre smerter i nakken. dog ikke giver aspirin til børn under 18 år, som aspirin hos børn har været knyttet til Reyes syndrom, som forårsager alvorlig hævelse af hjernen.
 3. 3
  Tag et brusebad. Lad lunkent til varmt vand løbe over halsen i mindst fire eller fem minutter. Hold din hals lige som du gør dette, og ikke slå det.
 4. 4
  Tag bathsalts. Bathsalts kan hjælpe med at forbedre omsætning, lindre muskelspændinger og reducere stress. Eksperimenter med forskellige bathsalts tilsætningsstoffer til ekstra smertelindring.
  • Epsom salte kan anvendes i et varmt bad. Epsom salte er lavet af magnesium og sulfat, og tilbyder en go-at afhjælpe for mange sundhedsmæssige lidelser ud over at slappe af sindet. Magnesium hjælper med at regulere aktiviteten af ​​talrige enzymer, samt øge serotonin-niveauet i hjernen.
 5. 5
  Brug en varmepude. Påfør en varmepude i et par minutter til at bidrage til at stimulere blodgennemstrømning i nakken.
 6. 6
  Brug en ispose. Anvend en ispose eller noget fra fryseren pakket ind i et håndklæde på det angrebne område. Ice vil sløve den smerte bedre end varme vil.
 7. 7
  Påfør en balsam til den ømme nakke. Balms kommer med mange forskellige applikationer, de kan være naturlægemidler, smertestillende (smertelindring) eller rubefacient (øget cirkulation). Vide, hvilken balsam du bruger.
  • Balsam såsom IcyHot eller Namman Muay (en urte balm fra Thailand) hjælpe varme eller simulere varme på huden. IcyHot foregiver at lindre smerten med kulde, hvorefter den opvarmer smerte væk. Massage eller gnid disse eller lignende balms i nakken for mild smertelindring.
 8. 8
  Hvis nakkesmerter er alvorlig, kan et Halskrave være nødvendig for at støtte nakken. Brug kun en bandage, hvis du føler din nakke er ustabil og smerten er svær. For at gøre dette derhjemme, rulle op et badehåndklæde og wrap rundt om halsen, så din base af dit kranie hviler på toppen af ​​håndklæde. Sid i en behagelig stilling.
  • Hvis smerten er svær at søge hjælp. Hvis du har været i en ulykke, oplever sygdom, eller tror du måske har piskesmæld, se din læge om at få en ordentlig lægelig hals tandbøjle.
 9. 9
  Få en massage. Rådfør dig med din læge, før at få en massage, hvis smerterne har været vedvarende i en lang periode. Gå få en massage på din lokale spa. Massage er dyre, men shoppe rundt efter god service.
  • Akupunktur kan være effektive til kroniske nakkesmerter. Tests i det seneste årti har bekræftet effektiviteten af ​​akupunktur. Akupunktur og massage både tilbyde intenst pres inde muskler, men akupunktur kan være bedre egnet til at tilbyde en højere intensitet trykket inde i musklen.
  • Hydrotheraphy eller vand terapi, kan også være effektiv. Hydroterapi kan gøres derhjemme i brusebadet, og tilbyder en anderledes form for massage. Target halsen med varmt vand i tre til fire minutter. Drej vandet til dets kolde omgivelser og målrette hals i 30 sekunder til et minut. Gentag så mange gange som nødvendigt.
  • Få en massage med forskellige æteriske olier eller sprit. Æteriske olier som lavendel, tea tree eller citronella olier kan give helbredende egenskaber ud over at stimulere lugtesansen. Sprit starter koldt og gradvist bliver varmere, der tilbyder den samme effekt som nogle balms.

Del to: undgå ømme nakke

 1. 1
  Sov den rigtige måde. Hvis du har vågnet op og oplevet torticollis eller smerter i nakken fra sovende akavet, du er ligesom millioner af andre mennesker. Prøv disse tips til at undgå torticollis i fremtiden.
  • Sov med vinduet lukket, så varmt som det er udenfor. I løbet af sommeren især mange mennesker åbner deres soveværelse vindue for at gå på vågeblus. Så i midt om natten, når temperaturen falder stejlt, den kolde luft forårsager nakkemusklerne at stivne og krampe. Brug en fan i stedet for at åbne dit vindue næste gang!
  • Sov med nok, men ikke for mange, puder. Folk der kan lide at sove på maven, bør sove med mindst én pude - torticollis kan ske, når personen vender hans / hendes hoved 90 grader for at få fat i luft.
   • Folk, der sover på ryggen, bør ikke sove med for mange puder, da dette kan skabe en skarp, ubehagelig vinkel mellem hals og skuldre i løbet af natten.
  • Tag forholdsregler efter en usædvanlig aktivitet. Mange mennesker rapport har en smerte i halsen efter at gøre noget, som de normalt ikke gør, såsom have, en ny øvelse eller pakning og flytning. Hvis du ved, du har gjort noget, der sætter dig en risiko på torticollis, massere din nakke, bøj ​​det med forskellige øvelser, og tage et varmt bad inden sengetid.
 2. 2
  Sørg for at din arbejdsstation er ergonomisk korrekt. Hvis du arbejder lange timer på et skrivebord, kan du sikre dig, at dit arbejdsmiljø er sat op til at være optimalt afslappende. Hvis du lægger i den tid op foran for at sikre, at dine muskler bliver behandlet rigtigt, kan du ikke behøver at beskæftige sig med nogen nedfald senere.
  • Hold fødderne fladt på gulvet. Dette vil ofte afhænge af, hvor højt din stol er, så vær ikke bange for at rode med det at opnå gode resultater.
  • Skift din kropsholdning regelmæssigt. Siddende i en stilling i lange perioder er ikke sundt. Så slå det op. Sidde oprejst det meste af tiden. Sidde tilbagelænet for nogle af tiden. Sid faldt for en lille smule.
  • Find tid til at stå. Hver time, tage en 5 minutters pause, hvis du kan og gå rundt. Undersøg himlen. Tal med en kollega. Finde ud den 15. decimal af pi. Uanset hvad det er, bryde op monotoni blive siddende i timevis.
   • Overvej at bruge en stående arbejdsstation. Check out stående skriveborde eller tænke på muligheden for en løbebånd skrivebord.
 3. 3
  Praksis meditationsteknikker. Prøv at meditere, at fokusere din opmærksomhed væk fra din hektiske, travle liv, og mod dine indre tilstande. Du kan finde det nyttigt at give dig perspektiv ud over at afværge nakkesmerter, der er forårsaget af følelsesmæssig stress. Den følgende øvelse tager tre minutter og kan gøres af alle.
  • For et minut fokusere din bevidsthed om, hvad der sker med dig i dette øjeblik, se på dine tanker og følelser, undersøge dem.
  • For et minut efter, at hente din opmærksomhed og fokusere den på vejrtrækning. Læg mærke til, hvilken del af din krop er mest opmærksom på din vejrtrækning.
  • For det sidste minut, bruge din tid udvide din bevidsthed uden for din umiddelbare bevidsthed: fra dit hoved til dine fingre, tæer, hår, og i sidste ende uden for din krop, hvis det er muligt.
 4. 4
  Fjern fysiske og følelsesmæssige stressfaktorer fra dit liv. Følelsesmæssig stress kan have en mærkelig effekt på dit fysiske helbred, og nogle endda sige, at følelsesmæssig stress kan forårsage fysisk smerte. Find naturlige, sunde måder at lindre stress i dit liv:
  • Motion regelmæssigt. Find noget - svømning, løb, cykling, klatring - der gør dig ophidset og føle sig i live. Gør det til en rutine. Din krop vil føle sig bedre og dit sind vil føle sig mere afslappet.
  • Må ikke komme ind negativ forstærkning cyklusser. Må ikke straffe dig selv for at såre dig selv. Klar over, hvad der sker, tage kontrol og begynde at finde grunde til at elske dig selv.

Tips

 • For at forhindre yderligere tilfælde, holde dit hoved niveau, når du går på vågeblus. Din hals normalt bliver ømt som et resultat af at sove i en uregelmæssig stilling, eller ved hjælp af en uhensigtsmæssig mængde af puder, forårsager din hals til at strække sig ud i en akavet måde.
 • Gnav nakken kan hjælpe smerten gå væk, så spørg nogen til at massere din nakke for dig - det virkelig hjælper.
 • Hvis alt andet fejler, gå til en læge - de kan være i stand til at fortælle, hvis der er noget virkelig galt med dig.
 • Når du læser eller arbejder på computeren, sørg for at holde dit hoved lige og forsøge ikke at daske på alle.
 • Hvis du bruger en håndholdt enhed, som en iPhone, hold altid er det niveau til dit ansigt, og gøre dit hoved gå bag dine skuldre lidt.
 • Må ikke revne eller pop din hals. Det kan bringe nødhjælp i første omgang, men det kun gør det værre senere.
  • Konsultere en professionel, dvs kiropraktor, osteopat eller manipulerende fysioterapeut.
 • Støt din hals med en pude af din almindelige størrelse, mens du sover.
 • Køb en ny pude.
 • Hvil nakken på en skumgummirulle at frigive spændte ømme muskler.
 • Tag NSAID (non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler) såsom ibuprofen til at hjælpe med smerte.

Advarsler

 • Undgå at sove på sofaer, stole, eller andre steder, der ikke tilbyder ordentlig støtte til hals.