Wkedk

Hvordan til at beskrive medicinske symptomer til din læge

Besøger til en ny, udiagnosticeret medicinsk problem kan være skræmmende. Patienter ofte svært ved at forsøge at få deres symptomer over til lægen på en effektiv måde, og lægen brug for at samle de oplysninger, de har brug for fra en patient uden udsigt noget vigtigt. Alt dette skal ske i løbet af en medicinsk interview, som i gennemsnit vil være kortere end 10 minutter. Her er hvordan du kan maksimere udnævnelsen ved at give lægen de oplysninger, de leder efter i samme format, som de har lært i medicinsk skole.

Steps

Hvordan til at beskrive medicinske symptomer til din læge. Bring en up-to-date kumulativ patientprofil med dig til interviewet.
Hvordan til at beskrive medicinske symptomer til din læge. Bring en up-to-date kumulativ patientprofil med dig til interviewet.
 1. 1
  Bring en up-to-date kumulativ patientprofil med dig til interviewet. Du kan oprette en ved opsummering din sygehistorie på en side. Indeholde datoer for og grundene til hospitalsindlæggelser og kirurgi. Du må ikke ende med at skulle henvise til det, men hvis spørgsmål om din sygehistorie kommer op, have en vil maksimere den tid, du kan bruge diskutere din nuværende medicinske problem (r). Medbring din nuværende medicin flasker, som opregner navnet & dosering oplysninger, herunder naturlægemidler, kosttilskud hvis relevant.
 2. 2
  Beskriv dine grundlæggende årsager til besøget i en eller to sætninger. De fleste læger vil starte med interviewet med noget lignende, "Hvad bringer dig her i dag?". Klargøring et svar på dette spørgsmål på forhånd, vil lette besøget. Nogle almindelige symptomer omfatter: Smerter, svaghed, kvalme, opkastning, diarré, forstoppelse, feber, forvirring, vejrtrækningsproblemer eller hovedpine.
 3. 3
  Recall opståen og timingen af dine symptomer. Medtag starter, stopper og hyppighed. ("Jeg får dårlige smerter lige i mellem mine menstruationer, der varer omkring tre dage.") Vær forberedt med datoer og tidspunkter, hvis det er muligt. ("Den første gang jeg husker følelsen denne måde var den 15.. Den tendens til at blive værre i de sene aftener, men lejlighedsvis jeg føler det i de tidlige morgen, også.")
 4. 4
  Forklar hvad der gør smerten bedre eller værre. Notér enhver bevægelse, der skærper den smerte ("My finger føles fint, medmindre jeg bøje det mod min håndflade, og så føler jeg en skarp smerte.") Eller mindsker det ("Det ser ud til at gå væk, når jeg ligger ned på min side. "). Hvis alle fødevarer, drikkevarer, positioner, aktiviteter eller medicin forværre eller lindre symptomerne, gøre det klart. ("The feber fik bedre med Tylenol men så kom tilbage i to timer.")
 5. 5
  Brug adjektiver til at beskrive dine symptomer mere fuldt ud. Ikke alle smerter er det samme. Det kan være skarp, kedelig, lige på overfladen af ​​kroppen, dybt inde, etc. Eksempel: "Når jeg bliver svimmel, er det ikke bare, at jeg føler, at jeg har tænkt mig at besvime, det føles mere som verden konstant spinding til venstre! ". Uden at blive alt for poetisk, forsøge at påpege, hvad der gør denne fornemmelse anderledes end andre former for smerter, du har følt før.
 6. 6
  Peg på placeringen af dine symptomer. Indeholde oplysninger om smerten bevæger sig omkring. ("The Smerten var lige omkring min bellybutton, men nu ser det ud til at have flyttet over her i nærheden af ​​min højre hofte.")
 7. 7
  Bedømme sværhedsgraden af dine symptomer. Brug en skala fra et til ti, med det ene er næsten ingenting og ti er den værst tænkelige symptom, du kan forestille dig. Vær ærlig, og ikke minimere eller overdrive. "Ti ud af ti" smerte (i øjnene af læger) ville gøre en person næsten ude af stand til tale eller enhver anden handling, såsom at spise eller læsning. ("Jeg sad spise frokost og derefter fik jeg pludselig den værste hovedpine af mit liv ud af ingenting. Det var så slemt, at det næsten slog mig bevidstløs. Bestemt et ni eller ti.")
 8. 8
  Beskriv indstilling og din tilstand, når symptomerne opstod. Hvor var du? Hvad lavede du? Hvor anderledes var indstillingen og aktivitet end hvad man normalt gør? Hvad havde du lavet lige før symptomerne opstod, og tidligere på dagen?
 9. 9
  Anfør andre ting, der sker på samme tid som dine symptomer. ("I de tre uger, jeg har haft disse besvimelsesanfald, min kone sagde også, at jeg har ledt meget bleg, og jeg har også haft disse mørke farvede afføring, og jeg har ti tabte pounds selvom jeg spise nøjagtig det samme. ")
 10. 10
  Forvent lægen til at undersøge dig og potentielt bestille nogle test eller en prøveversion af behandlingen.

Tips

 • Vær ikke bange for at fortælle din læge symptom uanset hvor pinligt det er. Jo hurtigere du fortælle ham / hende jo hurtigere vil du blive behandlet.
 • Tænk på de symptomer og deres art, før du kommer til lægen for at spare både din og lægerne tid, samt gøre det diagnostisk tydeligere til lægen.
 • Lav en liste over spørgsmål, du har til din læge. Det meste af tiden, grundet tid begrænser, Du vil glemme, hvad du skulle spørge!
 • Se den del. Hvis du klager over de værste smerter af dit liv, skal du ikke være at drikke kaffe, læse et blad og besvare din mobiltelefon. Hvis du klager over en øm tå, ikke har lægen ind i rummet for at finde dig om på eksamen bordet i et medicinsk kjole.
 • Bring skriftlige noter om, hvad du ønsker at spørge. Mange mennesker, når de står med en læge gå tom! En kuglepen til at skrive ned, hvad lægen siger, er praktisk, også. Mange patienter ofte huske ting, de ønsker at bede lægen efter besøget har indgået, og derefter flov over at ringe tilbage om det.
 • Aktivt udføre disse trin kan ikke være nødvendig, hvis lægen synes allerede at stille spørgsmål i en logisk flow, og slår alle punkter. En veluddannet professionel bør faktisk være i stand til at få alle de punkter uden at tænke gennem trinene.
 • Overveje at bringe en ven eller et familiemedlem for besøget, hvis du ikke er sikker på hvordan jeg skal forklare din fysiske problemet korrekt, hvis du er glemsom eller fluster nemt.
 • ikke vente til slutningen af mødet at sige "... og ved den måde, jeg har dette andet smerte". Det er frygtelig besværligt at lægerne, da noget, som du synes er mindre kan ændre hele deres behandlingsplan. Fortæl dem alle dine symptomer op foran, før de begynder at arbejde på en diagnose.
 • Kend din egen sundhed. Det er meget frustrerende for både patienten og lægen til at mødes ansigt til ansigt og derefter begynde at stykke historien sammen.
 • Ærlighed er nøglen. Læger er bundet af tavshedspligt. Hvis din fortsatte helbred er på spil, kan man lige så godt fortælle dem hver eneste detalje.

Advarsler

 • Begynde at tale med lægen om dine symptomer, ikke hvad du tror, ​​din diagnose er (medmindre du er helt sikker). Reaktion med noget lignende, "Jeg tror, ​​jeg har multipel sklerose" kan virke som en big time-saver for dig, men i praksis vil have en tendens til at sætte de fleste læger på kanten og afspore interviewet. Åbn i stedet diskussionen med noget lignende, "Mine arme og ben bliver virkelig svage sidst, og nu kan jeg næsten ikke gå."
 • Hvis en lægelig samtale ikke synes at være at få dig tilfredsstillende svar, er det mere effektivt at fortsætte med at udtrykke bekymring og bekymringer og meget mindre nyttigt at blive ked af det eller vred. Du ønsker ikke at blive stemplet som en "Problem Patient" eller en potentiel retssag-i-vente (noget, der kan bære over til fremtidige udnævnelser eller endda blive lækket til lægens kolleger). I disse tilfælde kan det være lettere at prøve igen på et andet tidspunkt, eller søge en second opinion.
 • Denne ramme er mest nyttigt, når der beskæftiger sig med en person, der aldrig har mødt dig før, og navnlig når det medicinske problem er ny. Det tilføjer ikke meget, hvis du er ved at gennemgå et kronisk problem med din egen læge.